Mám 25 rokov a rodičia sa o mňa neustále boja

7. mar 2022

Dobrý deň. Mám 25 rokov, nebývam už s rodičmi, ale sama. Veľmi mi prekáža, že mi rodičia veľmi často volajú, v podstate každý deň. Teraz som mala ťažšie zdravotné problémy, mala som ťažký post kovid, s tým, že mi mamka každé ráno búchala na dvere, či žijem, či som sa zobudila, nehovoriac o tom, že bez môjho vedomia volala nejakej svojej lekárke, či nevie niečo poradiť dcérke (je mi to trápne, už nie som malé decko alebo pubertiačka). Povedala som im, že mi to je trochu nepríjemné, že tú starostlivosť o mňa dosť preháňajú. Čo by ste robili vy? Máte to tak podobne? 🙂

diamond007
7. mar 2022

Je to prirodzené, materský cit.
Buď im vďačná že sa o teba niekto bojí a ľúbi ťa. Ak by si ich nemala, bolo by ti smutno.
Ľúbia ťa viac ako seba, dali by ti všetko na svete.
To som bohužiaľ pochopila až narodením svojich detí.

tanikka
7. mar 2022

tak majú strach, keď si mala problémy, takže to chápem, ono pochopíš to, keď budeš mať vlastné deti. je to veľakrát nepríjemné, treba si nastaviť nejaké tie hranice odtiaľ potiaľ, ale buď rada, že majú záujem

jaga18
7. mar 2022

Presne ako vyššie spomenuté - zistíš, keď budeš matkou 😉 buď rada, že ťa ľúbia 🙂

lucka_ke
7. mar 2022

tak im nedvíhaj a mamku usmerni, že si už dospelá a samostatná

titla
7. mar 2022

Zmier sa s tym. Lubia ta. Ja mam 35, manzela, dieta a hlasim sa, ze som dobre dorazila zo sluzobnej cesty... a moj 40 rocny muz svojej mame tiez.
Viac ma mrzi, ze prisli do veku, ze som to ja, kto viac sleduje ich zdravotny stav a kontroluje, ci dobre dorazili z dlhej cesty...

thereisabear
7. mar 2022

Tiež si s rodičmi volám (takmer) každý deň. Nie vždy sa mi práve chce, ale beriem to ako súčasť života. Mama sa tiež pri zdravotných problémoch radí so známymi lekármi. Mne to až ako extrém nepríde. Majú ťa radi a boja sa o teba. Pokiaľ sa len zaujímajú a nediktujú ti, ako máš žiť, tak je to dobré.

h2
7. mar 2022

Ja to mám opačne: od kedy mi zomrel otec, volám mame každý deň. Žije sama, nie je už najmladšia, tak len aby som vedela, že je v poriadku.
S tým búchaním na dvere to Tvoja mama trošku prehnala, ale že Ti volá a informuje sa u lekárky, čo by Ti prípadne pomohlo, na tom by som nič zlé nevidela.

suge
7. mar 2022

Záleží im na tebe, tak sa starajú. Sú rôzne druhy lásky a tú rodičovskú zažiješ naozaj až s vlastnými deťmi. Ak ti niektoré jej prejavy momentálne prekážajú, vždy je možné rodičov usmerniť. Jedného dňa však zostanú z rodičov iba spomienky a hrob, na ktorý občas prídeš položiť kvietky. Neprehlúp si čo ti je teraz samozrejmé, raz to nebude.😘🥰

fiafia
7. mar 2022

Raz ti takáto starostlivosť bude chýbať... Mamka sa bude o teba báť aj keď budeš mať 40. Niekedy si treba zahryznúť do jazyka a byť vďačný,že niekoho takého máš ♥️

dievcacitajucelist
7. mar 2022

@h2 ja volám zase otcovi každý deň odkedy maminka zomrela...mám už iba jeho tak chcem vedieť, že je ok...ale mám to aj opačne...môj najstarší syn (15) rad chodí von s kamarátmi na koncerty a pod a tiež čakám kým nepríde domov...

jaroe
7. mar 2022

Nechápem, čomu sa čuduješ. Veď sama píšeš, že si mala vážne zdravotné problémy....

hyta
7. mar 2022

Pokým mama žije, budeš stále jej dieťa bez ohľadu na vek Je jedno či máš 25, či 50. Kedysi mi tiež išlo na nervy, že sa musím denne hlásiť. Pochopila som to, až som sa sama stala mamou. Ani nevieš čo by som dnes za to dala, lebo moji rodičia už nežijú a veľmi mi chýbajú.

daniela1911
7. mar 2022

Podľa mňa toto nie je zdravý prístup.. aby mi každé ráno trieskali na dvere? (Ak je to teda pravda)
samozrejme, že rodičia sa budú o teba báť cely život, a je super, že sa o teba starajú a ľúbia ťa. Ale si dospela, treba za seba prevziať zodpovednosť a rodičia by ta mali podporovať v zodpovednosti a samostatnosti. Tiež som s rodičmi denne v kontakte a mám už aj svoje dieťa, ale teda rešpektujeme si aj svoje sukromie.
A na oslovenie “dcérka” pre 25r ženu som už tu na MK alergická. Je to tu pravidelne vidieť.

hope87
7. mar 2022

Chapem, ze ti to moze liezt na nervy ale naozaj bud rada, ze sa tak o teba staraju a lubia ta. Tomu sa hovori materinska laska 😀. Ona nevidi tie hranice ako ty. Pre nu budes vzdy dietatom...bezohladu na to, kolko mas rokov 😉. Ale inak si predstav, ze by sa ti vazne nieco stalo(sama si pisala, ze si mala tazky post covid) a oni by sa tak velmi nezaujimali a ak byvas sama, nemal by ti kto pomoct. To nechcem kreslit certa na stenu ale keby si nepisala, ze si mala vazne zdr.problemy, tak by som to ani nenapisala...

tenerifka
7. mar 2022

Ja tvoju mamu chapem, dcerka studuje daleko od domova, ma 19 a pol, a stale si volame alebo posielame whatsappy, tiez som nervozna, ked mi neodpovie. Komunikujte spolu cez whatsapp a volajte si raz tyzdenne, tvoja mama sa potrebuje uistit, ze si ok