Mám mu veriť?

jana299
16. mar 2014

Ahojte mamičky prosím poraďte mi som zúfala. Mám priatela spolu sme cca 5 rokov. Máme 2ročného syna. .nasiel si novú pracu bol spokojný stastny nastahoval sa ku mne zacali sme mat spoločnú kasu. Po páru mesiacoch som mu nasla v pc ako reagoval na jeden inzerat a chcel ist do paru (sex) pýtala som sa ho na to a povedal mi ze chcel to len tak vyskusat ci sa ozvu tvrdil mi ze s nikym sa nestretol som si ista ze neklamal pretoze nemal by kedy stale viem kde sa nachadza s kym je kam chodí takze nemam preco pochybovat vcera som sa dozvedela ze pred 4 mesiacmi ma chcel opustit od kedy som porodila a zacala pracovat priznam sa malo sa mu venujem niekedy mame sex len 1 x do mesiaca mame aj finančné problemy ale to asi kazdy v dnesnej dobe to ze ma chcel opustit som sa dozvedela tak ze sa neodhlasil z FB a citala som si jeho spravy mal tam jednu ktora ma uplne zlomila pisal jednej kočke s ktorou bol ked sme sa spoznali napisal jej toto citujem chybas mi velmi a potom pýtal od nej tel. číslo no ona mu napisala ze mu neda ale verí že sa určite ešte v zivote stretnú samozrejme ze som sa to partnera opytala ze co to ma znamenat a on mi povedal ze ma chcel opustit ze sa o tom rozpraval aj s otcom, ktorý mu vraj dohovaral aby vydrzal do nového roka a potom sa rozhodne tvrdim mu ze ma uz nemiluje ze chce ist odomna prec cim skôr pretoze uz nevladze ze nie je stastny. V novembri bol aj na operacii postarala som sa o neho maximalne ako som vedela a on mi tvrdí ze v tom období sa do mna druhy krat zamiloval a rozmyslel si to ked sa o tom rozpravame stale mu hovorím ze moze kedykolvek odíst ak nie je stastny ze to pochopím a o malého sa budeme starat spoločne aj ked sa rozídeme no on mi tvrdí ze chce byt somnou. teraz spolu nespíme nemozeme mam zdravotne problemy a idem na operaciu chcem sa opytat mam mu verit?co ked je somnou len preto ze mame syna a mam teraz zdravotne problemy? PS: pytala som sa na to aj jeho otca ako to vlastne bolo potvrdil mi to ze ano chcel ma opustit ale ako vidi tak zmenil nazor co si o tom myslite?

aneri66
16. mar 2014

Neviem to chceš celý život žiť takto ???? Mať stále pochybnosti ???? A čakať kedy si zbalí kufre ??? Neviem podľa mňa by mal prehodnotiť čo vlastne v živote chce !!! Myslím, že po psychickej stránke to pre teba vôbec nie je ľahké..... stále žiješ v neistote

mamavera
16. mar 2014

@jana299 to nie je muž pre život, ale len pre zábavu...je na tebe, čo s tým urobíš, ja by som sním do budúcnosti teda nerátala....

mirka135
16. mar 2014

Ja by som mu neverila.prepac ale takto sa zit neda.zase pride nejaka s ktorou si bude pisat a neskor ta s nou podvedie ...otazka casu .potomto co si pisala by sa mi tak zhnsil ze by som to ukoncila ja a nie abybsom sa doprosovala..za par mesiacov sa to vrati do toho isteho..

eeffka
16. mar 2014

@jana299 po prve dufam ze sa nesnazis... po druhe mate 2r syna a zijete spolu par mesiacov??? dake cudne, ak to tak je asi panko zistil ze zit s niekym je uplne nieco ine ako prist na kavu a hajde domov...
ja by som sa starala o svoj zadok a neratala s nim vazne dobuducna

damianko6
16. mar 2014

no moja tak podobne som bola aj ja na tom ale mi sme mali vsetko na kopee........... budes sa trapit ako som sa trapila aj ja v myslienkach si urcite stale vravis je somnou zo sucitu ?, alebo nie miluje ma ?? je na tebe ci to zvladnes alebo nie co sa tika tvojho partnera je nerozhodni a to stou kamaratkuo by som mu len tak lahko neodpustila .........NEZABUDNY ZE TO JE LEN MOJ NAZOR .......

