Mám 25 a nebaví ma žiť

28. máj 2022

Od rodiny som musela doslova utiecť, vládnu tam toxické vzťahy a nenávisť. Mam síce už pokoj a nie som svedkom hádok, ponižovania a týrania, ale som sama. Kamarátky zo strednej majú vzťahy a rodiny, vždy sa povysovali, lebo sa narodili do lepších rodín, tie, co za chrbtom ohovarili, som už odstrihla. V práci po VŠ intrigy, donášanie, zo strany niektorych snaha vyštvať ma. Žijem v podnájme v BA so spolubývajúcou ktorá nie je zlý človek, len je dosť zvedavá a napr celý deň má na svojej izbe otvorené dvere a počúva všetko, aj keď idem na záchod. Keď idem do spoločnej miestnosti, v momente pride za mnou a spusti monológ o veciach, ktoré ma nezaujímajú. Vôbec jej nevadí, že sa pritom hrám na telefóne alebo robím niečo iné. Moje sociálne zručnosti sú veľmi slabé, ľudí si držím od tela a nedôverujem im. Mužov ignorujem, lebo ma chcú len na sex, vyzerám celkom k svetu, ale je mi to k ničomu, priťahuje to len intrigy, zlobu žien a povrchnych mužov. Práca by ma bavila, keby mi ju ľudia, s ktorými pracujem, neznechucovali, po práci nie som unavená z prace, ale z ľudí, s ktorými tam musím tráviť čas. Nemám v živote žiadnu lásku, ani som ju nikdy nepoznala, žiadnu oporu, žiadne priateľstvo, žiaden zdravý vzťah. Ani neviem, prečo žijem, asi len tak zo zvyku. Ak by sa dalo nejak bezbolestne opustiť tento svet, urobím to už dávno, alebo dám život niekomu, kto o neho má záujem. Rozmýšľam už nad rôznymi spôsobmi, ale žiaden mi nepríde lákavý.

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
arianna25
28. máj 2022

Nejedna žena by si to rada vymenila s tebou aspoň na jeden deň. Neriešiť prikrmy a teploty, ale ísť si sama na zmrzku len tak. 😊

kapanek1
28. máj 2022

Skús zmeniť prácu ak sa dá. Zájdi do mesta na zmrzlinu, len tak sa prejdi. Oddýchni, kúp si dobré jedlo. Registruj sa na zoznamku, tam nájdeš kade koho doslova. A nie len zlých mužov. Ja som na pokeci našla muža s ktorým mám teraz dve deti. Bez toho by sme sa v živote nestretli. 😀 Daj sa na šport, aerobik, pilates, jogu tam sa tiež dajú nájsť kamošky a v BA je toho iste veľa na výber.

slniecko_12
28. máj 2022

Myslím, že si všímaš iba to, čo je zlé..bolo by lepšie hľadať v živote maličkosti a tešiť sa z nich. Život je dar a máš vo svojich rukách každý deň. Od teba závisí, s akými ľuďmi ho budeš tráviť a čo budeš robiť. Si mladá, tak nepremárni najkrajšie roky negatívnym zmýšľaním, aby si to potom neľutovala...skús vyhľadať psychológa, ten ti teraz môže najviac pomôcť 😉 PS: príde mi, že sa nad ostatných povyšuješ. Určite máš aj ty chyby.

autor
28. máj 2022

@chiaraaaa na psychológa treba čas a peniaze. Peniaze si radšej miniem na dovolenku/pekne oblečenie, takze nie. Čo sa týka začlenenia sa do nejakého kolektívu, dobre vieš, že to nejde lusknutim prsta, najmä ak je človek v kontakte s ľuďmi na to doslova antitalent.

mandzula
28. máj 2022

Zajdi do fitka, na kurz tanca, jazykovy kurz... spoznas novych ludi a mozno najdes aj chlapa.🙂

bajka16
28. máj 2022

@arianna25 asi patrím k tým ktoré by nemenili ani toto. Úplne ju chápem tiež som bola sama úplne sama kým som si nezalozila vlastnú rodinu. A nie je to med lízať byť sám nemať sa o koho oprieť, posťažovať sa atď. Niesť všetky bremená v živote sama na svojích pleciach.
Autorka neviem čo ti poradiť ale viem ako sa cítiš a ver mi raz sa to zmení ako mne sa život zmenil a teraz už niesom nikdy sama. 🥰

autor
28. máj 2022

@arianna25 práve pre toto nechcem ani deti. Jednak ich nemám mať s kým a nemám na to zázemie, ale v živote by som ich neuvrhla do tohto sveta, do takéhoto života. Rozmýšľam už dlho aj nad sterilizaciou. Život je náročny aj pre jedného, nieto mat na krku ešte deti.

