Dobrý deň,
mám 26 rokov a nemám priateľa, momentálne som už cca 3 roky nezadaná. Bolo v tom čase pár "rande" ale nebola zhoda, tak sme to nechali tak. Žiaľ, všetko bolo cez internetové zoznamky, keďže v práci sme čisto ženský kolektív a keď idem 2x do roka na disko, tak nikoho tam neriešim, nie ako v 18tich. Ďalšia vec bola covidová pandémia, kedy sa nechodilo takmer nikde, následne koniec mojej výšky a potom práca, z ktorej som bola aj som unavená a radšej ten čas po robote (kedy som stále s luďmi) strávim buď sama cvičením, behom alebo s kamarátkami, rodičmi, s ľudmi pri ktorých nemusím veľmi rozmýšľať a namáhať sa.
V poslednej dobe ale mám pocit, že sa v mojom okolí u ľudí v mojom veku priam roztrhlo vrece so zásnubami, rozlúčkami so slobodou, svadbami a deťmi a ja mám pocit, že som totálne pozadu a že by som sa mala spamätať, lebo raz skončím ako 40ročná bez detí, partnera ale s mačkami. Ale zároveň som už tak zvyknutá na samotu, že si neviem predstaviť mať niekoho a "podriaďovať" mu svoj život. Chcela by som niekoho, pri kom by som to takto nebrala, s kým by som si sadla a preto je to také náročné, lebo mám dosť vysoké požiadavky.
Sú chvíle, kedy niekoho chcem, pritúliť sa, na niekoho sa spoľahnúť, chodiť na výlety atď ale potom si poviem, ako mi je fajn, že si môžem robiť čo chcem, že lepší žiaden vzťah ako vzťah kde sa dvaja hádajú, podvádzajú atď ako to počujem u kamarátiek.
Je takéto zmýšľanie ok? Je normálne, že momentálne nikoho nechcem a je možné že sa to zmení, že zmením tento svoj názor, keď spoznám niekoho kto mi fakt sadne? Je to v poriadku byť v 26 nezadaná?
Ďakujem za odpovede.
Do 40ky je "nevinnych" 14 rokov... ako uplne vazne, este je toho celkom dost medzi tym... su vztahy, kde si davaja rozumeju, maju sa radi, su spolu roky rokuce bez nejakej potreby toho podvadzat... "kamaratky" su zavadzajuca statistika, kedze ludia su tvory - stazujuce sa - vyklopia ti srdce, povedia, co nefunguje - a naopak, nepovedia ti nic, ked je vsetko fajn... lebo je to "vychvalovanie" aspon tak to drviva vacsina dnesnych ego-individualistov vnima...takze nepovedia nic... potom mas pocit, ze je u kazdeho vsetko zle... nie, nie je... pretoze vseobecny nazor je, ze ked je niekto stastny, vlastne to len hra a doma je to kade jake 🙄 Vacsina ludi vratane mna nema nervy im to vysvetlovat dokola, ze su aj normalne vztahy...
Takze tak, zi svoj zivot, nezakop sa doma, sportuj, vzdelavaj sa, chod na vylety, venuj sa sama sebe, s kamoskami von, kup si psa, chodte na dlhe tury, proste maj co najviac kontaktov s ludmi a bude dobre... aj keby nenajdes partnera, budes sa citit skvele na dusi...
Samozrejme, že je úplne v poriadku byť nezadaná...v akomkoľvek veku je to lepšie ako byť vo vzťahu, len preto aby si bola vo vzťahu, aj keď nešťastná... sme rovesníčky, medzi mojimi kamarátkami a kamarátmi v tomto veku je to tak pol na pol, tiež pomerne veľa svadieb a budúcich mamičiek, keďže ako sme doštudovali ľudia sa posúvajú a zakladajú rodiny, ale rovnako veľa single ľudí, ktorí sa teraz sústreďujú skôr na kariéru, budovanie niečoho vlastného, cestovanie a nájsť vzťah nie je ich prioritou... ak si na tom tak, že aj ti niekto v živote chýba, ale zároveň to nechceš nasilu, tak kľudne ďalej len tak randi, možno by som skúsila nejaké aktivity kde spoznáš nových ľudí a ani nevieš ako raz stretneš niekoho pri kom sa ti nebude zdať, že mu musíš podriaďovať svoj život, ale sadnete si a všetko pôjde prirodzene...
