Majú vojaci tendenciu byť takí vo vzťahoch?

18. nov 2021

Pred nejakym casom som sa spoznala s muzom - vojakom. Ked som o nom povedala kamaratkam, tak automaticky viacere z nich zareagovali, ze by do vztahu s vojakom nesli, nakolko mali osobne skusenosti a taki muzi sa k nim casom zacali spravat stylom, ze si nieco kompenzovali (mali potrebu rozkazovat, mat navrch od zeny.. az to zachadzalo do panovacnosti, agresie a chorobnej ziarlivosti v niektorych pripadoch, v jednom pripade az nasilnosti). Takymto reciam som ja nikdy neverila, neda sa predsa takto zovseobecnovat, ale po osobnej skusenosti, ktora nebola o vela ina, nez som opisala, sa na vec pozeram inak. Neviem, ci je to len zhoda nahod, ze mam podobnu skusenost ako kamaratky, alebo je pravda, ze ten vycvik a vojensky zivot ich poznaci aj do osobneho zivota/take typy preferuju toto povolanie? Mate niektora skusenost?

janai1
18. nov 2021

Poznám dve ženy ktoré sú/boli vo vzťahu s vojakom... Jedna ma super život, už sú spolu dlho, majú bábätko, chlap je najlepší manžel, otec aký môže byť
Druhý sa rozviedli kvôli jeho nevere, na misii si začal s kolegyňou

pininka1
18. nov 2021

20 rokov zijem s vojakom z toho 15 sme manzelia, robi 230km mimo bydliska. Ano maju svoje maniere a tak, ale urcite sa neda pausalne povedat ze su vsetci rovnaki a vsetci chcu len rozkazovat. Zavisi aj kde pracuju. Fakt je ze ten moj je uzasny otec a stara sa o rodinu maximalne.

lindous
18. nov 2021

Ja poznám jedného vojaka, nikdy to nebol môj partner, takže nemôžem hovoriť aký je doma na 100% (avšak jeho priateľka je podľa všetkého vo vzťahu s ním veľmi spokojná), ale poznáme sa vééééľmi vééééľmi dlho a vrámci partie sme boli spolu na mnohých spoločných akciách, kde sa toto mohlo prejaviť a myslím, že dosť dobre poznám jeho povahu na to, aby som mohla povedať, že určite nie je extrémne dominantý, rozkazovačný, panovačný či agresívny ... takže podľa mňa sa to určite nedá zovšeobecniť .... ale áno viem si predastaviť, že mnoho mužov s takýmto povolaním sú takejto povahy, čiže možno je tam nejaká štatisticky vyššia šanca, ťažko povedať

guiseppinka
18. nov 2021

Ako dcera vojaka ti poviem, ze absolutne toto nemozem u nas povedat... Oco bol okolo 20 rokov vojakom a teda doma nikdy nebol general... A ani v kasarnach sa na neho nikto nestazoval, skor vsetci boli radi, ked on mal sluzbu, lebo sa s nim vzdy vedeli dohodnut... Az raz, ked som bola ako decko s nim (asi 7 rokov som mohla mat), tak som robila dozor vojskom pri rajonoch ja... lebo ved ma oco "zamestnal, nech davam pozor". A potom som mu nabonzovala, ze neumyvali poriadne, tak kvoli mne im tie rajony dal robit este raz🙈 doteraz si tuto scenu pamatam... Ako som sa vecer pri nastupe ospravedlnovala chalanom😂😂😂😂

sofiella
18. nov 2021

Keby si si mala vyberať takýmto spôsobom, tak to potom by sme mohli zaskatulkovat aj lekárov, pilotov, kamionistov, stavbárov, policajtov, ....
To by už nebol veľký výber. Možno s predavačom sa nespája nič negatívne? No práve moju kamošku nechal muz- predavac v elektre, kvôli kolegyni...
Takže pozeraj radšej na iné hodnoty a kamošky nech si dajú pohov.
Skôr by som si všimala, ako sa správa k mame, akých ma kamarátov, a pod.

deti95060810
18. nov 2021

môj ex nebol ani vojak z povolania a mal všetky "debilné " vlastnosti ktoré si vymenovala.... 🙄

mon29
18. nov 2021

Nie je vojak ako vojak, ale za velmi vhodny do manzelstva, su nauceni na rozkazy a na zle jedlo😆🤣🤣, srandujem🙂.. debila najdes vsade, ja zijem s jednym 17 rokov a na chlieb by si ho natrela..

