Ahojte zienky,
mam len 20 rokov, no uz cca rok ma trapi nizka chut na sex. Som s partnerom takmer 3 roky. Zo zaciatku to bolo super, bola som velmi vasniva, ale potom sa to utlmilo. Vyskusala som par preparatov ale vsetko je to podvod. Beriem 3 mesiace HAK ale touto nebude kedze problemy uz boli predtym. Mate nejake napady? Som nestastna z toho. Naozaj ziadne vzrusenie nepocitujem sama od seba. Steoreotyp to nemoze byt nikdy sme si nejak vela sexu neuzili. Cca raz dvakrat do tyzdna, moj partner sa ma stale nevie nabazit no z moje strany to je tazsie. Chcem si sex uzivat a nie predstierat na to som este mlada.
No ak si uz vyskusala vsetko tak ako ty pises tak jedine asi tak ako ti poradila daduska, ze by si mala ist k doktorovi. Viem, ze to bude asi neprijemne to niekomu takto rozpravat ale na to su tam, neboj sa, na isto nie si jedina baba v takomto veku, ktora ma takyto problem 🙂
@alkaa44 porad sa s gynekologičkou,možu to bit hormony,tiež som skušala kedejake lieky či homeopatiká na podporu chuti na sex,nič nezabralo,mala som nizku hladinu hormonov,poradila až gynekologička,,nehanbi sa,je to bežne,,držím prsty
Inak nejak nechápem tento problém.... to niekto skutočne čaká vášeň vo vzťahu po celý život? Niekedy to ide a niekedy nie... a pchať do seba kvôli tomu lieky???? Jaaaj dievčina... 😀
Mam asi nulove libido myslim ze to je problem ☺ plus nie som s priatelom 20 rokov.
@marusia12 No neviem či po celý život, ale napr. ja som s manželom 8 rokov a stále je tam tá vášen a dúfam, že aj dlho bude. Len treba stretnúť toho pravého. Inak HAK u mna tiež úplne zabíja vášen, takže tú treba určite vysadiť a daj si skontrolovať hormony.
Never tomu co sa tu pise. Nieje v poriadku ak v tvojom veku nemas chut na sex, resp ziadna vasen. Moze byt aj to, ze tvoj parner nieje pre teba teb pravy a podvedome ho beriea ako kamarata. My sme s muzom spolu 15 rokov, z toho 11 manzelia a nikdy ani ked som bola neviem ako unavena, tehotna a pod sa mi nestalo ze by som nanho nemala chut. Bezne sa milujeme aj dvakrat denne. A tiez mi poniektore vraveli,ze uvidis, ze ked pridu deti, nebudes vladat a nebudes mat chut, ale v mojom pripade to chvalabohu nebola pravda. Urcite by som si dala urobit hormonalny profil. Problem mozu byt aj polycysticke vajecniky.
@janickacrazy tak sa k tomu môžeš vyjadriť v 45 rokoch, po 8 je to zatiaľ bezpredmetné. Takých manželstiev, kde to dnes funguje po 10 rokoch je minimum.
Inak uživanie antikoncepcie hooodne bráni chuti na sex.
Nizky estrogen a testosteron. Daj si vysetrit hormony. Aj stitna zlaza.
@marusia12 No len ja mám už 40 a zase poznám kopu manželstiev/partnerstiev, kde to ani po 3-4 rokoch už nefunguje, takže je to rozne.
