Mám 17 a problémy s rodičmi

pampe_liska
15. apr 2022

Dobrý večer.
Píšem tu kvôli tomu, že mám stále u mňa doma problémy s rodičmi. Mám frajera s ktorým som rok a pol. Mám 17 a môj frajer má 23. Môj frajer pracuje, chce aby sme mali spoločnú budúcnosť, ja pracujem brigádne. Môj frajer nastúpil do novéj práce, v ktorej má vyšší príjem a práca ho baví.
No problém je v tom, že môj otec je každý deň na neho zlý. Keď môj frajer chce sním o niečom rozprávať tak väčšinou odpovie za môjho otca mama pretože môj otec sa sním nechce ani baviť. Stále ma na neho nervy.
Keď si chce od neho vypožičať peniaze, tak mu povie nadrzovku požičaj mi peniaze. A keď peniaze niesu ani necekne len sedí pozerá na TV a má nervy.
S mojím frajerom sa takysto niekedy hádam ale to je väčšinou všetko kvôliva môjmu otcovi. Pretože sa bojím že keď mu nevyhovie môj frajer alebo ja, tak mňa a môjho frajera rozdeli môj otec. Moja mama je pod papučou. Tá mu robí všetko po jeho vôli môjmu otcovi. Frajirovi som hovorila že chcem aby sme chodili natajno. No on to nechce. Hovorí že nech si hovoria čo chcú že ma zoberie preč, kde ma oni nenájdu. Dnes som u neho bola od 4:00 do 8:00 sme dediny vedľa seba má auto tak ma berie k nemu. Povedal môj frajer že budem u neho do 7:00 a nakoniec sme dopozerali film a nepozerali sme na čas. A nedali sme vedieť. Nemala som kredit... Dnes sa pohadali pretože môj otec že sa boji či sa mi niečo nestalo a že kde som takú dobu...
Môj otec ma 67 moja mama bude mať 50. Moja mama skončila s prácou a hľadá si novú. Skončila pretože hľadali nových pracovníkov a starých prepúšťali. Môj otec je dôchodca nikde ho neprimu.
Nikoho nemám kto by mi poradil preto píšem sem. Ja viem že to nieje bez chybičky tento text ale ponáhľam sa písať...
Som zúfalá myslím si že by to bolo lepšie keby som sním natajno než takto keď chodí on kumne.
Alebo si počkať na seba.

janai1
15. apr 2022

Tak veľa x napísané "môj frajer" je snáď rekord 🤣

zuzana2299
15. apr 2022

Škoda ze som ja nemala takéto problémy v 17tich😏

pampe_liska
autor
15. apr 2022

@zuzana2299
@zuzana2299 čo by si robila keby ich máš?

0silvia0
15. apr 2022

@pampe_liska na mieste tvojho frajera by som k vam nechodila.

pampe_liska
autor
15. apr 2022

@0silvia0 len on stále chce

abbey1
15. apr 2022

@pampe_liska Trávte čo najviac času mimo domu. Také by aj randenie malo byť. Kopa aktivít romantických, športových, výlety. Občas pobudnite u priateľa. Výhovorky o vybitom mobile? Prosím ťa. Kontakt s otcom nech priateľ minimalizuje. Aké požičiavanie peňazí?

pampe_liska
autor
15. apr 2022

@abbey1 že keď nie sú peniaze on si chce vždy vypožičať

abbey1
15. apr 2022

@pampe_liska Však chcieť môže. A tam to končí.

sandyan
15. apr 2022

No ja by som tie navstevy u vas doma asi obmedzila. A tvoj frajer nevnima ako sa k nemu sprava tvoj otec? Ze aj napriek takemu spravaniu chce ku vam chodit?
Neviem...stretavajte sa pri frajerovi,prechadzky atd...tiez sa cudujem,ze tvojmu otcovi nie je trapne pytat od 23rocneho chlapca peniaze.

