Neviem si rady , naše manželstvo nikdy nebolo ideálne , manžel mi veľa krát ublížil , fyzicky i psychicky , nechcem to rozvádzať ... problém je v tom , že momentálne sa to vo mne veľmi zlomilo a aj napriek tomu , že som sa roky snažila nájsť si k nemu cestu a sama v sebe mu odpustiť , nedokážem to , chcem sa rozviesť , no manžel a okolie mi doslova nútia poradňu , lebo že som ešte neskúsila všetky možnosti ako to zachrániť aspoň kvôli deťom ... neviem či tam ísť , či to vôbec má nejaký zmysel , keď jedine čo k nemu cítim je hnev a odpor ...
@suzy29 poradnu skus, ale ak si pevne rozhodnuta tak to ani poradna nezachrani.
myslím, že poradňa je pre páry, ktoré ešte niečo k sebe cítia. Ak mu nedokážeš odpustiť, lebo ti ublížil ako píšeš fyzicky i psychicky, tak si myslím, že poradňa nepomôže. Vravím z vlastnej skúsenosti, po poradni to bolo u nás ešte dusnejšie, pretože tam povieš, čo ťa trápi, máš pocit, že tam si môžeš vyliať srdce, ale keď muž si neuvedomí, že ti ublížil, tak on sa nezmení. Ja som sa rozviedla po 22 rokoch, myslela som, že to nezvládnem. A nedaj si do toho od nikoho kecať, oni nežijú tvoj život, prajem, nech si šťastná.
@tebokan veď toho sa práve bojím , že to bude len horšie , keby chcel počúvať to ako sa cítim tak to urobí aj doma , lenže keď mu to poviem , tak má len vysmeje .... keď počúvať nechce nebude ani v poradni ... mám pocit , že to je len strata času , a cítim to tak , že aj keby som to urobila , tak nie kvôli nám ale len kvôli tomu , že má o to požiadali rodičia
Ja b som sla, mozno ta to len utvrdi, ze bude najlepsie ked sa rozidete. Ty sama musis vediet, ci je nejaka sanca na to, aby si to s muzom este chcela skusit.
ja som šla na manželskú poradňu, lebo som si povedala, že mu dám ešte jednu šancu, ale on to nepochopil. Nechcem sa robiť svätá, viem, že vo vzťahu robia chyby obidvaja, ale keď som rozmýšľala, kde robím chybu ja, tak som prišla na to, že mojou chybou bolo, že som sa prispôsobila jemu. Viem, že to budeš mať ťažké, ale ani nevieš, aké vieme byť silné, kvôli sebe a deťom urob všetko.
Ja som kdesi pocula, ze ulohou manzelskej poradne nie je iba zachranovat manzelstva, ale sekundarne aj pomoct manzelom rozist sa v pokoji. Takze ja by som to skusila. Plus sama pred sebou a pred detmi aby som sa citila "cista", ze ok, skusila som to. A ak ta o to poprosili rodicia, tiez by som to zvazila. Rozviest sa nasledne mozes tak ci tak...uvidis. Mozno to aj tebe nejakym sposobom pomoze. V zmysle terapie alebo uvedomenia si veci, mozno aj do buducna ako memento.
Skúsila by som, je tam možnosť nápravy ak to chce aj on. A keď ani to nepomôže tak ti nikto nemôže nič vyčítať a rozvediete sa
@suzy29 Nuž je to na tebe, ale pokiaľ ti viackrát ublížil aj fyzicky, tak to podľa mna nemá zmysel. Poznám zo svojho okolia prípad ženy, ktorá bola rozhodnutá sa rozviesť s mužom, mali 2 deti, ublížil jej aj psychicky aj fyzicky (fyzicky len raz, ale aj tak), rodičia jej dohovárali, aby sa nerozvádzala kvoli deťom a bla bla. Nakoniec ju prehovorili a doteraz to ľutuje, že sa im nepostavila. V rámci "udobrovania" jej spravil dalšie dieťa a teraz je to ešte horšie ako predtým. Teraz je v patovej situácii, lebo sama s 3 deťmi by neprežila, zarába málo a naviac je na RD teraz.
@janickacrazy presne toto má straší , že zas sa mu podvolim , prispôsobim a potom to budem ľutovať , lebo tieto jeho snahy o zmeny tu už boli veľa krát ...
@suzy29 Muž, ktorý vztiahne ruku na ženu je u mna hovado a takí sa nemenia. Koľko šancí si mu už dala? Je to tvoj život, skús sa rozhodnúť sama, nenechaj si do toho rozprávať od rodičov. Držím ti palce. 🍀
čo cítiš? čo ti radí srdce? 🙂
@suzy29 pozri za manželskú poradňu nič nedáš možno mu tam nastavia zrkadlo a uvidí sa aký je.Ale podľa mňa tvoje city a rozhodnutie to nezmeni.Aby Ti raz rodina a hlavne on pred deťmi nevykrikoval, že ste nešli išla by som.Budes mať dobrý pocit, že si vyskúšala všetko.A možno po rozhovoroch Ti stupne sebavedomie a zistíš, že si to mala spraviť davno
@suzy29 ak sa nevieš rozhodnúť, skús manželskú poradňu (ak sa dá) resp. psychológa najskôr sama. Pomôže Ti zorientovať sa v sebe a možno Ťa aj usmerní či ísť spolu do manželskej poradne alebo to bude len ďalšia manipulácia zo strany manžela.
@1andrea111 to už som sa objednala , potrebujem najprv v sebe nájsť odpovede
Ak to chce aj manžel, skúsila by som. Možno si vstúpil do svedomia a chce váš vzťah zachrániť. Za skúšku nič nedáš, rozviesť sa môžete aj potom. Okolie nerieš, oni nežijú tvoj život.