Mám byť ticho?

19. dec 2021

Dobrý deň. Idem si k vám po radu. Ide o to, že nás je v dome 5. Mám brata, ktorý má dávno po dvadsiatke. Nič nerobí. Chodí síce do niekoľkých robôt, no doma je celý deň na PC alebo mobile, jeho jediná veta je "Čo je jesť?", so všetkým búcha, v ničom nepomáha, nesprchuje sa, v jeho izbe nebol poriadok už možno 5 rokov, pričom všetky plasty, fľaše, krabice od pizze položí vedľa postele, asi raz za 3 mesiace, možno aj dlhšie na príkazy a neustále prosenia tie plasty vyhádže, ale nič viac (3plné vrecia?) Ja mám manžela, prerobili sme si vrchné poschodie, pričom tam má izbu aj brat. Všetko, čo poviem, že nič nepomáha, sa obráti proti mne. Keď občas položím neumytý tanier do drezu, je zle, že som si za sebou neumyla, pričom nie vždy sa mi chce umyť hneď, tak proste do mňa vojde taká zlosť, že brat si ani len po sebe neuprace, každý okolo neho ťuťu muťu, ešte to mu kúpia, ešte pivko mu donesú a nič ich nezaujíma, nikto ma nepočúva, že tam nie je spravodlivosť, že mi chodí v topánkach na po chodbe, ktorú som si prerobila, áno, oni ho možno upozornia, ale nič sa nezmení. Ide o to, že manžel je potom proti mne, na čo sa ozývam...prosím, čo si o tom myslíte? Mám byť ticho pre pokoj v rodine? Keď ja ale neviem len tak držať jazyk za zubami, proste ma to kvalitne štve, čím ďalej, tým viac, no nechcem sa s nimi hádať...

pribinak
19. dec 2021

Odsťahuj sa

autor
19. dec 2021

@pribinak to by bolo najlepšie, ale toľko peňazí sme vložili do prerábky, že teraz na to vážne nemáme...ja som čerstvo po VŠ

vikes
19. dec 2021

Je čas sa postaviť na vlastné nohy, hoci aj v prenajatom byte.

pribinak
19. dec 2021

Hypotéka sa dá zobrať vždy

mamina0078
19. dec 2021

A kebyze mu manzel nieco povie na jeho zivotny styl? Podla mna castokrat ked nieco zena zene povie alebo muz muzovi ma vacsi vplyv Ako naopak.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. dec 2021

@cocolino234 dufala som, ze sa nieco zmeni, kedze nasi nas chceli mat pri sebe, no asi by som im vobec nechybala..

autor
19. dec 2021

@mamina0078 nechce sa v tom rypat..aj mne to zakazuje

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
19. dec 2021

Jedine riešenie je si zbaliť si svojich 7 slivak a ísť preč, podnájom a hypotéka

loginexistuje
19. dec 2021

kolko ste tam investovali do prerabky ?

autor
19. dec 2021

@cocolino234 manzel je tu so mnou uz 7 rokov..ja som chxela vediet, ci mam byt ticho alebo sa ozvat a nedat sa

elizabet173
19. dec 2021

neverím, že jedna VŠ vzdelaná žena investuje peniaze do domu, ktorý jej nepatrí, len preto, lebo ju rodičia chcú mať pri sebe a žerie sa tam na jednom poschodí s bratom. Ty sa neozývaj, ale hľadaj možnosť, akom stade čím skôr vypadnúť

annamalaga
19. dec 2021

To je tvoj problém , že ste neinvestovali do vlastného , osobne sa manželovi čudujem , že investoval do cudzieho.

autor
19. dec 2021

@elizabet173 ja sa s nim nezeriem, on totiz kazdeho ignoruje..a ano, lebo chcu prepisat dom na mna, preto som to spravila

loginexistuje
19. dec 2021

a brat akoze co ? keby prepisali na teba dom cele zle to je mate uz aj hypoteku alebo nejaku pozicku na tu prerabku ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angela85
19. dec 2021