0silvia0
15. apr 2022

@pampe_liska a preco tvoj frajer chce ist stale k vam, ked sa k nemu tvoj otec nevhodne sprava?

nikdenikto
16. apr 2022

To je ale divný frajer, že si toto necha...ešte sa k vám hrnie...

patus_2
16. apr 2022

@pampe_liska tak kým nemáš dokončenú školu a normálnu prácu, tak sa snaž tráviť čo najviac času mimo domu. Pokiaľ situácia doma nieje v poriadku, tak nech k tebe domov ani frajer vôbec nechodí. Tvrdíš, že brigadujes, tak si čo najviac peňazí odkladaj, pretože o 2 roky skončíš skoku, budeš už plnoletá, zamestnáš sa a môžeš sa odsťahovať do podnájmu (či s priateľom, alebo aj sama). Kým však bývaš u rodičov, tak s tým veľa neurobíš.

pampe_liska
autor
16. apr 2022

@0silvia0 že aby sme trávili viacej času spolu

0silvia0
16. apr 2022

@pampe_liska ved viac casu travte u neho, to co je za logika trepat sa tam, kde sa ku mne spravaju hrozne?

pampe_liska
autor
16. apr 2022

@0silvia0 ja neviem on sa nechce na tajno stretávať. Najlepšie by to podľa mňa aj bolo. Lebo šak chodili by sme na prechádzky niekam, porozprávali by sme sa. Háčik je v tom že on nechce ani aby som stále bola u neho, on chce aby on chodil kumne pritom vidím jak sa otec k nemu správa a normálne mám chuť odísť od všetkých aj od frajera a ísť si sama svojou cestou.

pampe_liska
autor
16. apr 2022

@sandyan môjmu otcovi nič nieje trápne. Stále si myslíš že má vo všetkom pravdu. Keď môj priateľ niečo povie a poviem že má pravdu tak môj otec povie že nemá a povie svoju vetu.
Stále ma niečo proti tomu že som bola včera u priateľa 4 hodinky. Že to ako si predstavujem mi povedal otec. Že ja si už budem chodiť knim ako sa mi zachce? Takto to povedal.
A môj priateľ je od 13:00 denne u mňa keď nieje v práci a je tu až do večera. Chodíme sa prechádzať síce a aj si ideme na kebab, výlet a podobne....
No lenže môj otec si myslí že každého môže ovládať. Všetko že vraj má ísť podľa neho lebo že on má pravdu vo všetkom. Myslí si o sebe že je nejak viac od každého.

pampe_liska
autor
16. apr 2022

@nikdenikto no teraz mi napísal že by somnov chcel nový život bez hádok a odstahovania sa do zahraničia a tam aj pracovať. Nemám 18 no on to nechápe. Že než budem mať 18 bude kumne chodiť normálne.

patus_2
16. apr 2022

@pampe_liska to je síce pekné, že chce ísť do zahraničia, ale kým nemáš školu, tak nikam nechoď. Kde sa zamestnaš iba s ukončeniu ZŠ? A ak by sa nedajbože rozišla s frajerom, tak by si skončila znova doma u otca a začína odznova... Takže len si dokončí strednú a potom začni plánovať ako ďalej.

svetlonos
18. apr 2022

@pampe_liska ahoj este zi zo nikto nenapisal ale ten tvoj frajer bude zrejme ako tvoj otrc. Skus sa nad tym zamysliet, on nie je ok podla toho vo pises. Netespektuje ta, ako tvoj otec.

loliki
18. apr 2022

@pampe_liska Otec ťa má rád a stará sa o teba už 17 rokov. Tvoj frajer sa mu - zatiaľ - nepáči. Porozmýšľaj nad tým, prečo to tak je. Tvoj frajer ťa má tiež rád - svojim spôsobom, ale určite nie 17 rokov. Ty zatiaľ študuj, dokonči školu, nájdi prácu. To je pre teba prvoradé, nie utekať do zahraničia. Keď sa hádaš aj s frajerom, to ešte nevyzerá na svadbu, preto si nerob veľké plány. Ešte si mladá.

pampe_liska
autor
19. apr 2022

@loliki máte pravdu ďakujem

loliki
19. apr 2022

@pampe_liska Občas. 🙂 Je pekné mať 17 rokov, zaľúbiť sa, mať život pred sebou, postaviť sa na vlastné nohy, dospieť, len netreba si tú krásnu budúcnosť na začiatku pokaziť. Na MK je veľa príbehov, z ktorých sa môžeš poučiť.