Ahojte pred nejakým časom sme mali konflikt s frajerovou mamou a sestrou. Teraz som sa dozvedela ze
k nim nemám chodiť ked sa nahnevam za niečo. Co by ste mi poradili v tejto záležitosti mam tam ísť na sviatky?
Pozval ťa niekto?asi sotva...tak si seď doma.
@beata_k nahnevalo ma co povedala jeho mama a ked sa vrátili, ze co sa urážam a tak zacala na mna kričať a teraz toto ze ked sa mam urážať tak nemám chodiť
@beata_k vsak to ked by som tam nesla bola by som na vianoce bez priateľa a ročnej dcérky
však priateľa /inak otras,že už dieťa má a manželka nikde/ a dieťa-predpokladám,že ich vnúča- tam môžeš poslať na pár hodín aj samých,ak sa tam máš pretvarovať a byť trpená,vianoce so všetkým si hádam viete urobiť doma vo svojom ako rodina...ale zas nevieme o aký konflikt šlo,možno by bolo treba sa ospravedniť a snažiť sa byť s nimi zadobre....
@janinah to by bolo odlúčenie na viac dní ako na štedrý den, boli by sme spolu az na Štefana
@janinah tak to, že nie sú svoji ja osobne za "otras" nepovažujem. za otrasné považujem to, že nech sa tam stalo čokoľvek, priateľ nemal ísť ku svojim rodičom, ale mal ostať s ňou a dieťaťom (ak teda dieťa je ich spoločné).
@panelacikova ja práveže nebudem brániť tomu aby bola dcéra so svojimi starými rodičmi
@veronika19895 takže chceš tam ísť zrejme asi aj ty, ale oni ťa tam nechcú, dobre rozumiem?
@veronika19895 ja si neviem predstaviť, že by moja svokra na mňa vrieskala a môj priateľ by nezakročil a ešte išiel na vianoce radšej k mame a mňa by nechal samu doma..
@veronika19895 branit jasne ze noe,ale je to zvlastne ze muz by radsej odisiel s dcerou k rodicom ako bol s tebou?!? To vazne,ak by sa situacia neupokojila by to bol schopny urobit a tebe vadi najviac to,ze sa hadas so svokrou? Zvlastne zmyslanie 🤔
No ale aby som odpovedala na tvoju otazku,ak chces ist k nim tak zavolaj svokre vopred,ospravedln sa za nedorozumenie,alebo co sa to vlastne stalo a ze niesi urcite urazena, asi to tak len vyznelo a verim,ze by ta zavolali..
@veronika19895 To nemyslíš vážne, že priateľ s dcérou pôjdu na viac dní k jeho rodičom na Vianoce a ty budeš sama doma? Aj na Štedrý deň? U mňa určite neakceptovateľné.
No tak nech partner nejde na Vianoce za mamičkou, ale je s Vami doma. Ako prepáč, ale to je choré. Veď Vy ste rodina (Ty, partner a dieťa) a je prirodzené, že budete na Vianoce spolu. To už ako bude brať Tvoje dieťa keď mama nebude na Vianoce s ním? Čo Ty si bezprizorná, aby si bola cez Vianoce sama a bez dieťaťa? To ako Ťa môže čo len napadnúť? Tak buď muž ostane s tebou a s dieťaťom doma, alebo nech si ide k mamičke, ale sám. Nevidím dôvod, prečo by si sa tam mala pchať, keď Ťa tam nevolajú. Vianoce sú sviatky pokoja a pohody a bude Ti dobre v dome "svokry" nasilu?