anatalia77
16. mar 2014

@jana299 kolko mate rokov?

jahodka8
16. mar 2014

@jana299 Aspoň máš dobrého svokra, ked už priateľ nie je úplne spoľahlivý.

bibika55
16. mar 2014

@jana299 Je to všetko pekne zamotané.To čo má medzi dvoma partnermi fungovať,u vás nefunguje.Byť spolu len kvôli dieťaťu je nezmysel.Deti sú mimoriadne všímavé a chápavé.Vo vašom vzťahu vládne neúprimnosť,to nech je pre vás varovným signálom ako ďalej.

bikita
16. mar 2014

Podľa môjho názoru každý vo vzťahu môže mat chvíľu ked zapochybuje ... Verila by som mu ale ako sa vraví dôveruj ale preveruj 🙂

lucka_220809
16. mar 2014

@jana299 mne to nepride celkom take ciernobiele... vzajomne vzdialenie sa, odcudzenie, pocit,ze vyprchala laska.. ved to sa moze stat, ked nemate na seba cas a uz o sebe pomaly neviete. Prosim ta nehadz vsetko do zachoda hned. Z toho,co pises, mi nepride vobec az taky mimo ten tvoj chlap... skuste to ozivit medzi vami, ak ti na nom zalezi a mas ho rada, tak skuste do toho ist znova naplno. Date si nabuduce aspon vacsi pozor, o vztah sa treba starat aj po 5 rokoch, aj po 20 podla mna... inak clovekom zacloumaju city a osprostia mu rozum. Hlavne fakt nedavaj hned na vsetky komentare stylu "ja by som sa nanho vykaslala" a "utekaj od takeho chlapa" ... ty jedina ho poznas , si s nim, tak sa s nim rozpravaj a nehladaj riesenia tu... nikto ti nemoze poradit lepsie ako ty sama sebe, nikto z nas tu o tvojom drahom nevie ani houby 😉

kveta
16. mar 2014

@jana299 Maloktory chlap vydrzi bez sexu. Byt Tebou tak aj teraz hladam cestu ako ho ukojit..

jana299
autor
16. mar 2014

on má 29 a ja 27 rokov sme spolu 5 rokov a mame 2ročného syna

mirka135
16. mar 2014

@jana299 je nasvete vela chlapov ktory by si ta vazili omnoho viac a ty stracas cas s nim???mi ti tu neporadime co mas spravit kazda sme ina mozme ti len povedat nas nazor.....a dalsia vec podla mna by ste sa mali rozpravat a zistit kde je chyba a nie tahat otca medzi vas...

luba28
16. mar 2014

@jana299 to co je akoze???to ked sa mu zase nieco znepaci tak ta opusti a potom si to rozmysli???tak zivot dvoch,ktori sa lubia nefunguje,....

lenbea
16. mar 2014

@jana299 či v manželstve, alebo v partnerstve nebudu dvaja stale len šťastni. s hocikym by musel riešiť bežne problemy. ale keby odišiel od Teba, velmi by ubližil aj dieťaťu. dieťa to berie osobne, akože ho ten rodič nechce, nechape, že rodičia maju problemy. treba hladať radšej spôsoby ako sa zbližiť s tou istou osobou, nie zakaždym s inou. dieťa je už velky zavazok, treba byť zodpovedny, s čim maju chlapi problem a boja sa toho.

