Ahojte mám dilemu a potrebovala by som poradiť aj keď viem že rozhodnuť sa aj tak musím sama. Môj problem je žeja mam 22rokov a poznam muža o 16 rokov staršieho ktory chce somnou žiť. Pozname sa už 4 roky. Začal ma tento muž baliť už v minulosti no vtedy som mala 16 nevedela som si predstaviť s nim žiť. On si našiel priatelku pisali sme si stretavali je v pohode muž. Teraz ma bali zaľubil sa do mna znovu chce byť so mnou mať rodinu. no ja sa neviem rozhodnuť či ma to zmysel ked je o domna o tolko starši a ešte aj to že ma deti jeho najstarši syn je o domna o 4 roky mladši. A viem že moja mama by neprežila keby si s nim začnem kedže ma o nom zlu mienku. Považuje ho za sukničkara. Ja sa s nim citim vyborne môžem mu povedať všetko ale sa bojim že mi bude neverny pretoze sam mi raz povedal že verny byť nevie. Ale ja verim že každy sa môže zmeniť. Tak ak by sa dalo poradte mi či ma to zmysel začať s nim niečo.
@martu33 Ty si pre neho len ďalší zárez na pažbe, prepáč za tvrdé vyjadrenie, ale je to tak. Je to typ chlapa, lovca, baví ho to len potiaľ, pokiaľ svoju korisť uloví. Ak ju dostane , už ho nezaujíma, ale aj to je poučenie od života. Takže ak chceš, pokojne do toho choď, poučíš sa a posilní Ti Ťa to, urobí uváženejšou v ďalšom rozhodovaní sa a v nadväzovaní vzťahov s opačným pohlavím v budúcnosti. Len si prosím Ťa nenechaj urobiť decko od neho..
libawet ďakujem za radu. V pohode že si to tak napisala. Asi bude najlepšie sa s nim porozpravať a potom sa rozhodnuť.
skusit to mozes ale cakaj ze sa popalis...preco by sa prave pri tebe menil...uz vela bolo takych co si mysleli ze chlapa zmenia a teraz placu...a pri prvej hadke by urcite vybehol vekovy rozdiel...sama som mala aj 32 rocnych ked som mala 19 tak viem o com vravim
Byť tvoja mama a začneš si s ním,tak ma porazí.....nepoznám mamu,ktorá radí svojmu dieťaťu niečo zle....máš na viac,máš na slobodného muža v tvojom veku bez detí a on niekde existuje😉 moja dcéra ho našla na druhom konci sveta🙂 tak sa nezahadzuj s takým donchuanom,keby to bola láska,tak píšeš...chcem ho,mama nám bráni,ale nevzdám sa ho.....
Nie, nie, nie!!!!!
Namotas sa a onTa podvedie, budes trpiet, nedajboh aby ste mali deti. Maj rozum a kasli nanho.
Raz prides na to ze mamka ma vo VSETKOM pravdu ...ja som na to prisla uz davno a to sme rovesnicky ...len ty si take deco asi este
@martu33 ked 32rocny muz bali 16rocnu, tak je podla mna divny. Odhliadnuc od tohto, myslim si, ze ta caka vela problemov - on uz manzelstvo zazil, do dalsieho uz neda tolko energie, jeho deti, s ktorymi sa budes musiet o neho delit, obhajovat ho pred mamkou, bat sa ze ti bude neverny (to, ze ti povie, ze verny byt nevie mi pride, ako keby ti verny ani nechcel byt a ked ta podvedie, tak ti povie, ze si od zaciatku vedela, ze nevie byt verny a ked ti to vadi, tak si si s nim nemala zacinat). A cakat ci sa zmeni? A ked sa nezmeni?
@sykorkauhliarka veru, veru, mama má vždy pravdu, aj ja to už vekom hovorím...kurnik, zasa došlo na mamine slová...ale viete, všetci sme si tým prešli, všetci sme sa popálili a je to v poriadku, život je najlepší učiteľ a sami si to musíme skúsiť na vlastnej koži, inak nepochopíme...len nech sa autorka chráni a je ostražitá, to jej radím, pretože aj tak s ním bude, lebo je zamilovaná, teraz...
