Ahojte. Už dlhšie som premýšľala nad tým, že sa vas tu opýtam na váš názor...
Mam dve deti, dvoch chlapcov.. Jeden skoro 4 roky, druhý 2,5 roka.. S manželom sme ich mali dosť skoro..čo bola chyba uz teraz viem, no čas je nezvratný. Sme v rozvodovom konaní..odisla som od neho pred vyše rokom.. Po kratkom čase po odchode som sa s niekym stretla, stretávame sa dodnes. Bolo to to stretnutie ktoré vas dostane po všetkých smeroch. Darmo, že neplánovane veci sú najlepšie. Niektoré 😉 trávi čas s mojími detmi. Pomáha mi s nimi sám od seba, neprosím ho o pomoc. Zapaja sa sam do všetkého. Uspi ich, prebali, na kŕmi, oblečie vyzlečie.. S mladším ma dobrý vzťah. Starší je vnimavejsi, občas ma voči nemu zle správanie ale to aj k iným členom rodiny.
S partnerom, ak ho tak nazvat môžem spolu nežijeme. Sme od seba 50km,sme spolu počas vikendov. Spoločne bývanie je vo hviezdach. Každý ma svoje záväzky.. No ide vlastne o to, ze po pol roku nášho stretávania mi začal davat na oči, že mam deti s niekym inym ako s ním, ze nieje ich otec.. Ze su to veci ktoré nejdu zmeniť, ktoré nevie pochopiť, nevie ci ich niekedy
Pochopí.. Celý ten vzťah sa dosť narúša pretože toto su denno denne ataky z jeho strany.. Rozumiem, že ho to štve no som to ja s mojimi detmi, nie len ja.. Ja druhej strane hovorí o tom ako by si našiel bližšie prácu aby sme to mohli skúsiť keď sa vyriešia iste veci.. Mozno z popisu to neznie tak zle ako to ja vnimam ale ide mi hlavou ci nečakám na niečo čo nikdy nepríde, ci mi len otvorene nevie povedať, že to nikam nespeje, ci len nechcem veriť tomu co by som chcela.. Ako ľudia so nesmierne rozumieme, spoločný čas travime super bez hádok, nemame žiadne nezhody okrem toho, že mám a deti s niekym iným a že ich asi aj vlastné mám.. Niekedy človek nevidí čo by mal.. A možno to chce naozaj len čas, vydržať pretože zato mi to stojí.. Vy ktoré máte takéto vzťahy... Ake vzťahy majú vaše detičky s vašimi partnermi?
Aj z popisu to znie dost smutne. A co s tym mas akoze robit? Hovoris mu co to robi s tebou?
Veď ale vedel že si začína s matkou 2 deti.....to mu malo od začiatku byť jasné ,že predsa nieje ich otec ale niekto iný....to len teraz zbadal?
Ak ťa ľúbi musí aj s tvojimi deťmi a keď chce vlastne tak budete mať aj vlastné....
Fuha.. A co teraz očakáva? Ze dáš deti otcovi aby ste si založili rodinu len vy dva plus vaše spoločne deti? Podľa mňa tak fajn na stretávanie a nieco vážnejšie by som nečakala.
@zuzubb007 mňa zaráža to, že ked je s nami nieje žiadny problém.. On sa im venuje, vymýšľa aktivity.. No odíde domov a začne toto.. Raz horšie, raz lepšie.. Niekedy to nespomenie celý týždeň. Inokedy každý deň... Na otázku ci vobec vie co chce a ci si to vie predstaviť mi odpovedal, že ci by som si to vedela predstaviť ja keby nemam deti... No nevedela ale skúsila by som..
@janeninka áno, povedala slm mu to..no je to možno silnejšie nez on..ze by bol asi sam rad keby to vedel prijat, no mozno nevie a nevie to priznať ani sam pred sebou..
@jeliz59 podla mna az ked si uvedomoval ake vážne je to stretavanie a city zacal premýšľať nad tym ostatným... Ono to bolo stretnutie náhodné, bolo nam dobre.. Nikto nic neriešil, nesluboval.. Dokonca jeho rodicia vôbec nevedia, ze mam deti... Aj ked k nim z casu na cad chodím..
Asi by som mu zdoraznila aj to ze takymito recami moze dost narusit vas vztah. Aku uz len doveru v neho mozes mat?
Chápem to tak.. Su dosť veriaci... Povedať im ze slm ešte stále vydatá a mam dve deti. Chodím k nim by bola pohroma...
Pol roka sa dokázal pretvarovať,cez víkend sa s nimi zahrať,postarať sa,robila by som to isté,kebyže som cez víkend v byte s cudzími deťmi a /napíšem to priamo,sorry/ chcem byť zadobre s ich matkou a chcem sex.Rozišla by som sa čím skôr,kým zas neraním deti,že budete spolu bývať a nevyjde to,lebo toto nevyjde.
