Baby, v kolkych rokoch ste stretli svojho zivotneho partnera? Mam za sebou 3 vazne vztahy, z toho jeden vacsia katastrofa ako druhy. Nikdy som nemala prilis vysoke sebavedomie a cim som starsia, tym viac si davam za vinu, ze asi nie som vhodna na vztah, ze so mnou ziadny chlap nebol a nebude stastny. Vsetky kamosky, spoluziacky su vydate, maju deti, moji surodenci tiez, taktiez vsetci moji ex.
Vzdy som snivala o velkej laske, o cloveku s ktorym by sme si rozumeli a boli si oporou atd. Ja viem, som naivka a snilek. Cim som starsia, tym viac to na mna dolieha.. uz ma nebavi chodit s cudzimi chlapmi na kavu a skumat, kto ma ake psychopaticke uchylky. Nechcem si hladat chlapa na zoznamkach a namotat sa na niekoho, kto sa hra na dobruckeho a po par mesiacoch sa vyfarbi. Len mi to pride, ze v dnesnej dobe to uz inak ani nejde..
moja sestra ma 36 a je sama. Ma sice dceru, ale tu od narodenia vychovava sama a sama je už 7 rokov. Na mužov nemá štastie a už sa i naučila byt sama.
A z akeho dovodu boli rozchody? Mozno sinlen nestretla toho praveho zatial.
@nika82 Len jej to asi nevyhovuje, keď si prečítate jej príspevok. Pýta sa tiež, kedy sme stretli životného partnera. Vy ste jej neodpovedali, iba ste nám oznámili, že máte 38, ste sama ako prst a vyhovuje vám to. Ďakujeme za túto informáciu. Teraz k veci. Ja som stretla manžela v 30. Dovtedy som bola sama, nemala som žiadny vzťah, vážny či nevážny. Ani som nerandila, tiež som sa nechcela s hocikým stretávať. Ono to príde, keď sa vyrovnáte s tým, že budete sama. Naozaj vyrovnáte, nie iba si to budete nahovárať.
Ono, v prvom rade treba dosiahnuť takú úroveň, že aj sama vieš byť šťastná. Lebo iba ty si človek, ktorý sa vie šťastnou urobiť. 🙂 A vtedy si pripravená stretnúť niekoho, kto za to stojí. Preto otázka, kedy iná žena stretla svojho partnera, je irelevantná. Netreba sa na upínať (viem, druhému sa to ľahko hovorí)
Všetky kamošky sú vydaté a majú deti? Tak to wau. Ja poznám XY žien zo svojho detstva, z práce, ktoré majú 45+ a nemajú deti, ani už zrejme nebudú a ani neboli nikdy vydaté. Určite to nie je pravidlo, že 30 ročná žena má byť vydatá a mať rodinu.
V každom prípade, chlapi majú radi pozitívne veselé ženy. Nájdi si hobby, venuj sa niečomu, čo ti odpúta myseľ. Buď šťastná tak ako si a potom k tebe môže prísť aj iné šťastie. Ak budeš v strese a bude z teba sálať, že nie si spokojná a že niekoho silou mocou hľadáš, tak to ti úspech neprinesie. Inak môj posledný partner mal 3 kamarátov (vek 45-46) ktorí sú sami. Pohodoví chlapi, len proste nenašli doteraz tu správnu. Takže určite existuje aj niekto pre teba, len to netreba siliť.
@jenny224 @jenny224 mas pravdu, pytala som sa len zo zvedavosti 🙂. Je mi jasne, ze niektora stretla toho svojho v 18 a niektora nikdy. Je mi dobre aj samej, bola som sama niekolko rokov a neplakala som do vankusa. Viem sama fungovat, mam zaluby, dokonca si samotu uzivam viac ako byt dennodenne medzi ludmi. Mam dobru rodinu, volny cas travim s nimi. Nemyslim si, ze zo mna krici zzufalstvo. Ale tuzim uz po partnerovi a po detoch.
