Mám 36 rokov a neviem ako ďalej

1. jún 2022

Ahojte. Chcem sa niekomu zdôveriť,či skôr vyžadovať. Mám 36rokov a neviem už,ako ďalej. Vo svojom živote som mala 2 vážne vzťahy. Jeden z nich skončil tragickou smrťou partnera a odvtedy ako keby doslova umrela s ním aj ja. Chodím do práce,mám aj koníčky,ale už nechcem byť sama. Deti sme nestihli a dať si urobiť bábo len tak,lebo sa to patrí už na36 ročnú,tiež nechcem. Môj problém je v tom,že aj keď chcem niekoho spoznať, stretávanie, spoznávanie,najskôr je to fajn,ale potom ako keby utal. Proste to nevyde. Už ma to unavuje. Čo sa týka zovňajšku,nie som škaredá,nie som ani hlúpa,či povýšenecká,alebo náročná. Myslím si,že je chyba vo mne,ale neviem prísť na to,kde. Zoznamky už riešiť nechcem,sklamala som sa pár krát a aj tak to skončí vždy niečím,čo ja ani nechcela hľadať. Myslím si,že môj problém je ten,že za 8rokov sa asi proste nepozbierala zo straty a asi vážne hľadám moju bývalú stratenú lásku,s ktorým som bola už od strednej. Dá sa nejako žiť ďalej,tak ako si človek predstavuje,po smrti partnera,aby konečne našiel svoj ďalší vzťah a vôbec nový život?. Psychiatra navštevovala,nepomohlo. Či mám sa zmieriť s tým,že ostanem sama? Ďakujem za všetky komenty a ak niekto vie,prosím poraďte mi. 😔

zuzanka.zuzu
1. jún 2022

nad psychológom si neuvažovala? lebo on pristupuje k problému inak než psychiater. liekmi sa z toho očividne nedostaneš resp. už si sa fyzicky dostala, teraz treba popracovať na psychike

autor
1. jún 2022

@zuzanka.zuzu tiež mi to bolo navrhnuté,ale úprimne,nedávam tomu väčšiu váhu ako by chcela. Nie som doslova,že zúfalá,ale asi unavená skôr. Pretože kamaráti,priatelia,rodina,zábava,práca, koníčky funguje u mňa normálne. Len ten vzťah , ktorý nenachádzam,sa mi vyhýba a to vravím,že hľadám. Nie silou-mocou,ale skúšam.

autor
1. jún 2022

Ešte mi bolo povedané,že tak nehladaj,no dobre,ale ostať sama nechcem a rodinu mať chcem.

andreatytler
1. jún 2022

Je mi luto ze si musela takto smutne prerusit prvy vztah. Muselo to byt velmi narocne.
Co to zname ked vravis ze "stretávanie, spoznávanie,najskôr je to fajn,ale potom ako keby utal. Proste to nevyde."
Je to ukoncene z tvojej strany alebo ich?
Na jednej strane si plne uvedomujes co je asi tvoj problem a to ze si sa psychicky nepozbierala po smrti partnera a na druhej strane vravis ze navsteve psychologa nedavas velku vahu.
Nie je to nahodou tak ze chces byt sama, lebo v momente ked si zacnes s niekym, tak zradis svoju prvu lasku a obavas sa ze ten psycholog by ti pomohol a umoznil ti zacat vztah a tak k nemu radsej odmietas ist?

anjelicek26
1. jún 2022

Urcite zvaz dobreho psychologa, tu stratu nemas spracovanu a tym padom sa nevies pohnut s miesta. Kazdy novy vztah porovnavas s byvalym a - taky muz uz proste neexistuje. Tym padom su vztahy, ktore zacinas predurcene na neuspech... Sustred sa na to, co chces - byt stastna, mat rodinu, deti. Roky utekaju a tie premrhane sance budu mrziet. Treba pozerat dopredu a nechat si pomoct, ked je to tazke.

margieamatusko
1. jún 2022

Dobrý psychoterapeut..

78787878
1. jún 2022

Napis mi pls. IP...

vilma7
1. jún 2022

Tak ja som si v 39 našla cez zoznamku. Verím že ťa to unavuje, ale potrebuje to určitú dávku trpezlivosti, ak teda naozaj tú rodinu chceš.
Lebo kde inde v dnešnej dobe hľadať a v hlavne v tom veku. Už aj mladí ľudia sa pomaly zoznamujú len online atď.
A hlavne nemôžeš porovnávať súčasných ľudí s tvojim bývalým. Je hrozné, že ťa takto opustil, ale každý sme iný a jedinečný. Lebo čo si mala, už nenájdeš. Nájdeš niečo iné a neznáme to, že to bude horšie. Len to bude iné a treba to tak aj prijať.
Mnoho ľudí po strate partnera ešte svoju lásku stretli, tak to z celého srdca prajem aj tebe.

nelinka888
1. jún 2022

Tak ono je to možno aj tým, že z každej strany voľačo počúvaš a že vzhľadom na vek by sa patrilo a neviem čo. To je hold taká spoločnosť. Myslím ale že to môže byť aj v tvojom sebavedomí alebo v tom čo vyžaruješ ak sa ti to zoznamovanie s dotyčnými ďalej nevyvíja. Asi by bolo lepšie aj netlačiť na pílu je to fakt tak, že keď nehľadáš samé si ťa to nájde.