To ste zatajili deti pred jeho rodičmi????? cúvaj a hned a ani sa už neobzri tamtým smerom.....môžete mať ešte obaja pekný život,ale nie spolu,tu len kopu komplikácii vidím...
@janeninka dôveru v neho mam, viem ze sa na neho môžem obrátiť v mnohom... Napríklad aj keby potrebujem postrazit deti, on je ochotní.. No co sa tyka budúcnosti nieje to jasne... On ma svoj dom na ktorý platí hypoteku ale byva tam s rodičmi.. Neriesim, rozhodol sa tak.. Ja som na materskej, s dvomi detmi sa mi praca bude hladat tazko, nema mi s nimi kto moc pomôcť... On ma svoju prácu celkom dobru.. On aby sa presťahoval sem nieje problém ale problém je ze tu nieje roboty.. Aby som isla ja tam, on oponuje tym, ze by mi tam okrem neho nemal kto pomôcť s detmi, robi na zmeny a nevie ako to budú brat jeho rodicia a maju uz aj svoj vek.. Je to celé komplikovane az az
@janinah s detmi sa nestretaval od začiatku... Az ked povedal, že ano tak zapojíme do toho deti. Pre mna to bol zlomovy moment.. Myslela som, ze to berie ako je...
Ukončila by som to ... Tvoje deti sú Tvojou súčasťou ... podľa toho, čo píšeš, ich neprijal ... treba sa na to pozrieť triezvo, keď teraz robí toto, bude to len horšie ... treba odísť z kratšej cesty ... myslím si, že happy endom to neskončí.
No tak deti sú tvojou súčasťou, a mladý pán si užije s vidinou sexu. Sorry, ale takého blba by som k sebe neviazala. Buď ma bude brať so všetkým,čiže s mojimi deťmi alebo nech ide kade ľahšie. Inak, vyrieš si najprv prvý vzťah.
@mirro nechcem mu mat nic za zle.. Pretože smaa nemam doriešené čo by som mala mat... Od toho sa tiež odvíja veľa vecí.. Nieje ten vzťah založený na sexe a nikto by pre sex nechodil 50km a pomahal s detmi a domácnosťou si zas myslím ja..
@janinah nedozrel a mozno ani nikdy nedozrie.. Pretoze prijayt cudzie deti je tiez veľký krok pre veľkých ľudí... Za zle mu to nikdy mat nebudem a ani nemôžem
Z vlastnej skusenosti ti poviem, ze ak ma chlap s niecim problem (ako u teba napr. to, ze mas uz deti), tak aj keby ste spolu, casom by ste sa rozisli. Jemu by to vzdy prekazalo a nezmieril by sa s tym. Nestracaj s nim cas ❤️
len raz by mi chlap povedal, že či si viem prestaviť život bez detí a už by som sa s ním viac nestretla. A ty ešte rozmýšľaš. Dievča, otvor oči a rozmýšľaj.
@sasa1310 neopytal sa ma ci si viem predstaviť život bez mojich deti.. Ale pytala som sa jeho ci si to vie predstaviť on s nami zit a on mi nato odpovedal ze ci by som si to vedela predstaviť ja keby nemam deti a on ano... Ze je to situacia ktorú este nezažil.
Keby to spomenul raz, dva krát,tak okey. To by som pochopila, že mu to je možno niekedy ľúto, a myslí to v štýle, že ste sa nestretli skôr a nemáte spolu takúto krásnu rodinu a deticky..
Ale ty pises, že sú to skôr výčitky a niekedy aj každy deň?..
On to neprekusne. Pol roka, či rok, je dosť dlhá doba aby to v sebe spracoval.
Deti sú tvoja súčasť. Nedovol aby ich niekto vnímal ako "prekážku"..
K tomu ešte dodavas, že ani spoločne bývanie neviete poriešiť. Prispôsobiť.
Ešte aj s rodičmi býva..
No pochybujem že maminku vyhodí na ulicu, lebo si našiel matku s dvomi deťmi.
Určite to môže byť príjemný človek a môže ti s ním byť dobre, avšak nie je to ten pravý. Zbytočne budeš strácať čas ... Neskôr budeš lamentovať nad rokmi, čo si s ním stratila ..
Treba sa poďakovať za krásne chvíle a dať sebe a aj jemu šancu na vzťah, aky potrebuje.
@ivca88 začínam mať tiež ten pocit.. Nech je to ako kolvek pekne, nemá to budúcnosť alebo veľmi vzdialenú a neistu.
A keby sa stalo,že časom dozrie, uvedomí si,že tvoje deti sú aj jeho súčasťou, myslíš,že by trval na svojom biologickom potomkovi?
Keby ste toto riešili prvý mesiac, je to naozaj iné.
