Mali ste svadbu bez zásnub?

shmoulinka1
11. jan 2015

Priznam sa, ze mi je stale luto, ze ma partner nepoziadal o ruku... mozno ani ten prsten by mi nebol treba, len to gesto, ze mi povie, ze si ma chce vziat a byt so mnou, ved to poznate.
Po styroch rokoch vztahu sa nam narodilo babatko, zacali sme hovorit o svadbe, ze bude az ked syncek bude vediet chodit, ale zasnuby nikde... hoci som o tom vtipkovala, no bolo mi to uz hlupe sa dozadovat. Co sa tykalo svadby, tak som ju mala vysnivanu netradicne, na plazi len my a na to mi vtedy partner povedal, ze ked si to zorganizujem, tak kludne. No a tak sa aj stalo, zorganizovala som svadbu na Seychellach sama, bez agentury, takmer po 6 rokoch vztahu, tesila som sa, ale ako sa blizil datum odletu, poziadanie o ruku nikde. Bola som tam z toho smutna, hoci samotna svadba bola vesely zazitok. No neviem, ci som to nepokaslala, niekedy mam pocit, ze som ho do toho akoby dotlacila... Ale myslim, ze ak by som to nezorganizovala, tak partner by sa do svadby nehrnul, hoci i jeho sestra nas uz do toho pohanala.
Mate niektora tiez taky pripad ci pocity? Ci len prehanam? ved asi keby si ma nechcel vziat, tak mi to aj povie a nikam nepoleti, nie? emoticon

meluela
11. jan 2015

@shmoulinka1 neries zbytocnosti 😉
snad si ho tam nedotiahla za vlasy no nie ... tak asi chcel sa zenit ked sa kvoli tomu trepal az na seyschelly 😉

miadi
11. jan 2015

To neries on je jeden z tych co si na oficialnosti svadby a zasnuby nepotrpia..ked tak prsten si kup sama 🙂
Jediny sperk co mam od manzela je obrucka k svadbe som ho dokopala a je spokojny 🙂 (sperky si kupujem sama ked nevidi lebo by frflal ze vyhodene peniaze)Mrzelo ma ze to muselo byt tak ale on je proste taky clovek ze keby nemal mna tak sa nikdy neozeni. Neberiem to osobne nikdy to nebolo nieco co by od zivota chcel. Berie to tak ze manzelstvo je len papier hocikedy sa da rozviest nic to nezarucuje iba ak lepsiu poziciu pre manzelku pri rozvode pri deleni majetkov. Ludia su nestastni ked sa sustredia na to co nemaju viac ako na to co maju. Mali ste krasnu svadbu na Seychelloch co viac si chces priat?Radsej by som mala svadbu na plazi ako 10snubakov 🙂Poznam babu co ma 3snubaky od 3priatelov a ten s ktorym ma dietatko jej este nedal lebo svadbu chcu daku luxusnu velku drahu cakaju az ked budu milionari 🙂 hlavne ze si spokojna v manzelstve. ja som vedela ze si neberiem romantika a nevadi nehadame sa a je nam spolu krasne o to ide.

traffic
11. jan 2015

@shmoulinka1 moj mm si nepotrpi na taketo veci ako zasnuby,pretoze taky nie je,my sme nemali ziadne zasnuby a vobec mi to nechybalo,ked sme cakali babo povedali sme si ze sa ideme zobrat a oficiality sme neriesili na moje na!iehanie mi mm kupil snubny prsten takze ho mam ale pre mna je to len vec,ktora nie jepodstatna,
Kedze ste nema!i zasnuby a tebe je to luto to uz nezmenis jedine co zmenis ze ti mm kupi prstena ked nie tak si ho kup sama a vy eries si podla svojho vkusu

nasta55
11. jan 2015

@shmoulinka1 kasli na to , nieco zle je na nieco dobre.

evelynm
11. jan 2015

nemali sme zasnuby, ani som ich neocakavala. Normalne sme sa my dvaja dohodli, ze sa zoberieme, oznamili sme to rodicom a bolo.

melesmeles
11. jan 2015

@shmoulinka1 v zivote su dolezitejsie veci ako zasnuby a svadba. tak sa netrap, predpokladam, ze zijes s muzom, ktoreho milujes a on teba, mate spolu synceka a to je to podstatne 🙂

janinah
11. jan 2015

pozri,ty si ho aspoň do svadby "dokopala" 😀 ,mnohým sa to nepodarilo a chceli by 😉 .... nerob somára z komára,teš sa zo svojej rodinky .......

