Ahojte ženy mala by som pre vás otázky ohľadom narodeninim. Moja mama bola jehohovova svedkyna do kim sa nestala vdovou tým pádom neoslavovala žiadne narodeniny, vianoce,veľká noc ani nič podobné. Ako zomrel môj otec od vtedy bola mama minulý rok svojmu bratovi ( môjmu strýkovi )na okrúhlych narodeninách po dvoch týždňoch som mala ja s mojimi deťmi narodeniny a urobila som menšiu oslavu v dome. Volala som ju knam aby prišla aspoň na chvíľu posedieť ale ona odmietla ze nepride ze ona je Jehovova svedkyna ale popritom dva týždne pred bola u brata na oslave . Uvedomila som si ze nechce ísť kvôli tomu lebo bývam so svokrovcami a oni si dobre nerozumeju, preto tu moja mama ma nechodi navštevovať.
A teraz k jadru.. moja mama ma dnes pozvala aby sme prišli v sobotu k nej ze robí menšie posedenie ze len mi najbližší tam budeme. Povedala som ze uvidím,. Keď som prišla domov manzelovi som povedala ze mama robí oslavu. On povedal ze on nejde ze keď mne nechcela prísť na narodeniny ze aspoň tým deťom mohla prísť keď bratovi bola na okrúhlych narodeninách a nie sa vyhovoriť ze je svedkyna keď aj tak v tej viere už nieje. Povedal ze mne nebude brániť aby som šla k mame ak chcem ísť ale ze on nejde ze keby ona bola aspoň deťom na oslave ze veľmi rad by šiel. Ja som mu povedala ze bez neho nejdem ze mu rozumiem ze ani ja nepôjdem ze ma pravdu. A teraz sa vás chcem spýtať dobre robime ze tam nechceme ísť?
Ja by som išla,muža by som tam nasilu neťahala.
@janinah aj keď ona mojim deťom na narodeninách nebola a vyhovorila sa a ku druhých na narodeniny chodí?
Tak buď ty tá, ktorá má v hlave viac rozumu a nerieš kto kde komu bol a kto nebol a iné bla bla
Choďte a s mamou sa otvorene porozprávaj o týchto návštevách. Niekde začať treba. Tieto vaše stratégie nikam nevedú. Ak sa na situácií časom nič nezmení, potom jej pozvania ignorujte.
Choď aj s deťmi. Užite si to. Raz budete oslavovať - konečne. Pre istotu si zober papaničku aj so sebou, keby bolo málo. Neviem, čo ona myslí pod malým posedením. Aj malí ľudia majú veľkí apetít. Nech sa Ty a Tvoje deti hlavne tešia. Mama potom príde na to, o čo doteraz prišla. 🙂 🎂
@lintu ja som sa už s mamou o tom bavila ale ona proste ani na narodeniny tam nechce prísť stále sa vyhovára ze ona nechodí na narodeniny ale ona si popritom sama teraz robí a to ma trápi ze sa na toto vyhovára
@0silvia0 ja som jej to.nikdy nevycitala a ani nebudem ja ju.mam natolko rada ze som jej to ani raz nepripomenula
Ja by som išla. Myslím že obe mate záujem. Pre ňu je to "nove" a nejak sa začať musi. Ak ťa tam nenavstevuje kvoli svokrovcom, tak to neber osobne. Muža netahaj ak nechce ist ale ty sa rozhodni sama za seba.
Sama puses, ze sa nemusia so svokrovxami. Tak?ked nwchce ku vam chodit kvoli svokrovcom, chod aspon ty kunej. Casom sa to snad uoravu
So svokrovcami zdieľate spoločné miestnosti, či ste od nich nejak oddelení? Ak sa ľudia navzájom nemusia, no na návšteve predsa len hrozí ich stretnutie, byť tebou asi by mi z takej atmosféry bolo tiež nepríjemne. Ak netreba. nerobila by som nasilu kamošov z ľudí, ktorí sa sami od seba kamošiť nechcú.
Chod na Tu oslavu. Raz sa ti maminka pominie, tak aby si mala na co spominat.
Keď pre nič iné, tak pre to, aby nabudúce deťom na oslavu prišla, by som šla. Lebo mať babku je fajn 🙂 Nemá zmysel ich navzájom dlhodobo odrezať "ona neprišla, my nejdeme"...
isla by som. vsak ako svedkyna nechodila a potom bola synovi na okruhle a teraz co. no tak u vas nebola,nemala si okruhle a mozno jej naozaj nepasovali svokrovci. mozno sa potrebuje stretnut na inej pode.chod a uvidis. muza netahaj,ale nemyslim si,ze ma dovod trucovat. je zbytocne sa riadit oko za oko, ako ty mne,tak ja tebe. je to mama.