Ahoj.Kedže som tvojou rovesníčkou a chvalabohu psychològiu mám vo svojej obľube tak ti viem s určitosťou povedať,že problém je v tvojej hlave.Možno v podvedomí cítiš,že tento človek nie je pre teba ten pravý (tak ako písali už ostatné baby) nie sú to len žvásty do vetra.Majú pravdu.HAK trošku ovplyvňuje aj to libido.Ale hlavný problém je v tebe ani nie tak problém ako to,že sa niečo deje a možno sa to snažíš potlačiť.Možno si nechceš priznať,že sa niečo deje,že sa niečo vo vašom vzťahu zmenilo.Čo je úplné normálne pretože človek ktorý je vo vzťahu od cca 16 sa do 20tky zmení či sa ti to páči alebo nie.Doba je iná ľudia majú iné priority ľudská osobnosť sa vekom mení.Ale to bol môj prípad.Samozrejme ti prajem aby si bola vo vzťahu šťastná.Ale keď už teraz máš problém cítiť vášeň k tvojmu priateľovy.Hovorí sa,že zamilovanosť trvá cca 2/3 mesiace.Ale to záleží od partnerov.Aké majú životné ciele,priority u niekoho to sú peniaze hádky za neumytý tanier...a niekto si proste len užíva prítomnosť svojho partnera (jednoduchý ľudia) alebo keď nájdeš toho pravého.Ak ti môžem poradiť ....porozprávaj sa so svojou mysľou či ti za tie roky nejak tvoj priateľ neublížil slovne atď...na takéto veci žena nezabudne a niekde hlboko to môže byť zakòdované.Žiadna odborná pomoc ti nepomôže pokiaľ nebudeš poznať samú seba.Tiež sú to len ľudia do hlavy ti nikto nevidí.Skús sa zamyslieť kde je asi problém zakopaný po psychickej stránke ak si natom zdravotne v poriadku.Alebo máš ešte málo skúseností...niekedy ti proste vlastné telo dá najavo,že ta chémia tam nie je.
V 20 tke sa vsetko iba zacina.treba to dat doporiadku.
A treba najst s partnerom sposob ktory ta rozvasni.mozno potrebujes len dlhsiu predohru..a mozno je to vaznejsie.ale treba to riesit.
@alkaa44 treba ti noveho nabijaka..... tento ta uz proste nerajcuje.
Sex je v hlave.
Zboznujem, ako si tu niektore zeny myslia, ze zato, ze oni maju vysoke libido alebo naopak maju sex raz za mesiac, tak to uz musi platit pre kazdu zenu na svete a ked to tak nie je, tak uz je daco zle 🙄 Ja som mala podobne problemy a doteraz plati, ze celkovo u mna vasen yprcha rychlo. Stale ma partner moze pritahovat fyzicky, ale po par mesiacoch sa uz proste nemam potrebu nanho vrhat kazdych 5min ako na zaciatku. Nemyslim si, ze to ma nieco spolocne s tym, ci to je alebo nie je ten pravy. Ale v jednom maju baby pravdu - mozu to byt hormony, tak sa skus poradit s lekarom. A mozno len potrebujes zmenu 🙂 Pritahuju ta iny muzi? Vies byt nadrzana sama? Alebo ani to nie? Dovodov a aspektov je kopa, ale nenechaj si nahovorit, ze nie je v poriadku, ak aj po 40 rokoch nemas sex s muzom 2x denne. Vacsina parov tak nefunguje a aj udrzanie vasne, rovnako ako vztahu, vyzaduje kusisko prace. Vsetko nove sa proste casom okuka 🙂
Dakujem za prispevky. Urcite chcem mat chut znova som mlada a ak to ma byt moj buduci manzel tak to nemoze takto zostat. Na to sme spolu velmi kratko. Neviem ci za to mozu hormony lebo som stihla, nepadaju mi vlasy, nie som nafuknuta, dobre spim atd. cize ziadne taketo priznaky len ta nechut 😢.
@alkaa44 Vasen dokaze vyprchat aj po pol roku 😀 Kazdy sme ini. A blbe hladiny hormonov sa ti nemusia prejavit nicim z toho, co si vymenovala, takze urcite sup na testy 🙂 Ked budu dobre, vies, ze to je proste uz nuda s frajerom 😕
@nightrover a testy mi spravi gynekolog vsak? ☺
@alkaa44 Ano, testy spravi gyndos, presne hormonalny profil. Ja som tiez mala PCO ako pise @pininka, ale sex na chut to neovplyvnovalo. Akurat som sa rychlo zacala nudit pri jednom partnerovi, takze chut bola, ale stale na nieco nove 🤐 Pripady su rozne a hormonalny profil by mal byt iste prva vec, co poriesis.
