Mám ešte manžela presviedčať o 3. dieťati?

24. feb 2020

Dobrý večer, chcela by som pocut názor druhých. Mam 30 rokov a manžel 40. Áno je medzi nami 10 rokov rozdiel sme spolu 5 rokov z toho 3 manželia. Mame dve deri 2 a 1 maju vek. No a teraz k veci vzdy som túžila mat veľkú rodinu teda ason 3 deti, lenze manžel mi povedal ze on sa uz vekovo na ďalšie dieťa necíti, ze uz si myslí ze toro je hraničný vek. Mne to je ľúto lebo moja vnútorná tuzba po dieťati je veľmi veľká. A pritom viem ze by sa aj on tešil lebo ono tiez by chcel veľkú rodinu no zial spoznali sme sa neskoro. Pre cca pol rokom som mala zdravotný problém gynekologicka si myslela ze som tehotná vserko tomu nasvedčovalo ale nepotvrdilo sa to. Manžel sa ked som mu to povedala tešil hrozne stale chodil ze budeme mat 3 zlatíčko. Ked sa to nepotvrdilo tak povedal ze sa aj poteisl ze akoby som to zvládli s troma. Takze moja otazka myslíte si zehje lúposť tuto temu vyťahovať a zaoberať sa ňou?

janickacrazy
24. feb 2020

akože tebe sa čudujem, že pri dvoch takých malých deťoch momentálne rozmýšľaš o treťom dieťati, asi musíš mať veľmi dobručké deti, tvojho manžela chápem, že na dalšie dieťa sa necíti, na tvojom mieste by som o dieťati teraz aspon rok-dva nehovorila, možno ked tieto dve deti vyrastú trošku, tak sa manžel nechá nahovoriť aj na tretie, moj muž o treťom nechcel ani počuť, ked druhý syn bol v období vzdoru a nakoniec máme aj tretie a dokonca mi navrhol nedávno, že či ešte jedno nechcem, no skoro mi sánka padla, daj mu čas

zlatyk16
24. feb 2020

Tiež by som počkala nech detičky podmoknu asi.teraz je to naňho veľa.... My ideme.mať druhé a už mám obavy ako to ideme zvládnuť chcem aj tretie chlap tiež už nechce ani počuť o tom 😂 ale to nechcel počuť ani o druhom takže tak chlapi toho nahovoria 😂

mirkava
24. feb 2020

Nie je stary na dieta. Muz v 40tke uplne pohodka, ty mas 30 takze idealne. Netlac na neho, ty si vekovo v pohode. Pockaj mozno sam pride s tym ze chce este jedno...

angela85
24. feb 2020

Ja s mužom sme mali druhé v 33 a 42 rokoch,lebo sme chceli dve ale či už ona alebo ja by sme boli radšej keby to bolo radšej pred piatimi rokmi,ale kvôli tomu že sme sa zoznámili neskôr ale aj kvôli chorobe to vyšlo takto. Tretie neplanujeme,ale keby sa podarilo tak vychováme s láskou,ale dúfam že sa nepodarí ale sa začnem venovať aj koníčkom...

lija22
24. feb 2020

ahoj, az mi je smiesne. sme naopak. muz ma 30, ja 39 a cerstvo tretie dieta. bohaca ked uz ja nie som stary duchodce na vynosenie a obskakovanie troch deti, psa, macky a 300 m domu tak nik. Ale tvojho manzela chapem.tri deti je moc, moc, moc

autor
24. feb 2020

@janickacrazy nemam dobre deti teda mladsia je anjel ale starší ten davala veľmi zabrať. Jasme ze nie o rok tak o 2 3 by som chcela edte musim dokončiť výšku 🙈

autor
24. feb 2020

@lija22 tak ja dve deti študujem vysokú. Muz ma svoje drevárske koníčky pozemok mame obrovský tiež sa mame co zvrtat. Ale túžba mat tri deri je neskutočná

lija22
24. feb 2020

pocuj tuzba je jedna vec ale co si tolko nakladas na plecia? Ved sa zoderies. Este zo tri roky a decka mas vypiplane a mozes pokracovat v tom inom zivote. Nechcem ta odhovarat, len och ako by som to. trideti, kazde s inymi potrebami, intelektom, zalubami je narocne sklbit

martinajurkechova
24. feb 2020

Tiež mám tri deti a nie je to žiadna katastrofa. Ale radšej ešte počkaj, lebo tie dve čo máš sú ešte veľmi malé. Veď máš len tridsať, nie je sa kam ponáhľať.

