Ahojte. Mam 25 rokov. Moje kamaradky rodia jedna za druhou. Keď vidia malé deti tak na ne začnú šušlať. Ja neviem ci je so mnou niečo zlé ale ja to tak vôbec necítim. Dokonca mi deti ani neprídu nejaké roztomilé. Tým nehovorím ze by som im ublížila...to nikdy. Len proste sa z nich nejdem posrat. Som jediná co to takto cíti?
Pri takýchto diskusiách si vždy spomeniem na moju kolegyňu ... mali sme 23, ona, že nikdy nechce deti, sú sopľavé, smradľavé, furt kňučia atď. ... dnes má 38 a štyri deti 😀
V tvojom veku som nechcela ani ja, dnes mam doma trojročné torpedo ;)
Mozno casom budes chciet deti, mozno nie a obe moznosti budu v pohode. A mozno ti cudzie deti budu vzdy pripadat nezaujimave, ale vlastne budes zboznovat. To je dost caste. Niekedy je to aj lepsie, ked sa zena nejde zblaznit za detmi, nevidi v detoch jediny zmysel zivota. Niekedy su take zeny najlepsie matky, co svoje deti zboznuju, ale nejdu sa z toho az zblaznit.
mam o dost rokov viac ako ty a tiez so mnou babatka nic nerobia a aj napriek tomu mam dieta, ktore milujem
Si este mladucka a mas na vsetko cas. Bud zmenis nazor alebo proste deticky mat nebudes, je to len a len tvoje rozhodnutie.
To je v poriadku 🙂 nazor mozno rokmi zmenis a mozno nie. Je to tvoj zivot, nikoho ineho. Zena nema jedine zivotne poslanie - byt manzelkou a matkou. Mozes robit cokolvek chces, ak to tak citis a nepochybuj o tom, ze to tak nie je spravne a ze by si mala citit nieco ine.
Nezamyslaj sa nad tym..raz mozno pride čas ked ich budes chciet a mozno nie…ja mam dve a ostatným detom sa oblúkom vyhýbam…svoje deti zbožňujem ale ine mi proste vadia…nie je na tom nic zle nie kazda sme ten mamickovsky typ
Moj osobny tip je ze vedla seba nemas toho praveho. Zvacsa ked zena stretne niekoho s kym si vie predstavit cely zivot, hadze maternicu.
Ale je dost mozne ze to nepride vobec. Ci je s tebou nieco zle? Si kazdopadne inak nastavena ako drviva vacsina zien. Ale kazdy ma inak nastavene hodnoty. Inak, nie nespravne.
K slovnemu spojeniu „nejdem sa z deti posrat“ sa radsej nevyjadrim…
na svoje dieta nesuslem, nesuslem ani na cudzie deti ani na ine tvory 🤷♀️ ani nekakinkame, nepapinkame, este v 30tke som bola presvedcena, ze vlastne deti nechcem 😃 mame jedno a nim koncime (mimochodom s vlastnym je to fakt ine) a tym chcem povedat iba to, ze sa to moze a nemusi zmenit, nie si povinna mat deti len preto, ze si na to anatomicky usposobena
Vobec sa ti necudujem..V 25ke som ani ja nechcela, keby nebol vekovy limit tak ich nemam doteraz🤣
@gladys_07 proste ja na nich nevidim nič zaujímavého..pre mňa je dieťa to isté čo dospelý človek. Nerobím medzi nimi rozdiely
@ninka297 no to je strašné. Lebo všetci očakávajú ze keď uvidíme my ženy dieťa tak nám až do očí vhrknu slzy
Nie si určite jediná a ani prvá a ani posledná a tieto pocity sú úplne v poriadku a možno sa to časom zmení alebo možno aj nezmení✌️
Si úplne Ok 🙂 rodila som v 28r (a to som si pripadala mladá), teraz to beriem Ok, ako super vek po zdravotnej stránke. Ale ani keď som bola tehotná, nešla som sa pokakať z iných deti, nepotrebovala som sa im prihovárať ani obzerať mamičky a kočíkmi. Po pôrode som bola šťastná ale ten pocit lasky k dieťaťu tiež rástol postupne.
Aj keby si sa rozhodla nemať deti, nič v živote nestratíš, super život sa dá viesť s deťmi aj bez detí.
Ja tiez neprezivam cudzie deti, ani mi nepripadaju extra roztomile. Tie svoje som samozrejme vnimala uplne inak a tam ta citova vazba samozrejme bola.
Ja som este o level na tom horsie ako ty, mam averziu na slovo "deticky" 😀, pre mna su to deti, ziadne deticky.
