Ahojte mám 16 rokov a mám taký problém s nevlastnou mamou. Naši sa rozviedli keď som mala 8. Od vtedy ma súd pridelil k otcovi, našiel si priateľku a mal s nou dieťa. S nevlastnou sestrou mám veľmi dobrý vzťah, ale teraz príde ten problém nevlastná mama ma nenávidí, robí mi stále napriek. Keď idem do školy tak mi naschval prehádže teda pardon ROZHÁDŽE celu skriňu s oblečením a následne to ide hovoriť otcovi a volať mu do prace že mám neporiadok. Prídem zo školy a otec mi veľmi nadáva, až mi aj facka letí. Povedala som mu že ona mi robí naprieky alw neveril mi raz mi kvôli tomu dal pesťou do oka lebo nevlastná mama tvrdila že som mala špinavé veci vo skrini a nebola to pravda. Tak som si následne pred odchodom vždy začala fotit moje veci ako to mám uložené a už to zázračne prestala robiť.
Alebo mi chodí do mojich súkromných vecí ako je počítač a tablet a číta si čo si píšem so svojou rodinou…. ja už neviem čo mám robiť už to s nou nevydržím, stále na mna žiarli…
to kvoli neporiadku v skrini dostanes pod oko?
@sosky1974 s maminou mám úžasný vzťah sme ako kamaratky a veľmi si rozumemie, mamina to už riešila s obomi aj s ňou aj s otcom ale on je vždy na jej strane, veľmi sa otec zmenil odkedy je s ňou ako keby my deti sme pre neho ani neexistovali iba ona a všetko čo povie ona je pravda…😕 S maminou už riešime to aby som mohla bývať u nej keďže keď som bola mala moj otec maminu vyhodil a mamina nemala žiadny domov ani u koho bývať, bolo to ťažšie vtedy
@lasoli áno, sranda je to že som ten neporiadok ani nespravila ja
Mozno by si sa mohla spytat v pravnickej poradni, alebo nech niekto napise, ak s tym ma skusenost. Mrzi ma, ze musis taketo nieco zazivat a ze dospela zena je vobec niecoho takeho schopna voci dietatu...Ale neboj, vsetko sa v zivote vracia, to dobre a aj to zle.
Ach Bože, to je strašné ☹ Išla som ti presne to poradiť, aby si si fotila veci. Akože to čo ona robí, nie je v poriadku, ale aj keby si ten bordel vo veciach mala, tak to nie je dôvod aby si dostala od otca päsťou do oka. Už len to svedčí o ňom, že mamu voľakedy vyhodil keď vedel, že nemá kde bývať. Ach jaj ☹ Ale teší ma, že s maminou máte dobrý vzťah, že onedlho pôjdeš k nej. Inak ešte sa opýtam... Nevlastná sestra má koľko rokov? Si rozumná, ale chcela by som ti pripomenúť... Ona za správanie svojej matky nemôže, takže na ňu nezanevri. Ak bude mať o teba záujem, tak ho maj aj ty. Inak píšeš, že máte dobrý vzťah. Hentá macocha si to asi neuvedomuje, ale keď odídeš, tak najviac bude trpieť sestra. Jej vlastné dieťa. Takže to, keď robí zle tebe, tak vlastne robí zle jedine svojmu vlastnému decku, len si to teraz neuvedomuje a uvidí to až keď odídeš.
Ja osobne si myslim, ze otec by mal viac pozorovat, aby mohol spravne vyhodnotit situaciu. Nez niekoho odsudime je potrebne vypocut obidve strany.
Jedna sa iba o neporiadok v skrini, alebo je viacej nezhod?
Ak si nevl.mamka mysli, ze 13 rocna dcerka ma neporiadok v skrini, tak nech si pocka az do toho veku dorastie mladsia dcerka, mozno ze pochopi starsiu.
Fuuu, no ja vidim vacsi problem v otcovi ako v nevlastnej mame. Ano, ona je prepnuta, ze robi taketo veci, ale tvoj otec? To ako za rozhadzanu skrinu facka? Za spinavu vec v nej pastou do oka? No ako ja by som ako pubertacka chodila nonstop fialova. Vlastne este aj teraz. Ja nie som schopna udrzat si poriadok v skrini. Co nie je na vesiaku, je kadetade 🤦♀️
Ries to este raz s mamou, nech ti pomoze. Ved toto nie je normalne. Si tyrane dieta.
