Mám 23 rokov a problémy s rodičmi

betka1712
18. máj 2021

Ahojte chcela by som počuť váš názor na túto smiešnu malichernost, pretože ja už nemám slov.
Píšem v skratke, mám 23 rokov ,manžela a syna. Môj otec od mojich 15 pil. Často sa stávalo že si ma dal zavolať v noci a vrieskal na mňa, nadával mi, ničil mi veci , telefón, notebook atď..... Po tom všetkom som ráno nevyspata a v strese čo bude išla do školy, toto sa opakovalo pár rokov. Moja mama sa ma nikdy nezastala, len sedela a pozerala. Dôvod neviem. Ja som sa v 20 rokoch vydala, odsťahovala a máme malého syna. Naši ho ľúbia, ale keďže môj otec nepracuje, sedí doma a z tej nudy rieši blbosti. Napr. prečo som mame odpísala na FB o minútu skôr ako jemu, prečo som jej poslala o jednu fotku malého viac ako jemu a robí z toho zvadu. Snažím sa to ignorovať, ale pred pár týždňami som mu nestihla akosi odpísať , som na materskej s malým, je to živé dieťa, tak vyvolával mamke do práce nech mi zavolá prečo sa mu neozvem. Obrovská veda a hádky. A dnes tomu bolo fiasko.Kazdy deň som sa snažila či ráno alebo naobed, večer mu zavolať, aby videl malého, aby nebolo že sa neozyvam. Počas 2 týždňoch volania mi telefón nedvihol ani raz, stále mal výhovorku že akurát nebol pri mobile, nepočul , tak som napísala máme aby vedela že viac sa mu nemienim ozývať a toto je dôvod.. zrazu poobede sedím doma a vôľa mi otec , s obrovským krikom čo ja píšem, že mi on nedvíha,on ma aj iné starosti... Čo píšem somariny. Samozrejme s krikom. A zloží mi mobil. No ono keď toto niekto číta, je to úroveň základnej školy a nie dospelých ľudí. Ja viem ale u nás sa toto reálne rieši zo strany môjho otca. Tak po dnešku neviem či ja som nenormálne alebo ...? 🙄

katulastraka
18. máj 2021

@betka1712 mas 23 rokov a problemy s rodicmi...takze si dost stara na to, aby si sa za seba postavila a urcila si hranice. Ked on sa cely zivot spraval ako chuj, mohla by som ho oprdet a nemala by som snahu sa s nim bavit a este riesit tieto jeho trapne detinske nalady..proste sa na neho vyser, ignoruj ho, neozyvaj sa mu, budes mat pokoj...bude hriech par dni a potom si zvykne...

katulastraka
18. máj 2021

@betka1712 este dodam, ze musis pochopit, ze si uz dospela, mimo jeho "strechu nad hlavou" a mozes si so svojim zivotom robit co chces. NIe si uz nutena tolerovat jeho spravanie, dospela si, osamostatnila si sa, tak to vyuzi a konecne mu ukaz, ze sa ho nebojis a ze si samu seba vazis natolko, aby si si do zivota nepustala takych debilov ako je on...

betka1712
autor
18. máj 2021

@katulastraka ďakujem za odpoveď, máš úplnú pravdu

21oktober
18. máj 2021

@betka1712 vieš sú rodičia ktorí by nemali mať deti a tam zrejme patrí aj tvoj otec , ničia ich celý život ak sa DAJÚ. Tvoj otec nemá mieru v zasahovaní do tvojho života a keď že on sám nevie odkiaľ pokiaľ tak mu to musíš ukázať ty . Zvykne si . Jednaj s ním konštruktívne a bez nejakých emócii a strachu .

jvasenka
18. máj 2021

@betka1712 prepac ale ved prerus uplne kontakt, zablokovat vymazat, nech chodi na navstevy mama-hoci by som ju asi nechcela vidiet ked sa ta ani raz nezastala..ty sa este citis zle? Myslim ze obaja by mali nad sebou popremyslat

ukulela
18. máj 2021

@betka1712 vies, ako to spievaju horkyze slize? jeee-jeeee-jeeeee-jeebxxxxxxxt! aby ma sekyroval clovek, ktory mi dal do zivota tak akurat traumu, mozem osrat. chce vidiet maleho? nech zavola. chce fotky, nech mu preposle mama, bohynu, aby som 30 foto posielala dvojmo? no ostrat ... a mame by som asi tiez povedala, nech ma nezatazuje otcovymi odkazmi, nech si ho riesi sama doma.

