Majiteľ ma vyhodil

patrik67
2. apr 2024

Dobry den, zacneme hned takto prenajal som si podkrovny dom u jedneho pana v decembri, vsetko vyzeralo super mam tu psika aj macku ja chodim do roboty zatial su zvierata sami doma, majitel mi v decembri ustanovil pravidla ziadne vykurovanie nez je 20stupnov v dome, v decembri som mrzol, po case som si vykúril na 21,5 stupňov majitel to samozrejme sledoval a hned ma aj nato upozornil, raz bolo ze som upratal cely dom a mal som mu v ten den zaplatit najom, nechal som vsade otvorene okna zatial co som si zbehol do obchodu, samozrejme bol pred barakom a zacal mi vypravat jak ma vyhodí odtialto ze jak mozem kúriť a nechat otvorene okna. To uz bol február a nebola az taka zima. Medzi tym sa stali este vela veci ale najdôležitejšia teraz majitel ma vyhodil kvoli malej party kde boli 2 kamosi,brat,a frajerka majitel vtrhol rano do domu ze co toto ma znamenať?! Ja som mu slusne povedal jak si bez ohlásenia dovoľuje vojsť dovnutra, a zase zacal ze ma vyhodí, atd tyzden bol pokoj kym som nato nedosiel domov z roboty a vypnutá voda, zavolal som mu a povedal ze nato sa pozrie, majitel dosiel a jak bol pred dverami vysiel som dole, prva otazka bola CHCES TU BYVAT?
Ja ze ano chcem tu byvat. hovori mi ze tak ziadna návšteva sem nemoze chodit, ja ze a to kde sme ze ziadnu navstevu nemozem mat? Nato mi povedal ze proste to mas zakázané,
Toto v zmluve nebolo, nato som ho požiadal aby zavolal svoju zenu z nadejov ze bude rozumnejšia, a zacala mi ukazovať ze v zmluve je ‘’byt neodovzdas osobe ktora neni v zmluve,, ja im nato hovorim ja som prec neodišiel ja som cely cas snima tu bol v tichosti si púšťali hudbu a nikoho nerušili, ich to nezaujima ALE! že mi daju jednu šancu ešte tak ja že poriadku, odvtedy som nemal useba nikoho len priateľku, nejak o 2tyzdne som bol na prechádzke zo psom, jak sme sli domov majitel a realitačka ktora mi vybavila byvanie, stáli pred vchodom ze ‘’prepad haha,, realitacka: majitel sa rozhodol ze svami prerušuje zmluvu a mate mesiac nato sa odsťahovať, ja som bol len taky ze poriadku absolutne sa mi to nechcelo vtedy snima riesit a hlavne snim. Zobral som papier a siel som dovnutra. Je podla vas normalne ze vas vyhodia len tak z jedneho dna na druhy, este pred tym dosiel pre najom zaplatil som mu a za 15 dni dojdu ze ma vyhadzujú? Mam psa a macku tazko sa z mesiaca nájde prenájom, povedzte mi prosim nazor vas uz neviem koho sa spytat alebo co robit.

diewcatqoo
2. apr 2024

To co bol za pacient? Uz len to, ze si nemozem pustit kurenie na viac nez 20 stupnov, by bola pre mna stopka, o ostatnych veciach ani nehovorim. Niektorym ludom teda riadne kuruje v hlave 🙄

jaga18
2. apr 2024

Žiaľ, jeho dom, jeho pravidlá.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
2. apr 2024

@patrik67 tak nevyhodil ťa zo dňa na deň ale predpokladám podľa zmluvy keď ti dal mesiac.

Prečo by si chcel bývať u takého psychopata? Dávno si si mal hľadať niečo iné.

Ja som tiež raz mala taký prenájom 🤣 Nesmela som mať zastreté žalúzie lebo vraj mu zaplesní izba 😀, kúrenie muselo byť vypnuté na 0 keď som šla do prace, takže keď som sa večer vrátila zima ako v Rusku 😂, žiadne návštevy, každý deň kontroloval dom. Izba bola na prízemí takže keď som spala po nocnej chodil poza okná a sledoval prečo a koľko spím. Keď som v noci nespala ale pozerala TV, tak na druhý deň som mala prednášku o tom koľko elektriny som spálila tým, že som pozerala TV 😂 No pratala som sa odtiaľ extrémne rýchlo

alickapusinka
2. apr 2024

Máš zmluvu pozri všetko čo je v zmluve. Ako platíš platbu dávaš mu na ruku či na účet. Podľa zmluvy koľko je výpovedná lehota. Zo dňa na deň ťa vyhodiť nemôže.