0silvia0
1. jún 2022
katarinka89
1. jún 2022

Tvoj problém je to, že si zostala priputana k partnerovi- ktorý odišiel. Nerozisli ste sa, proste si bola odtrhnuté od neho a toto tvoje vedomie nevie spracovať. Tu nepomôže psychológ ale ty sama. Nemáš to v sebe spracované. Neviem či veríš na veci medzi nebom a zemou- skus ten svoj problém poriesit touto cestou.....

jakubrianka
1. jún 2022

chýba ti skôr partner alebo dieťa? Ak dieťa tak by som volila umelé oplodnenie niekde v CR bez partnera asi na tvojom mieste (aj keď nie som za umelé oplodnenia) ak túžiš mať vlastné. Ak ti má s dieťaťom kto pomôcť, lebo trápiť sa po strate v tvojom veku so zháňaním otca detí by som asi nedala. Keď dobre vieme, že dobrí chlapi majú svoje rodiny a na kadejaké zoznamky by som sa vykašľala.

danka808
1. jún 2022

Psycholog ti pomoze dostat sa cez to, len to chce cas, treba sa o tom zhovarat, povedat, co citis, postupne sa cez to dostanes, len to cele proste treba prijat a sama si s tym podla mna neporadis.

ola101
1. jún 2022

Tak ale je jednoduché povedať niekomu choď k psychológovi, veď ten človek by mal byť o tom aj presvedčený, že to chce takto riešiť s odborníkom to nie je také jednoduché si myslím.

autor
1. jún 2022

Ďakujem dievčatá,ste veľmi zlate. Ja si uvedomujem,že som na vine ja, pretože keď to začne byť vážnejšie,začínam robiť veci,ktoré nedávajú zmysel. Aj keď chcem niekoho mať,ľúbiť ho,pri vyjadrení pocitov,napr. povie mi ,že ma má rád, ľúbi a ja ako blbá,zahovorim. Najďalej sa to dostalo po sex,ale aj to,keď sa chcel maznať,okamžite ,,prchla" do kúpeľne. Možno to len tak beriem, akoby ho podvádzala,alebo čo. Nedostala som sa z toho,ak niekto tvrdí,že pukne srdce,u mňa je to pravda. Zo dňa na deň mi zmenila táto vec, celý život. Nechcem sa ľutovať,nechcem,aby som bola lutovaná. Motam sa v kruhu a východ neviem nájsť. Porozmýšľam,aj nad tým psychológom,ale budem sa opakovať,tak ako u psychiatra. A dieťa chcem tiež,no ako vravím,nechcem silnou-mocou. Asi vážne prestanem hľadať a ak mi je súdené ostať sama,tak to prijmem. Lásku poznala, skvelý vzťah taktiež mala,no asi som baba len pre jedného,ktorého smrtka ľúbila viac 😔. Ďakujem za rady, povzbudivé slová.

janickacrazy
1. jún 2022

Keby si si kúpila psíka alebo nejaké iné zvieratko? Alebo chod do detského domova pomáhať, alebo niečo také, kde sa budeš cítiť užitočná. Budeš dávať lásku a láska si ťa nájde. Držím palce. 🍀

dankanka
1. jún 2022

Kazdy ma pravo na to byt stastny. Ty tiez. Mas tuzbu, to znamena ze moze byt naplnena. Hlavu hore, nevzdavaj to. Podla mna si HO este nestretla 🙂. Popros toho Tvojho partnera o pomoc v hladani novej lasky .

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eri444
2. jún 2022

Musí byť veľmi ťažké sa s niečím takým vyrovnať a ono sa ani nedá povedať, koľko to u ľudí trvá, pokiaľ sú schopný nadviazať nový vzťah. Oopisuješ, že život pomimo lásky máš naplnený, tak daj tomu proste čas, ono to príde, keď na to budeš proste pripravená

mimi1237
4. jún 2022

Ahoj, zažila si niečo čo sa podpíše na psychike a musí byt veľmi, veľmi ťažké sa z takým niečím vysporiadať. Je mi to ľúto. Ja si myslím, ze este určitě niekoho stretneš

bluehorsee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluehorsee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz