Majú mať svokrovci klúče od nášho bytu?

alena223
1. júl 2015

Dobry vecer, chcela som sa opytat, aky mate nazor na to, že svokrovci chcu kluce od nasho bytu.Uz na zaciatku nasho spolocneho byvania som sa vyjadrila, že si nezelam aby svokra ani mama nemali kluce od nasho bytu. Svokra, totiz nerespektuje slovo sukromie. Nanestastie sme sa vymkli a nemali od koho zavolat klucovu sluzbu. Ona to hned vyuzila, vraj nam to aj zaplati, ved teraz potrebujeme kazde euro a kluce si jedny necha, vraj keby sme sa zasa vymkli. Par krat si vraj odomkla, ked som nebola doma. To mi hovoril muz. Potom sme sa prestahovali do rodinneho domu a zasa pytala kluce. Tento raz som povedala, že ak chce prist mame zvoncek. Kym sa nam nenerodili deti bol klud. Potom k nam zacala chodit pomahat, za co som jej bola vdacna. Raz som ju nepocula zvonit, lebo mi mali plakali, tak sa otocila a isla domov. Bolo mi jej luto, tak som jej kluce sama dala. Po case prestala zvonit uplne a uz si len odomykala aj ked vie, ze mi to vadi. Snazila som sa to ignorovat, az mi pretiekol pohar trpezlivosti. Moji mali, zle spavaju cez obed a ked si k nim nelahnem su po pol hodine hore a mrzuti do vecera. Tak si s nimi cez obed lahnem a vecer, ked je s nimi v spalni muz varim a upratujem do noci. Moja svokra zacala chodit k nam cez obed, odomkne si a asi zistuje ci spim. Dnes mi povedala, ze sa zastavila, len na pohar vody...Rozumny dohovor je nemozny, skonci vzdy jej urazenim sa.

pribinak
1. júl 2015

Nie!!!! Raz som tu citala, ze jedna kocka zistila, ze svokra pocas jej nepritomnosti dokonca do bytu vodila navstevy, aby sa navsteva pozrela ako sa "mladi" zariadili

petulda333
1. júl 2015

Moja mama ma kluce od bytu...pre pripad ze sa vymkneme ci kluc jeden z nas strati a hlavne mamu mam cez cestu tak keby nieco rychlo je tu...ale nikdy si sama neodomkne (teda na zaciatku ked som vracala 30x denne a nevladala vstat tak si odomkla ale o to ju moj manzel poprosil nech chodi ci som v poriadku atd) ale inak nikdy!!svokra kluce nema aj ked by ich chcela a presne preto ze sukromie je pre nu cudzi pojem!takze s tym nesuhlasim...kluce daj niekomu komu veris a kto je blizko..ak svokra nerespektuje tvoje zelanie ma smolu a kluce by som v momente vzala

erika04
1. júl 2015

Ked je rozumny dohovor nemozny, kluc jej zoberte.
A ze ti bolo luto, ze si nepocula zvoncek a ona odisla domov? No a co? To sa stava bezne. Nebolo to naschval. Ja by som si z toho tazku hlavu nerobila...

lucka222
1. júl 2015

Ahoj, Bude to tazke ale ignoruj ju a zmen zamok alebo ked spis nechaj svoje kluce vo dverach. Ako sa urazi sa aj odrazi ked bude ona nieco potrebovat.

janinah
1. júl 2015

Ako si zariadiš tak bude....ja som kľúče dala jedine sestre cez našu dovolenku,aby poliala kvety,inak nikto cudzí ich nemá.

lejlla
1. júl 2015

Fuu...toto by som ja osobne svokre nikdy nedovolila!!!a kluce by urcite nedostala ci by sa urazila alebo nie...potrebujes predsa svoje sukromie.

eri28
1. júl 2015

@alena223 podla toho co pises si jej nemala dat kluc od toho rodinneho domu.Tak som to pochopila, ze uz boli problemy pred tym.Asi byvaju dost blizko vedla vas vtedy nie je na skodu, ked maju kluce, ale ty s nimi nem,as dobry vztah.Asi je dost blbe im jej teraz tie kluce zobrat, nebude chapat.Ja by som sa poradila s muzom, ked je na tvojej strane, tak by som ich zobrala, alebo on.Ono zase deti vyrastu, to nemusi byt na zbytok zivota.Asi pisem dost zmetene, lebo sama neviem moc poradit.Ja svokrovcom nemam a byvame v zahranici sami ako prst.Moja sestra je na dedine ale zo svokrami nema problem.Keby mi to sukromie naozaj vadilo, tak by som kluce zobrala, kym deti nebudu vedsie.Ale svedomie by ma hrizlo, asi tak.

asocial
1. júl 2015

@alena223 nasi savokrovci aj moji rodicia maju kluce od nasho domu..ale my sme im ich dali sami..nikdy nepridu bez ohlasenia...svokrovci su nastastie 600 km od nas...
ja mam tiez kluce od nasich..aj moj muz..