Bojim sa ze to bude v hlave. Pacia sa mi aj ini chlapi to je jasne ale malokedy lebo ja som vyberavy typ. Moj partner nie je presne moj typ ale je pekny, je mi velmi sympaticky a citim sa s nim fajn v prvom rade je to velmi dobry chlap a rozumieme si. Nemam chut zacinat nove vztahy hlavne ked muzi v mojom veku casto si chcu len uzivat.
@alkaa44 Pozri, ak mas vo vseobecnosti chut na sex, ze si nadrzana a mozno sa odbavis sama, tak potom vies, ze problem je len voci partnerovi 😐 A to vyriesite bud ozivenim sexu, skusanim novych veci atd alebo novym partnerom. Tiez som do seba pred 10 rokmi pchala spanielske musky, aby som zachranila vztah s muzom, co ma vlastne nevedel ani uspokojit, haha 🙂 Blbost.
Nemam praveze chut na sex vobec ale sem tam masturbujem lebo sama lahko dosiahnem orgazmus a je to take uvolnenie. Len je mi luto sa rozist sa priatelom pre sex. Inak pri sexe som nikdy nedosiahla orgazmus.
@alkaa44 no vidis,to je ten problem, tvoje telo samo uz ten sex nevyhladava ked z nejmho nic nema. Urcite by som o tom hovorila aj z partnerom. Skusit nieco ine, aby to uspokojilo aj teba. Hoci ja som prvy orgazmus mala az po prvom porode,dovtedy tiez len ked som si to sama robila. Zial je to niekdy tak s nasim telom.
Suhlas! Bez orgazmu necudo, ze ta to ani netaha. Ja som to tak tiez mala dost dlho. Orgazmus zacal byt pri sexe samozrejmostou az pri poslednych 2 partneroch, asi od 24ky. Dovtedy nudaaa. Este si mlada, sex je dolezity a chlapov tiez kopa 🙂 Tiez som sa rozisla s chlapom, ktory bol uzasny partner, sranda, podpora, perspektiva, ale boli sme uz ako surodenci a strasne ma tahalo k inym kvoli vzruseniu. Skor ci neskor ta to dobehne, ak to nechas tak.
@alkaa44 No ked ťa muž nedokáže uspokojiť za 3 roky, tak ho treba vymeniť. Čo z toho, že si rozumiete vo všetkom, ked sex nefunguje? Ani sa nečudujem, že nanho nemáš chuť. Vieš ako sa to vraví, sex tvorí 10% vzťahu pokiaľ funguje. Pokiaľ sex nefunguje, tak je to 90% probémov vo vztahu.
Ja uz som stratila nadej, ze sa niekedy pri sexe spravim. Nikdy orgazmus nepredstieram, mojho partnera to velmi trapi, snazi sa. Nie je lahostajny. Len ja sa citim taka pokazena, keby sa spravim lahko pri sexe tak jasne ze by ma to viac bavilo.
@alkaa44 tak si to rob sama pri sexe....a ak sa spravis, mozog/telo si zacne orgazmus asociovat so sexom s partnerom..... a si na dobrej ceste.....
Tabletky....mala som to
Ries to s odbornym lekarom. Co ti tu ako mi poradime ? Ak ta nic neboli tak je to len so psychickeho hladiska. A ako si to moze priatel tvoj uzivat ked si to neuzivas ty ? Kazdy chlap to vyciti .. nezazila si nieco zle v minulosti ? Jednoznacne sa takeho pripady riesia s odbornym lekarom ak si po gynekologickej stranke zdrava tak jedine to je problem psychicky.
A druha variancia je zasa taka ze zavitali prazdniny :D ..