Neviem uz ako dalej , mam 22 rokov a nedokážem sa z ničoho tešiť, nič ma nebaví, často rozmýšľam nad smrťou nevládzem uz dalej žiť, citim sa strasne osamelá partnera nemam, a v podstate ani priateľov s ktorymi by som travila cas, mam rodičov oni ma maju radi ale nevidia to že sa trápim..nemam nikoho komu by som sa mohla vyrozprávať ,nič sa v mi živote nedarí, citim v sebe len prázdno a smútok, úzkosti, stale sa to len zhorsuje . u psychitra som uz raz bola ale ten mi nepomohol .. ako sa mam sama z toho dostat ? :(
Vydaj sa na cestu k sebe odpovede nájdeš cestou ❤️ nie je to ľahké a netrvá to par dni. Je to záväzok na celý život ale lepšie ti bude už o chvíľu. 🙂
Ach bože, toto su rady pre 22 ročnú, ze 'vydaj sa cestou k sebe', ked to dievca ma zrejme depresiu a potrebuje pomoc odborníka.
Autorka, skus navštíviť minimálne psychológa a s nim absolvovať nejaké terapie. I ked osobne myslim, ze toto je uz aj na psychiatra (nie je to hanba). Chces sa takto umarat ďalších x rokov? Život je krásny, aj ked to teraz pre tu čiernu clonu na tvojich ociach nevidíš. Dovoľ lekarom pomôcť ti ❤️
A ked nepomohol jeden psychiater, treba navštíviť ďalšieho. Sama toto zial nezvladnes.
Toto je depresia .jednoznacne ! Nie je to o tvojej neschopnosti alebo slabosti. Depresia je v podstate aj o tom ze sa ti v tele netvoria latky ktore maju na starosti dobru naladu. Existuju rozne antidepresiva ktore ta dokazu vytiahnut z tohto stavu. Neznamena to ze ich musis brat roky. Si mlada potrebujes oba nakopnut a najst silu. Treba zajst k psychiatrovi. Drzim palce.
Skús o tom povedať rodičom píšeš že ťa majú radi možno by ti pomohli lepšie ako psychiater
Si mlada aj ja som mala take stavy sem tam aj teraz samota je zla. Velmi dobry liek je priroda. Poriad si havkaca aa najdi si kamosku s ktorou budete travit chvile kavicka nakupy a klebetky bude to lepsie ver mi. A samozrejme navstiv aj pych. Odporuci ti lieky. I
Chod k inemu psycho..a nevzdavaj sa. Hladaj pomoc. Ten kto hlada,najde.
To že ti jeden odborník nesadol znamená len, že treba hľadať iného, ktorému sa budeš vedieť otvoriť a sadne ti po stránke ľudskej, aj odbornej... je to úplne bežné, že ľudia vyskúšajú viacero psychológov 😊 a tiež treba dať tomu viac šancí ako 1 sedenie, terapia je dlhodobý proces, po prvom nemusíš cítiť žiadnu zmenu alebo sa môžeš dokonca cítiť na chvíľu aj o niečo horšie, lebo sa to všetko začne vyplavovať, ale keď budeš postupne pracovať s tým, čo ti psychológ povie, tak sa to bude zlepšovať
@bennn mnoho ľudí sa zdŕha vyhľadať psychológa, práve pre toto porovnávanie - však to nie je tak vážny problém. Psychologická pomoc je vhodná pre úplne každého, kto si nevie pomôcť sám. Ja som tiež kvôli tomu dlho dlho váhala, lebo som poznala ľudí, ktorí mali "skutočné" problémy a boli na tom "horšie ako ja". Ale každý problém si zaslúži riešenie a odkedy som sa tie svoje rozhodla riešiť s psychologičkou, dýcha sa mi lepšie a to nemám žiadnu diagnózu. Niekedy stačí krátkodobá terapia, pár sedení, ale rozhodne to má zmysel
Psychiater Ti nepomoze na jednom sedeni...asi Ti dal aj lieky?zdover sa mame a hladajte psychologa, psychiatra.Co rada robis?pozeras serialy, varis, skola Ta bavi ci pracujes?Zavolaj kamaratke urcite aspon jednu mas
Odkiaľ si? Nechcela by si prísť na navstevu? Ak by ti to pomohlo kľudne môžeš. 🙂 zmena prostredia, noví ľudia..
Zlatíčko, psychiater je iba od toho, aby ti nasadil lieky a liečbu, pokiaľ chceš s tým pracovať, vyhľadaj psychológa, prepláca ho poisťovňa, alebo sú rôzne sprievodkyňe, poradkyne... takéto odbodie v tvojom veku plus, čo vidíme online nás ženie k porovnávaniu, že ostatní majú skvelí život, partnerov, priateľov, veľa zážitkov...ale nie je to tak... neviem, či ešte študuješ alebo uz pracuješ...no ten tlak je všade...zameraj sa na seba, nesleduj SS, rob si prísny harmonogram drobných radostí a činností na každý deň, prechádzky, cvičenie... veľmi pomáha aj joga, zápiš sa niake, skús aktivity, oslov bývalé spolužiačky, s ktorými si dobre vychádzala, že dáte stretko, a pod... dobrá kniha, Niaka motivačná, skús hocičo...ono to za Teba nikto nespraví... sú rôzne techniky, ako napríklad spracovať negatívne zmýšľanie, Treba si ich osvojiť... proste pracovať so sebou, naučiť sa to a to ti pomôžu na začiatok buď dobrý psychológ alebo niaka sprievodkyňa, poradkyňa.... hlavne je to na tebe... skús sa zamyslieť nad svojím spôsobom uvažovania, nad životosprávou, nad psychohygienou.... kľudne napíš, ak budeš tak cítiť.... držím palce na ceste k sebapoznaniu...a ver tomu, že si úplne v poriadku, a smie to tak byť, práve Teraz je s tebou všetko úplne v poriadku, práve si tam, kde máš byť, je to len cesta, a je na tebe, ako si vyberieš...raduj sa z maličkostí, zo spevu vtáčika, zo slnka, z dažďa, že všetko puči, že jar prichádza...a ozi hlavne daj si spraviť testy na krv, vitamín D, ten v nedostatku spôsobuje stavy depresie a smútku... krásny deň a mnoho ďalších a píš, som tu pre Teba
Ako to, že ťa nič nebaví? Čo všetko si skúšala? Chodíš do školy/práce?