autor
24. feb 2020

@lija22 ja meviem preco vzdy som mala toľko toho. Napr pocasia strednej aom cez víkendy brigadovala počas dnes v bufete na lyžiarskom stredisku a v noci som chodila robiť do baru. Pptom som robila a študovala. Teraz deti ktoré mam po sebe a zas študujem 🙈 asi som moc veľká extremistka😂

lija22
24. feb 2020

tak si rozbehnuta, zvladnes vela. Este som sa chvilu zamyslela. ked sa ti narodi malicke a budes kojit, vies ako to je narocne. Ci len premba to bolo fyzicky hrozne aj casovo? vsetko som musela prisposobovat kojeniu a detom som vravela stale len nie, teraz nie, pickaj, neskor.. chudence a ty budes mat estemensie ako ja, joj. Kazdopadne tak dajte si s muzom ferovu dobu bez ochrany par mesiacov a nech osud rozhodne hm

777januska777
24. feb 2020

Podľa mňa sa moc upinaš na číslo 3, teda deti musia byť 3 a nejako to máš vsugerovane, že až potom budeš šťastná. Pozri sa takýmto tempom si nebudeš užívať tieto 2 malé čo máš. Skús sa zamerať na ne a užívať si ich prítomnosť a sledovať ich pokroky. Lebo takto ti ich život utečie medzi prstami. Mať tretie dieťa môže byť fajn a ani manžel sa mi nezdá starý, ale dôležité je sa na tú predstavu, tak neupinat. Ty máš moc nalinkovany scenár ako to má vyzerať v tvojom živote a ak to tak nie je, potom si z toho nervózna. Teda aspoň mne sa tak zdá, keďže ja som taká a tiež si dávam nejaké ciele a tie musia byť splnené, lebo ak nie sú, tak som z toho na nervy. Lenže život sa nedá nalinkovat a naplánovať. 🤔

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modrykoniicek
24. feb 2020

Mať deti je rozhodnutie 2 ľudí nie len ženy.
Toto by ste si mali uvedomiť.

Túto otázku s mužom máme vyriešenú už dávno a zhodli sme sa na jednom takže sme obaja spokojní.

Za prvé.Môj život má zmysel aj bez detí.Aj s mužom mi je dobre a chcem si užiť život aj inak než len pri bábätkách.

Za druhé ani si nemôžem dovoliť mať viac detí 😂

Nechcem celý život len prebaľovať plienky a fakt netúžim celý život len pracovať od rána do večera aby sme vyžili.

A asi takto sa možno cíti tvoj muž.Ako živiteľ a otec.Možno by sa chcel cítiť aj ako manžel a užiť si ešte život.

My to máme tak, že obaja pracujeme.Musíme...A rozmýšľame aj nad budúcnosťou aby naše dieťa malo všetko čo potrebuje.A aby sme žili nie prežívali.

40 rokou nie je veľa na muža... Ale ja osobne by som tiež do toho nešla pri 2 malých deťoch.Myslím, že to manželstvo by sa rýchlo rozpadlo a ľudia sa odcudzia ak na seba nemajú čas.

Ale to sú len moje domienky...Ja žijem v inej realite kde sa musím namakať aj na to jedno dieťa. 😂A viem, že by sme 2 neuživili.

Pochádzam z 3 detí...A preto viem, že mať 3 deti je už luxus a riadny záväzok a odoprenie si vecí na xy ďalších rokov.

anonym0001
25. feb 2020

To som ešte nepočula, že by sa muž v 40 "už" necítil na dieťa. Skôr takých, čo sa "ešte" necítia na dieťa 😂

lacibo
25. feb 2020

ja (43) mám s manželom (57) tri deti: 21, 16 a 3. Zdravé a šikovné. Čo mám ešte viac písať..😉 Čím viac detí, tým lepšie..Aspoň sa máš šancu dožiť vnúčat v dnešnej dobe😅

janickacrazy
25. feb 2020

@anonym0001 moj bývalý sa už v 30tke na dieťa necítil, že je už starý, prvé a druhé mal v 22 a v 25, ľudia sú rozni

majoranka24
26. feb 2020

Ved mu to kludne navrhni, za to nic nedas.😊 On ti odpovie lepsie ako my tu. Uvidis jeho reakciu - ci by si ho vedela presvedcit alebo je razantne proti. Spytaj sa a potom nam daj vediet.😊

autor
26. feb 2020

@majoranka24 on mi pobedla ze keby ma menej rokov klidne aj 5 deti.

katulienkax
2. mar 2020

Chcem a chcem ako moja staršia 8 ročná . Proste muz nechce a hotovo chce mat už svoj pokoj. A ty ked študuješ tak predpokladám stráži muz a ma toho asi celkom dost 🙂