Mám skoro 30 rokov netúžim po deťoch...a ani som nikdy netúžila, neprebudza to vo mne žiadne pocity keď vidím malé deti, tehotné ženy má desia...no úprimne rozmýšľam nad tým či je to mojou osobnosťou tým že je jednoducho netúžim po deťoch alebo či moje netuzenie po nich môže mať aj hormonalny pôvod???...mám viac testosterónu ako estrogenu...
1. ak si s tym uzrozumena (aj tvoj partner), nevidim problem. Ale asi nie si ked na to zakladas diskusiu
2. co ta teda priviedlo na MK? Tu je strasne vela desivych tehotnych zien
ahoj, ja nechcem čierny kašel... Zaujíma to niekoho?
Kebyžo to chceš riešiť, či zmeniť, možno by mala táto téma zmysel. Ale oznamovať, že niečo nechceš mi príde zbytočné.
Myslím, že hormonálny profil zatial na MK nerobia. Ved nič v zlom.
Ja mám vysoký testosterón ,hormóny poprehadzivane a po deťoch som začala túžiť keď som spoznala svojho manžela,už vtedy som nemala hormóny ok.Nebyde to hormonami.Takto to cítiš a hotovo.
Tak ako niektorí muži nechcú deti,tak ani niektoré ženy..každý má na to svoje dovody,či už peniaze,voľný čas,niekto proste len nemá vzťah k.detom a prídu mu otravné..vo veľmi málo prípadoch sú za tým hormóny,skôr vlastne presvedcenie a postoj..niekto na to proste nemá vlohy a nie je na tom nič zle..je horšie keď vieš že deti nechceš,nemáš k nim žiadny vzťah a napriek tomu ich máš a tak to potom aj vyzerá...
Hormóny nie, skôr také psychické nastavenie. Pokiaľ si spokojná ty aj partner, tak super. Pokiaľ to nespôsobila trauma z detstva, týrané alebo zneužívané dieťa, kedy také niečo môže viesť k rozhodnutiu nemať deti.
@gir nie žiadna trauma...tému som založila zo zvedavosti či to nemôže mať aj hormonálnu príčinu...lebo napríklad mám výraznejšie ochlpenie nad perou mala som akne dosť dlho a intenzívne a zarastam pod pupkom dočítala som sa že zato môže testosterón tak ma napadlo či nemôže do určitej miery ovplyvniť aj toto
@skrata13 Ja nemam viac testosteronu a deti nechcem a mam 33. Je to uplne normalne a v pohode. Nie je to nic ojedinele. V poslednej dobe sa tu vyjorili podobne temy 😂.
@acrobaleno napriek tomu deti mi nevadia pobram sa s nimi a tak ale vlastne nechcem... jedine čo má trošku trápi je nepochopenie zo strany spoločnosti a názory že žena vo nechce deti nie je normálna....a blbé otázky rodiny kedy chcem mať dieťa atď
@skrata13 nepovažuj sa za "inú" ak to tak necítiš. Je to normálne. Život bez dieťaťa má svoje výhody, voľnosť, sloboda, robíš si čo chceš, kedy chceš, za nikoho nenesieš zodpovednosť. To, že ta tehulky desia, je obranný mechanizmus, a to je normálne. Vec, že veľa faktorov ti môže postoj zmeniť. A vieš aký to bol u mňa? Raz ráno som sa zobudila a vedela som, že túžim po bábätku 😂 nie som mamičkový typ aj napriek tomu, viac sa viem ťuťkať so psami ako s deťmi, no a??? Každá sme iná. Po vlastnom bábu túžim teraz aj tak, a to veľmi. Záleží aj na tom, koho pri sebe máš. Ja keď vidím môjho muža, viem, že to bude ten najúžasnejší ocko na svete. Možno preto, som sa v jedno pekné ráno zobudila a chcela to 😊
Je to tvoja osobna a vlastne aj intimna vec, na jednej strane im mozes kludne odpovedat vzdy vetou "uvidime co zivot prinesie" tu si kazdy vyberie z odpovede to svoje, jedni, ze dieta nebude, druhi, ze bude, ty nemusis nic riesit a vysvetlovat...naviac mas este vela rokov pred sebou a mozno nazor zmenis a mozno aj nie, tak naco vysvetlovat ludom to, co sa ich netyka, otazka hormonov je skor pre gynekologa a urcite dokazu kadeco ovplyvnit aj vnimanie aj citenie, tak hadam mozes zacat tam, ak si zelas toto rozlusknut
vysoky testosteron naznacuje, ze si v muzskej energii v zivote, to moze sposobit aj absenciu materskych tuzob. Pozi sa na to, ci si dovolujes byt zenou v kazdej oblasti zivota, alebo su oblasti, v ktorych si to nedovolis. Ci ti to vyhovuje a alebo nie to je uz tvoja vec. Ak to chces zmenit, da sa na rozvijani zenskej stranky pracovat.
Ahoj, mám 31 a nie som materský tip. Nikdy som nebola. A nemyslím si že som kvôli tomu hormonálne v neporiadku. Proste taká som. Kľudne si daj hormóny vyšetriť, ale skôr začni samú seba brať takú aká si. Tlak okolia môže byť matuci, ale ty najlepšie poznáš aká si. A keď materstvo nieje tvoja životná cesta, tak nieje. To neznamená že nebudeš mať dobrý život.
tiež som mala podobný názor, až kým sa mi nenarodil syn....
@skrata13 skôr by som povedala že to je v hlave ako hormónmi