lenuska9999
2. apr 2024

@patrik67 nevyhodil ťa zo dňa na deň , máš predsa mesačnú výpovednú lehotu. A popravde na tvojom mieste by som bola aj rada odísť od takého prenajímateľa.

gabrm
2. apr 2024

@patrik67
Ja sa ti čudujem,že tam vôbec ešte bývaš. Ja by som bol už odsúdený za napadnutie a ublíženie na zdraví a o bývanie by som mal postarané. Píšeš,že máš frajerku,tak psa a mačku nepotrebuješ a podnájom si myslím nájdeš ľahko a rýchlo. A ešte by som sa na daňovom zaujímal ako a koľko priznával príjem z prenájmu.

lalenka33
2. apr 2024

Keď som bola na VŠ v Trnave, tak sme bývali u takehoto pacienta v podkroví. On býval pod nami a jeho syn/dcéra s rodinou v ďalšej časti domu. Mali sme spoločnú kuchyňu a kúpelku. Kontroloval nám práčku, chladničku, koľko vody minieme pri sprchovaní, ako dupeme, keď chodíme. Keď som odchadzala na prednášku dala som si mokre rifle na radiator, večer, keď som prišla domov som ich našla na posteli. Vydržala som tam 2 mesiace. A ešte mi odmietol dať moje periny pri odchode.

majka36912
3. apr 2024

,, Výpovedná lehota je tri mesiace a začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola nájomcovi doručená výpoveď. Prenajímateľ môže nájomcovi písomne určiť dlhšiu výpovednú lehotu. Na doručovanie písomnej výpovede nájmu bytu sa primerane použijú ustanovenia osobitného predpisu."
Co som sa docitala, vypovedna lehota z najmu su 3 mesiace, teda ak ste to nedohodli v zmluve inak.
Skus si k tomu nastudovat prislusne zakony, aby si bol viac v obraze, na co mas a nemas narok. Realitacka je vacsinou podriadena prianiam majitela, takze jej pristup by som brala s rezervou, lebo mi je zvlastne, preco neberie v uvahu 3mesacnu lehotu a nevysvetli majitelovi, ze takto sa to neriesi. Svojim sposobom si predsa aj ty jej klient a mala by sa snazit najst medzi vami kompromis.
Ale ako hovorim, dolezite je, co ste si stanovili v zmluve o najme. Ak tam nie je priamo pisane o mesacnej vypovednej lehote, konfrontovala by som ju s tym a cakala na jej reakciu. Ked sme kupovali byt, tiez nas realitacka tlacila do veci, ktore vobec neboli v poriadku, tak som si kazdu jednu zalezitost overovala a nakoniec, ked videla, ze si nenechame skakat po hlave, tak rychlo zmenila pristup. Budem ti drzat palce.

majka36912
3. apr 2024

,, Dôvod výpovede sa musí vo výpovedi skutkovo vymedziť tak, aby ho nebolo možné zameniť s iným dôvodom, inak je výpoveď neplatná. Dôvod výpovede nemožno dodatočne meniť."
Skontroluj si este, co ti dali do dovodu vypovede. To je tiez celkom dolezita skutocnost.

lujza123
3. apr 2024

V ľudskej populácii sa vyskytuje určite % blbcov , tomu sa nevyhnes, vzdy nejakého stretneš.
Blbe je ked je takýto človek v pozícii ktorá priamo ovplyvňuje tvoj život ako napr učiteľ, šéf v práci, prenajímateľ.
Ale je to cenná skúsenosť, nabudúce sa tomu vyhnes a začneš si hľadať nový podnájom/pracu už pri prvej divnej požiadavke …

Môj úplne prvý podnájom dopadol podobne, mali sme s kamoskou 18 život gombička. Všetko vyzeralo ideálne, 2 generačný dom s oddelenými vchodmi, veľká záhrada, v dolnom byte bývala staršia pani majiteľka (vyzerala ako kópia Rúžičkovej ) ktorá sa starala o svoju mamu.
Horný byt priestranný, 3 izby, kuchyňa, kúpeľňa, nájom podozrivo lacný …

