Mám 155 cm a nemôžem šoférovať auto

21. jún 2020

Ahojte...kúpila som auto a nemôžem na ňom jazdiť 😥
Aby ste ma pochopili...som maličká 155cm a mám krátke ruky a nohy...no som obézna a proste neviem ako to urobiť ale nedá sa mi šoférovať... Jasné chudnem ale z brucha no neviem kedy schudnem...takže auto som kúpila zbytočne...je mi do plaču...je nejaký grif ako normálne šoférovať? Vďaka

luccija
21. jún 2020

A to niekto kúpi auto bez toho, aby si sadol a vyskúšal??

autor
21. jún 2020

@luccija áno kúpi... keďže mám 15 rokov vodičák a nejazdila som okrem toho som sa aj ja vorvaň hanbila nastavovať sedadlo zrkadlá atď tak manžel skúšal...ja som skúsila až doma na dvore..

marca12
21. jún 2020

Neda sa zdvihnut sedadlo? Ani tak nedociahnes?

autor
21. jún 2020

@marca12 je na doraz... skúšala som vankúš pod zadok ale nedočiahnem na pedále...ak dám zas bližšie sedadlo k volantu neotocim volant kvôli bruchu 😭

nafka0483
21. jún 2020

Tak bola hlupost ze si sa tak hanbila ze si ho nevyskusala :-/ napada mi ze by sa dalo upravit, tak ako upravuju pre hendikepovanych - ze by ti pedale posunuli alebo akoby predlzili aby si dosiahla. Ale zas to bude nieco stat, skus si pozistovat.

ukulela
21. jún 2020

no tu uz nic nevyriesis, ked si mala a nedociahnes na pedale, tak to auto nevyuzijes .... ake je to auto? a to ani manzelovi netuklo, ze ked kupuje auto pre teba, tak si ho musis vyskusat najma ty???? Moj chlap ma prave kvoli tomu bral so sebou kupovat auto, aby som aj ja v nom sedela.

metuzalem
21. jún 2020

155 to nie si tak velmi nizka, ja mam 163 a v pohode odsoferujem kazde auto, skus si ponastavovat aj sklon volantu, sedadlo a snad to pojde

autor
21. jún 2020

@ukulela veď preto sme šli dvaja len ja som cuvla a on sa nechcel hádať... Fabia...jediná možnosť ešte zamakať a schudnúť...

autor
21. jún 2020

@metuzalem ďakujem všetko nastavené...volant max.vyska, sedadlo tiež opierka chrbta takisto no všetko na prd 😤

marca12
21. jún 2020

Ale to neexistuje,ved kolko objemnejsich ludi soferuje. Kamoskina mama ma mozno aj menej ako 155cm a je dost obezna a soferuje. Skusala si nastavit volant nizsie a sedacku nizsie?

autor
21. jún 2020

@marca12 no žiaľ existuje 😢 skúšala som všetko možné aj nemožné

sissy27
21. jún 2020

Zaujímali by ma tvoje miery a možno kg, lebo to by si musela byť z kategórie morbídne obéznych a nohy hádam od kolien amputované aby nastalo to čo popisuješ. Ja mám 157cm, obézna síce nie som, ale odšoférujem asi čokoľvek (náklaďák som ešte neskúšala) - dočiahnem na pedále aj volant. Kamošku mám ešte menšiu ako ja, silnejšej postavy, o dva týždne termín pôrodu takže vyzerá ako obrovský balvan 😂 ale šoféruje v pohode.

lucyluv
21. jún 2020

No ja mam 156cm a zavisi naozaj od auta ako je stavane. Napr v takom peogote som nedociahla ani na pedale poriadne a v audi som akoby ho pre mna vyrobili, aj tehotna v 9m som bez problemov soferovala a mala este rezervu

rebekamarcusko
21. jún 2020

Ja mam 153 a tiez odaoferujem kazde auto. Od fabie po Suvcko

autor
21. jún 2020

@sissy27 130kg a priberám do brucha... vôbec nechápem prečo sa tu musia rozoberať moje miery...asi nie som dement že nevidím alebo teda asi chcem poradiť ale tu sa k veci písať asi ani nevie... česť výnimkám...

autor
21. jún 2020

@rebekamarcusko gratulujem

iviacik
21. jún 2020

Autorka, nechápem, co si hneď útočná, je normálne, že sa ťa spýtali na váhu, keď uvádzas, ze kvôli tvojej nadváhe nemôžeš šoférovať auto... A každý návrh, nápad odbijes..... Tak jedine predať auto a kúpiť také, kde dotiahnes a pri tom sa snažiť schudnúť 🤷‍♀️

sissy27
21. jún 2020

Nuž pri výške 155cm je 130kg naozaj extrém. Preto som sa pýtala, lebo fakt tá moja kamoška je teraz na konci tehotenstva obrovská a samozrejme hlavne cez brucho, ale cez 100kg snáď nemá. U teba teda bude najrozumnejšie schudnúť a nie len kvôli šoférovaniu. Držím palce, určite sa obráť na odborníkov.

autor
21. jún 2020

@iviacik pretože sama vidím že to nejde a skúšala som ozaj všetko... preto som pýtala nápad ako to vyriešiť... nápady ktoré som skúšala mi nepomôžu a ak by som nemala nad 100 kg tak nepíšem že som obézna...tak preto... lebo niekto nečíta a musím stokrát písať jedno a to isté...

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
21. jún 2020

Halooo ja som ti napisala riesenie ale ocividne bola moja odpoved a rada odignorovana.

autor
21. jún 2020

@lanvinka a presne tieto poucovacky milujem... nikto nevie ako prečo ale každý si rypne do váhy...halooo to že musím schudnúť viem aj bez vás... PÝTALA SOM SA NA NEJAKÝ NÁPAD...

autor
21. jún 2020

@nafka0483 halooo to sa len tak nedá...musí byť papier od lekára

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majkabm
21. jún 2020

Ono to nebude výškou, ja som tiež nízka a šoférujem aj veľké 8-miestne auto. Ak sa ti dá, popracuj na postave a dobre bude. Napr. Tam, kde by si šla autom, choď aspoň časť cesty pešo.

autor
21. jún 2020

@lanvinka to viem aj bez zakladania témy..skôr som myslela či niekto nevie poradiť zo skúsenosti svojich, známych a podobne

nafka0483
21. jún 2020

No a lekar ti neda papier? Uz si zistovala? Co ine myslis ze tu vymyslime.

luccija
21. jún 2020

Kúp nové auto, ktoré si vyskusas akú chces radu?Pre svoje dobro čím skôr schudni.Mozes byť nahnevaná akurát na seba.Ty platíš, ty kupuješ a je Ti blbé si sadnut do auta?rozum sa mi zastavuje čoho sú ľudia schopní.Ruky, nohy si nenatiahnes, tak jedine upraviť vahu

autor
21. jún 2020

@majkabm chodím pešo ale do práce 30 km asi nie je dobrý nápad

iviacik
21. jún 2020

Autorka, návrhy:
1. upraviť auto ako popísala @nafka0483
2. predať auto a kúpiť také, ktoré ma interiér nadizajnovany a prisposobeny tak, aby si dotiahla, ako ti uviedla tipy @lucyluv, ze každa značka to má inak
3. osobný šofér
4. bicykel
5. schudnúť 🤷‍♀️