bikita
16. mar 2014

@jana299 treba si uvedomiť ze sú nielen chlapi ktorí si ta budú "vážiť" viac ako ti radia ale aj menej teda sa môže ľahko stať ze budú oveľa horší
@lucka_220809 napísala najväčšiu pravdu my ho nepoznáme a nevieme presne ako to u vás doma vyzerá či sa snaží o nápravu alebo ako sa sprava k tebe celkovo ale ja možem s vlastnej skúsenosti povedať ze niekedy sa v človeku jednoducho odohráva kríza 5 rokov je dlho vzťah sa mení človek sa mení ... Ja by som Vám poradila aby ste si nejaký čas vyčlenili len pre seba ... Ak mas tak dobrý vzťah so svokrom tak Vám možno postráži dieťa na chvíľu nie ? 🙂 a držím palce na operácii aby dobre dopadla 🙂 ( dúfam ze nič vážne )

lulu369
16. mar 2014

@jana299 Jani ty sama sa musíš rozhodnúť či tvoj partner stojí za to aby si mu dala ešte jednu šancu...Viem, že keď už prídu deti, je to iné.Ale ostávať vo vzťahu s niekym len preto, že mate spolu dieťa nie je asi najlepšie riešenie....Skúste sa spolu porozprávať a vyriešiť to spolu. Nech sa už rozhodneš akokoľvek, dúfam že to nebudeš ľutovať. Držím ti palce aby si sa rozhodla správne

wewericiak
16. mar 2014

Vyrastala som v dobe, keď sa staré a pokazené nevyhadzovalo, ale opravovalo 🙂 .. moje odporúčanie: skús vydržať, o vzťahy sa treba starať a živiť ich.... pokiaľ zistíš, že niečo sa už opraviť nedá, tak sa toho radšej vzdaj.

sue
16. mar 2014

@jana299 neukončovala by som to, zapracovala by som na vzťahu a to isté vyžadovala od neho. Minulosť zahoď za hlavu a pozeraj sa dopredu... čas ukáže...

tatianka79
16. mar 2014

Urcite mas na vyber,ak ho milujes a chces byt s nim,uz nepozeraj dozadu, ale len dopredu,chod do toho na 100% a to iste ocakavaj aj od neho. Mate dvojrocne dietatko,a ono je to najdolezitejsie na svete,a k tomu,aby bolo stastne,potrebuje stastnu maminu. Aj ocina samozrejme,ale mama je mama 🙂 Ak po case zistis,ze priatelovi neveris,ze zijes v neistote a si nestastna,verim ze si vyberies tu druhu cestu a skusis to sice sama a iste s financnymi problemami,ale postavis sa na vlastne nohy,budes silnejsia a svoje stastie najdes inde.

majka2682
16. mar 2014

@wewericiak presne to som chcela napísať aj ja! skúsiť najprv opraviť, zabojovať aj kôli svojmu šťastiu a hlavne kôli malému... Nie hneď zahodiť a ísť ďalej...To je až to posledné riešenie... Horšie problémy boli medzi dvoma ľuďmi a odpustili si... Držím ti palce

felixa
17. mar 2014

@jana299
Kazdy raz moze pochybyt. Daj mu sancu. Vztah nikdy nie je na jednej urovni, raz je to lepsie, raz horsie. O vztah sa treba starat, s partnerom treba komunikovat. Ze mu na tebe predsa zalezi svedci aj fakt, ze je teraz pri tebe, ked ides na operaciu a ze sa radil s otcom, ci ma vztah s tebou ukoncit. Obycajne partnera spoznas, ked mas problemy, ci sa mozes na neho spolahnut, o neho opriet. A tvoj priatel si to pri tebe uvedomil, a uvedomil si, co v tebe ma, ked ti hovori, ze sa druhykrat do teba zalubil potom, co si sa aj ty v chorobe o neho starala. Vazi si ta zato.

