Má význam pokračovať v takom vzťahu?

gerberka84
21. mar 2016

Začnem s tým, že fakt neviem či robím dobre že som so svojim manželom. Mám ho rada, milujem ho ale mám pocit že už nedokážeme spolu žiť. Ani neviem či okrem syna má niečo s ním spája. O drobca sa vie fakt dobre postarať, miluje ho..ale ...
Napr včera: potrebovala som robiť, nahromadilo sa mi toho veľa, účtovná závierka, podanie návrhu na okresný súd, výkazy atd..Jediné čo som potrebovala od manžela aby sa postaral o drobca..On narozdiel od toho usúdil, že bude radšej pratať. Lae nevravím o bežnom upratovaní, ale to bolo vyhadzovanie krabíc, ktoré sú v byte už hádam 2 roky, prezlekanie postele, atd..A drobcovi len stále povedal, nemôžem sa s Tebou hrať, lebo musím aj dačo robiť v byte..A drobec nervózny, umrnkaný.. Ja nechápem ako mohol zvoliť upratovanie namiesto šťastia dieťaťa. Ale fakt upratovanie takým štýlom že tak už háddam aj rok neupratoval..A musel práve v den, ked som ja potrebovala pracovať. Ja som už s nervami v koncoch. Ak potrebujem od neho pomoc vtedy mi práve naschvál robí.. A stále frfle ako len za ntb sedím. To že sme si mohli vďaka tomu dovoliť ové auto, že plánujeme splatiť časť hypotéky nevidí a neocení.Ja sa cítim až previnilo ked si sadám a pracujem..A to čo včera predvádzal..okrem iného - zavolal ma do spálne ako niečo súrne..povedal mi že drobec ma plesen na matraci v postielke..samozrejme povedal že za to môžem ja že som nekúpila nepremokavú plachtu..len ja lebo on nemohol neviem prečo ale to je nepodstatné, ja som ju mala kúpiť..a k drobcovi bol včera 1x hnusný, vôbec sa s ním nechcel hrať, rozprávať, nič..už ma to nebaví..a to ako sa ku mne správa pred ostatnými..prekrúca oči ked niečo vravím čo si on myslí že bolo inak..ked tu bol brat moj so svagrinou tak na nieco co som spominala ako bolo mi povedal že ja asi fetujem..nahlas pred všetkými..fakt som sa za nho hanbila..vcera som mala sluchadla vecer lebo uz som fakt nemala na nho nervy..a pozeral dovolenky tak mu vravim ze ked nieco este najdes tak na mna zatukaj (obrazne aby mi to dal nejak najavo)..a zrazu sa otoci a tuka mi do hlavy ale silnejsie akoby to bolo vtipne..a ked som mu povedala co to robi tak sa len zaksichtil ze aha ..a sranda s nim uz nie je vobec..vobec nema zmysel pre humor..nezartuje..a ak tak to su take stare trapne hlasky co uz nie su roky vtipne..ziadna spontannost..ja mam pocit ze pri nom stracam radost zo zivota ktorej som mala stale na rozdavanie..podla neho za vsetko mozem ja, ku vsetkemu co robim ma pripomienku, nic nerobim dost dobre..ak niekde ideme na výletik s drobcom stále si nájde niečo čo môže na mne skritizovať..čo robím zle alebo čo by som mohla robiť inak..bez tohto sa nezaobíde jeden den..ja už rozmýšlam prečo som odmietala všetkých iných ktorý o mňa mali záujem..zdajú sa mi momentálne všetci lepší..a ani tieto moje myšlienky sa mi nepáčia..že sa vraciam do minulosti a rozmýšlam ako som sa mohla mať svoj život iný..a stále mi to vychádza lepšie..samozrejme máme syna ktorého nadovšetko milujem. je pravda že drobec ho neskutočne miluje a aj manžel jeho..ja len neviem či to má byť jediná vec ktorá spája 2 ludí..ja už mám pocit že vôbec nie som šťastná..radosť mi robí len môj syn..

kvetka589
21. mar 2016
Používateľ kvetka589 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kvetka589.

rozprávala si sa s ním čo cítiš? to je väčšinou najlepší prvý krok k riešeniu.

janickacrazy
21. mar 2016

@gerberka84 koľko rokov má malý? ja mám taký pocit, že tvoj muž ti tak trochu závidí, že si šikovná a dokážeš si aj na materskej privyrobiť a preto sa správa ako malé decko, namiesto toho, aby to ocenil, tak sa snaží ťa zhodiť, to je od neho fakt hnusné, on by ťa asi veľmi rád videl len v roli matky a manželky a seba v roli živiteľa rodiny, takto mu lezieš do kapusty a niektorí chlapi to proste nemajú radi, ked je žena samostatná, asi sa bojí, žeby si si mohla nájsť niekoho lepšieho, ako to riešiť, no manželská poradňa by neuškodila si myslím alebo odísť na pár týždňov od neho napr. k rodičom a trochu si od seba oddýchnuť, možno si len neváži čo má

