Mam 12 rokov a mama mi zomrela a môj oco pije sice občas ale je velmi hrubí nadává nám ale stará sa o nás.Babka dala navrch na súd ani sme tam chodili častejšie a nie len raz začas na babku so citovo naviazaní a neviem čo ďalej niekedy mám myšlienky že bio som sa zabil a neviem kde bolo lepšie.Neviem čo mám spraviť aby oco prestal piť raz bol na liečení a pol roka mu to vydržalo a potom zase začal piť niekedy nám tak nadává že mi je stojí na plakanie čo mám robiť či mám ísť ku babke alebo riešiť oca aby bol už normálny a správal sa ako otec.
Treba zavolať na sociálnu a vysvetliť problém. Zavolať môže aj učiteľka v skole
Babka by mala poziadat aby ste so surodencami boli zvereni do jej opatery. Tym padom bude dostavat aj nejake peniaze za to, ze sa o vas stara. Otca neries, je to dospely clovek, skus poprosit babku alebo ucitelku, nech sa stretnu a zacnu riesit vas, deti
Este ti poradim zavolat na cislo 116 111 Je to bezplatne cislo kde ti poradia co mate s babickou robit aby ste sa dostali k nej do bezpecia.
Ten súd už bol? Nemôžeš byť u babky? Skús tuto zavolať,je to detská linka istoty,je to zadrmo
116 111
Ahoj,
je nám ľúto, že vo svojom živote prežívaš zlú situáciu. Je potrebné o problémoch hovoriť, nemlčať a požiadať o pomoc.
Pomocnú ruku Ti bezplatne podajú na týchto linkoch, prípadne telefónnych číslach:
https://www.modrykonik.sk/faq/z-mojej-zivotnej-situacie-uz-nevidim-ziadne-vychodisko/
Veľa sily a pekný deň
Modrý koník - Sprievodca tehotenstvom a materstvom
@jakub245y9 ak dá babka návrh na súd socialka sa Vás bude pýtať a ak poviete žeby ste radšej zili u babky tak je možné že aj budete 🙂 držím ti veľmi palce prist o maminku je to najťažšie čo sa môže stať :/
@slavka1988 ďakujem
@rozculena súd už bol asi pred 4 mesiacmi
A ku babke môžeme ísť iba jak to bolo stanovené
@jakub245y9 Ahoj, kolko máš súrodencov? a ako to bolo na súde stanovené s tou babkou, napíš to jasnejšie
@jakub245y9 Ty otca nezmeniš ani ho nemožeš prinútiť prestať pit’, on je dospelý
človek, ktorý určite vie že je závislý na alkohole a musí chcieť prestať sám.. takto to je.. je úžasné že v takomto veku si uvedomuješ problém a chceš to riešiť.. máš dobrú učiteľku, riaditeľku v škole? vie o tomto proble’me? mohla by ti pomocť kontaktovať Sociálku a riešit aby ste boli zverený babke
@jakub245y9 Babka mala dať návrh na náhradnú osobnú starostlivosť ,nie na to,aby ste tam chodili častejšie.....
♥️prajem ti, aby sa všetko vyriešilo a bolo už lepšie. Naozaj treba to riešiť s babkou. Realita je taká, že ľudia, ktorí mali alebo majú problém s alkoholom sa len ťažko ovládajú. Zaslúžiš si pokoj a lásku a to ti vie dať tvoja babka.
@jakub245y9 vies kontaktovat aj plamienok - riesia deti ktorym zomrel rodic a vedia ta vypocut... pripadne teraz robia aj zapis na tabor pre deti po strate blizkeho, ten tabor je uplne bezplatny, porozpravaj sa s babickou ci ta neprihlasi - alebo nech ona ich kontaktuje a dohodne sa s nimi. Prikladam ti link https://www.plamienok.sk/pomoc-v-smuteni/letny-...
Si maloletý, pre úrady by nemal byť problém ťa zveriť babke, keďže u otca evidentne nemáš vhodné prostredie na žitie. Samozrejme ak by bol tatko proti tomu, to by bolo zložitejšie a bolo by nutné argumentovať v jeho neprospech.