Sama si si odpovedala prečo nebola na narodeniny deťom."kvôli svokrovcom "Predsa pre ňu sú to cudzí ľudia.Mozno aj kvôli svoje viere sa cíti trápne,lebo tých svedkov Jehovovych každý odsudzuje.(mám kamošku a sú to divní ľudia 🙊)Na je oslave budete iba vy jej najbližšia rodina.Ja osobne by som zobrala deti a išla by som.Neviem prečo bez muža nemôžeš ísť k vlastnej mame.Potom si aj ty divna.Vymysli si,že manžel je chorý a hotovo.
Z tvojich odpovedi je jasne, ze tam ist proste nechces a cakas odpovede, ktore ta v tom len utvrdia.
Boli to okrúhle narodeniny, tak tam bola.
Ty bývaš so svokrovcami, s ktorými vieš že sa nemusia .
Sama si odpovedáš aké sú možné dôvody, že neprišla.
Ja by som išla, muž ak nechce, nech nejde.
Zober to ako posedenie, návštevu a nie ako oslavu narodenín.
Ano, nevycitas jej to do oci, ale vycitas jej to vo svojom srdci. Tak skus byt velkorysa a neriesit somariny, mama ti nijako neublizila, len mala divne obdobie a chce to napravit.
Mne by ako matke dospelych deti bolo tiez cudne ist na oslavu k rodine svokrovcov, ale asi by som sa prekonala. Tak ona sa neprekonala no🤷♀️
A keby ste si išli niekde posedieť, nečudujem sa jej, vy nemáte vlastne bývanie, môže jej to byť nepríjemne loziť po cudzom dome, na vašom mieste si idem s mamou niekde sadnúť aj s deťmi.
Nehladaj výhovorky. Každý je nejaký. Ak chces ju vidieť chdo, ak nie, nie.
choood
Ak chceš ist chod aj sama ak nechceš ist nechoď, nehľadaj ospravedlnenie prečo nejdeš alebo dôvod prečo by si nemala ist. Úprimne ak by som vedela ze sa so svojrovcami nemusí tak by som posedenie alebo oslavu narodenín urobila inde, pripadne si potom po sedela s nou a deťmi bez svokrovcov. A teraz by som zobrala deti a šla zablahoželať mame a deti babke a muž sa môže rozhodnúť ci pôjde alebo nie. A v konečnom dôsledku tam nemusíš ostávať, príď zablahoželať a po chvíli sa rozluc
A osobne nemám rada takéto stretnutia typu bol si ty u mňa, musím aj ja tebe. Nebol si u mňa tak ani ja nepôjdem keď ma ty zavolas
Isla by som sama aj s detmi a skusila by som s mamou prebrat preco u vas vtedy nebola ci kvoli svokrovcom.
Niekedy neni zle dobre sa najesť
Ja som len tak preletela odpovede a radia ti ist. Ja mam iny nazor, na oslavu by som nesla. Su dva sposoby ako sa da ludom postavit bud je to ze spravis opak, pojdes a ukazes jej ako by sa aj ona mala spravat, alebo nastavis zrkadlo a spravis to co ona. Podla mna viac funguje zrkadlo. Zober si to tak ak tam pojdes ona bude spokojna a bude po jej a bude v klude a tym padom nebude mat pocit ze ona nieco zle spravila, ked vsak neprides rovnako ako ona tak skorej pochopi ze takto si sa musela aj ty citit ked u teba ona nebola. Nevravim ze jej k sviatku nemate zazelat. Kludne k nej pridite v tyzdni ak sa vam da, zagratulujte dajte kvietok darcek, kava-caj a dovi dopo. Alebo kludne jej zavolaj, proste pridi iny den ako je ta oslava. Ak vravis ze ju mas rada kludne jej zapraj od srdca ale mimo oslavu. Tvojho manzela chapem a ma pravdu ked nie tebe tak aspon kvoli detom mohla prist.
Je to jej boj, ja by dom si hlavu nelámala tým co si mysli, zjavne extra blízke si nie ste.... šla by som keby sa mi chcelo...
Alebo mame na to zabudnúť a ísť tam ? Co by ste na našom mieste robili vy ?