Dobry večer , je podla vás normálne že som žena , mám 24 rokov a neviem si predstaviť mať deti ? Už som aj bola tehotná a dala som si to zobrať aj keď hlavne ženy z okolia a príbuzné mi hovorili že taký ten materinský cit sa vo mne ukáže a na ten potrat nepôjdem ... Išla som a nič to pre mňa neznamenalo , ja som to takto cítila asi už v 14-15 a vtedy mi hovorili že som mladá že ako môžem hovoriť teraz že nebudem nikdy matkou , no už som dospelá a za tie roky sa vo mne nič nezmenilo , keď vidím moje kamarátky , spolužiačky zo strednej ako chodia s kočíkmi ich ľutujem a ja sa cítim dobre že niesom za nikoho zodpovedná ... Je to podľa mňa strašne divné že to takto cítim , keby som ešte chlap tak to pochopím ale aj mama mi vždy hovorila že každá žena to má nejak v sebe ...
Áno, je to normálne.
Skôr mi príde nenormálne ľutovať ženy ktoré to cítia inak a deti majú.
Si normalna. Nechces deti, nemaj deti. Hotovo.
Je to v poriadku, ak nechceš deti. Len nerozumiem, prečo si bola tehotná, tak rob všetko pre to, aby si nebola...
nechciet deti je podla mna uplne v poriadku, dieta je volba a nie povinnost
kazdopadne ak vies, ze nechces mat deti, asi by bolo vhodne sa dostatocne chranit 🤷♀️
Nie, nie si normalna, chod sa liecit, ulohou zeny je byt matka 3-4-5 detom aspon, ak tolko nemas, neznamenas nic v tomto svete…
A čo my s tým akože? Veď ich nemaj, nikoho to nezaujíma...
V 24 rokoch drvivá väčšina žien v dnešnej dobe o deťoch ani nepremysla,ale študujem a zariaďuje si život. Keď deti nechces,tak ich nemaj,ale spraviť ho a ist na potrat a este pisat,ze je ti to jedno, je hodne cez... daj si zaviesť špirálu a máš 5 rokov pokoj. Nechápem tvoju potrebu toto písať práve na portál pre mamicky🫢
Nie každá žena to v sebe má, niekedy to bola akási povinnosť vydať sa, mať aspoň dve deti. Aj keď žena nechcela veď čo by ostatní povedali? Teraz máš kopec možností ako tehotenstvu zabrániť tak ich využi aby si nechodila na potrat ako na klavír. Ostatným môže byť u prdele koľko detí v tebe vyrastie, je to tvoje telo oni nech majú aj 10.
Skoro každý deň taká téma..potrebuješ si to nechať odsúhlasiť od cudzích ľudí či ako? Vôbec ma nezaujímaš....ale niečo predsa len...otec toho dieťaťa ta nechal či veselo ďalej sexujete bez ochrany?
@cyberk xDD
Však nemaj deti, to je tvoja vec. Ale v takom prípade sa chráň pred otehotnenim, daj sa sterilizovať, ci akože chceš len tak si sexovať a stále potom behať na potrat?
V tvojom veku som tvrdila, ze ja teda deti mat nikdy nebudem. 4 roky na to som uz mala uplne ine myslienky, pocity, perspektivy v zivote a teda aj velmi velke chcenie byt matkou. Mozno to este pride aj u teba a mozno nie, je to stale v poriadku.
Co vsak nie je v poriadku, ze ti je luto zien, ktore maju deti 😅 ver tomu, ze niektore tie zeny vnimaju svoj zivot viac naplneny, ako vnimas ty ten svoj.
@dominikamacakova áno chápem že pre všetky mamičky tu som bezcitná mrcha čo ešte aj zabila dieťa , ale pripadá mi že ma tu beriete tak ako keby som na to bola hrdá a chválila sa s tým alebo čo .. bolo to len o tom že mi príde divne že to takto cítim ale samozrejme ľuďom na koniku keď nevyhovieš témou a nebodaj je tu iný človek čo len chce počuť normálny názor tak je to zle.. prepáčte že som si dovolila niečo sem napísať 🙂
Je to normalne, vela zien v tvojom veku nemalo ziaden materinsky cit, instinkt alebo ako to nazvat.
Moze to prist neskor s vekom alebo aj nemusi, obe moznosti su v poriadku.
Jedine je smutne to, ze uz si bola tehotna a dala si odstranit ten nevinny zivot. Nabuduce si uz daj pozor aspon na to, aby si znovu neotehotnela.
Si uplne v poriadku, nie kazdy chce za sebou tahat deti s kacerom
Ani nad tym nerozmyslaj ked to mas v hlave upratane.
Inak suhlasim, bud chod na sterilizaciu alebo si daj teliesko.
Nedopadni ako jedna moja znama,Ta si dala zobrat 3deti ...
Teraz je mamou dvoch ,zrazu asi deti chcela
Daj si podviazať vaječníky alebo vybrať maternicu. Budeš mať istotu, že nebudeš dobudúcna musieť riešiť ďalšiu interupciu.
