Má zmysel byť s chlapom, ktorý nerobí?

25. nov 2019

Zeny,boli by ste s chlapom,ktory nepracuje a musite domacnost tahat sama? Ked mu nieco poviem,povie,ze ho mam na peniaze.

martinkatinka
25. nov 2019

Záleží aj na dôvode... Častokrát je to zase naopak a tiež to nie je idealne

marseillefan
25. nov 2019

Som dosť konzervatívny a myslím si, že chlap by mal zabezpečiť rodinu. Samozrejme, aj mužovi sa môže stať, že je nejaký čas bez práce, ale ak je to chronický nezamestnaný, najlepšie je ho kopnúť do zadku.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fokuska
25. nov 2019

A on ta ma na co? Nech si plati svoj podiela na domacnosti - pripadny najom, energie, potraviny, nech sa stara o domacnost (ak to nahodou nerobi) - upratovanie, nakupy, varenie atd.
Nepoviem, ak prisiel o pracu a zatial nenasiel ziadnu inu, ak z vaznych zdravotnych dovodov nemoze pracovat. Ale ak ide cisto o to, ze sa mu nechce, alebo mu ziadna praca nevyhovuje, tak z coho chce zit?

siska53
25. nov 2019

Ak by slo o krátkodobu záležitosť,je to ok, ale ak by nebola žiadna snaha o pracu, to ako sorry, to ee.

dskjhfdlkdjhl
25. nov 2019

Nerozumiem, on nepracuje a Ty ho mas na peniaze? To skor vyzera, ze on Teba ma pre peniaze a este k tomu asi aj s vsemoznou obsluhou. Ja by som si takeho chlapa ani nevsimla, nie ci by som s nim bola.

evittam
25. nov 2019
peter2404
25. nov 2019

pracovat a nosit domov peniaze su dve odlisne veci.. je problem ze nepracuje alebo ze nenosi peniaze?
zivit sa dnes pracou je nemoderne a prezite

h2
25. nov 2019

Predpokladám, že autorka sa zle vyjadrila a že to bolo myslené tak, že ak začne mužovi vyčítať, že nič nezarobí, tak on to berie tak, že jej ide len o peniaze, o to, aby zarobil a nie oňho. Aspoň ja som to tak pochopila, lebo teda mať na peniaze niekoho, kto žiadne nemá...

h2
25. nov 2019

@peter2404 Ale on sa neživí, on sa necháva živiť. Autorka písala, že ťahá domácnosť sama.

evittam
25. nov 2019

Tak nech sa ho spyta aké peniaze ma na mysli. By som ani hajzlak do záchodu nedala nech si nema cim rit utriet a mozno pochopi.
@h2

tslobik
25. nov 2019

@peter2404 ja chcem nosiť peniaze a nepracovaaaaať.

nevludna
25. nov 2019

Nebola by som s takym co nevie zarobit

dskjhfdlkdjhl
25. nov 2019

@peter2404 a co je moderne? Pouc nas.

tenerifka
25. nov 2019

a co robi cely deñ? A co robil predtym? Nikdy nepracoval?

autor
25. nov 2019

@h2 ano presne takto to je

autor
25. nov 2019

@siska53 trva to uz asi dva mesiace

autor
25. nov 2019

@h2 ano presne ako pises spolieha sa na to,ze vsetko zaplatim,ale z platu 500 e je to nemozne

komplikovana
25. nov 2019

Nie nebola by som s takym, ktory nechce pracovat a necha sa vydrziavat. Na ake peniaze ho mas, ked ziadne nema? Nie si jeho rodic. Je svojpravny, dospely tak nech maka.

wena
25. nov 2019

Samozrejme, že by som nebola, nemienim nikoho živiť.

hettinka
25. nov 2019

Ja som raz ťahala domácnosť pol roka, keď mal manžel problémy s podnikaním a do toho zdravotné problémy ... nebolo to ľahké, ale on sa po celý čas snažil zohnať robotu a aj pracoval, hoci za minimálne sumy, ktoré vykryli akurát tak náklady na chod firmy. Bolo to veľmi ťažké, už by som to nechcela zažiť.
Potom si robotu samozrejme zohnal, nebola to práca snov, ale začal nosiť výplatu. Ak by si robotu nezháňal, respektíve odmietal sa rekvalifikovať a nič nerobil, asi by som takého chlapa neživila.

siska53
25. nov 2019

Aj tak je to dost dlho, ak tam nevidis snahu, ze by si aspon pracu zhanal, posielal zivotopisy a chodil.na pohovory.. kedna vec je, ze sa mu nedari alebo ze ma.zdravotne problemy aktuálne, druha zas lenivost, prizivnictvo.. a to, co popisujes, je to druhé, takze ak mozes, vycuvaj..

ivkazba
25. nov 2019

Píšeš, že nepracuje 2 mesiace. To zase nie je taká tragédia, pokiaľ si prácu aktívne hľadá. Nie vždy sa dá nájsť práca za mesiac. Ale ak si prácu nehľadá a nepokladá to za dôležité, tak to už je problém a dosť veľký podľa mňa.

autor
25. nov 2019

@siska53 presne a mal aj vela ponuk a vsetko odmietol

autor
25. nov 2019

@ivkazba nie nehlada,a ponuky prace odmieta

cacianka
26. nov 2019

Ja som mala takého.par rokov ok, ale po zruseni jeho miesta a aj firmy sa mu nedarilo najst.po case som zistila ze anu nechcelo - teda chcel pracu snov ale nikde ho necakala.nezobral ani docasne lebo ze ma na viac.no nemal a tak uz je ex.
Tak som sa nasr.la ze som ani neprala nevarila a jedlo som si doniesla iba pre seba.este bol urazeny a ked mu ukradol peniaze z kabelky vyhodila som ho.fakt mu preplo.

ivkazba
26. nov 2019

Tak píšeš, že prácu si aktívne nehľadá a ponuky odmieta. Tak si si odpovedala sama týmto.

blondtana
26. nov 2019

Ja si myslím, že chlap má vždy viac možností na prácu ako žena, aj v ponukách, aj v inzerátoch je 80% ponúk pre mužov, keď nerobí, to znamená, že nechce, 2 mesiace je síce krátko, ale aby si nezvykol, možno má aj nejakú podporu, treba od neho pýtať príspevok na domácnosť, nech si nežije ako prasa v žite, keď s ním nebude rady, tak rýchlo preč od neho, žiaľ ja som tiež mala partnera, ktorý síce robil, ale peniaze prehajdákal a stále bol kdesi zadĺžený, vydržala som to pár mesiacov, čo som ho ťahala, ale veru na láske to nepridalo, zabalila som to a už 14 rokov mi je dlžny peniaze, čo som mu požičavala, už ich nečakám, mám bez neho lepší život a partnera, ktorý vie hospodáriť ako ja, tak nám nič nechýba 😉

codal
26. nov 2019

To, že někdo přijde o práci se může stát, ale pokud není žádná snaha najít si novou práci a spoléhá na to, že ty všechno zaplatíš, to je úplně špatně a s takovým člověkem bych nebyla.

terka224
26. nov 2019

Ano bola. A ked som nieco na to povedala, tak ze mne ide iba o peniaze ☺💞