ale toto je iny pripad, toto by mi vadilo, a vymenila by som asi zamky

fuska
1. júl 2015

Moni svokrovci mali od bytu a budu mat aj od domu. Ale teda sukromie respektuju a nedovolili by si odomknut sami. V tvojom pripade jednoznacne NIE.

monhla
1. júl 2015

Moji rodičia i svokrovci majú kľúče od nás a my od nich. No nikdy to nikto nezneužil.
Myslím, že toto nie je váš prípad ☹

veronikakostka
1. júl 2015

Ahoj ja som kluce tiež nechala mojim rodičom pre pripad že by sme sa vymkli.ale nikdy ho ani len nevytiahli zo šuflika keďže sme ešte taký prípad nemali.takže keby ho potrebujú použiť tak by mali problèm ho aj nájst...tvoja svokra ma vysokè sebavedomie a nerešpektuje vaše súkromie aj ked snou nebývate.tvoj muž by sa mal snou ako zo svojou matko porozprávať a ked nepochopí že tie klúče sú pre prípad núdze tak nech vám ich pekne vráti.

lilitela
1. júl 2015

@alena223 Nielenze si sama otvara, ale zrejme k vam chodi aj bez toho, aby ste sa na tom predtym dohodli, nie? To by som nezniesla. Ale poznam ludi ktori to tak praktikuju a rodicia si aj sami otvaraju, a zda sa, ze im to nevadi. To uz asi teraz bez dohovoru neporiesis.

alena223
autor
1. júl 2015

Ďakujem za nazor, moj muz je na mojej strane, ale sa jej boji povedat do oci. On je taky, kde ma polozis tam budem inak je to 100% muz aj otec. Tak ho nechcem do nicoho nutit. Jeho sestra im dala tiez kluce a chodia tam bez ohlasenia a jej to nevadi. Tak sa na mna cela rodina pozera ako na cudaka co sa nechce prisposobit. Je to jedina osoba, ktora nam pomohla aj ked za takuto cenu.Nase deti ma velmi rada aj preto mam voci nej vycitky.

siska53
1. júl 2015

@alena223 tak asi to zavisi skor od toho,aki su..od nas kluce maju aj svokrovci,aj nasi. A zas reciprocne,kluce od svokrovcov ma moj partner a ja zas od bytu nasich. Rovnako ma kluce od sestrinho bytu nasa mama a svokrovci maju zas kluce od svagrovcov.. My s tym problem nemame. Vychadzame dobre..

No ak by to mal niekto zneuzivat..to som skor za nie..nepacilo by sa mi,kebyze mi vodi bez mojho vedomia cudzich ludi. Ale ak ide okolo a je smadna,nech sa napije..

peneloppe
1. júl 2015

@alena223

Preboha to co ma byt. Zobrat jej kluce a hotovo. Si dospela a nemusis sa na nic hrat pred svokrou, ked mas potrebu si zdriemnut cez obed tak je to len tvoja vec. Je to take neslusne od nej len tak si odomknut, to by som si nikdy nedovolila. Ved to je vas domov, sukromie. Jedine zeby ti vopred zavolala a dohodli ste sa.

Ber kluce a nech sa uraza, ved ono ju to prejde casom.

petulda333
1. júl 2015

@alena223 pozvi ju na kavu a porozpravaj sa s nou ze si rada ak pride ale nech zazvoni a ohlasi sa vopred,ze sa ti nepaci ze chodi len tak a ze ak to nebude respektovat vezmete im kluce (len pozor aby si neurobila dalsiu kopiu-moja by toho bola schopna) chapem ze je to tazke ale je to vas dom a ona nema pravo tam len tak chodit!a skus aj zamykat a nechat zastrceny kluc!

pribinak
1. júl 2015

@alena223 kedze teba - tvoj nazor nerespektuje, mal by si s nou dat rec jej syn, tvoj muz.

alena223
autor
1. júl 2015

@pribinak bohuzial ona nerespektuje ani jeho je vztahovacna na uprimni dohovor odpovie sarkazmom

alena223
autor
1. júl 2015

@siska53 No my byvame v cesti rodinnych domov, kde nie su obchody ani nic preco by isla len tak okolo. Byva na druhom konci mesta. Vedela, ze maly budu spat.,že s nimi nebude.Tak mi to prislo s tou vodou divne.

