Mám dobrú prácu, byt, chatu a deti. Som však nešťastná

7. júl 2020

Ahojte. Neviem uz fakt co ďalej. Mám dobru prácu,byt,chatu,2deti a manzela ALE som strašne neštastná. Manzel je dedinsky typ,nasu chatu na dedine zveladuje,stále nieco robí,prerába. Proste stačí mu to ku štastiu. Ja mám rada mesto,náš byt. Celý zivot pendlujeme medzi mestom a dedinou. X krat som sa chcela rozviest,sme totalne rozdielni,názory,povahy vsetko. Vzdy sme to ustáli kvoli detom. Ale bola to chyba. Celý zivot sme podriadili dedine....kazdy vikend volny cas sme tam utekali,nieco prerabali. Detom chyba spolocnost rovesnikov. Muz to nechape. Ja mu to neviem vysvetlit. A uz proste nevladzem

zooeynka
7. júl 2020

Len ho opusti ked si nespokojna, ina po nom chnapne len sa tak zaprasi. Pracovity, rodinne zalozeny, sikovny...nejaka dalsia sa potesi, takyto "tovar" nebyva na trhu dlho volny.

eliska13
7. júl 2020

Tak zostaň s deťmi na víkend v meste a spravte si program.

hipuska
7. júl 2020

Ako veľké deti?

autor
7. júl 2020

Su 12,13 rocné

ruzasipova
7. júl 2020

A preco vikend nemozete travit kazdy tak, ako chce? On na dedine, ty v byte a deti vonku s kamosmi? Preco sa nestriedate? jeden/dva vikendy na dedine, tolko isto v byte? Nerozumiem, kde je problem? Nevies sa pred nim presadit?

deti95060810
7. júl 2020

ále prosím ťa.... skús mm na dedinu nabaliť na víkend a ty môžeš zostať doma v meste.... Je to problém ak bude každý druhý víkend sám na chate? Treba sa len dohodnúť....

autor
7. júl 2020

Problem je v tom že teraz( pocas korony) sme tu už od marca. Mala som predstavu ze deti budu behat po dvore, pojdu von s kamaratmi, zatial co mi sme v praci...ale realita? Deti si tu kamaratov nenasli,su cele dni doma a mne z toho už hrabe

autor
7. júl 2020

Jediní kto je spokojny je moj manzel a jeho rodina,ktorí byvaju nedaleko

ruzasipova
7. júl 2020

Este stale nerozumiem, preco sa s detmi nevezmes a nejdete do mesta? byt stw predali ci co?

autor
7. júl 2020

Nepredali

autor
7. júl 2020

Dnes som sa zbalila,seba a deti ze teda odchadzame. No problem je asi v tom že ja chcem odist od neho,nielen z tohto domu,ale nemam nato "gule"

syslik81
7. júl 2020

ved nemusis byt tak kde manzle .. aj my sme mali chalupu a nie vzdy sme boli pokope vsetci tam .. proste bola nalada isli sme ak nie isiel len jeden z rodicov- kedze tam mali zvierata kt krmili .. ale nonstop spolu nieje dobre pr enikoho ... zober deti a chodte si uzit mesto ..

eliska13
7. júl 2020

Chce tam chodiť, lebo tam má rodičov?keď si rada v meste je jasné, že Ti tam je už dlho.Chod na pár dní do mesta deti tam majú asi spolužiakov aspoň budú spolu a zase sa vrátiš o pár dní.Asi si potrebujete od seba oddýchnuť.

0kristina0
7. júl 2020

Na to aby si ho opustila potrebujes nase pozehnanie? Ved ked si rozhodnuta tak to urob.

thoughtfulweirdo
7. júl 2020

Naozaj nerozumiem, prečo by ste museli byť stále všetci spolu. Veď nech ide manžel na chatu, ty si urob program v meste, obaja sa na konci víkendu stretnete spokojní, oddýchnutí, nebudete si toľko liezť na nervy a možno aj tá chuť na rozvod opadne. Nie ste siamské dvojčatá.