Sama pises, ze si radsej sama, zak naco sa chces nasilu pchat do vztahu. Nezacni s niekym chodit len preto, lebo ini sa uz zasnubuju. To je zly dovod.
mne láska do života prišla v 34r a tu som 🙂 do toho času kým som bola sama tak som cestovala, užívala si a príde to v praví čas 🙂 ako sa hovorí, netreba tlačiť na pílu, treba si užívať 🙂
@lukas212 ideal je ist si dat zamrazit vajicka, kym su mlade a zdrave.. zoberie jej to tlak "musim si najst partnera cim skor". Poznam nejednu zenu, co to vyriesila takto. Casom mali deti, partnera, vajicka darovali, jedna nie, ta isla do tej spermobanky a ma dietatko tiez, tesne pred 40kou, vajicka zamrazene boli 9 rokov... ako pises, dnes sa uz vsetko da...
Este si dost mlada, ten pravy urcite este pride.
@anjelicek26 toto je rada nad zlato, škoda že v mojej 30 mi toto nikto nepovedal ani môj gynekolog :/ ta len stále riešila dokedy chcem čakať...
Ja som to vobec tak neriesila ani by ma nenapadlo dat si zmrazit vajicka. Brala som to tak ze bud najdem muza s ktorym to bude fungovat ci bez deti ci s detmi. Ludia bud maju problem s plodnostou uz v mladom veku alebo ho nemusia mat ani neskor. Muza som stretla v29 a netikali mi bio hodiny. Prve dieta v 33druhe v 38. Ale necitila som ziadny tlak okolia. Voci tomu som bola vzdy imunna. + vacsina mojich znamych sa usadilo okolo 30+ a radsej by som bola sama ako s niekym len Preto nech nie som sama. Je uplne ok byt v 26single aj neskor ak chces byt. Ak nechces tak treba hladat viac ist von. Muzi su vsade Nie len na zoznamkach .Staci ked z teba vyzaruje spokojnost oslovia ta.
Ak sama nechceš, tak to nemá zmysel si niekoho hľadať. A zoznamky sú na toto veľmi dobré... doma tam môžeš tráviť čas a hľadať niekoho s kým si sadneš. Ale určite to nepôjde tak, že si tam vycapíš fotku a žiadne info. A tiež určite nie tak, že len budeš čakať, kto ti napíše...
Je to v poriadku, ja som to v tvojom veku mala podobne, od 22jky bez záväzkov, možnosti boli, ale ja som to tak necítila, potom som sa dala ukecat jedným, ale bola to chyba, keď som to tak necítila, muža som spoznala 28 ročná a išli sme do vzťahu veľmi pomaly, takže som mala aj dostatok slobody, aj plece o ktoré sa dalo oprieť a dnes spolu žijeme, máme aj dieťa a aj keď to nie je vždy ideálne, ale snažíme sa, moje rovesníčky sú už pomaly porozvádzané, nič si v živote neužili, kým my sme s mužom pobehali kus sveta, koncerty, akcie a o to teraz ľahšie žijeme ten pokojný rodinný život 😉
Ano, je to normalne, ziadna veda. Uz ked sama o sebe tvrdis, ze si narocna, tak to nebudes mat jednoduche. S vekom bude tych “vhodnych” ubudat. V podstate uz teraz cca 30tnici su ti kvalitnejsi rozobraty. A ten standard ta zda sa nezaujima. Musis si sama stanovit priority a skusit sa pohybovat v prostredi, kde si myslis, ze by sa mohol vyskytnut tebe vhodny muz. Mna inac dost udivuje, ze mlade zeny a takto netusia ako najst chlapa. Miliarda moznosti. Vsade naokolo. A aj ked ste zensky kolektiv, tak s vysokou pravdepodobnostou mate manazment muzsky, takze klasika zalovit tam. A to by ti aj mozno vyhovovalo, postavenie a status.
Je to v poriadku. Laska pride v tom spravnom case.🙂