Všetky pekne zdravim.Rada by som sa trochu vyrozpravala.Mam 31 rokov a nemala som nikdy žiadny vzťah.Mala som par stretnuti v puberte s chlapmi ale nikdy som s nikym nič nemala.Dôvod? Bojím sa,že sa z chlapa vyvinie nejaky psychopat,ktorý mi ublíži.Ved neraz bolo počuť ako chlap zabil svoju manželku,partnerku lebo mu preplo.Aj nedávno ten prípad čo manžel zabil manželku a rozstvrtil jej telo.Proste bojím sa s niekym bývať,s niekym chodit.Navstivila som už za tie roky zopár psychologov ale nepomohli mi to prekonat.Da sa stým niečo robiť?
nechcem zniet bezcitne ale toto co popisujes su statisticky bezvyznamne odchylky 🤷♀️ nie nedeje sa bezne, ze manzel zabije manzelku a radu pre teba nemam, lebo ono je to skratka v tvojej hlave a ty jedina mas moc to zmenit, takze bud na tom zacnes pracovat alebo budes sama, aj tak sa da zit plnohodnotny zivot
A nie si "zabitá" už teraz, keď si sama? Ak Ti taký život vyhovuje, tak fajn. Ak nevyhovuje, nemáš čo stratiť. Vždy sa dá odísť od muža. Aj zo sekundy na sekundu. Keď máš peniaze a kam... Keďže bývanie už asi máš poriesene, čoho sa bojíš? Vzťahy nás rozvijaju.
Aja keď pozerám televízne noviny historky atď niekedy si dám do hlavy čo ak sa to stane mne ale dám si do hlavy že pri mojej povahe by má už zabil 50krat a prestala som počúvať tieto historky a a pozerať televízne noviny 😂 skus psychologičku máš podľa mňa nejaký blog v hlave alebo skús si to urovnať v hlave
Nie každý chlap je debil rovnako ako každá žena nie je sprostá takže asi tak 🙂. To si treba v 1. rade uvedomiť. Skús si na začiatok dohodnúť nejaké stretnutie s niekým s kým si rozumieš a uvidíš ako to pôjde. Veľa šťastia.
Ja osobne si myslim, ze ten clovek sa vacsinou prejavuje divne uz aj predtym. Ze nie je to len tak, ze uplne normalny, dobrosrdecny, citlivy chlap z nicoho nic zabije manzelku a rozstvrti ju.
Sice vznikaju aj vrazdy v afekte, ale podla mna su to vacsinou nejaki sociopati, manipulatori, chorobni ziarlivci, majetnicke typy, jednoducho, podla mna by si uz davno predtym citila, ze u toho cloveka nieco nie je v poriadku.
Cize podla mna by si sa mohla zamerat na to, co vies ovplyvnit - vybrat si normalneho emocionalne vyzreteho partnera a ak budu uz v prvych fazach vztahu nejake naznaky divneho spravania, tak treba vediet vcas odist.
Ani ja nemám, pravdepodobne mat nebudem, človek ale aj osamote môže mat šťastný život.
Ak sa napútaš nato ze vsetci chlapi sú chorý psychopati skoncis ako stara panna s troma mačkami a ziadnou inšpiraciou do zivota akou je napriklad aj rodina....Menej pozerat TV noviny a podobne bludariny. Na väčsine chlapov hned vidno, či im to pekne hrabe v hlave alebo su okej. ODPUTAJ SA OD SVOJHO STRACHU a urob niečo, aby si bola šťastna ... Ked mas lasku najst, najdes ju aj ked pojdes po rozky😉
Aj muzi by sa mali bat nas zien, co ked bude niektora z nas druha Cubirkova 🙂
Smer psychiater
A nebojis sa skor, ze s tymto paranoidnym pristupom sa naopak z teba stava sociopat a skodis si? Co takto psycholog?
Co je to stihomam?
Paranoia je psychické onemocnění většinou charakterizované chorobnou podezřívavostí ze sledování, pronásledování a ohrožení vlastní osoby. Přesná diagnóza se ale stanovuje velmi obtížně, jelikož průběh onemocnění je velmi individuální.
Šanca, že ťa zabije tvoj partner, je tak strašne malá! Do práce sa nebojíš chodiť? Čo ak prepne niektorému z kolegov? Alebo do hôr na turistiku, že ťa zasiahne blesk? Alebo napadne medveď? Nebojíš sa ísť autom, či inou dopravou? Tam máš oveľa vyššiu šancu, že sa ti stane nehoda. Ja teda nepoznám zo svojho okolia žiadny vzťah, kde by muž týral ženu, o zabití ani nehovoriac. Myslím, že by si sa mala liečiť. (Netvrdím, že je choré nemať vzťah. Choré je nemať ho z tých dôvodov, ktoré opisuješ.)
Psychopat sa moze vyklut aj zo susedky, postara, tvojej mamy,... Menej pozeraj kriminalky. Bud to prekonas, alebo zostanes sama. Ani pre potencionalneho partnera nebude ziadna vyhra, ked na neho bude manzelka pozerat podozrievavo kazdy den, ci ju uz ide konecne zabit. Skor on sa bude bat teba, ci ti neprepne z toho strachu a ci ho preventivne nebudes chciet zabit ty skor.