Mám akceptovať mužovi, že pôjde na chatu, keď budem v 8. mesiaci tehotenstva?

29. okt 2024

Ahojte - dilema.
Muz z vychodu, zijeme na strednom slovensku. Priatelovych kamaratov nemam rada, akceptujem. Robia silvestrovské chaty, ja na silvestra budem v 8. Mesiaci tehotenstva (vo februari mam termin) Muz casto chodi s nimi von, ale neviem ci je to primerane v takom neskorsom stadiu… pojde 2/3 hod na chatu, povedal ze na jednu noc ale rano ho presvedcia vypit (predsa len vychodniari) a nepride ani na druhy den. Mam s tym taky problem lebo si nevien predstavit ze by sa nieco dialo a by nebol pri mne. Napriklad zacne mi porod, a nebude schopny prist,…. Keby je to chata v okoli ze raz dva tu, by to bolo o inom. A este ja nechapem preco musi ist, pre mna je ovela sympatickejsie byt na novy rok v “rodinnom” kruhu. Aj o rok ja ze a potom ako pojde na chatu a ze da syna ocovi a my pojdeme na chatu. A to moja predstava ozaj nie je. Len mi odpovedzte ci by Vam bolo jedno ze by siel na tu chatu…

veronikaszabova
29. okt 2024

Ved budes v 8m, nie par dni pred porodom. Nestresuj

sara07
29. okt 2024

ak je to partia vela toho neurobíš , nestresuj, rodit je daleko a ak maš obavy vyber sa k mamine atd ..
rodina neznamená že nemáš narok na svoj osobny priestor a život raz za čas na ten máš narok aj ty

lubkovaandrejka
29. okt 2024

Popravde by ma dost nahneval tym,ze som v 8.mesoaci a on sa bude radsej opijat s kamosmi na chate a oslavovat s nimi novy rok radsej,nez so mnou. Keby siel po porode,tak by som sa nehnevala. Inak ano, rodit je sice daleko,ale nikdy nevies,kedy to pride. U mna vsetko v pphode a bum.. na konci 7.mesiaca porod. To ta nechcem strasit.

elli333
29. okt 2024

Mne by to napríklad vadilo kebyže ma manžel nechá tehotnú a samú na silvestra. Ak to teda správne chápem, že na silvestra chce ísť na chatu s kamarátmi. Niektorý iný deň by mi to tak nevadilo, ale sviatky by mali byť s rodinou a vy čakáte bábatko. Ale zase nútiť ho nemôžeš, ak on nechce byť s tebou.

gribka1
29. okt 2024

Čudujem sa, že chodil a nevadilo ti to. Až teraz. Slobodný chlap toto? Mňa by riadne naštval, a áno, každého Silvestra od svadby, by ho trávil so mnou. Tým, že si tehotná dupľom.

cyberk
29. okt 2024

Ako dlho ste spolu? On este nevyzrel... O rok, ked bude dieta na svete, chce travit silvester na chate, chlastat a nechat dieta starkovcom? Ach, snad si si aspon dost nasetrila, to vyzera ze coskoro budes dalsia slobodna mamicka, lebo vse bude na tvojich pleciach…
Inak ja som tiez rodila v 8m…nepodcenovala by som to, ak mas plan B tak vpohode, nech si tento rok ide.. posledny krat.

wolf_
29. okt 2024

Ja sa kľudne priznám. Vadilo by mi to. Mrzelo by ma, že si na silvestra/nový rok vyberie radšej chatu s kamošmi ako program so mnou. To, že si tehotná a budeš vtedy v 8. mes. je pre mňa už len "bonus" lebo holt vadilo by mi to aj ako netehotnej...
Ja nepotrebujem chlapa stále za zadkom, užívam si aj čas bez neho 🤫😁 , ale nemôžem si pomôcť - z tohto konkrétneho opisu mi to vyznieva ako keby ešte vôbec nedospel ani do role muža, nie to do role budúceho otca..

sara07
29. okt 2024

za mna silvester nie je žiadny sviatok ja ho nepreživam, manžel nie je osobny majetok a otrok lebo ja chcem a on chce, je to o kompromisoch, otázne je či sa tu dá urobiť kompromis
mne by vadilo keby sa žiel spit po pôrode, to má byt doma a pomahat, čo aj robil u každého jedného a ked som bola v pôrodnici doma on sa staral a chodili za mnou, na žurku nebol čas

klip0
29. okt 2024

Vadilo by mi to a vadila by mi aj jeho predstava Silvestra o rok. A vadil by mi aj jeho celkový prístup
Len tak v skratke

doriiis
29. okt 2024

To je blb.Pardon,ale niektoré si teda fakt viete vybrať.Nedospelych jedincov.

plamienka555
29. okt 2024

Ty najlepšie poznáš svojho muža a len ty vieš, čo je pre neho dôležité. Možno potrebuje "posledné" vypustenie pary? Teda v prípade, ak má predstavu o živote s novorodencom, čo isto nemá :D
ALE mňa by to mrzelo, lebo veď s kým iným oslavovať, keď nie s najbližšími. Čakáte spolu dieťa, rastie v tvojom tele a ak ti bude ťažko, mal by byť pri tebe. Veď keby si nebola tehotná, asi aj ty oslavuješ inak.
Mám len jednu obavu, či nebude uprednostňovať oslavy s kamarátmi aj vtedy, keď ty nebudeš vládať alebo keď bude choré bábo alebo ty. Fórum je takýchto situácií plný.

zuzanita1609
29. okt 2024

Za mňa. Keby chcel a s kamarátmi sa nevidí už tak často, kľudne by mohol ísť. Nevidím dôvod mu niečo prikazovať, zakazovať,to že by som bola tehotná,mala kľudné tehotenstvo. Ja by som šla ku rodine,alebo jeho rodine. Ale pochopím aj také príspevky,že by to vadilo.

lubkovaandrejka
29. okt 2024

@sara07 ale ja som to myslela nie hned/rovno po porode, ked pojdem z nemocnice, ale s odstupom casu :D . Uz keby velmi nastojil na tom,ze musi ist na chatu. S tym pomahani hned po porode suhlasim, to by mal sediet doma na riti, ved to su velmi narocne zaciatky.

oblecenie99
29. okt 2024

No čo ti povedať, priznám sa bez mučenia, že sa neviem rozhodnúť, či by ma sralo viac to, že silou mocou musí byť na Silvestra s kamošmi, a ja sama, doma, tehotná (alebo prípadne ešte aj počúvať našich, prečo sa taky chlap vôbec ženil, a pri predstave, že na mňa príde pôrod, a do nemocnice ma musí niesť môj otec, lebo môj muž nie je v stave spôsobilom prísť mi je aj zle), alebo že už teraz, viac ako rok dopredu plánuje ďalšiu silvestrovskú akciu á la ruky hore, carpe diem.

Chápem, že sem tam treba vypustiť paru, spomínam si, že som kedysi tiež dosť riešila, kam a s kým na Silvestra, ale mala som 17 rokov..

sara07
29. okt 2024

@lubkovaandrejka ked som bola v pôrodnici, okna umyl, upratal, nachystal, zavaral , džem robil atd
mne by to nevadilo keby šiel s partiou len na chatu a len pit raz za rok , raz za mesiac by mi to sakra vadilo
neznamená že niekoho lubim tak bude robit len to čo ja chcem a vyžadujem
je normálne že každy má aj svojich priatelov a chce byt raz za čas, raz za rok s nimi
a čo tu píšu baby že zrovna pride pôrod, čiže ked bude v praci tak potom čo ? nemusi tiež stihnut prist , vybije sa baterka
snad som samostatna zrelá baba a viem kedy mám prist do pôrodnice, zavolat si sanitku alebo taxik ,však ihned okamžite že sa to spusti je rarita a ako prvorodička rodi najdlhšie
zase klud tehotenstvo a pôrod nie je koniec sveta

sara07
29. okt 2024

ked to tu tak čítam, povedz me si na rovinu
silvester doma v 8 mesiaci znamená = 99% sedim doma a jem pred tv 😂
urpimne to robíme skoro celý rok 😂 len nie je tolko prachov aby bolo tolko jedla

jaond19
29. okt 2024

Neviem no, mohol by započať okrem dietata aj vstup do zivota zodpovednych ludí... podla mna sa to v tejto konkretnej situacii (3.trimester a sviatky) ale ze absolutne nehodí.... Obzvlast ked vies ze tam toho alkoholu bude habadej.... Tiez si si vedela silvester predstavit travit zabavnejsie nez s tehotenskym bruchom, tak nech si to uvedomí ako by mal.... Vsak s partiou este pooslavuje dost. (Ja som inak zacala rodit z nicoho nic v neukoncenom 36tt, este som mala nachystany zoznam co idem nakupit na vikend lebo bol piatok, uz som sa tam nedostala...)

tiezjedna
29. okt 2024

Môj muž by takýto nápad zavrhol hneď v zárodku, takže situáciu by som riešiť nemusela. Ale každý je iný.

oli18
29. okt 2024

@elli333 isteze ho moze nutit. On ma rodinu, ozenil sa, zena je vo vysokom stadiu tehotenstva a on ma voci rodine najake povinnosti a zodpovednost. Ak chcel zit mladenecky zivot, nemal si vesat na krk manzelstvo. Rodina je na prvom mieste, az daleko za nou su kamarati.