nig
7. júl 2020

Chápem to, že toho máš toho plné zuby, krízu...
Ale rodina ty, tvoj manžel, deti vieš ono to nie je samozrejmosť... Nemohla by si tvojmu manželovi vysvetliť svoje pocity, aby Ťa pochopil, že potrebuješ vypnúť? Lebo potreby si máte dopĺňať navzájom, a proste máš prázdnu nádrž... Je aj na manželovi, aby Ti pomohol...Komunikovať, posilniť vzájomný vzťah. Držím palce

fatinn
7. júl 2020

Mne príde normálne keď ma každý svoje vlastné záľuby.. A nenutit do nich partnera, keď mu niesu po vôli. A manželovi by so vadilo, keby chodí na chalupu aj občas sám? Núti vás tam chodiť? Véd on nech si tam majstruje a vy tam choďte keď sa vám chce. Môj muž je vášnivý rybár, vždy som to rešpektovala, aj ma baví ísť s nim niekedy. No nie vždy samozrejme. On ma neťahá nasilu ani sa neuraza, keď s ním nejdem a ja som rada. Ja mam tiež svoje záujmi, ktoré by jeho nebavili a tiež by som ho nenutila ich somnou robiť. Skus sa s ním o tom porozprávať, že Vas s deťmi to proste nebaví a chcete iný program. Inak chápem ta úplne. Ja keď som bola dieťa, boli sme stále na chate, zboznovala som dedinský život ako decko. A môj otec nás tam braval každý víkend.. On tým žil. Ale presne v takom veku 12-13 som šla do puberty a chcela som už inak tráviť čas, chcela som byť s kamoškami, sídlisko, po chalanoch sme pokukovali a také ze ísť s otcom na hriby bola už premna strašná otrava. On to nechápal a urazal sa a svojim spôsobom nás deti psychicky vydieral aby sme chodili na chatu.. Neznášala som to.. Po pár rokoch to pochopil, ale niesol to ťažko, že nie sme po ňom a nestačí nám len dedina 🙂 nakoniec to obdobie prešlo s ockom mam cely život krásny vzťah.. Ale na toto obdobie spomínam nerada aký bol tvrdohlavý a nerešpektoval, že nás nudia jeho zaľúbi a aktivity.. 🙂 ja by som to svojim deťom robiť nechcela 🙂

retatka
7. júl 2020

Ozaj nechápem ani ja ,prečo chodíš s ním na chatu .Ostaň v meste,preboha nech si každý trávi voľný čas ako mu vyhovuje .U mna by teda nepochodil muž ktorý by má nútil robiť to ,čo mi nevyhovuje a sa mu podriaďovať .

lindusss2016
7. júl 2020

Ja sa v tom ozaj stracam. Ty chces odist od neho a preto si s nim teda od marca zavreta na dedine, kde to nemas rada, miesto toho, aby si odisla do mesta??? Ved to mohol byt tvoj prvy krok, ze budete byvat zvlast a ak vam to bude vyhovovat, rozvediete sa.

eliska13
7. júl 2020

Píšeš celý život sme podriadili dedine...tak, ale asi si chcela či nie?Teraz už nechceš, deti sú väčšie už sa tam asi nudia naozaj neviem prečo tam chodíte s nechuťou a potom si určite nahnevana. Hnevá sa, keď povieš, že nejdeš?Postav si hlavu a rob tak ako deťom a tebe vyhovuje možno, keď si spravíte iný program muž sa pridá.Asi to bude typ kutila, ktory chce len na dvore niečo robiť

autor
7. júl 2020

Mate pravdu. Jednoducho sa mu musim vzoprieť. Jeho krédo je že vždy musí byť rodina pokope. Proste to nám vtĺka do hlavy neustále

jaass
7. júl 2020

Pri mužovi sa zrejme máš tak dobre, že vymýšľaš a si doslova nespokojná. Čo by iná dala za takého muža. 🤦🤦🤦

janinah
7. júl 2020

Chodíte niekam na víkendy ,na pobyty? asi nie,stále len chata,ale je to aj tvoja chyba,nie si asertívna...objednám pobyt a ideme a potom nebude hroziť ponorka aká sa u vás vyskytla...a nič také,že odchádzaš od neho,deťom rozchodom veľmi ublížiš,vážny dôvod na to neexistuje,ty len zmen svoj postoj a ži si svoj život,tie chudák deti od marca na jednom dvore predsa aspon raz týždenne môžeš zobrať na výlet aj ty sa na inom mieste nabiješ energiou...na dovolenku idete kam? ak to má byť zas tá chata,tak to ani náhodou,také deti majú spoznávať svet /cez koronu aspon slovensko/ však to sa dá krásna poznávačka naplánovať...

halienka
8. júl 2020

Neviem, či som pochopila správne z toho čo píšeš, ale tipujem, že manžel je dosť nekompromisný typ, ktorý proste vyžadoval a vyžaduje aby bolo po jeho a ty si sa mu teda doteraz prispôsobovala, ale pohár trpezlivosti pretiekol... a teraz ani nejde o to odísť do mesta ale odísť od chlapa, ktorý celé roky hľadel len na svoje potreby a túžby a teba prehliadal. Nuž ak to dospelo do tohto bodu, že už ďalej nevládzeš, tak to proste urob. Potom môžu nastať dve alternatívy, buď sa muž "zobudí" a uvedomí si, že aj ty máš svoje potreby a pokúsi sa to nejak urovnať a nájsť kompromis, alebo proste pôjdete už každý svojou cestou.

