Dobrý deň.
Mám 26 rokov, nemám deti ani partnera, som cca 3 roky sama. Celé detstvo som bola tichšej povahy, menej sebavedomá, deti mi robili zle a ja mám doteraz tendenciu sa ponižovať a tak ma potom vnímajú aj iní a zametajú so mnou. Začalo sa to intenzívnejšie od prvej práce na TPP po výške. Stále bojujem sama so sebou, nemám žiadnu energiu na život, som nonstop unavená, v práci neviem byť sústredená a neviem podávať výkon ako by som chcela. Prídem domov a nebaví ma zväčša absolútne nič ani to čo ma kedysi bavilo. Doslova len prežívam. Neviem so sebou potom pracovať a ani dosahovať svoje ciele napr chudnuť alebo byť v niečom konzistentná či dovoliť si sama sebe sa zaľúbiť. V poslednej dobe pociťujem smútok skoro celý čas neviem myslieť pozitívne, možno keď sa obklopím ľuďmi a chviľu na to nemyslím.
Čo mám robiť? Je to depresia? Je to stav ktorý sa dá zvládnuť bez pomoci alebo je lepšie vyhľadať psychologa alebo psychiatra? Ďakujem za rady a vaše skúsenosti 🙂
Treba vyhladať psychiatra on urči diagnozu a nasadi spravnu liečbu
Môže to byť aj úzkosť
Môže to byť depresia, alebo aj úzkosť. Skús najprv vyhľadať psychológa, určite nie je na škodu porozprávať sa s ním. A uvidíš, možno ti pomôže nastaviť sa a budeš sa cítiť lepšie. Ak nepomôže tak psychiater dá lieky.
Ďakujem…pravdepodobne bude odborník to najlepšie riešenie
Primarne by som isla za psychologom a on ti ked tak poradi, ci aj psychiatra. Z dlhodobeho hladiska treba jednoznacne poriesit to nizke sebavedomie. To ti urcite zasahuje do medziludskych vztahov a aj do vykonu v praci.
Ak si typ, ktoremu deti robili zle, tak moze byt aj nebezpecenstvo, ze sa na teba prilepi partner, ktory ta tiez bude ponizovat a manipulovat. Vyuzi, ze si teraz volna a venuj sa svojmu vnutru. S dobrym psychologom sa vsetko toto da vyrazne zlepsit.
Psychoterapie a možno aj lieky (to uz určí lekár). Si ešte mladá, nic nie je stratené, rodinu aj deti ešte môžeš mať ale musíš sa čím skôr dat dokopy, aby ti uz život neunikal pomedzi prsty.. Drzim palce ✊
Určite odborná pomoc,a ak bude všetko ok,tak možno vyhľadať kouča,ktorý ti pomôže pracovať so sebou,nájsť zmysel života,potrebuješ aj nejaký koníček,26 rokov nie je koniec sveta,ešte máš čas aj na vzťah,len ty sa v prvom rade musíš dať do poriadku a byť v pohode a všetko pride
U mňa to iste. Aj vek sedí. Práve som sa rozišla s narcistom. Pokojne napíš.
📌