tiezjedna
29. okt 2024

@oli18 neoženil sa, píše, že je to priateľ. Nie že by to na podstate niečo menilo, ale v reálnom živote to pre niektorých môže byť celkom zásadné😉

oli18
29. okt 2024

@tiezjedna to nemeni nic na veci. Takeho deba by som si ani nevzala. Ma ju v päte, prednejsi su mu kamarati. Kde je zalubenie, laska, potreba byt v jedinecnej chvili s milovanou osobou? Nedozrety nezodpovedny jedinec.

kitycat
29. okt 2024

Skor by ma sralo, ze o rok chce hodit dieta starym rodicom a vy pohdete niekam na Silvestra kalit

Partia na Silvestra, to je take typicke, to by mi nevadilo, ja som rada aj sama. Muz sa o mna, teraz uz nas, stara ukazkovo a chodia v maji na Apaluchu. Buduci rok teda pravdepodobne vynecha, nakolko tam mam termin porodu 😃

Co sa tyka 8.mesiaca, tak ja som predcasne porodila 36+2, bez akychkolvek naznakov mi voda praskla v spanku. Takze to je vzdy na prirode. Ten tvoj ta oplodnil nahodou?

biba_18
29. okt 2024

mne by vadilo že nechce byť so mnou, je jedno či s tehotnou či nie… akože idem sa baviť, ty nemožeš ( nechceš, to je jedno), tak okakal ťa pes, ty sa nuď sama doma?? …ale to ste už mali mať vydiskutované už dávno…

tiezjedna
29. okt 2024

@oli18 s tým súhlasím a autorke sa skôr divím, ako o tom premýšľa...

lubkovaandrejka
29. okt 2024

@sara07 tak ten tvoj je zlaty,ze toto vsetko spravil,kym si bola v porodnici. Vsak ano,ist na chatu raz za rok, kludne,nech ide. Ale ako tu neikto pisal,mne to tiez pride absolutne nevhodne,ze je tehotna,bude vo vysokom stadiu tehotenstva,na svaitky sama. Pride mi to smutne z jeho strany. Ona tiez nemusi skakat od radosti po plafon,ze kvoli bruchu bude len sediet na gauci a jest kolace,ale co ma robit :D ano,tehotenstvo a porod nie je koniec sveta, ale to sa moze hocijak vyvrbit. Ja som zacala tak masivne krvacat,ze som ledva presla ku dveram a kym prisla zachranka,tak dve poporodne (tie hrube vlozky) boli premocene od krvi,az nohavice boli mokre. Ale ano,ako pises,skor je rarita,ze sa stane nieco taketo atypicke.

gulicka277
29. okt 2024

Tak môj priateľ šiel pred pôrodom s kamarátmi na bowling ale nepil a pustila som ho a to som týždeň prenášala. Teraz má malý 3 mesiace a chodí do práce a je stále so mnou a malým doma. Proste je to o tom ako má tvoj nastavené priority to či si alebo nie si tehotná mu bude jedno pokiaľ je pre neho na Silvestra dôležitejšie sa ožrať ako si užívať tie posledné chvíle kedy budete len sami dvaja. Mne by to až tak nevadilo ale možno je to tým že sme teraz skoro stále spolu a pred pôrodom to nebolo iné. A plus ozaj sa snaží chodí do práce a domov, nepije, je tu proste na 101% a viem že tak isto ako ja som koľkokrát vyčerpaná a chýbajú mi časi kedy som mohla ísť kam chcem tak on je tiež len na 100% viem že by nepil a keby sa niečo deje hneď mi dvihne aj telefón. Ale už druhý rok by na Silvestra bol radšej so synom a mnou. Môj je rodinný typ a to je mladý tata. Ale v prípade že by šiel chľastať a ešte ktomu 30-40km do preč a dva dni ho nevidím tak by mi to určite vadilo či som alebo nie som v 8 mesiaci

lonely66
29. okt 2024

@gulicka277 ja osobne ti úprimne tlieskam, že máš takého partnera... keď čítam, aké chybné kusy v súčasnej dobe akože "dozrievajú", som z toho dosť smutná. a ten bowling by nevadil ani mne. čo je to, 3? 4? hodinky? a ešte keď nechlastá.... ale víkend kdesi na chate? s kamarátmi? naozaj iba s kamarátmi? mnohé ženy si možno naivne myslia, že je to presne takto. mnohé sa nemýlia. mnohé áno....