svetlonos
28. máj 2022

Ahoj, ries to s psychologickou. Podla toho co si zazila a zazivas, niet divu ze ta nic nebavi. Si mlada, dobre vizeras a napriek vsetkemu si bola schopna vystudovat. Aj ked to teraz nevidis, zvladnes viac ako si myslis a budes mat aj pekny zivot. Potrebujes nakopnut, v dobrom.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matogato16661
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
28. máj 2022

Pracuj na sebe. A odhaluj. Rodina je daleko...ale okolo srdca zanechala spust....

mandzula
28. máj 2022

Ku psychologovi ti da vymenny obvodak a mas ho zadara. Nuz ale ked mas taky postoj, ze si radsej kupis oblecenie, pojdes na dovolenku, ako by si sa venovala svojmu psychickemu zdraviu, tak ti tazko radit.

autor
28. máj 2022

@slniecko_12 Nad nikým sa nepovyšujem, len som sa tu prišla vyrozprávať. Co vyrieši psychológ? Akurát ma osklbe o peniaze. Je to to iste, ako ísť k nejakemu vestcovi a veriť, že ti predpovie budúcnosť.

mandzula
28. máj 2022

Autor: tak sa dalej utapaj v depke a nestazuj sa, ked o radu vlastne ani nestojis. Opakujem, psychologa vies mat aj zadara

slniecko_12
28. máj 2022

si príliš zahľadená do seba..skús to zmeniť 🙂 (v dobrom)

autor
28. máj 2022

@zoro9836 Vzťah mi už dlho neponukol nikto, o koho by som mala záujem a viem na jednej ruke vo svojich 25r. naratat počet mužov, ktorí mali záujem o vzťah. Jeden som aj mala, ale sklamala som sa. Zvyšok chlapov chce IBA sex a výhody pre seba a to im ja nemienim poskytovať, takže ostávam sama.

autor
28. máj 2022

@slniecko_12 a do koho/kam by som mala byt zahladená? Som rovnako sebecká ako vsetci okolo mňa.

autor
28. máj 2022

@mandzula Máš skúsenosť s tým, že psychológ nejak pomôže? Ak áno, ako? On predsa zázračne nevyrieši moje problémy, akurát mu zaplatím za to, že si ma vôbec vypočuje. A keby aj nemusím platiť. Nechcem, aby obvodná vedela, že hľadám pomoc psychológa. Nechcem skončiť ani u psychiatra a byť oblbovana tabletkami, keď viem, že mi akurát chýbajú vzťahy.

gleep1
28. máj 2022

Transakcna analýza- kniha Ja som OK ty si OK.
Isto ti pomôže.
Alebo ti pomôže kniha Sila prítomného okamihu.
Ideálne si prečítaj obe.
Alebo niečo od dalajlamu - ako byt stastny, kniha radosti…
Ak knihy nečítaš tak ta prosím, prečítaj si, myslím si že za nájdenie chuti žiť to stojí. Lepšie než uvažovať o spôsobe zabitia sa.
Želám ti v živote veľa šťastia, je mi ľúto čím si si prešla a prechádzas, buď silná

janai1
28. máj 2022

Chýbajú ti vzťahy ale priateľa nechceš, so spolubývajúcou sa nebavíš, kolegyne ti tiež vadia, ľudia zo strednej sú podľa teba povyseneckí...
Tebe asi nikto nevyhovie čo?