A chces sa vadiť a nervacit ešte viac. Ja by bola ticho pokiaľ ste tam,ale určite by som riešila čo ďalej a hlavne ako byť sami. Vôbec neviem aká povaha je tvoj brat,či by to nebolo skôr peklo potom,keby si tam začala hádky. Najskôr by tam mali urobiť poriadky tvoji rodičia,keďže sú vaši rodičia a majitelia domu. Treba sa vprvom rade porozprávať s rodičmi a s bratom to riešiť vpokoji

syslik81
19. dec 2021

vedela si aky je nez si zacala vrazat do niecoho co nieje a zrejme nikdy nebude tvoje ... bud sa odstahuj alebo hold mas smolu-ozyvat sa tam kde ti to nepatri?je to byt tvojich rodicov... mozes si s nimi v klude pohovorit ale na 99% sa nic nezmeni ... hold nevyhoda zitia v rodicovskom dome

elizabet173
19. dec 2021

chcú prepísať, ale ešte to neurobili, napriek tomu, že videli, že do toho domu vrážaš peniaze. A brat čo, keď dom prepíšu na teba? A žrať sa tam budete ďalších neviem koľko rokov.

ivkazba
19. dec 2021

Dom chcú prepísať na teba? Akože vážne? A dvaja bratia nič, tí pôjdu na ulicu? V každom prípade, prepísať môžu. Ale to neznamená, že tam teraz musíš aj žiť. Ako toto fakt nepochopím, čo má človek v hlavičke, takto si sťažovať život. Veď s partnerom žijeme spolu preto, aby sme mali kľud, súkromie, aby sme mali každý deň veselý. A nie mať stres so spolubývajúcich.

ivkazba
19. dec 2021

A k otázke, či sa máš ozvať. Nie, nie je tvoj dom. Prispôsob sa alebo choď do vlastného. Ak to budete chcieť, urobíte. Ak máš výhovorky prečo to nejde, tak klameš sama seba.

luccija
19. dec 2021

A ako Ti vadí, že brat má bordel v izbe a hra sa na PC?stupila si do jamy levovej obrovská chyba a počkaj, keď si tam začne brat nosiť frajerku, alebo budete mať vy dieťa.Nikdy by som tam nezostala.Komu sa chces sťažovať rodičom, bratovi?k spolužitiu patria hádky, výčitky každý má inú predstavu o poriadku.Ty si tam dala peniaze a nemôžeš mať ani v drese riad...dúfam, že máte oddelené kuchyne...toto bude ešte roky peklo.Cim skôr premýšľaj ako odtiaľ odist

kitycat
19. dec 2021

Poviem len 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

ivik4
19. dec 2021

Ach.. tak jedine sa osamostatnit a nevysiet na krku rodicom

slovakboy
19. dec 2021

Sloboda je na nezaplatenie. Keď rodičia chcú aby ste ich tam doopatrovali nech vyženú brata. Inak odíďte a potom si rozmyslia kto im je tam lepší. Treba urobiť rázne rozhodnutie a iniciuj ho ty. Nebude to ľahké ale potom budes rada že si to urobila. A možno sa tam raz vrátiš ale už za iných podmienok.

maryon1
19. dec 2021

No v prvom rade by som peniaze do prerábky vrazila do domu alebo jej časti len vtedy, keď by už reálne na mňa prepisana bola . A ďalej: rodičia prepisu len na teba a brat čo? Ešte iba budú problémy, keď si založíte rodinu a bude vás ešte viac... Spoločné bývanie nemusí byť zle,ale keď je dom dispozične riešený tak,že rodičia a deti majú každý vlastný byt, s vlastným vchodom,pravidlami . Jasné že naj je bývať sami,niekedy to však vypáli inak,a všetky rôzne dôvody prinútia ľudí bývať spolu. Len si treba naozaj riadne zvážiť pre a proti pretože to proti väčšinou tie prednosti zatieni. Keď prídu deti, príjem sa vám zníži,už sa tam prilepite nadobro.teraz by ste ešte zmenu uskutočniť mohli. To že musíš "držať hubu a krok" ťa štvať neprestane...

michaela789
19. dec 2021

Investovať do niečoho, čo nie je moje - brilantný nápad 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ prepáč, ale sami ste si na vine.

danieladeley
19. dec 2021

Mozes mi vysvetlit, preco ste si prerabali poschodie kde je aj brat, ked si vedela aky je? a este nie svoj majetok? :/