No vidíš a ja mám dvoch blízkych ktorí si zas nemôžu nájsť partnerky.... Sú to mladí chalani. 25 a 30 r. Nepijú, nefajčia, ani o drogách neviem, nenadávajú.... a tiež majú problém nájsť slečny ktoré by to ocenili... Jeden je síce vášnivý turista, ale zas to nie je až tak strašne niečo zlé.... V dnešnom svete slečny skôr uprednostňujú zlých chlapcov - fajčia, pijú ,nadávajú popr. ich aj vytrieskajú...
Skús sa dať do nejakého spolku, krúžku, .... kde by ťa to aspoň troška bavilo - snáď skôr nájdeš niekoho kto ti bude po vôli...😉
Úplne ti rozumiem 🙂 ak máš medzi zalubami turistiku, tak napr skus využiť Fb skupiny Partak na hory, alebo ísť podobným štýlom. Prinajhoršom rozsiris okruh priateľov, ktorí ťa zas môžu predstaviť svojim, nikdy nevieš kto medzi nimi bude 🙂 hlavne skus nemyslieť na to, že ti niekto bytostne chýba. Držím ti ale palce, aby si ťa našlo to, čo hľadáš 💗
Mas vela slobodnych 30-kov. Mozno sa ti zda, ze vsetci ziju spokojne zivoty a ze trava na druhej strane plota je zelensia, ale nie vzdy to tak je.
Ano, su pary ktore ziju spokojne manzelstva, ale tiez to nie je automaticky dane.
Moj otec bol s prvou zenou 8 rokov a nakoniec sa rozisli. Potom si nasiel mamu a po pol roku bola svadba a osobne poznam viac pripadov kedy dlhodobe vztahy stroskotali a potom prisla velka laska a za 2 roky sa stihla svadba aj dieta.
Mas 30, uzivaj si zivot a zbytocne sa nestresuj.
V sucasnosti zijes v dobe kde spolocnost celi ekonomickej, spolocenskej a pandemickej krize naraz. Niet velmi casu riesit vztahy ked ludia utekaju od jedneho poziara k druhemu.
Vela ludi tuzi po laske, ale nie kazdemu je to dane. Mozno to nie je fer, ale je to tak.
Snaz sa cas vyplnit zmysluplne. Uzivaj si zivot....
@elizabet173
@jenny224 dakujem, prave preto tu pisem, aby som sa na celu tu situaciu naucila pozerat viac pozitivne a nehadzala flintu do zita 🙂 uz ma to niekolko mesiacov tazi a vsimam si na sebe, ze zavidim aj sestre a bratovi, ze tieto Vianoce uz travili so svojimi rodinami. A v kutiku duse dufam, ze aj mna to coskoro caka..
Joooooj, neboj sa to príde, ja som si myslela, že nikdy nebudem mat priateľa, prvý vážny vzťah v 21 ke . A teraz keď sa na to pozerám spätne, mohla som byť radšej sama. Mysli na seba, užívaj si, venuj sa sebe, koníčkom, záľubám, dopraj si co môžes, a uvidíš ze za pár rokov budeš o druhej na obed v povracanom pyžame utierat deťom prdelky, do toho ti bude chlap bliakat že je hladný. Ja odporúčam venovať sa koníčkom, vstúpiť do nejakého spolu ci turistického, alebo tancovať, keď to už bude mozne a niekoho stretneš. Moja babina hovorila každé diera si záplatu nájde a je to pravda.
Ja som stretla partnera až teraz po 40tke, ale ešte stále som si nie istá, že je to ten pravý na celý život. Ja som v tomto veľmi náročná, viem to o sebe, ale čo ponúkam, to aj očakávam a to nemám namysli materiálne veci, ale osobnostné. Ja som si tie roky pred 40tkou, ktoré som bola sama vychutnávala a bola spokojná. Mňa, ale tlačí vek a možnosť mať deti a práve preto nechcem robiť unáhlené a zlé rozhodnutia a skončiť s nesprávnym mužom, nerob ich ani ty, si ešte mladá. Držím palce.