@veronika19895 poradím ti.. nechaj to tak a choď.. my sme sa nepohodli so svokrovcami pred dlhými 8 rokmi.. odvtedy sme sa nevideli.. svokra nevidela 8 rokov ani vlastného syna.. štve nás to všetkých.. za tie roky sme dozreli, dospeli a veľmi dobre sme si vedomí aké to celé zbytočne bolo.. cesta späť k obnoveniu vzťahov je ale už veľmi, veľmi ťažká.. ver že nechceš aby ste dopadli rovnako.. 😔
@veronika19895 keď povieš B musíš pred tým povedať aj A. Mali ste konflikt lebo si sa urazila. Dôvod prečo si sa urazila a tiež ako reagoval partner a kto mal pravdu si ale nenapísala. Prečo by mal partner s vašou dcérou ísť na sviatky bez teba k rodičom? Ak s nimi nebyvate, ale máte vlastnú domácnosť tak máte byť na Vianoce spolu. K starým rodičom môže mala zájsť na Boží hod pozrieť si darčeky. A zase sa vrátiť domov. Alebo ste sa pohádali práve kvôli tomu kde budete tráviť Vianoce?
@veronika19895 celá situácia je zvláštna, možno by pomohlo ju trocha ozrejmiť. Prečo odchádza priateľ na vianoce k rodičom a prečo nezostáva tam kde je? Prečo berie dcéru? (zvyčajne v takýchto zvláštnych situáciách dieťa zostáva u mamy) prečo nemôžeš ty zakročiť a povedať, že dcéru ti nevezme? Prečo nejdete napríklad k vašim ale musí to byť k nim? Prečo nie štedrý večer spolu sami? A najdôležitejšie, čo hovorí priateľ na túto situáciu- máš tam ísť ci nemáš?
Ono to ma všetko čo opisujes mozno logické vysvetlenie a nám sa bude radiť omnoho ľahšie.
Takto to vyznieva, ako by si mala 15 rokov, bývala s rodičmi, mala dieťa o ktoré by sa staral 18 ročný otec, alebo neviem
@martina1201 situácia bola taká, že pred mesiacom boli u nás, malo sa ísť kočíkovat a uz dopredu svokra vedela ako vzdy ze ja nemôžem ísť kočíkovat lebo podla nej musím oddychovať a von nechodí sedieť doma na zadku tak je to vždy ked som u nich alebo oni u nás, mna nahnevalo ze zase rozhoduje za mňa, ze co je podla nej dobre pre mňa, akože všetci mali ísť von a ja som mala zostať doma, tak som sa nahnevala a bola ticho, tal oni išli po svojom a ja po svojom, nic som nehovorila, ked prišli som si sadla za stôl a potom začala na mna ze co sa urážam a tak, a potom priateľovi povedala, ze na sviatky nemam chodiť ked sa budem urážať
@veronika19895 joooj ozaj toto nie je dôvod na pokaznie vzťahov.. viem že ti to zrejme nepadlo dobre, ale buď rada že sa o vnúča zaujímajú.. moja svokra videla len nášho najstaršieho syna.. mal vtedy 7 mesiacov.. bude mať onedlho 10 rokov.. skús sa nad to povzniesť a normálne k nim choď a partnerom a dcérkou 🙂
@veronika19895 čakala som hádku do krvi, panvice a nože a ono miesto toho iba lopatičky na pieskovisku 😁 bože ženy, ženy
@veronika19895 nie je to dôvod na pokazenie vzťahov ale mne by to tiež vadilo keby vedela svokra dlhodobo najlepšie čo ja potrebujem a co potrebuje moje dieťa. A je divne, ze by si mala byť na Vianoce sama bez svojho dieťaťa. Ako kde sme. Snad si svojprávna. Ja mam pocit, že si mladučká a tvoja svokra je panovacna takže sa odujes keď je toho už veľa a poriadne si to nevysvetlite. Bud pôjdete všetci k svokre, alebo budete všetci spolu doma. Prinajhoršom nech ide muž sám. Dieťa by som si zobrať na Vianoce v žiadnom prípade nedala.
No tak keď nemusíš chodiť pre takú sprostosť, tak nepríde ani vnučka, to by som jej odkázala a keď sa jej nepáči, tak nemusí prísť ani ona k Vám - keď sa nevie chovať. Inak mne to pripadá, že chcela vtedy kočíkovať bez teba a iba hrala formu, že si máš doma odpočinúť, pritom chcela mať podľa mňa vnúča pre seba. Ak Ťa to vytočilo, tak si mala určite dôvod, asi si sama cítila, že Ťa dáva na druhú koľaj a ešte Ti hovorí čo máš robiť. Nakoniec to ešte celé nafúkla a využila ako dôvod prečo Ťa nepozvať na sviatky, to je úbohé. Ak sa takto chová, tak Ťa moc rada zrejme nemá. Pre zachovanie dobrých vzťahov si nemusíš nechať srať na hlavu od mužovej rodiny a tiež od neho. Odkaz, že ja nemusím chodiť by mňa vrcholne urazil a opakujem ešte raz, že bez dieťaťa by som neostala.