Ďakujem za rady. 🙂 ja na jednej strane chcem byť s nim no na druhej strane si myslim že by som sa nemala unahliť. Som veľmi nerozhodna:(
radsej sa poobzeraj po takom co ti je rovnocenny usetris si kopeeeeeeec nervov
Citim že nie som na taly vztah pripravena ale aj tak o tom uvažujem. Najlepšie asi bude ked sa naučim žiť sama so sebou najprv. A nehrnuť sa hned do vztahu.
@martu33 v prvom rade zlož tie ružové okuliare, že každý sa môže zmeniť - starého psa novým kúskom nenaučíš...
Ja si myslím, že on v prvom rade potrebuje dvihnúť sebavedomie mladou frajerkou... Ak ťa priťahuje, tak do toho choď ako do dobrodružstva, vyťaž z vekového rozdielu pozitíva - mohol by byť rozhľadený, skúsený, dobrý v posteli, tak si to uži, ale neviaž sa naňho príliš... Na druhej strane možno ten vekový rozdiel bude problém v tom, že on už videl, zažil, skúsil a bude radšej hniť doma pri telke a nechá sa obskakovať než by išiel s tebou na výlet... Nepoznám ho, neviem s istotou povedať... Ale keď sa tak ponáhľa usadiť a zakladať rodinu, tak mi to tak vychádza, že potrebuje upratovačku, opatrovateľku, kuchárku a nech je aj mladá a pekná, priklincuje ťa dieťaťom doma a jeho keď zasvrbí v trenkách, tak si pôjde kam bude chcieť a ty s tým nič nespravíš 😏
Takže za mňa áno, na nejaký čas, kým to bude za niečo stáť, ale do zakladania rodiny s ním by som sa na tvojom mieste nehrnula...
Nevie byt verny...hm..skus si predstavit situaciu ze si doma...jedno dieta je chore...druhemu idu zuby...a on u frajerky..ked na neho vyletis povie ti hovoril som ti ze neviem byt verny...o par rokov tu budes pisat a prosit o radu...neponahlaj sa..si mlada..
Ty budes mat napr 35 a on vyše 50, jeho uz nebude bavit behat po výletoch a skákať okolo deti
Taky chlap si bude chciet sadnúť otvoriť pivo a pozerat futbal v tv a ist s kamošmi maximálne niekam kde zas len budu bez zien a deti
Ak ti povedal ze nevie byt verný, tak si pripravená aj na situáciu, ze budes tehotna, mat zdrav.problemi a on bude svoje potreby riesit u nejakej slečny?
@martu33 Podla mna su baby moc zhovievave, nic v zlom.. Ty si mala 16 a on 32 a ta uz vtedy balil a namotaval?! Ako sorry ja mam kamaratov teda v mojom veku teda ca.30 rocnych a ani jeden z nich nebali 16 rocne baby, ani si to neviem predstavit, ved to je smiesne a velmi cudne uprimne 🙂 Kazdy si ma hladat vo svojej zivotnej etape priblizne rovnocenneho partnera... Co to o tomto tvojom donchaunovi vypoveda, by si si mohla uz sama vyvodit. Ty mas teraz 22 a on 38, to je sice vekovy rozdiel velky, ale pre vztah mozny, ale nie s tymto muzom preboha, ked som pochopila spravne, vy spolu ani este normalne nechodite a on ti rozprava, ze chce mat s tebou rodinu? Ved ho nepoznas, to ze ste chatovali to nie je dostatocne na to rozhodnut sa mat s niekym rodinu... Cize pre mna druhy obrovsky vykricnik. Treti vykricnik on tvrdi, ze nedokaze byt verny. Akoze ruky prec dievca, utekaj, ze sa ti paci, ta pritahuje? och boze takych este bude... Este k tomu si aj sama nerozhodna, takze aj sama pochybujes a citis vo vnutri, ze toto neni celkom ok.. Ze on sa zmeni? Hahahaaaa zabudni. Ze skusit, aky ten vztah bude? Vobec si s nim nezacinaj, este sa zalubis a to len vtedy bude pruser, lebo ako z tvojho prispevku nejak chapem, ze by si mala problem odputat sa. Za mna JEDNOZACNE NIE!!!
má 38 a veríš, že sa zmení? nie nie, on už svojou prevýchovou prešiel... to skôr teba si zaškolí, aby si mu žrala, všetko čo urobí, lebo je to tak normálne a divná si tu jedine tak ty... ak povedal, že nevie byť verný, tak fakt asi nevie... počúvaj ho, never svojim predstavám.... teraz je to medzi vami možno fajn, no čo bude, keď ťa bude mať istú a príde stereotyp?