mon29
28. máj 2022

psychologa potrebujes ani nevies ako, nie preto aby ta osklbal, ale pre to, lebo mas za sebou toxicke vztahy,hadky,tyranie, mas zly vzor na zivot, ktory ak nevyriesis tak si pritiahnes velmi podobny osud, najdes si debilneho partnera, privedies deti, ktorym odovzdas svoje traumy z detstva, lebo ich mas zakorenene a v danej chvili, ked to budes najmenej cakat, budes presne tak reagovat ako si to videla.. chod kvoli sebe. Psycholog ti pomoze otvorit, ale aj zahojit rany a mozno prave vtedy ak sa"vyliecis"pride ti do zivota muz a rodina s ktorou budes stastna.. prajem vela sil

mandzula
28. máj 2022

Autorka: mam skusenost, mam dceru aspergerku a vdaka psychologicke zije podla moznosti diagnozy bezny zivot. Psychologicke neplatime ani cent, ide to zo zdravotneho poistenia. Vidim, ze o psychologoch nevies nic. Ale aj tak si pojdes svoje, tak v tom pokojne pokracuj.

54tinka54
28. máj 2022

Na všetko pozeráš len z tej negatívnej strany. Skús hľadať v každej maličkosti niečo pozitívne. Lebo pokial budeš takáto negatívna tak si do života ani nič pozitívne nepritiahneš. Možno tí chlapi nemajú záujem o vzťah s tebou práve kvôli tomu. Tiež by som nechcela byť s človekom, ktorý vidí všetko len v čiernych farbách.
Zmeň svoje myslenie a začnú sa diať veci, uvidíš.
Odporúčam ti nájsť si nejaký koníček, niečo, čo ťa bude naozaj baviť, uvoľníš sa, prídeš na iné myšlienky, spoznáš tam nových ľudí…

poopsie
28. máj 2022

Chýbajú ti vzťahy, ale ty nechceš vzťahy lebo všetci su blbí a ty si lietadlo 🤣🤣🤣komu niet rady tomu niet pomoci...

nestastna21
28. máj 2022

Musíš sa najskôr naučiť vychádzať so sebou. Vyzerá ze si veľmi negatívne naladená, určite nie je všetko také čierne ako ss fi zdá. Je to len to j prístup. Keď sa vyrovná s so sebou, s tým ze pripadne ti niečo ublížili, život bude zrazu fajn. S tým by ti pomohol psychológ, ale pomôže aj čas. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Mala som dva roky (asi) depresie, nakoniec som to nejako ani neviem ako prekonala, cielene som zmenila prístup k životu. Stalo to hroooozne veľa námahy. Vyslovene sa zamerať vždy na niečo pozitívne, nasla som si záľubu (turistiku) na ktorú som sa tešila. Ale keď som sa nejako vyrovnala sama so sebou, zrazu bol svet fajn. Takže musíš začať od seba...

qwerty2
28. máj 2022

Ak chceš napíš mi, tiež som z BA. 🙂 Som v tvojom veku, tiež som single a deti do tohto sveta privádzať nechcem. Ak máš pocit, že by ti nové kamarátstvo vedelo pomôcť zvládať život ľahšie, tak sa mi kľudne ozvi. Mne teraz odišlo veľa kamošiek do zahraničia, tak za nové budem rada. 😀

Inak k tomu psychológovi - naozaj nemusíš nič platiť ak ti dá obvodná výmenný lístok. A k psychológovi nie je hanba ísť. Veľa ľudí si mylne myslí, že tam chodia iba šibnutí ľudia, ale to nie je pravda. Psychológ ti vie pomôcť zvládnuť tvoje problémy.

nestastna21
28. máj 2022

A ty nechceš sex? Ved si tiež len uži a nebude to pre niko problém.

autor
28. máj 2022

@janai1 nikde som nepísala, že by som nechcela priateľa. Len narozdiel od niektorých žien, sa nepricucnem na prvého, ktorý príde, len preto, že som sama. Muž ma musí priťahovať a musíme si rozumieť. Práveže sa so spolubývajúcou bavím, no áno, veľakrát ju aj ignorujem, lebo stále vykecava o tom istom a dlho, dlho. Kolegovia nie sú priatelia a nikdy tam nie sú úprimne kamarátstva. A áno, tie baby zo strednej boli povysenecke úplne objektívne. Takže áno, nemám šťastie na ľudí. Ale tak, co sa čudujem, žijem na Slovensku a keď človek túži načrieť do mentality nášho obyvateľstva, stačí otvoriť FB. A ľudia si tu očividne závidia aj depresiu.

mandzula
28. máj 2022

Autorka: z teba uz len z pisania ide taka negativna energia, ze clovek chape, preco mas problemy, ktore mas.