ivangeline
18. máj 2021

Hranice. Ozvat sa obcasne. Nechce a nema cas? Neriesit. :D Krici. Povedat,ze sa ti to nepaci a nechces,aby sa takto spraval a vykrikoval..neprestane..zlozit telefon. :D Kto chce udrziavat taky vztah?

andrejka1974
18. máj 2021

Sdi dospela a vies ako sa to robi zablokujes rodinu, mna moji synovia nemaju ako priatela na facebooku a je to tak dobre a mam len otca ale tenje tam len obcas takze ak ti to vadi zablokovat

annamalaga
18. máj 2021

To sa ešte čudujem, prečo tvoja mama dlhé roky ostala s tvojim otcom. Ja by som ich vystrihla zo života oboch. A máš pokoj.

janage
18. máj 2021

@annamalaga vola sa to spoluzavislost.
Autorke odstrihni sa čím skôr on bude už do konca svojho života taktovterorizovat Teba aj mamu.

elizabet173
18. máj 2021

@betka1712 otcovi by som oznámila, že ako sa on správal ku mne počas detstva, tak sa ja začínam od zajtra a to mu ešte nebudem ničiť veci, ale nech ma láskavo neotravuje telefonátmi, lebo mu aj tak nebudem brať mobil. A mama ak chce vidieť vnuka, nech príde na návštevu. Nie si povinná jej podávať hlásenie a posielať čokoľvek. Vybavené. V prípade potreby si zmeň číslo na mobil a daj ho len mame. Takéto vzťahy ťa len ubíjajú.

betka1712
autor
18. máj 2021

Ďakujem krásne za odpovede, povzbudili ste ma 😊

cacianka
18. máj 2021

Žena preber sa ! Si dospelá , máš manžela a malé dieťa, tak prečo riešiš takych nevyrovnanych jedincov ?! A je jedno že sú to tvoji rodičia, ani oni nemaju právo srať ti na hlavu. Odtiaľ potiaľ.
Oni dvaja ta priviedli na tento svet, oni sa mali postarať o tvoje detstvo a mladosť aby bolo normalne.
Otec neuroticky alkoholik, vydiera ta, manipuluje.
Matka tiez nie je ok, lebo sa ta nezastala, nebranila a ožrana nechala vyvádzať a ubližovať ti.
Prepáč za moje tvrdé slová - týrali ta obaja.
A tyraju a manipuluju ta doteraz. A ty sa bohužiaľ necháš.
Načo do prdele im denno denne voláš/ píšeš aj 300x, vtieras sa ľuďom čo si to veľmi nezasluzia, posielas mrte fotiek malého - čo je opica z cirkusu a musíš ho predvadzat ?
A ešte sa starí urážajú a robia sami cirkus komu voláš skôr, komu kolko fotiek pošleš, ked nevoláš si zlá, ked voláš nedviha a vrieska že má iné starosti a ešte ti dáva najavo že ho obťazuje vlastná dcéra a vnuk.
Je ti to treba ? Nezaslúžiš si kludnejsi život ? Ty, tvoje dieťa a aj tvoj muž. Sa čudujem že ti to toleruje a necha ta máchat v takych chorých vzťahoch.
Úplne v pohode stačia zo 2 telefonaty a 1 fotka za týždeň. Nech sa uvedomia že máš svoj život a nové priority a nie skákať ako oni piskaju a hysterčia. Ak sa niekto z nich ofuci, nemusíš volat ani tak často, ani tú fotku posielať každý týždeň.
Nie je ani problém zablokovať mobil a fcb. Nech si mindraky a ego leští inde, nie na tebe.
Každý si k tebe dovolí toľko, koľko mu dovolíš.
Aj ked je to rodič.

anne_mary2
18. máj 2021

@cacianka uplne suhlasim

alex666
14. feb 2023

@betka1712
Asi nie az takto uplne ale mna matka od ranej puberty stresovala s tym, ze nech si davam pozor na vahu, ze lahko priberam...a tak od 12r zijem vdaka nej v tom ze som tucna.
Potom aj v dospelosti ked som uz co to pribrala ale nebola to ziadna katastrofa mi to hned vyhadzovala na oci.