ataz
1. júl 2015

@lucka222 presne tak, ak už klúč má...tak nechávať klúč vo dverách a má smolu 😀

devicka
1. júl 2015

ahoj . no...nie je na škodu, ak má niekto z rodiny kľúče od domu-pre prípad núdze. ak však k vám svokra chodí bez ohlásenia a hlavne-ak si automaticky odomyká a nezaklope, to je fakt blbé. čo keby si jednoducho dvere zvnútra zamkla a kľúč nechala v zámke? tak by si otvoriť nedokázala a bola by nútená zaklopať, či zazvoniť. a možno by jej to neskôr celé "doplo" 🙂

lucia2358
1. júl 2015

Moji rodičia majú kľúče od nášho bytu. Pre istotu, ak by sme sa vymkli. Keď ide k nám mamina, tak si otvorí na paneláku vchodové dvere, ale u nás na byte klope. Klopem aj ja, keď idem k nim. Tiež mám od ich bytu kľúče, lebo moja mamina sa občas vymkne 🙂

bielavila
1. júl 2015

jemine to nie, to neni normalne, ja ani neverim, ze toto sa v rodinach deje, co niekori ludia nemaju rozmu,?ja dakujem za mojich normalnych rodicov a svokrovcov, ja som myslela, ze dnes to uz take neni za sa pchaju nasilu ludia inym do sukromia...omg...podla mna ustraz si to teraz lebo bude si dovolovat viac a viac...drzim palce a vela trpezivosti 😀

alena223
autor
1. júl 2015

@bielavila dakujem

nair
1. júl 2015

@alena223 My máme šťastie, že máme kľúč, s ktorým sa svokra bojí odomykať, lebo je trojhranný, a nikdy nevie ako ho má dať do zámku aby sa nezlomil 😀 Naši majú náš kľúč zavesený tam, kam som ho dala prvý krát, a použili ho 2x kvôli poliatiu kvetov počas našej dovolenky. Svokra ho stále nosí so sebou a mne vadí už len predstava, že s ním môže kedykoľvek stáť pri dverách, takže úplne chápem Tvoj opodstatnený hnev 😉 Náhradné kľúče môžete dať susedom alebo kamarátom 😉

j_ank_a
1. júl 2015

svokrovci maju kluce, pre pripad nudze, alebo ked krmia nasho papucha, ked niesme dlsie doma.. na zacatku sme stanovili hranice,kluce nechava doma, ked chce prist, predom zavola (i ked nie vzdy) a zazvoni, totiz mame zvoncek.. my k nim chodime tak isto, zvonime, aj volame.. ale aj tak vzdy dotaneme ,,kvapky,, ze ci nemame kluce.. 😀 ano, mame, ale ideme na navstevu, domov mame u seba predsa.. neprezila by som, keby svokra chodila s klucami, a to ju mam fakt rada.. nie ironicky..
vy ste na zaciatku zle stanovil pravidla.. pokial raz povolis vstup s klucami, potom necakaj, ze bude zvonit.. jedine, co pomoze, je jasny rozhovor o tom, co smie, a co uz je priliz... s drzat sa toho a nepovolit ani vynimocne... vela stastia.. 😉

alena223
autor
1. júl 2015

@j_ank_a Ja som jej povedala, ze kluce davam v pripade, ze nebudem pocut ako zvoni na predom dohodnutu navstevu. Po case sa to takto zvrhlo. Dohovor nieje mozny, uz som sa pokusala viac krat.

alena223
autor
1. júl 2015

Ďakujem pekne za reakcie, aspon uz necitim take vycitky za nevdacnost.

j_ank_a
1. júl 2015

@alena223 spomen si, kedy nastal ten zlomovy okamih, ta navseva, ktorou to zacalo... neboloto len tak, ked to najskor fungovalo.. muselo sa nieco stat, musela nadobudnut pocit, ze moze... mozno si si to ani neuvedomila, ale neverim, ze by sa to zvrhlo samo... nikdy nieje chyba len na jednej strane....

zabina27
1. júl 2015

@alena223 ked sa do toho muzovi nechce, ale obaja mate ten isty nazor, tak vymente zamok, povedzte, ze sa nejako pokazil a ak bude pytat aj novy kluc, tak to nejako zahovorte, alebo povedzte, ze mate bezpecnostny, ktory sa neda namnozit, ak by sa teda svokra jednaniu narovinu urazila, tak sa takto vyhovorte 😉
u nas su tie kluce tak vseliako, ale po istych veciach sa uz nikto "nedomaci" neodvazi otvarat si klucom a ak sa nam podari stavat, tak kluc od domu teda svokrovcom nedam, necham ho u maminy, ona teda nema potrebu neohlasenych navstev 😀 inak ja tomu nerozumiem, ste dospeli ludia vsetci, svokre nie je sproste tak chodit? ved vy mozete sexovat, mozes sa kupat, sediet na wc, opalovat sa na svojom dvore... u nas to bolo s prepadovkami podobne (aj ked napr. zazvonili), preto sa cudujem, ze tym ludom nenapadne, ze zasahuju do sukromia... ved preto, ze oni nevedia, co s volnym casom, tak ja nemusim byt stale pripravena venovat sa navsteve