ja som stará škola, autorka... u mňa by toto neprešlo ani 1 víkend za rok. akonáhle by partner prejavil záujem opustiť ma na víkend, lebo kamaráti, pokojne by som mu povedala, že nech sa pobalí a už sa nemusí vracať. ja osobne (to som ja a áno, očakávam ukameňovanie), toto neuznávam. ak som raz s niekým spojila svoj život (je jedno, či sobášom alebo dieťaťom), očakávam, že tu budeme jeden pre druhého a že víkendy, ten vzácny čas, kedy (väčšina ľudí) nepracujeme, strávime spoločne. bolo by mi úplne fuk, či máme 20 alebo 60 rokov. celý život som takto uvažovala. takže za mňa osobne je tento človek nevhodný do rodinného života. čo mu behá hlavou sú kamaráti, chata. nezrelý jedinec. ale že absolútne nezrelý. keby sa šiel raz za pol roka kdesi opiť, posedieť si.... príde večer domov, ľahne a spí, pochopím. ale nie víkend, nie kadejaké prespávačky.

moja osobná skúsenosť.... ja - presne v 8.mesiaci, silvester, s bývalým (áno, BÝVALÝM) som bola u jeho matky, on si vypil ešte s kýmsi z rodiny, to je fuk, kto to bol... jednoducho, ožratý aj pravdu povie... a odrazu... zavolala mu nejaká "kamarátka", dodnes neviem, kto to bol, nejaká šťanda, že počula, že je v meste, či nepríde za nimi tam a tam... a on, pod parou povedal niečo v zmysle, že ako by rád šiel, ale je trochu pripitý a okrem toho tam má priateľku, ktorá je tehotná a ktorá ho určite nepustí....

no a už vtedy som pochopila, že toto bol životný omyl.... nikdy v živote by mi nenapadlo, že niekto, kto údajne mňa miluje a ja som na rozsypanie (tehotná vo vysokom štádiu), že použije tieto slová. očakávala som niečo ako: nie, neprídem, mám tu tehotnú partnerku, na ktorej mi záleží a chcem stráviť silvestra s ňou.

a presne, ako som predpokladala, časom sa isté problémy stupňovali natoľko, že som ho opustila. dodnes je to nezrelý jedinec... mimochodom, tento rok oslávil 40-ku... chová sa, akoby mal 15....

autorka - mne by to vadilo. autorka - dnes z pozície "starej" ženy by som ti povedala: kašli na to, tento človek je nezrelý a momentálne mu na tebe nezáleží. vlastne....vôbec mu na tebe nezáleží. lebo ak by áno, tak toto vôbec neriešiš.... a to píšem len o tebe, silu tomu dodáva to, že nosíš jeho dieťa.

gulicka277
29. okt 2024

@lonely66 tak vaše skúsenosti nechcem žiadnym spôsobom anulovať ale sú prípady kedy kvôli dieťaťu chlap dostane rozum. To čo si možno naplánuje že za rok tiež chce ísť na chatu už o rok nemusí byť pravda. Viete ani ja ani vy ho osobne nepoznáme síce áno hovorí sa že všetci chlapi sú rovnaký ale ak je iba toto problém tak by sa s ním mala porozprávať že teda chce aby boli spolu na Silvestra zas si myslím že keby ju neľúbi tak by s ňou dieťa nechcel a poslal by ju na interrupciu čo neurobil a je s ňou tak asi tam bude záujem sa starať len ak sú tak mladí ako ja s priateľom tak možno asi ešte nechápe vážnosť situácie a čo to vlastne všetko obnáša.

ankare
29. okt 2024

A Tvoj muž si na kieho zakladal rodinu, keď si stále žije ako slobodný a bezdetný? Podľa mňa by sa aj sviatky, akým je aj Nový rok, mali oslavovať v rodinnom kruhu. Nie v opilom stave s kamošmi. 🤦
Neviem, či si urobila dobre, že si sa rozhodla s týmto mužom žiť a založiť si rodinu.
Držím palce!

lonely66
29. okt 2024

@gulicka277 ako píšem.... som stará škola... čo znamená, že nemám 20, 30, ba pomaly už ani 40 😀

mám takmer 50. "čaro" 50-ky spočíva v tom, že už presne vie, čo chce. presne vie, čo by urobila v živote inak 🙂

keď som mala 30, mala som kamarátku. mala 46... nejdem písať podrobnosti. len to, že ona mi radila, aby som si poriadne rozmyslela, či naozaj chcem dieťa s týmto mužom... ja som si povedala: čo mi tým akože chceš povedať? ty? ty, čo nemáš muža ani deti?.....

no ale... nemala muža ani deti, ale mala o 16 rokov viac skúseností. a je jedno, či boli osobné alebo šlo o skúsenosti členov jej rodiny alebo známych. napokon som po rokoch pochopila, že ona zo svojich vlastných skúseností už vopred akosi vedela, že toto nedopadne dobre 😀

skrátka a jasne pre autorku: ak je to nezrelý jedinec, cháp: chlap, pre ktorého nie je najlepšou priateľkou jeho partnerka/manželka, cháp, chlap, pre ktorého neznamená nič ani len to, že má s ňou dieťa.... tak to nie je vhodný chlap ani do budúcna. takto to vidím ja. hoci iné ma tu roznosia na kopytách asi....