Dokým som nemala svoje vlastné deti, tak som si absolútne neuvedomovala existenciu nejakých malých ľudí. Vedela som iba, že vrieskajú a robia zlobu a deti som nikdy nechcela. Až v 27 mi " preplo" 😀
@0silvia0 to je nič… pre mňa je topka, keď tu píšu matky 20 ročných žien ako o svojich dcérkach (a viackrát v texte)
Vobec nikto to neocakava. Ja som nikdy nemala pocit ze sa ocakava aby mi pri pohlade na deticky pomaly slzy vyhrkli z oci, fakt vobec nikdy som nezazila pocit ze sa mam z deti pototo. Proste niekto sa rozplyva nad detmi viac niekto menej. Ja napr. nechapem to iste rozplyvanie sa nad psami a celkovo zvieratami. To mne je uplne ze cudzie a fakt nechapem, ked sa dakto ide pototo nad dakym psom alebo mackou. Ale nikdy som nemala pocit ze sa to odmna ocakava. Proste "nie som na zvierata" a hotovo. Kazdy sme nejaky. Inak, mam 3deti a teda nad nimi sa viem rozplyvat, lebo su fakt uzasne 🙂🙂
Toto som si vravela miliónkrát že sa nikdy nevydam nebudem a že nechcem deti pritom som sa od 14stich živila stráženie cudzích deti a mala som pocit že som toho nabazena až až ....no prišiel deň keď som oľutovala tieto slová nastali problémy musela som absolvovať aj zákrok a lekár sa vyjadril že ak budem dlho čakať bude neskoro a nakoniec naozaj deti mať nebudem... prišiel pocit že keď niečo nemôžeš mať tak po Tom začneš túžiť a mám dve a naozaj to bolo ťažké no podarilo sa...si mladá možno sa to zmení možno nie ak nebudeš mať deti nebudeš o nič menej ženou ....
To je normalne, ja som to tiez nikdy nechapala, a dokonca ked uz som bola tehotna som sa bala ze ved mne deti lezu na nervy 🙈 ako tehotnej mi este kolegyne ukazovala nejake videa svojich male deti ze ake zlate, tak si pametam ze som sa tvarila ze jej, a myslela som si ze boze co je tam nejake decko tam susle a hento toto 😂 ... Odkedy mam svoje deti tak uz su mi zlate aj tie ostatne a rozplyvam sa tiez 😍 a hlavne nad timi mensimi 😍
Tiež som mala taký postoj keď som mala 25, žiadne deti, nič take. Zmenilo sa to. U niekoho sa to nezmení nikdy. A všetci to určite neočakávajú od teba. Ži svoj život tak ako chceš. S deťmi alebo bez nich.
Presne viem co tým slovník spojením myslíš🙂 a neboj je to v pohode. Je takých ludi dosť. Veľa žien sa nejde pototo z cudzích deti, mužov ešte menej. Mňa vždy zarazí ze niektorí sa správajú okamzite ako pri nejakom steniatku. Veľakrát som videla, že pre tu osobu je to len divadlo, aby sa rodičom zapáčila. Ono keď príde správny čas a situácia, tak sa ti názor zmeni. A vlastne dieťa je niečo úplne iné pre človeka. A potom je ešte možnosť ze proste deti nebudeš chcieť a aj ta je v pohode, nemusíš mať. A 25r v dnešnej dobe... máš ešte kľudne pár rokov čas...
Tiež sa pridávam, mne iné deti tiež vždy prišli a prídu otravné, vôbec sa nad nimi nerozplyvam. A to napriek tomu, ze už mám vlastnú dcéru a nad tou sa samozrejme rozplývam vkuse 😀 proste cudzie a vlastne deti to je obrovský rozdiel. Ja zas nechápem ľudí čo sa k deťom správajú totálne preafektovane, je mi z nich trápne.
Aj ja som bola taka, nic hrozne. Ani vydat som sa neplanovala. Zmenilo sa to, az prisiel ten pravy. A detske vecicky ma tahali az ked som bola tehu. A nad cudzimi babatkami sa rozplyvam tiez az ked som mala tie svoje a uz su vacsie.
@silvike ja zas zvieratá mám rada. Chodím sa starať o týrané zvierata vo voľnom čase. Je mi ich ľúto keď vidím v akom sú stave.
@stannkal moja spolužiačka z vysokej je moja veľmi dobrá kamaradka. O chvíľu rodí..a ja neviem ako mam reagovať keď mi dá jej dieťa do rúk alebo mi bude posielať fotku. Mňa to proste neberie a nezaujíma. Je to jej dieťa. Mám z toho stres.
Nie si ani zďaleka jediná a je to ok. 🙂