Co sa tyka tych zoznamiek. Pohovor si s nim o svojich pocitoch. Ako ta to zranilo, co si o tom myslis, co si zelas. Ked mas teraz zdravotne problemy, ze v tejto oblasti cakas od neho toleranciu a pochopenie a ze to vydrzi, potom si to vynahradite.
Btw, tak sukromne, ked su dvaja zdravi, sex raz za mesiac je malo. Pre tvojho priatela urcite, ked pomyslal hladat inde. Radsej si s nim spolu dopraj pravidelne pekne chvilky, aj ked trebars kratsie kvoli malemu, aby to nehladal u inych.
Cas ti ukaze, ci to ustojite, ale obycajne prekonane problemy vztah utuzuju.

jana299
autor
17. mar 2014

dakujem vam velmi pekne za tieto slova on není zly chlap domace prace ziadny problem varenie tiez nie nakupy zvlada super stara sa aj o malého nema problem s nim byt cely den čo poviem to urobí bez problemov pomaha mi aj vcera proste kazdy den vola mi zaujima sa o nas co robime a tak co sa tyka penazí tak to zabezpečujem ja on síce pracuje ale zarobí ledva 500,00 eur ja zarobím 740,00 eur aj teraz robím mam flexibilnú pracovnú dobu takze ak by som ho aj opustila vystacím si finančne toho sa nebojím co sa tyka byvania on byva u mna nemame ani hypoteku len nejake veci na splátky ale to by som urcite sama utiahla vyskusam mu dôverovat uvidíme kam to dotiahneme dufam ze zostaneme spolu.

dossy
17. mar 2014

@jana299 si v dobrej pozicii.. aj keby si sa rozhodla nebyt s nim ... Nemala by si to este s nim zahadzovat.. Mate spolocne dieta a v podstate zijete ako rodina !? Len sa chcem opytat ci mu to nevadi ? ze zarabas viac, lebo niektori muzi to nevedia prglgnut ked partenrka ma viac . Ja by som sa s nim castejsie o vsetkom rozpravala.. aj o tom ake su vase city .Co mu vadi a co vadi tebe. oragniazovala viac vyletov . A pokial bude mavat take pocity opustit ta , tak nech ako prve to konzultuje s tebou a potom s ostatnymi. Myslim ze si tolerantna a obaja ste v podstate fajn rodicia. V buducnosti by ste si mozno vycitali ze ste si nadali sancu a vase dieta stratilo jedneho z rodicov.

sirinka
17. mar 2014

@jana299 moze vam to vydrzat, ale musite chciet obaja a obaja na vztahu riadne popracovat....

adri266
17. mar 2014

@lucka_220809 ocividne ho az tak dobre nepozna, ked na nom nevidela, ze ju chce opustit a ze ju nemiluje 🙄

@jana299 su aj horsie veci vo vztahu, ktore dokazu obaja prekonat a ich vztah posilnit. Viem, stale to opakujem a lezie to uz ludom na nervy 😝 , ale skocte na parovu terapiu, cez urad prace je to zdarma. Lebo mna by zaujimalo, preco Ta prestal milovat a preco Ta zase miluje. To je take pubertiacke...jeden den Ta zeriem a druhy nenavidim???

No a psychika chlapov. to je cela veda. Nesmie mat pocit, ze mas navrch vo vztahu, ani sa nesmie citit nedoceneny...nesmie mat privela prace a povinnosti, ale ani primalo vo vztahu...To, ze nemate sex, moze byt problem, ak on ho chce castejsie...
tie veci, ktore si mu zistila, preco to robil? co mu to dalo? Co od toho ocakaval? Lebo to,z e bol len zvedavy, je blbost na entu, ver mi. Ziaden chlap to nerobi len zo zvedavosti. Povedala si mu, ako sa citis? Povedal on, ze s tym prestal?

A ci mu mozes verit? To musis vediet len Ty sama. Ak si tolerantna, ak beries do uvahy vase dieta, ak ho lubis, ak on slubil napravu...tak sa to pomaly da...ale ak mas stale pochybnosti, ak si povaha, ktora nezabuda a neodpusti, budes to mat tazke...lebo zivot s niekym, koho budes stale podozrievat, to nie je nic moc . Drzim vam prsty, aby sa vam to podarilo zvladnut.