pieksamaki
8. júl 2020

A pracu mate v meste obidvaja? Ak pochadza manzel z dediny....bude ho to lakat stale tam. Ale zavisi to od vasej komunikacie....ak si on presadzuje len svoje a nechape tvoj priestor..tiez by sa mu zislo spatnej vazby.
Urobte tak aby ste boli obaja spokojni...ved tie potreby sa menia....a aj mesto ťa moze casom omrziet a ty si najdes hobvy zopar rastn na chate....ono sa to meni. Ale skuste sa rozpravat...nie kazdy je taky ako druhy...plati to aj v manzelstve.
My s muzom sme niekedy boli ako postavicky A je to!

danusiatko
8. júl 2020

Vedela by si mu povedat,
tento vikend ostavam s detmi v meste, mozes ist na chalupu, alebo ostat, ale mi ostavame v meste

Alebo je to tazke, ak tazke, tak najprv si musis naucit hovorit nie, da sa to, ale neviem, ako to presne u vas je

A rady typu, ze ina by ho brala, zeny, nech ho berie, joj, ved si pomahajme, pomozme si navzajom byt silnejsie

danusiatko
8. júl 2020

@danusiatko my preklep

autor
8. júl 2020

Robime obaja v meste. Tak som si dnes prestahovala veci a odisla do práce. Manzel isiel so mnou,ale dával mi to cele ráno najavo ako nesuhlasí. Deti su na prazdninach,u mojho brata tento tyzden. Takze ani nevedia...

derdia
8. júl 2020

No vies problem je ten,ze si sa zacala nudit a dopustila si tieto myslienky...myslienky, ktore ta od neho odcudzili...urcite si si si ho nebrala s tymito myslienkami...naco si si ho deta vzala?!🤦Ja to nechapem...ved ked si si ho vybrala za manzela (anobol to tvoj vyber,nikoho ineho ale tvoj)musel mat aj stranky ktori si si na nom vazila a mala rada...take koli ktorym si si ho vzala..Co si uz zabudla?A este jedna vec...toto vsetko riesis lebo sa nudis...mat velke deti a rada by si mala niekoho ineho ,s ktorym budes robit to co chces...no porozmyslaj dobre...ci najdes niekoho,kto nebude tvoje deti prehliadat, kto ta nebude mat len za frajerku s ktorou sa vyspi....niekoho kto ta ako zenu a matku a osobu vobec nebude akceptovat ale naplni tvoje dobrodruzne a "ine" potreby....
Ty musia vediet ako to mas..tymusis vediet co je vlastne to co ta stve...pomenovat to...zameraj sa na seba, cvic, chod s kamoskou do kina..ale never,a neutiekaj sa k tomu,ze ked ho nechas budes hned najstastnejsia na svete...
Pozor...to su len tvoje predstavy...realita bude taka,ze si budete pohadzovat deti, detibudu omnoho nestanejsie ako ti pridu teraz...maju najzlozitejsie obdobie...a po dalsie...radsej zastav samu seba a potozmyslaj preco si si ho zobrala...je to tvoj maznel, tvoja polovicka, tvoje rozhodnutie,ze bude spolu v dobrom aj v zlom..
Pre teba je ale len clovek,ltory ta prestal bavit a chcela by si ho vymenit...
Ale ja do toho nevidim..
Len si to dobre premysli...a hlavne aby tk nebolo len o vymyslani si...lebo dovody na rozchod sa vymyslajulahko😉

h2
8. júl 2020

Ja tomu akosi nerozumiem: Vy pracujete obaja v tom meste, kde máte byt, ale pritom ste už od marca na chate v dedine, kvôli korone? Ale pritom normálne chodíte do práce, čiže dochádzate denne z tej dediny? Takže asi to nebude veľmi ďaleko. Správne som pochopila, že dnes si odišla do práce s tým, že sa odtiaľ vraciaš do bytu a nie na chatu? A čo zlé na tom muž vidí? Od marca snáď stačilo, Ty si sa mu prispôsobila, keď si tam išla.
Ináč, u Vás nevidím problém v tom, či mesto, alebo dedina. Ľudia, ktorí sa milujú, sa totiž vždy nejako dokážu dohodnúť, prispôsobiť jeden druhému, raz ustúpi jeden, potom druhý. Ale ak už dlhšie uvažuješ nad odchodom, bude problém niekde inde. Len teraz, keď ste už dlho spolu, si si to viac uvedomila.