mirkava
11. jan 2015

@shmoulinka1 typicky chlap, im taketo veci sko zasnuby nepripadaju ale vobec dolezite, ale my zeny to berieme uplne inak. Chceme stale dokaz lasky, mozno trochu romantiky. Svadba musela byt nadherna 😉

koniarova
11. jan 2015

@shmoulinka1 Ja len nechápem, prečo si mu to otvorene nepovedala, že chceš zásnuby. 😒 😒 😒

horana
11. jan 2015

Presne s chlapmi treba narovinu, oni sa nemaju tendenciu vcitovat a empativcky vymyslat (ved vsak su to prave preto hormonalne chlapi a nie zeny), to vsak este nie je nedostatok, ale ich nastavenie. Treba im narovinu povedat co chces a co ta uspokoji 😉

pipinka4
11. jan 2015

@shmoulinka1 ani my sme nemali zasnuby a som tu :D . Moj muz na take veci neni . On by ani hafam nevedel ako to ma spravit :D my sme sa vzali len tak aby sa povedalo len koly malej samozrejme ze sa lubime a to vsetko ale papier k tomu neni dolezity 🙂 takze nic si z toho nerob neni si jedina :D

velkacica
11. jan 2015

Seychely bral skôr ako možno netradičnejšiu, vzdialenejšiu, exotickejšiu, ale stále dovolenku, nie ako ženenie. Navyše, prišiel k tej ceste úplne ľahkým a bezprácnym spôsobom (s doručením hotového poukazu a leteniek), akurát to musel zaplatiť. Ak si chcela "romantiku", mala si vycestovať niekam s kamoškou.

stangb
11. jan 2015

ja ti aj celkom rozumiem..my ked sme chodili spolu 2 roky povedala som svojmu,ze uz je cas rozhodnut sa co dalej,nepatrim k tym co si ziju na divoko roky len tak,v tom som mala jasno od zaciatku a on o tom vedel,vtedy sme sa rozpravali ze ake zasnuby by som chcela,povedala som mu niekolko verzii,ktore sa mi pacili,jednoducho nieco v sukromi,islo mi viac menej o nejake vyznanie z jeho strany,nie o drahy prsten a oficiality,ale dopadlo to dost blbo,prisli sme na vikend k jeho rodicom,a rano ked sme sa prebudili zacal debatu o tom ze dnes je ten den D,a ja som zazrtovala ze uz sa tesim na peknu kyticu a on v tom vyjaveny ze ci aj toto treba,tak som sa normalne rozplakala :D povedala som mu ze nie,ze nic netreba ale revala som ako mala,bola som maximalne frustrovana z toho ze na to kaslal,kupil prsten a to bolo u neho maximum.nakoniec ma po ranajkach nechal s jeho mamou,odbehol lupit jednu ruzu,prisiel posadil ma do auta,odviezol do restiky,objednali sme si kavu a on mi v tom podaroval ruzu a polozil na stol predo mna krabicku s prstenom so slovami ze on vlastne ani nevie co povedat..zasnubili sme sa,ale stale vo mne rezonuje pocit ci to vobec chcel a teda spomienku na to peknu nemam..teraz sme 5 rokov manzelmi a ked v telke vidime nejaku romanticku scenu zasnub tak sa na neho pozriem a vzdy zahlasim vidim takto sa to robi :D ako uz si z toho robime srandu,nie je to podstatna vec,ale obcas to cloveka zamrzi ze to bolo takto.mame dve male deti,funguje to viac menej dobre,a uz som si jednoducho zvykla ze on romantik nikdy nebude,a ak chcem trosku romantiky tak si ju musim spravit sama.ale aj vdaka tymyo mojim zasnubam som mala dlho pocit ze si ma nezobral tak celkom z vlastnej slobodnej vole...aj ked on stale povie ze je to blbost...ale tie pochybnsoti som mala dost dlho,najma ak prisla nejaka kriza do zivota.