Ahoj, je mi veľmi ľúto čo prežívaš. Z akej časti Slovenska si? Vyzeráš byť veľmi rozumný chlapec, hádam na nejaké riešenie s babkou prídete. A ak ti bude niekedy smutno, budeš mať zlé myšlienky alebo sa budeš chcieť vyrozprávať, kľudne mi napíš správu, možno ťa budem vedieť povzbudiť.
z ktorej casti slovenska si? ktore predmety mas rad v skole? na aku strednu skolu chces ist? existuje jedna skola v bratislave kde by si mohol mat zadarmo celodennu stravu aj ubytovanie
Bože, moc ma mrzí čo zažívas.. v škole máš nejakú pani učiteľku, ktorej dôverujes? Alebo skolsku psychologicku? Povedz jej o svojich pocitoch, opis svoju situaciu.. musia ti pomôcť.. nech sa spojí s tvojou babkou, aby sa porozprávali o možnostiach aby ste u nej mohli so súrodencami ostať, aby babka nebola tiež na situáciu sama.. máš v rodine aj nejaké tety a ujov, s ktorými si rozumieš?
Určite nepomyslaj na smrť, si silný a šikovný chlapec, všetko sa určite dokáže vyriešiť, len to možno bude chvíľu trvať.. drž sa...
Si veľmi, veľmi múdry chalan!!!! V prvom rade! Je mi veľmi ľúto, čo ťa postretlo... Skús sa s babkou porozprávať, či by Vás chcela do osobnej starostlivosti nastalo a podľa toho ďalej budete postupovať, len musí sa babka viac angažovať ..mohlo by to vyjsť a skús sa porozprávať s otcom, teda ty ho poznáš, skús mu vysvetliť tvoje pocity , to ako sa cítiš, keď je opitý a hrubý na Vás, ale v kľude, možno by ho to mohlo nakopnúť a zamyslieť sa nad sebou.. koľko máš súrodencov? A koľko majú rokov? Držím ti palce a posielam anjela strážneho ❤️
@jakub245y9 ahoj. Zažila som podobne len z opačnej strany ale moja matka bola totálna alkoholička. No pozri sa na to takto nám do 18 r života nepomohol tento systém na "ochranu detí" . Čiže hlavu hore. Otca nezmeníš pokiaľ on sám nebude chcieť čiže ak to nechce nechaj to tak.SUSTREĎ SA ČO NAJVIAC NA SEBA!!!!!! Koľko sa ti bude dať toľko času tráv mimo domova u starkej. Vzdelavaj sa! Aby si potom mohol mať lepší život. Je to ťažké verím ti ale hlavu hore. U nás to bolo tak že nás matka mlatila, polícia každý večer u nás a NIKTO nám nepomohol! Nespoliehaj sa na to . Sám na seba jedine. Život ťa postavil pred takú situácia aby si si snou poradil a dospel skôr ako tvoji rovesníci ale to ti dá možnosť posunúť sa inam v živote.
Babka musí požiadať o vaše zverenie kvôli alkoholizmu otca. Bude nový súd a ak bude treba, vypočujú aj teba. Tvoj názor bude súd brať do úvahy. Musíš povedať, že chcete byť u babky. K otcovi budeš chodievať. Podľa mňa ti bude lepšie u babky. Ty sa nemôžeš starať o otca. On je dospelý. Ty potrebuješ pokoj a bezpečie 😉
Určite to zvládneš. Si veľmi šikovný.
Prosim len si nevezmi zivot. Zbal sa a chod k babke zit. Tvojou povinmostou nie je sa o otca starat. To malo byt naopak. Ty sa o neho starat ako o dieta nemusis. A ani z alkoholizmu ho Ty nedostanes ale iba on sam. Ak to tboj otec nevie tak za to Ty nemozes.
Zbal sa a chod urychlene k babke. Viac neries.
Babka sa k vám.ako správa? Chod k nej. Mrzí ma, že si prišiel o maminu