Súhlasím s @lenkakravcova
Ale myslím si, že je to normálne. Rodičovstvo je naozaj ťažké a tehotenstvo pre mňa vôbec nebolo krásne.
Bohužiaľ ženy, ktoré majú deti len preto lebo voľakedy žena deti mať musela je to bohužiaľ vidieť. Jednu tak v rodine máme a je to naozaj smutné
Ak tak veľmi nechceš deti tak prečo sa potom nechrániš??? Taktiež mi to prišlo akoby si sa tu “vychvaľovala, že si išla na potrat a že ti bolo jedno, že si nič necítila atd… veľa žien tu na koniku plače, pretože deti mať nemôžu alebo sa im proste roky nedarí…a keď takúto tému uvidí nejaká takáto žena tak sa bude cítiť hrozne, že niektoré ženy sú zdravé, môžu mať deti a oni si ich dajú vziať, pretože ich nechcú a ešte sa tým pochvália tu na MK že šla na potrat a bolo jej to jedno…neviem čo čakáš tu od žien…pochopenie, pochvalu? Neviem… veď nemaj tie deti ak nechceš… to bola taka veľká potreba to napísať tu, že nechceš deti? 😅
Nie je to vobec divne. Nie kazda zena ma v sebe gen materstva. Ked to tak necitis,je to v poriadku. Krasny zivot sa da prezit aj bez deti.
Je to úplne normálne a nie každá žena chce mať deti.To sú také bludy ktoré tu už stáročia kolujú.V minulosti ženy nemali na výber.
Ak deti určite nechceš tak používaj kvalitnú ochranu.Za interupciu ťa nesúdim len si dávaj pozor pretože to nie je dobré ani pre tvoje telo.
A čo sa týka predstavy mať dieťa, nejaký materínsky pud.Ja to nemám len viem, že to bude iné už pri existujúcom dieťati.Mne by dieťa nevadilo.
@gulka123 Čo ma jej interupcia a rozhodnutie spoločné s tým, že my ostatné nemôžeme mať deti? Nebuďte také sentimentálne.Aj keby mala 10 detí tak zo žiadnej to plodnú neurobí.Proste to tak je.Jej bolo dané, že je plodná a rozhodla sa inak.Každý máme svoje životné skúšky.
Od ženy sa to automaticky očakáva. Ak to tak nemáš, jasné, že začneš rozmýšľať, prečo to tak nemáš...🤷. Každý, kto vytŕča zo "škatuľky", má fázu, že premýšľa, prečo práve on vytŕča zo škatuľky... Za mňa je to v poriadku. Niektoré ženy netúžia byť matkami a podľa mňa je to ok. Pri sexe sa chráň a na múdre rady žien, ktoré to tak nemajú/necítia sa vybodni.
@barbora0308 Aj mne je ich ľúto.Keď vidím, že sa niektoré točia len okolo detí a domácnosti.Je mi ich ľúto pretože sa sťažujú aké to majú ťažké a ich život je už len život dieťaťa.
Nedivím sa autorke, že to tak vidí.Mne otvorili oči až ženy ktoré dokázali robiť aj iné veci než len sedieť doma.
@medda_beda ak by si nemohla mať deti a uvidela niekoho kto napíše, že šla na potrat a že to s ňou nič neurobilo a bolo jej to jedno ako by si sa cítila ty??🤔 dobre že nechce mať dieťa je to jej vec, ale písať o tom na fóre pre matky/ženy a písať to akoby sa chválila…
Mne to je úplne jedno ja ju tiež nijako neodcudzujem za potrat… nie som proti potratom ak ženu napr niekto znásilní alebo ak by otehotnelo dieťa, že proste sa nemá ako postarať o dieťa a urobila chybu…ale autorka to tu píše, že dieťa nechce, otehotnie, pôjde na potrat a sexuje kľudne ďalej a nijako sa chrániť nebude😃 však co…deti nikdy nechce, potrat s ňou nič nerobí tak naco sa chrániť 🙄
Ja mám 25 a tiež som pevne rozhodnutá, že nechcem dieťa. Ale budem si dávať sakramentský pozor, aby som ho ani nečakala.
Takže áno, je to normálne.
A nebol to dobrý nápad založiť túto tému na tomto fóre. Žienky sa tu na teba vrhnú a s radosťou ťa ukameňujú, namiesto toho, aby ti normálne odpovedali.
@medda_beda Wow, takze, zena ktora sa rozhodla mat dieta sa automaticky toci iba okolo deti a domacnosti a vo volnom case iba sedi doma?
Ked ti poviem, ze uz pred porodom som sa karierne dostala tam, kde som vzdy chcela, ze som navstivila mnoho destinacii o ktorych som vzdy snivala, bola na koncertoch vsetkych oblubenych kapiel a v tychto veciach pokracujem rovnako aj po porode a pri vychove mojho dietata, tak mi neuveris? 😁 Rodicovstvom sa zivot mnohych matiek nekonci, ak si to myslis, tak si na velmi velkom omyle...
No a keď to tak cítiš, prečo si zabila dieťa, to nie je kabelka z obchodu