Natoc ju tajne😉
Tablet, počítač všetko by som vždy odhlásila aby sa mi tam nedostala a necitala si súkromné správy. Presne ako ti tu radili, nedá sa natočiť tajne ako ti rozhadze veci alebo iné takéto prejavy? Potom si normálne sadnúť s otcom a porozprávať sa čo ti robí a ukázať “dôkazy” aby ti zacal viac veriť a prehodnotiť aj svoje správanie voči tebe
Tak nie náhodou sa hovorí nevlastnej mame macocha.
Mama nech čo najrýchlejšie koná,aby ťa dostala k sebe. Neviem si predstaviť,že by som svoje dieťa nechala v takom prostredí,veď to sú denne stresy + už to prerástlo aj do násilia ( facky ). Žiadne dieťa si nezaslúži byť fackovací panák,aj keby malo neviemaký neporiadok v izbe.
Ja by som napríklad rada počula aj druhú stranu.
Vlastná matka sa za 8 rokov nepostavila na vlastné nohy a ak je pravda, čo píšeš, ani sa nepostaví za teba a nerieši to? Ak ťa otec takto bije a macocha psychicky týra, už dávno ste mali byť aj s mamou na úrade a situáciu riešiť. 16 rokov je už vek, keď vieš formulovať svoje pocity, popísať celú situáciu, podať podnet na prešetrenie na úrade a pokúsiť sa to vyriešiť i za pomoci sociálnej pracovníčky.
Ak s otcom nie je reč, mali by kroky teba i tvojej biologickej matky smerovať presne tam. Prípadne oslov psychologičku u vás na škole, ak tam máte.
Nevlastna sestra má koľko rokov?
moj nazor je taky, ze nic nema iba jednu stranu.. ty ukazujes iba jednu stranu. moje deti mali tiez 16 a velmi dobre viem ako si vedia prifarbit a dokreslit realitu.
@pedropedro Vaše deti sú vaše deti, ale vzťah nevlastná mama a nevlastná dcéra je dačo iné. Nemôžem za to že ma nemá rada, a robí mi naprieky aby som odišla od nich, pretože ma nevie vystáť už pri veľa hádkach to povedala. Ja som to takto nechcela ona nieje psychicky vporiadku, keď aj na moju rodinu z maminej strany hovorila že by ich najradšej otrávila. Ale už sa to rieši čiže čoskoro bude lepšie
@ysseba sestra má 9 teraz a mame aa veľmi rady beriem ju ako vlastnú.
@kristinka92 veľmi rada by som to chcela natocit otcovi keby to je možné, ale ona to robila vždy keď som chodila do školy našťastie keď som začala si fotit veci všetky prestala, pretože vie že mám dôkazy a otec bol fotkami oboznámený každé rano cez messenger.
@abbey1 mamina to rieši, ale ako som hovorila mamina to mala veľmi tažké bez domova a problémy s rodinou ale uu je všetko z jej strany dobre. Kým neboli až take problémy s nevlastnou mamou som bola na striedačku u rodičov ale už sa to rieši aby som bola u maminy.
A čo biologická mama
Veľmi držím päste, aby sa situácia upokojila. Len vieš, bola by som veľmi opatrná. Väčšinou sa matka bije o svoje deti ako levica a neopustí ich. Ani v prípade, že je problém s bývaním. Píšem ti v dobrom. Len aby si sa veľmi neupla na biologickú matku a nebola časom sklamaná. Väčšinou býva pravda niekde tak uprostred.
aj keby si ho urobila,to nieje dovod na monokel.Rozumies,Kto ti moze pomoct?Otec on je tiez taky pedant na poriadok?
@pedropedro
@jajamalka V každom prípade, telesné násilie je neprípustné. A inteligentní ľudia to vedia.
Ahoj moja, nepises aky mas vztah so svojou biologickou maminou, nemozes sa s nou o tom porozprávať?