mirka414
11. jan 2015

Noo ja som zásnubný prsteň dostala resp.kupila dva roky po svadbe a žiadosť o ruku? O tu ma požiadal na úrade kde sme boli vybavovať našej desaťmesačnéj dcerke zmenu priezviska,lebo malinka sa nam narodila ked sme boli pol roka od seba...takze u nas to bolo komplet od začiatku porozhadzované 🙂 najprv sa nam narodila dcerka,potom sme jej menili priezvisko lebo sa narodila pod mojim priezviskom a ked sa pani na úrade spytala,ze a nechceli by ste aj matke dieťaťa zmeniť priezvisko moj na to a to čo na to treba???a stara pani na to : žeby požiadať o ruku a vybaviť svadbu? A moj chces ma? Áno,tak nam dajte hned aj tie papiere :D svadbu sme mali malinkú ale zato krasnu v krasny den 07.07.07

nelamol
11. jan 2015

Tak my sme sa brali, keď mala dcérka rok a pol. Chceli sme predtým svadbu aj dieťa, ale rýchlo som otehotnela, bolo mi stále zle a svadbu sa mi vôbec nechcelo riešiť. A keď sme už mali dieťa, ani mi to potom neprišlo dôležité. Skôr manžel chcel. Ale zásnuby sme vôbec neriešili a neriešila by som ich, ani keby sme nemali dieťa. Svadbu sme mali v kostole, ale bez obrúčok, lebo ani jeden z nás prstene nenosí, takže sa nám zdalo zbytočné kupovať ich iba kvôli obradu. Kňaz (mimoriadne pokrokový) súhlasil, takže pohoda. Pre ilustráciu, mala som tyrkysové svadobné šaty 🙂 Záver je asi taký, že zrejme nie som ten romantický typ, ktorému na takýchto veciach záleží. Ale chápem, že niekto je. Tvoj partner ale asi nie, tak ho ber takého, aký je. Aj tak už nič nezmeníš tým, že to budeš riešiť. Podľa mňa ak si mala vysnívanú svadbu na Seychellách, aj to už je dosť. A ak ti naozaj tak veľmi záleží na zásnubnom prsteni, tak mu rovno povedz, aký sa ti páči, nech ti ho kúpi 🙂 Určite si ťa nebral nasilu a koniec koncov, skutočným záväzkom je dieťa.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka1987
11. jan 2015

@shmoulinka1 neries zbytocnosti ... je jedno ci ta poziada o ruku romanticky a urobi z toho celorodinnu maskaradu , alebo ci si jedoducho poviete " a bude svadba " a potom dieme na vec a vezmete sa .....
ide o spolocny ciel.. keby nehcel, nevezme si ta. jednoducho ste si boli sami seboi istí a nepovazoval nejake poklaknutie pred tebou s kyticou naucene frazy a romanticke gesta z knizky, nepovazoval za potrebne, lebo ta lubi aj bez toho. ponalis te to po svojom . a mali ste urcite super svadbu 😉 neries zbytocnosti 😉

mimo toho tiez sme nemali extra zasnuby.. na vianoce som si pomedzi ostatnymi darcekmi nasla snubny prsten. mm sa na mna usmial, otvoril krabicku a dal mi ho na prst. obaja sme vedeli, ze sa vziat chceme a nepotrebovala som k tomu tie scenky 😀 tiez mi pride ovela viac veci romantickejsich.. @tanapeta tiez sme si s mm pisali listy , aj ked som pomerne mlady rocnik. obcas si vieme aj teraz napisat na sviatky nejake vyznanie . a vzdy to odkladam do speci na to urcenej krabicky.. je super si to po rokoch precitat 🙂

horana
11. jan 2015

Este som zabudla dodat k uvodnej otazke, ja som mala tiez svadbu bez zasnub, nakolko ani jeden z nas na to nie je, ale toto nie je vec na provnavanie sa, jeden citi tak, druhy onak a treba sa zhodnut, resp. vediet najist kompromis. Zas je dolezita aby tam bola ta spokojnost s tym, to je samo o sebe dolezitejsie nez konkretna vonkajsia forma.
Ja som niekde citala ze existuje statistika ze cim viac nakladna svadba tym je vyssia pravdepodobnost ze sa dvaja rozvedu, ze priamo umerne to tak je, a to vsade vo svete. Takze aj ked sme spociatku uvazovali, tiez nie sme moc na klasiku a hladali sme nieco "ineho" uvazovali nad svadbou na jachte na sirom mori (muz na z tohto prostredia znamych, cez ktorych by sme pomerne lahko poriesili) a kde oddava pravy lodny kapitan, nakoniec sme si dovcu spravili ako dovcu a svadbu "odbili" na rodnej hrude na najblizsom urade s 2 svedkami a naslednym posedenim s nimi v pizzerii, za hodku bolo hotovo vseho vsudy, civilne oblecko, inak pre nas romantika najvacsia prave pre tu jendoduchost. Ostatnym sme oznamili az po 😵 .