andreatytler
18. nov 2021

Moj bratranej je bol vojak a je rozvedeny. Ale nemyslim ze koli jeho dominantnosti ale koli tomu ze nebol nikdy doma.
Teraz mam kolegu byvaleho vojaka a to je ten najmierumilovnejsi clovek akeho som v zivote poznala.
Takze asi to pravidlom nebude, aj ked chapem tvoje uvazovanie... tiez neviem ci by som si napriklad zacala s clovekom co pracuje na bitunku. Aj ked som rada ze taki ludia su, lebo mam masko rada.

mon29
18. nov 2021

zijem s vojakom, nie s debilom😆

janulik2306
18. nov 2021

Presne ako hovoria dievčatá debil sa nájde všade a v akomkoľvek zamestnaní. Môj manžel je tiež vojak a je uuuplne normálny 🙂 žiadne rozkazovačne maniere práve naopak sú učení poslúchať🙂 a preto si mnohí myslia, že ten môj je pod papucou 😆
možno to záleží aj od toho akú má funkciu a kde pracuje.... Ale ja by som to vôbec tak nebrala.. Hlavne ho spoznaj a sama uvidíš

janulik2306
18. nov 2021

@mon29 chichi presne tak to vyznelo že žiješ s debilom 😆

nenne27
18. nov 2021

Ja nemam ziadnu skusenost s vojakom, iba jednu vec si pamatam, ako mi jedna vojacka rozpravala vecne zazitky z prace.v ich utvare sa to tam pekne miesalo, zenati, vydate jedna radost...ale tak, no,mozno to bol iba ich utvar😉

0ria0
19. nov 2021

tak toto asi ťažko povedať a hádzať ich do jedného vreca, ako tu už popísali, našiel sa aj taký aj taký. podľa mňa to skôr závisí od osobnosti.

luciannka83
19. nov 2021

Tak ja som mala frajera vojaka a bolo to take ako opisuju kamaratky. Potreboval si asi jompenzovat to, ze v robote musel pocuvat. Po prvej ,,bitke,, dostal zbohom. A to este nehovorim o postraumatickych stavoch, k3d sa vratil z misie. Tak ale toto sudit nebudem.

luccija
19. nov 2021

To sú len také povedacky...tak ako môže byť vojak výborný chlap, tak môže byť učiteľ, lekár hovado.

lujza123
19. nov 2021

Skôr ide o to ze určite zamestnania si priťahujú určite osobnosti. Vojaci, policajti sú väčšinou ľudia ktorý majú radi disciplínu, poriadok, hierarchiu, štruktúru.
Je to psychicky aj fyzicky náročná práca, hlavne na vyšších postoch vyžaduje určite osobnostné vlastnosti. Častejšie u nich hrozia rôzne postraumaticke stavy ako to tu bolo spomenuté, nieje ľahké vysporiadať sa s tým co zažil na nejakej missi, na oddelení vrážd.
To kde a co robíme nás ovplyvňuje, zas neverím tomu ze nejaký generál ktorý musí v práci pôsobiť dominantne a celé dni nesie zodpovednosť, vydáva rozkazy že bude doma zrazu podpapucnikom. To ale ani neznamená ze bude despota. Bude to asi rovnaké ako keď ma niekto za manzela/manželku riaditeľa firmy.

Co môže byt problém je vojak v prípade rozchodu, rozvodu. Tam sa práve ukáže dobre trenovana psychika a disciplína. A hlavne všetky hnusne vlastnosti vychádzajú na povrch

nikayla
19. nov 2021

Žijem s manželom vojakom 12 rokov, aj švagor je vojak, 2 blízki priatelia sú vojaci a vsetci sú to milujúci a verní manželia a super otcovia. Muž je vyššia hodnosť, je naučený rozkazovať, ale doma to nepraktizuje. 👌

oblecenieavecicky
19. nov 2021

Som 10 rokov vydatá za vojaka a nepoznám viac milujúceho a pozorného človeka. Je to úžasný manžel a najlepší otec. To, čo píšeš, nesúvisí s profesiou, ale s osobnosťou človeka.

liljana
19. nov 2021

Za vojakov chodia rozne typy ludi. Najvacsia cast to ma ako normalne zamestnanie, cast ako dobrodruzstvo, cast, ze nechcu ist pracovat do sukromneho sektoru a nechcu sa prilis narobit. Taki, co si niieco kompenzuju a chcu v zivote niekoho komandovat, A nakoniec su ti, co chcu strielat, trenovat kadejake biojove umenia, pripadne moct raz niekoho bezstrestne zastrelit. Zoldnierske typy. Ti z poslednej skupiny koncia casto v mafii, SBS, ozbrojeny doprovod, alebo v lepsom pripade ako osobni ochrankari... Zalezi, na koho z tych skupin natrafis.