@martu33 nie, nema. Nie iba kvoli vekovemu rozdielu, ale najma kvoli osobe toho pana. Teraz mas zrejme dojem, ze si rozumiete a ze mozno dalsi taky uz nebude... ale bude, neboj, po svete naozaj beha prekvapujuco vela fajn chlapov (cim som starsia, tym viac ich poznam).
Byt tebou, nestracam s nim cas, este ta namota a poblazni (ty si este mlada a on je podstatne skusenejsi, nezabudni na to), ja osobne teda nie som masochista a ked sa mi cosi nezda, tak do toho proste nejdem, naco si palit prsty.
A ze ten tvoj Romeo sa mi proste nevidi, vyrazne starsi, so zavazkami, donchuan... mas urcite na viac ;)
@martu33 Mas 22 rokov. Co ti my tu budeme rozpravat, mozme ti povedat co chceme, aj tak si spravis po svojom. A tak to ma byt. Ved to skus a uvidis. Ja by som kvoli vlastnej sebaucte nedokazala byt s clovekom, ktory ide do vztahu s tym, ze "nevie byt verny". To je pre mna absolutny showstopper, ani by som nad tym neuvazovala. Teba to laka, tak si vyskusaj ake to je byt v nerovnocennom vztahu. Aby si vedela, co uz nechces zazit. Len jedinu dobru radu ti dam - pouzi spolahlivu antikoncepciu.
Drzim palce.
Ked som bola v tvojom veku, tiez som bola plna idealov...ze na chybach sa da pracovat, partneri si musia pomahat, partnerstvo je o kompromisoch, nikto nie je dokonaly a podobne debiliny. Vdaka svojej naivite som skoncila ako osamela matka s troma detmi, co nie je med lizat.
Ten chlap sa nezmeni. Podvadzat ta bude, to chces? A mozno potom preskoci natrvalo ku nejakej inej. Tvoja mama chce pre teba to najlepsie, pocuvaj ju.
Ja si nemyslím že tých 16 rokov je až taký problém, ten by bol až ty budeš mať 50 a on 66 ak nie je výnimočne zdravý. Ak by ste ale boli spolu naozaj kompatibilní môže to byť dôležitejšie ako vekový rozdiel.
Ale ak ti povie chlap že nevie byť verný ti hovorí vlastne toto: "Strašne ťa chcem. Poď, spolu sa prešmykneme cez pootvorené dvierka do raja, ale nečakaj že to bude trvať dlhšie ako pár rokov".
Ako hore píšu, môže to byť zaujímavá a podnetná skúsenosť a spomienka ak neostaneš s dieťaťom.
Ja mam manžela , ktorý je odo mna o 15 rokov starší . Tiez som ho spoznala, ked som mala 22-23. Nikdy som vek neriešila , zaľúbila som sa do nho , bolo nam spolu dobre a nikdy som sa nad tým , ze je starší , nezamyslala. Veď o co ide? Teraz sme uz 5 rokov manželia , mame dve deti , jedna je uz školácka ( otehotnela som pomerne skoro haha ) a este jedno dieťatko plánujeme . Mame krásny vzťah , je nam spolu dobre , je to aj môj najlepsi priateľ . Žiadne vekové problémy sme nemali a ani nemáme . Vôbec nepociťujeme vekový rozdiel . On deti nemal a nebol ani ženatý predtým . Ale este by som chcela toľko - ze skôr ako nad vekom sa zamysli nad svojimi citmi k nemu. Lebo ako sa hovori, laska hory prenáša, ale ked si nie si ista a riešiš vek , rodičov a ine prkotiny , tak sa treba zamyslieť , ci je to ozaj az taká laska .
@martu33 nezmení sa. A navyše, o desať rokov budeš ty ešte stále mladá žena, tvoja sexualita bude smerovať k vrcholu a tá jeho smerom dole. Bude mať takmer 50! Chlapi sa síce tvária, že oni sú mladí do 70-tky, ale nie sú. Nie, nešla by som do toho. Tvoja mama má dobrý ciťák a vie o živote asi viac ako ty. V tomto prípad by som dala na jej rady. Inak, verím tomu, že momentálne ťa vie namotávať ako žiadny iný tvoj rovesník, že ťa to láka, ale to sú len reči, z ktorých po rokoch veľa neostane.