Ahoj,
Uz dlho sa trapim a nevladzem dalej. Od septembra 2023 som zacal chodit na sedenia k psychologovi, vobec sa mi nic nezlepsilo v zivote, mam 24 rokov a mam depresie a uzkosti. Nemam kamaratov, paru mam ale pracuju v zahranici, ja si dorabam skolu. Spravil som si 2 kamaratov od konca strednej a ukazali sa ako otras ludia. Jeden mi hovoril ze mam spachat samovrazdu a uz to konecne ukoncit a druha mi pripomina minulost, ohovara a k dajakej veci ohladom VS mi hovori ako by som to zvladol. K tomu som pracoval u rodiny bratranca kde mi nadavali, urazali ma a nakonoec aj okradli o vyplatu a nakecali klamstva mojim rodicom. Uprimne to nevidim uz dobre. Niekedy som mal 110kg a hral strasne vela hry, vtedy boli najhorsie obdobia v mojom zivote, kde zo skoly som prisiel vytrapeny a potom som sa zatal do hier kde som mal radost zit. Nedavno dostala moja babka rak. A odvtedy sa mi stav extrem zhorsil, a k tomu sa vkuse budim v noci uz roky kazdy den a neda sa tak zit. Ucil som sa na trapny zapocet 3 dni a nic neviem poriadne. Hanbim sa za seba, hanbim sa ze moja rodina ma takto ma. Hanbim sa za vsetko a mam uzkost a depresie ze som menej ako ostatni. Niekedy som chcel ist na medicinu aj teraz ma to laka a le v takom stave to nedam.Nevladzem dalej.
Neviem co uz robit, takto zit je za trest. Ludia mi ublizovali vzdy lebo citili daco vo mne ze je lepsie, ja som nikomu neublizoval. Neviem uz co dalej so sebou alebo so zivotom
@sklik40 možno skúsiť psychiatra, keď psychológ nezaberá 🥺
@sklik40
Dámy ti tu radia veľmi dobre. Naozaj skús psychiatra. Nie je to hanba, nastaví ťa na liečbu, je možné, že sa ti tým úplne zmení život. Depresia je aj o chýbaní istých látok v mozgu, keď ich doplníš, bude z teba nový človek. A možno zvládneš aj tú medicínu. Veľmi držím palce!
Ahoj, keď si dobrý človek, nikomu neskodis, len si citlivý, neklesaj na duchu! Nájdi si aktívni koníček, choď do prirody, prihlás sa do turistického spolku, začni hrať na hudobný nástroj. To všetko povzdvihne ducha a možno si urobíš nových kamosov. Držím palce
Nejde mi len do hlavy jedna vec, ak uz si bol u psychiatra, ak som spravne pochopila, preco ti nieco nepredpisal a nedohodol dalsie stretnutia?
@sklik40 jednoduche.. depresia neexistuje.. nie je realna..realny je len tvoj uplakany život.. si tučny? Kup si činky, vstavaj skoro rano, chod zabehat, kazdy den 2 hodiny cvič... Začni zarabat, prestahuj sa do vlastneho, odkladaj keš na plany v živote. Tvoj život sa musi točit len okolo fitka, prace, penazi, vzdelania a cielov. Mysliš, že sa niekto chce kamošit s tlustym uplakancom ? Že niekto chce počuvat aky maš nahovno život ? Zabudni.. jedine ty to vieš zmenit. Psychiater ta možno nadroguje ale život ti nezmeni. Fit, bohaty chlap na urovni nemože mat depresiu, nema mat z čoho :D .. neplače doma za pc, nema na to čas. Ked budes plakat nad tym, aky si dobrak a ako ti ubližili, nikam sa neposunieš.. chod do fitka, chlapci tam ti daju zabrat, vypustiš do mozgu prve realne endorfiny. Nastav si ciel, kde chceš byt za 2-5 rokov, a sprav pre to všetko. Plakat možeš neskor so six-packom a šampusom v jakuzzi. Ale to sa už budeš len smiat na tvojom starom " ja" ...
ludia sa k tebe chovaju preto lebo im to dovolis, nechavas si "kydat" na hlavu. Ked som mal socialnu fobiu este v detskom a early teenagerskom veku som to mal podobne (akurat ze vtedy som nebol tucny akurat iste roky). Ale dostal som sa z toho vdaka dobremu kolektivu.
