Mám 17 rokov a chcem ísť bývať k priateľovi

lajlaa555
23. okt 2022

Dobrý večer prespávam u priatela cez víkendy rodičia dovolili mám 17. No keď dôjdem ku mne aj s priateľom sú nejaký divný ako keby mali stále nervy na niečo a nerozprávajú sa sú ticho a na priatela ani nepozrel hlavne otec. Povedal že prespávať môžem ale keď tam priateľ nieje tak mi nadáva že sa snimi ani do rečí nedám a pritom sa normálne rozprávam. Že už chcem odísť preč od nich že už sa o nich nezaujímam to mi povedal cez týždeň. Každý víkend prespávam. Pred asi dvomi týždňami sa bavil môj priateľ s mojím otcom o bývaní mame dom už do ktorého by sme chceli ísť len tam chyba odpad vybaviť ale to je bokom. Hlavne otec povedal že už pôjdem bývať k priateľovi že sním som cez 2 roky a tak. A potkmhihori že sa ich chcem už zbaviť tak co tým myslí?

simona1998
23. okt 2022

@lajlaa555 17 je naozaj malo na bývanie u priateľa(podľa mna ) , skús začať hľadať chyby v sebe a možno nájdeš odpoved nato, prečo rodičia reagovali tak ako reagujú 🙂 možno len vedia že nie je pre teba ten správny … rob ako vieš 🙂 predsa tá živia celý život a odídeš len tak .

lajlaa555
autor
23. okt 2022

@simona1998 my sa ľúbime nenecháme sa len tak

lajlaa555
autor
23. okt 2022

@simona1998
@simona1998 iné dni je v pohode niekedy aj na vyletí chodili s nami otec a mama a všetko bolo v pohode... neviem čo sa deje poslednou dobou ako keby ho neznášal

januska20
23. okt 2022

@lajlaa555 mať tvoj vek a tento môj rozum,tak si ešte užívam mamku a otca..
A neriešim bývanie s frajerom.

viestta
23. okt 2022

@lajlaa555 a z čoho budete žiť?

simona1998
23. okt 2022

@lajlaa555 tiež som bola taká , isla som bývať k priateľovi terajšiemu manželovi v 19 a každý jeden víkend som bola u Maminy varená pečená 😀 ich hodnotu si uvedomis až keď ich nebudeš mať každý deň pri sebe , no rob ako vieš , toto sú skôr otázky na rodičov nie nás ❤️

pribinak
23. okt 2022

@lajlaa555 kto tá bude živiť? Tvoj priateľ pracuje? Koľko má rokov? On má vlastne bývanie?

estrella5
23. okt 2022

Tiež by som sa skúsila zamyslieť aj sama nad sebou... Ako si predtým vychádzala s rodičmi? Mali ste dobré vzťahy? ... Nejak sa mi nezdá, že by v zdravom vzťahu dcéra - rodič zrazu otec len tak bezdôvodne vypúšťal také vety z úst... Nemáš úplne oči len pre priateľa? Ono je síce pekné, že sa ľúbite.. Je pekné a aj správne, aj to, že chcete tráviť času spolu.. Ale pre zdravé vzťahy (partnerské, rodinné, kamarátske, ....) je dobré mať určitú rovnováhu... Venovať sa partnerovi, ale nezabúdať úplne aj na rodičov.. Hm? ... Plus by som sa s rodičmi otvorene, ale asertívne rozumne porozoprávala, čo je vo veci... Odchádzať na truc v 17tke od milujúcich rodičov (ak máte/mali ste dobré vzťahy) k frajerovi mi nepríde zrovna správne.. A okrem iného, máte s priateľom poriešenú otázku financovania vašej spoločnej domácnosti + ďalších výdavkov?

h2
23. okt 2022

No, keď každý jeden víkend prespávaš u priateľa, tak asi s rodičmi veľa času netráviš. Čo tak chodiť k priateľovi menej často? Rodičia si ťa ani neužijú, nemajú šancu s tebou tráviť čas. 17 rokov je ešte naozaj málo na spoločné bývanie s priateľom. Minimálne kým skončíš strednú školu zostaň bývať s rodičmi. Predpokladám, že priateľa vídaš aj v týždni. Tak skús stráviť nejaké víkendy aj doma.

olimuc
23. okt 2022

@lajlaa555 v 17 nemas dokoncenu skolu a pracovat si asi tiez nezacala, oni ta vychovali a ty sa v 17 odstahujes k frajerovi. On ta bude zivit? A potom budes dalsia, ktora s igelitkou a deckom na krku pride k rodicom do detskej … maju o teba strach.A ze ho nemaju radi … nepises ani jeho vek ani nic … mozno to nie je az taka vyhra v loterii.

lajlaa555
autor
23. okt 2022

@olimuc nedokončila som ju brigadujem otec je v starobnom dôchodku mama ma 50 rokov mám ešte brata priateľ má 24 rokov rodicia bývajú v maringotke aj ja ešte snimi no a otec raz povie ze pôjdem už bývať s priateľom no a potom zase je na nervy

lucia147852
23. okt 2022

A nezabudni ešte pýtať cez súd od nich výživné 🤦🤦🤦🤦

h2
23. okt 2022

@lajlaa555 😦 Rodičia bývajú v maringotke?! A ty si sa vykašľala na školu a brigáduješ? Prečo? Čo sa stalo? Priateľ býva kde? S rodičmi?