Ja som tiež roky pre zachovanie dobrých vzťahov medzi mužovou sestrou a ním furt držala hubu a krok a vždy jej ustúpila, aj keď nemala pravdu a vieš čo som z toho mala? H***o. Čím viac som jej ustupovala, tak tým viac sa to otáčalo proti mne a dotyčná si dovoľovala čoraz viac a nakoniec aj muž považoval za prirodzené, že sa jej ustupuje. Keď mi naposledy praskli nervy, tak bol prekvapený a postavil sa na jej stranu. No to je moja chyba, že som to nechala zájsť takto ďaleko. Treba si nastaviť hranice hneď a nenechať so sebou zametať, ľudia pôjdu len tak ďaleko, kam ich pustíš, to som ale pochopila až neskôr - ako sa mi narodil malý. Na neho som háklivá a už si nenechám to čo predtým.
@veronika19895 Neuraz sa, ale aktuálne toto by som neriešila a tvarila sa hlúpa. Občas takéto zabomysie vojny treba ignorovať a samé odoznejú. Ja by som šla a tvarila sa tak ako predtým. Až taká strašná vec to nie je. Nemyslím si, že z jej strany to bol zlý úmysel. Je to trosku vzťahovacne, ale určite nič také zlé aby ste boli od seba rodina. Ak oni nemajú rozum tak ty maj, nemusíš im tam ruky bozkávať, ale skromne by som takúto vec hodila z a hlavu. Asi mate malo úprimnej komunikácii, v takýchto situáciách, kedy ti zas poradí niečo sa usmej, podakuj, sle ze urobíš to tak ako to považuješ za správne. Jedným uchom dnu, druhým von.🙂
rodina najlepšia na fotke.
a čo bolo také strašné na tom, že si si mala namiesto kočíkovania oddýchnuť? Veď sa ešte nakočíkuješ, keď odídu, už aj by som bola spokojne zalezená na gauči... zas na druhej strane u teba doma ti "skorosvokra" nemá čo organizovať život. Ale obidve ste nafúkli úplnú blbosť do neskutočných rozmerov a asi ani tvoj "frajer" nemá dosť rozumu, aby vás dal na poriadok
Chapem, tiez mam svokru, ktora najlepsie vie, co je pre koho dobre a snazi sa ostatnych komandovat. Na mna to tiez skusala podobnym stylom, ale ja viem, na co existuje na tvari ten otvor medzi nosom a bradou a pouzila som ho. Vysvetlila som jej milo, ze ja pojdem tam, kde chcem ja, nie tam, kde mi prikaze ona. A viem sama najlepsie, ci sa mi chce kocikovat alebo zostat doma. Ak sa mi chce, tak pojdem, ak nie, tak zostanem doma. Treba sa ozvat na zaciatku. Co mas 15 rokov, aby ti niekto prikazoval, kam mas/nemas ist? Potom vznikaju taketo zbytocne konflikty..
Preco netravite sviatky spolocne ako rodina ty, tvoj priatel a vase dieta? Ved s priatelom nie si pohadana, nie? Preco nezostane s vami na veceru a na druhy den by ste sli spolocne k jeho rodicom?
@veronika19895 nenapísala si, že si tehotná, svokra možno iba chcela, aby si si oddýchla. Tiež by sa mi nepáčilo, keby rozhodovala za mňa, ale dá sa hádam slušne dohodnúť, nie sa odúvať ako v družine. Mňa by na tvojom mieste viac trápilo, že tvoj partner nezareaguje, dokonca chce stráviť Vianoce s mamičkou a nie s tebou a vašou dcérkou.
však ti odkázali čo máš...
mňa by tam už nedostal nikto...