@drago12587 "Fit, bohaty chlap na urovni nemože mat depresiu, nema mat z čoho :D " tvoje vyjadrenie - to fakt, toto co si napisal si aj myslis ? A preco potom tolko bohatych, fit muzov pacha samovrazdu ? Skus porozmyslat !!!!
@drago12587
Ty asi budeš troll. Začni zarábať je asi najlepšia rada akú som na MK kedy čítala.
Ak si naozaj reálny, tak sa skús nadýchnuť a vydýchnuť, potom trošku empatie a vieš...autor sa snaží zo všetkých síl nájsť nejaké východisko. Študuje na VŠ. Nestíha sa učiť na zapocty.
Myslíš, že mu pomôže tvoja rada, že má 2 hodiny denne cvičiť a začať zarábať? Akú prácu by si mu odporučil?
@sklik40 chapem Ta a depresie poznam. Ja chodim do skupin ludi, ktori maju depresie tiez sa raz do tyzdna vyhovorit. Velmi to pomaha. Pocut aj ich pribehy a hladat paralely.
Podla mna sa nemas za co hanbit. Ja by som si zelala aby ludi ako si Ty, ktori nechcu ublizovat bolo viac. Nic na Tebe nie je. Len zial, tento svet je taky, ze ked neposles ludi, ktory Ta urazaju do certa alebo sa nevies branit aj humorne alebo si budes od ludi drzat odstup, tak to je ako ked mas strach pred uhryznutim od psa a pes to vyciti a hryzne Ta. Vyciti Tvoj strach.
To ze mas nizke sebavedomie nie je koniec sveta. Na tom sa da popracovat. Maj sa rad v prvom rade. Bud sam sebou najlepsim kamaratom a potom nepripustis si kazdeho kto sa chvilu tvari ako kamarat. Casom pridu skutocny kamarati, to nezavisi od tvojho vzhladu a ani kil.
Prosim maj sa rad. Podla mna si velmi fajn. Drzim Ti palce.
@drago12587 to su ale riadne dristy. Autorovi odporucam kriticky toto brat.
@autor
Ludia s empatiou Ta vypocuju, ale hlavne je dost ludi s podobnymi problemami a tiez depresiami.
Depresia neprejde aj ak by si bol bohaty a vysportovany a navonok stastny.
Sebalaskou zacni skor ako zacnes s cinkami.
Aj joga alebo qui kong ci fallung kong su lahke cviky zamerane na ukludnenie. Strava sa tiez da upravit a zivotosprava. Vsetko pojde - len tie depresie si uz nerob. Povzbudzuj sa. Ja viem, ze si depresie nerobis naschval. Je to aj smutok z Tvojho okolia. Ty sa musis chranit a naucit sa toxickych ludi rozpoznavat.
To je ako pes, nic na Tebe nie je. Pohrizne Ta iba lebo citi Tvoj strach. Je tolko ludi so sadistickymi a zlomyselnymi tendenciami. Ono sa to javi, ze oni su ti silni a v poriadku, ale v poriadku nie su.
Ja si Ta vazim, lebo nechces ublizovat. Dokonca mas toxickych ludi okolo seba a mylne si myslis, ze ty si ten spatny a nie oni. Ale to sa musis naucit rozlysovat.
@sss777 psychiater iba predpise lieky a nezaobera sa. Mne sa osvedcili vyhovorit sa v skupinach ludi s depresiami raz do tyzdna. Emocne to pomoze. Depresia iba tak nezmizne. Je to praca niekedy aj pre cely zivot.
Potrebujes ludi, ktori Ta maju skutocne radi okolo seba a ktorym sa mozes zdoverit. Bez laskyplnych ludi je to v zivote pomaly nemozne.
Niekedy treba aby si zacal sebalaskou. Tym Ta ostatny ludia zacnu inak vnimat. A surovo posli ludi co Ti nerobia dobre do haja.
@patchworkjezlozity
Psychiater liekmi pomôže naštartovať osobu, ktorá je na tom veľakrát tak zle, že nevládze ani hovoriť.
Je to lekár, takže neslúži primárne na to, aby tam ľudia trávili hodiny rozhovorom, lebo by denne vybavil tak troch. Psychoterapia je veľmi dôležitá súčasť liečby.
smer psychiater...