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@koniarova no ja som mu to samozrejme hovorila, ze zasnuby chcem, uplne najobycajnejsie poziadanie jednou vetou a hotovo, ale asi ozaj nie je z tych, co zenam skladaju basne.

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@stangb no presne, tak nejak mi toho tiez niekedy pride na mysel, vzdy ked je kriza a vcera sme sa trochu pohadali, tak som nevedela spat a pisala na mk 🙂
Predtym som mala priatela, ktory mi pisal versiky, vyznaval lasku, nuz ale tento zrejme to slovami vypacit zo seba nevie. V okoli som nepoznala nikoho, co by sa bral bez zasnubenia az na nasich, ale to bola mozno trochu ina doba.

jamabe
11. jan 2015

@horana tak podľa tej štatistiky nám rozvod najbližších sto rokov nehrozí... 😉 Dobré vedieť 🙂
@shmoulinka1 my sme tiež nemali zásnuby... ja napríklad vôbec nemám rada také veci.. aj svadba jednoduchá.. keby som mala zažívať nejaké verejné žiadanie o ruku s kyticou pre mňa a mamu, a ja neviem ešte čo.. bolo by mi to vrcholne trápne. Dôležitý je výsledok, nie? Hlavne, že ste svoji. Tak radšej budujte váš vzťah - manželstvo a nerieš veci z minulosti, ktoré už aj tak nezmeníš... 😉

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@nelamol no veru k tym obruckam to aj u nas bolo tak, ze mi rovno povedal, ze ju nosit nebude, ale nakoniec mesiac pred svadbou sme si ich kupili.. ja som ju mala tiez asi 5x na ruke (svadba bola v oktobri).
teraz, ked beham okolo maleho, tak sperky ani nenosim, neslo mi ani tak o ten snubak, to som mu aj rovno povedala, ze nepotrebujem, skor to gesto a jednu vetu, ktoru mohol povedat hocikedy, kludne aj pri ranajkach.

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@tanapeta to ano, romantika a zasnuby nic nezarucuju, suhlasim 🙂

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@lucka1987 celorodinnu maskaradu urcite nie 🙂) ja som nebola ani na vlastnej stuzkovej a promocii, ceremonie velmi nemusim, preto aj svadbu som chcela na boso na plazi 🙂 jedine co by ma potesilo je obycajna veta Vezmes si ma a hotovo... ide aj o to, ze dieta ani nebolo planovane, preto som nechcela mat dojem, ze sa ideme brat len kvoli dietatu a keby tu nebolo, tak myslim, ze doteraz ziadna svadba by nebola. Niektori chlapi sa asi nechcu zenit, ten moj ma uz 36r

lara1507
11. jan 2015

zásnuby nemusia byť, nikde nie je napísané že to tak musí proste byť. Ale ja som rada že sme mali. My sme potápači, tak sme sa zasnúbili pod vodou 🙂 a ešte sme si to aj natočili :D

lara1507
11. jan 2015

A zabudla som.... tiež nie som za ceremónie a svadbu sme mali na chate, len kamaráti a pár ľudí z rodiny. A bolo to na nezaplatenie... o pol noci sme ešte aj opekali.. šaty som mala biele, všetko ako keby sme mali niekde na sále, ale inak úplne netradične a o to viac sa mi to páčilo.

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@jamabe no ja som to nemyslela ako verejne poziadanie pred rodicmi a take blbosti, len aby zo seba spontanne sam od seba vypacil tu vetu.. asi ma celkovo mrzi, ze nie je na velke vyznavanie lasky slovami, synovi povie, ze ho lubi aj kazdy den, ale mne tak raz za rok.

shmoulinka1
autor
11. jan 2015

@lara1507 to znie tiez super, to vam prisli z matriky na chatu? 🙂

michaela1711
11. jan 2015

my sme sa zasnúbili tak že sme si to len povedali priateľ mi dal prstienok a bolo a zosobášený ešte nie sme.

lara1507
11. jan 2015

@shmoulinka1 nie nie, boli sme na úrade. Dali sme si to dokonca nie v meste kde bývame 🙂 a potom sme pekne šli na kamarátovu chatu 🙂 a bolo všetko, guláš, ja som si napiekla koláče sama, aj buchty som robila aby to bolo také akoby ľudové :D a mali sme aj tortu 🙂 kedže sme potápači tak takúto. Spiavalo sa, pilo, tancovali sme bosí na tráve 🙂 fakt krásne