simona1998
23. okt 2022

@lajlaa555 pane bože ..

anjelicek26
23. okt 2022

Tak asi trebalo zacat tym, ze zijes v maringotke, vykaslala si sa na skolu, robis len na brigady a nemas ziaden plan do buducnosti mimo toho zavesit sa na prveho muza, co je ochotny ta s tychto sraciek vytiahnut s prepacenim. To nie je o laske, ale o tvojom sne zit normalny zivot... ale ci je on ten pravy je skutocne o stasti, lebo podla mna si ho svojimi nizkymi narokmi mozes rovnako dobre aj sakra idealizovat.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranco
23. okt 2022

Tak do 18 sú ešte zodpovedný za teba.
Kvôli čomu si skončila so školou a ako na to reagovali rodičia?

viestta
23. okt 2022

@lajlaa555 takže frajera už prešlo kupovanie mobilného domu? Ty tu píšeš kazdy týždeň, možno každý druhý o tom ako chceš ísť bývať ku frajerovi, pritom obidvaja nemáte ani perinu ani co dat do hrnca.
Neviem dokedy tu budeš vypisovať, ale iste je, že ste obaja tak trošku naivní, keď nechcem rovno napísať to co si o vás myslím, a iste je co vás čaká, teda hlavne teba. Par faciek od života a potoky sĺz. Ale zlí sú len tvoji rodičia, ktorí ešte stale rozmýšľajú hlavou a nie medzinozim ako vy dvaja

simsalabim
23. okt 2022

@elizabet173 smutne takto zit. Je mi dievcata luto.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariejenka
23. okt 2022

Dievča! Ak si skutočne 17 ročna aspon trochu normálne uvažujúca baba, sa vráť do školy,dorob si maturu,a ak tak velmi chces sa s tvojim milým zbaľte,a choďte spolu do zahraničia, Čechy na začiatok postačia. Nechoď bývať k "svokre" nedaj sa v maladom veku zakopať pri hrncoch,detoch. Budes nestastna,a také urobíš aj tie deti.

simsalabim
23. okt 2022

@elizabet173 suhlasim. Skola je zaklad.

h2
23. okt 2022

@elizabet173 😳 To je ona? No zbohom!
@lajlaa555 K takému sa chceš nasťahovať? Chápem, že asi nemáš práve ideálnu rodinnú situáciu, ale nechoď z blata do kaluže. S tvojím priateľom ťa nič dobré nečaká.

bluka2
23. okt 2022

Je mi to ľúto, ale z predošlých diskusii to vyzerá ako krok z blata do kaluže.
Nemohla by si sa zamerať na seba a svoju budúcnosť a chytiť ju do vlastných rúk? Viem si predstaviť, že v tom veku je to sakra ťažké, ale ide o to nejako dokončiť školu, nájsť si lepšiu prácu než brigádu, bývať nejako lacno napríklad v prenajatej izbe a postupne to všetko vylepšovať. Bez nejakého typka, čo obhana iné ženy - veď na toho sa nebudeš môcť spoľahnúť

jaskolka
23. okt 2022

Pamätám si predosle témy, dievča, ty bud vymýšľas, až sa prasi, alebo jednoducho si úplne hlu.... Naivná.
Lebo po toľkých príspevkoch
A toľkých odpovediach, ktoré si dostala, stále sa dookola krútis v tom istom.... Chceš si zbabrat život? Ostaň s tým chalanom,nasťahuj sa a nim hoci aj do stanu v lese, urobte si 5-6 detí a žobrite na ulici. Lebo iné vyhliadky príliš s takým uvažovaním a správaním nemáte.

mikadooo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
23. okt 2022

tomuto sa hovori"jednoduchy" ludia ... bohuzial rozumu ani jeden z vas vela nepobral - rodicia vas nic nenaucili okrem chlastu a tak aj dopadnete ... co cakas v 17tich ked uz takto rozmyslas? nastahujes sa k debilovi ani neviem kam .. narobi ti deti popri kazdom ta bude podvadzat a potom vyhodi na ulicu .. a tvoje deti budu mat rovnaky osud ako ty .. zial lebo im nema kto ukazat ako premyslat , hospodarit a naucit sa nzit zivot a nie prezivat ... si hlupa -ale to je dobre-inak by si denne plakala nad tym aky zbabrany zivot mas ... a tym padom ze si hlupa to ani nezmenis a zmieris sa s tym...

zuzuliennka1
23. okt 2022

@lajlaa555 a kde a z coho budete zit??

kitycat
23. okt 2022

Tento tyzden sa snad davala amnestia slaboduchym a socialne a empaticky zaostalym ženám... Tato tema je uz len ceresnickou na torte...

Vsak sa odstahuj, pochybujem, ze ta budu do maringotky volat dpat, ovividne sami nevedia co s dlhmi, ty bez maturity, zato uz frajer, to uz je len kusok od tehotenstva a dalsieho nestastneho zivorenia a prezivania..

A ten odpad asi tak skoro hotovy nebude na dome, ak vobec... Urcite vacsi luxus ako maringotka

viestta
23. okt 2022

@syslik81 áno, perspektíva "slobodného" života bez obmedzovania rodičmi niekde so svokrou v maringotke, prežívanie zo dňa na deň...