Začalo to tým ze teplu vodu púšťala iba večer na hodinu, zakaždým inú ale tvrdila ze tepla voda ide stále. Vkuse nás špehovala, sťažovala sa ze sme hlučne, vodime si tam chlapov a robime párty pritom večer sme len pozerali tv, naopak ked sme občas naozaj mali navstevu tak to si nevšimla.
Mala na dvore starú šopu, chlievy, pivnice, rôzne búdy a ploty, všade zámky, to sa nam chodila sťažovať ze sme tam boli a niečo vzali, alebo ze jej tam niekto chodí tak sme s ňou museli chodiť všetky tie zámky kontrolovať či sú naozaj zamknuté. Pritom niektoré tie búdy boli úplne prázdne, proste mala zamknutú prázdnu búdu
Ta stará pani o ktorú sa starala mala alzhaimra a stále jej utekala. Keďže Růžickova mala 500kg a nechcelo sa jej od TV vstávať tak sme babku museli po dedine hľadať my, alebo jej ju susedia doniesli

Vrchol bol ked nás raz večer vymkla, prídeme večer všade tma, dvere všetky zamknuté, kľúče zvnútra a ticho. Nikto sa neozval, nikto neodpovedal. Našli sme rebrík, vliezli cez horný balkón dnu a tam u nás v izbe v tej tme stala o stenu opretá Ružicková, úplne sa triasla strachom a splietala čosi o tom ze ju prišli ukradnúť. Ešte aj ta naša izba bola zamknutá, nechcela ju ani odomknúť a ist preč

Druhý deň sme sa balili a sťahovali naspäť k rodičom 🤦‍♀️

Nakoniec sme sa dozvedeli ze pani sa dlhé roky liečila na schizofréniu a bola striedavo doma a v liečebni.

patrik67
autor
4. apr 2024

@majka36912 vlastne dovody dodal.

patrik67
autor
4. apr 2024

@jaga18 tak toto neni.

majka36912
4. apr 2024

@patrik67 Myslim, ze nieco ako ,, vlastne dovody" na vypoved najomnej zmluvy su chaby argument a pred ziadnym sudom by toto veru neobstalo. Obciansky zakonnik aj pri hrubom poruseni nejakeho domoveho poriadku stale stanovuje vypovednu lehotu na 3 mesiace alebo viac. Menej by to bolo asi len vtedy, ak by si im kyvol na to, ze im podpises vypoved dohodou, co znamena, ze by ste sa vlastne obe strany dohodli, ze ste s tym takto v poriadku. Taketo nieco neodporucam podpisovat.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
Posielam ti jeden link, snad sa ti otvori, je to clanok z centra pravnej pomoci. Tieto centra funguju ako nejaka pravna pomoc v pripade, ak sa potrebuje clovek poradit, nasmerovat, ale nie je vo financnej situacii, aby riesil veci s pravnikom.

majka36912
4. apr 2024

@patrik67 Pripadne ak chces, vecer zavolam sestre a spytam sa jej, ako by postupovala v tomto pripade, ona je advokat, aj ked obcianske pravo uz nerobi. Len je otazka, ci to chces a mas sil s nimi riesit, lebo majitel je evidentne clovek, co nema vela v hlave a s takymi rozumnu rec nenajdes.

patrik67
autor
4. apr 2024

@majka36912 ved prave toto, snim nieco riesit je fakt strata casu a strata síl, jedine co spravim zverejním tu v meste aky je to clovecik aby sa dalsi nepopálil, aj keby to vyriesim na viac mesiacou tak uz chodim domov z nervami jak doteraz, nejak to vyriesim zo zvieratami zatial pojdem k rodičom, co som si myslel ze toto bude posledne co sa moze stat.

patrik67
autor
4. apr 2024

Ale dakujem kazdemu za pomoc.

jaga18
5. apr 2024

@patrik67 ale bohužiaľ je... je to jeho dom, s tým nič neurobíš. Ostáva ti len nájsť si taký nájom, kde bude majiteľ pri zmysloch. Jediné, čo tu zmozes je domáhať sa späť depozitu až by robil pri tom problémy. Náš si našiel nájom v BA, iba izbu v zdieľanie byte. Okrem iných obmedzení musel platiť aj za návštevy 5e za osobu na noc... dal mu to do zmluvy a s tým proste nič neurobil, lebo ako vravím, jeho byt, jeho pravidlá. Bud sa prispôsobí, alebo presťahuje. On sa po 2 mesiacoch sťahoval...

patrik67
autor
5. apr 2024

@chodec15 ked som sa pytal kde býva, spytal sa ma preco ma to zaujima🙂