Taktiež poznám minimálne 2 mužov vek 30-40, ktorí sú slušní, majú prácu, byt a nevedia nájsť ženu...vek 30 rokov nie je konečná stanica, užívaj si život a ten pravý pride, keď to budeš najmenej čakať 🙂
Tak nikoho nehladaj,venuj sa svojej práci,záľubám a čomukoľvek dobrému a on si ťa nejaký nájde. Bud sama sebou aj s malým sebavedomím.
ja som sa zoznamila s muzom ako 33 rocna, on bol o rok mladsi, do 34 sme stihli svadbu aj prve dieta😉 Tiez sa mi dlho nedarilo nikoho najst. same pofiderne typy. Na vysokej som mala napadnikov ale nikoho som nechcela ze este kooopa casu na rodinu a deti...
Po par rokoch prace uz som aj chcela, ale uz to islo tazsie, ..jeden nabozensky fanatik, hotovy inkvizitor, druhy fanatik do golfu a narocny na vizaz zeny, kde som asi jeho parametre nesplnala pritom on taky sedy priemer so zacinajucou plesinkou. atd. atd. az som sa zoznamila s muzom, s ktorym to taham uz skoro 17 rokov, mame velku rodinu, domcek 4 deti.
30 rokov fakt nie je veľa! V niektorých krajinách je raritou mať pred 30kou dieťa 🙂 plus nejaké prípady zo života :
Kamoška v 30ke bola presne v tej situácii čo ty, o vzťahu ani chýru a ešte aj nešťastne zamilovaná. Rok nato našla chlapa, celkom rýchlo prišlo tehotenstvo a svadba a žijú si šťastne.
Moja mama mala s mojim otcom veľmi zlé manželstvo, dlhý rozvod, celé zle, a potom si pred 40kou našla chlapa, môj polobrat sa jej narodil v 43 rokoch 🙂
Môj chlap bol 10 rokov bez vzťahu, potom v 32 stretol mňa a chytro sme mali dieťa a už čakáme druhé. Pritom fajn chlap, len si poriadne neveril tak nevedel nikoho nájsť 🙂
Mamina sestra nič nič nič, potom v nejakej 35ke frajer, nečakané tehotenstvo, svadba a potom ďalšie dve deti tesne na to prvé :D
V 30tke som ukoncila dlhy, niekolkorocny neperspektivny vztah.. a ani nie 3 roky a bola som vydata za skveleho chlapa a mala dieta.. 🙂
Vykasli sa na chvilu na plany, popracuj na sebavedomi , uzivaj si zivot a uvidis, pojde to aj same.. casu je dost.. 😉
Ahoj ak chceš nápis mi prosím správu 🙂
Ja som stretla toho pravého až vo veku 37.
Bola som sama takmer do 39, teda tým myslím žiaden normálny, dlhotrvajúci vzťah. Teraz mám 44 a dva malé drobce doma.
@elizabet173 presne tak, ja by som tiež bola vo vzťahu nešťastná , ak by som si nedávala ,, načas” a zrazu ani neviem ako už mám 15 mesačného synčeka. So skvelým chlapom!
@elizabet173 ani jedna moznost nie je veru idealna 😕
@elizabet173 @vilma7 @pleun len my baby vysvetlite, či to naozaj každá žena okolo 40tky stretne úžasného muža, alebo to už je tým, že ich tlačí vek a už aj nejaký priemerný, čo chce rodinu je dobrý? Nič v zlom samozrejme. Mne sa akosi nedarí, a to budem mať čochvíľa 41r. a teda partner, ktorého mám zlý nie je, ale nevidím to na zakladanie rodiny atď.