Už si veľa mesiacov v tejto situácii a asi sa to nezlepšuje, keď sem píšeš.
Úprimne ma to mrzí, pretože isto to nie je jednoduché najst si vzťah ako slobodná mamička s dvomi deťmi, avsak vy by ste mali určite nezhody.
Aj keby ste mali spoločné dieťa, tak by ľúbil iba to svoje. Určite by to tak bolo.
A potom keď by boli tvoje deti väčšie, komplikovanejšie ( puberta), tak by to bol priam prúser.
Trápila by si sa a znovu by si písala, že čas uz nevratis...
Ak sama rozmýšľaš nad rozchodom, tak.to určite urob.
Pokiaľ sa pán stiahne, tak to bolo dobre pre oboch.
Ak naopak príde s návrhom, že chce byť s tebou a nechce o teba prísť.
Že hoc aj dom preda a príde k vám bližšie, alebo že ty skúsis ísť byvat k nemu ( ako rodina - ale bez jeho rodičov, lebo to by sa naozaj nedalo),tak to chlap myslí vážne.
Ale pokiaľ sa nebude mať k vážnym činom, tak nestracaj čas...
@mirro netrval... Povedal, ze všetko záleží od finančnej situácie a okolnosti. On to berie tak, že keby mame prežívať a nema tomu dieťaťu čo dať do života aj po tej finančnej stránke by sme ho nemali.. A to je to ze ja uz mam dve deti ktore treba tiež živiť.
@ivca88 dom predať nemôže... Zdedil ho, prerobil s tým, že rodicia tam maju právo dožiť.. Zvažuje možnosť ísť do zahraničia aby si to vyplatil a mohli sme spolu niečo kúpiť a raz sa do toho domu nasťahovať.. Keby sa s nim,, rozdiem som si ista, zeby neprišiel... Povedal, ze viac ako to co dava nevie a ked to nestačí to nikdy stačiť nebude... Bol ženatý ako dosť mladý... A bol po tonto vzťahu sam.. 6 rokov... Ma ine myslenie.. Nejde bez hlavo do niečoho... Mozno tým, ze na neho vytahujem byvanie alebo iné veci a on nieje schopný nam ho dat, tiez premýšľa nad tym, ci je vôbec vhodný a dobrý pre nas ked sa,, stazujem"no je to o tom, ze sa citim neista..
@ivca88 ja som ku nim domov nechodila... Povedal mi, zesom prvá zena ktorú priviedol domov od rozvodu... Tomu aj verím pretože viem aky ma prístup k životu... Prišla som k nim pred pol rokom, ked mi umrela mamina.. Celý ten čas bol pri mne a bol mi oporou nesmiernou... Keby nebola taka situacia by skm u nich nebola doteraz a cakal by určite nato kym si vyriešim svoje veci s manželom.... Podala som žiadosť o rozvod az po roku... Bolo to tiež dosť náročné.. To človeku tiež prejde asi vela toho hlavou ci to myslím vazne alebo nacom je ked toľko cakam.. Aj ked okolností dobre poznal..
Tomu nechápem.
Tak keď tam žijú rodicia, tak nech si hypotéku aj dom nechajú oni.
A on nech ma čistý štít, bez dlhov, a ide žiť kam chce s kým chce.
Prečo mu ho dali ako dedivtvo, keď ešte žijú ?
Asi to tam bude nejaké zamotané.
Ak sa máte radi, tak zvládnete všetko. Ale ak vieš, cítiš, že tvoje deti budú problémom - musíš brať do úvahy aj ďalekú budúcnosť ( Ak ho chces mat ako priateľa, tak tam problém až tak nevidím. Ale ak ho berieš, ako budúceho manžela - čiže niekoho, s kým zostarnes, tak tam problém asi bude ).
@ivca88 áno je to komplikovane... Rodicia mali byt ktory dali synovi, tomu môjmu ostal dom aj s rodicmi.. Bola to jeho voľba, vedel do coho ide.rodicia by si nemuseli platiť nic keby s nimi nesiel bývať on...
Problém je ako to cele spojiť... Ci ked budu nato podmienky do toho pôjde. Možno ked to pojde všetko to opadne a bude kľud.. Zatiaľ to nejde a mozno je aj to dôvod preco o tom toľko hovorí.. Keby deti nemám je to jednoduchšie všetko.. Rovnako keby nema on svoj dom v ktorom nieje sam..
Ja asi moc nerozumiem. Hneva sa na teba, ze mas dve deti? A co akoze by chcel? Aby si ich predala? Ci co sa snazi dosiahnut?
Nemá to žiadny význam tento vzťah to ti na rovinu poviem, deti sú pre teba určite všetko ako pre každú maminu a keď chlap má s tym problém nezmení sa to, škoda strácať cas