gerberka84
autor
21. mar 2016

dakujem baby za reakcie..rozprávala, toto nebolo 1x kedy sa takto správal..povedal mi, že si to uvedomuje ale samozrejme dodal že to je aj kvôli tomu ako sa ja správam..u nho je všetko v ociach mojou vinou..syn má 2 roky..ja som uz ale fakt v koncoch s nervami..jedine co ma tu drzi je ze maly ho velmi lubi..a viem ze chce byt s oboma..viete baby ja uz neviem ani ci tu hypoteku splacat - mesacne splacam to budem, ale to co som nasetrila tu jednorazovu splatku..cca 13 tis..neviem ci si to neprehodit len na nejaky ucet terminovany alebo nejaky uplne tajny a neurobit si radsej z toho poistku ak sa nieco vyvrbi aby som s drobcom mala kde byvat..fakt neviem..ja mam pocit ze tento vztah ma len vycerpava a stracam energiu a chut do zivota..a to ma kazdy poznal vzdy ako cloveka optimistu vecne s usmevom..

janickacrazy
21. mar 2016

@gerberka84 tie peniaze si radšej odlož, ked máš taký zlý pocit z vášho vzťahu, partneri by si mali pomáhať a podporovať sa vzájomne, u vás mám pocit, že on teba vyčerpáva a to, že všetku vinu hádže na teba svedčí o jeho charaktere, ved on žiadny problém nemá však? och nemám slov naňho 😠

ruthike
21. mar 2016

No a klapalo vam to ked ste sa zosobasili? Ake kvality ti na nom imponovali? Ake boli dovody, ze si vybrala prave jeho? Zaraba aspon tak ako ty? Pracujes po veceroch/vikendoch? Podla mna si treba ujasnit najpr fakty, lebo dovodov preco vam to teraz neklape ja citam viac

gerberka84
autor
21. mar 2016

@janickacrazy asi radšej áno..áno presne mali by sa podporovat, ale ja mám pocit, že ani ked som chorá a skapínam od únavy tak sa ho to vobec nedotkne..

gerberka84
autor
21. mar 2016

@ruthike na zaciatku s prehankami - ale boli sme daleko od seba, tak som to prisudzovala tomu..ked sme zacali spolu byvat tak to bolo dost tazke zosuladit sa..prestaovala som sa za nim z ineho mesta, kde som nikoho nepoznala takze asi aj preto to bolo pre mna fakt tazke..potom ked sme sa brali to bolo super aj ked som bola tehotna..vsetko fajn..brala som si ho lebo som ho milovala/milujem..a mala som pocit akoby som si brala super priatela ktoremu mozem vsetko povedat, ktory ma stale podpori, podrzi..a ano robim aj po veceroch aj po vikendoch..drobec je od januara s prestavkou asi tyzdna chory takze musim, inac by som to nezvladla..kedze v jaslichach teraz nemoze byt..

alaguema
21. mar 2016

@gerberka84 ak ste sa ťažko zosúlaďovali, keď ste začali spolu bývať, tak asi to bolo kvôli niečomu. Ja osobne nechápem ľudí, ktorí mali problémy v spolužití už za slobodna a potom sa aj tak vzali a mali deti. Na mňa to pôsobí tak, že jednoducho nie ste veľmi kompatibilní. Ale už je tu dieťa, tak treba byť dospelý a robiť veci správne. Skúsila by som poradňu. Je tam človek, ktorý vašu situáciu uvidí nestranne.

ruthike
21. mar 2016

Podla mna mu vadi, ze sa mu ovela menej venujes a dava ti to takym spravanim najavo. Ty si zase dospela do stadia kedy ti na nom zacina vsetko vadit a nevies si pripomenut, ze to je ten clovek, ktoreho milujem pre toto a toto....obaja ste na pricine. On moze vnimat, ze na nho "kasles" ako velku krivdu. Mali by ste si obaja vyhradit jeden vecer v tyzdni, ked sa budete venovat iba sebe navzajom - a ziadna praca a domacnost. Mozes si predstavovavat ako lepsie by to bolo s inym, ale to je strata casu a energie, zbytocna frustracia. Ziadny vztah nie je perfektny a taketo obzeranie cez plece sa prihodi, ked sa vyskytnu problemy. Co pises bol tvoj muz starostlivy milujuci manzel a stale i je ako otec. Tak si ujasni, ci chces na vztahu zapracovat, alebo chodte od seba, ale rataj s tym, ze to poznaci tvojho syna a nikdy nie je trava taka zelena ako sa javi

ajana1
21. mar 2016

nuz to je tak ked u vas doma nosis nohavice ty. U vas ste si to zrejme len obratili. Chod sa niekam zresetovat s kamaratkami a uvidis ze hned bude svet krajsi.

charity
21. mar 2016

@gerberka84 Takze Ty sa musis venovat inym veciam ako dietatu a to je v poriadku. A ked to iste citi druhy rodic, je to na rozvod?? Mat tak Tvoje starosti...

cammille
21. mar 2016

Pises, ze mu vadi vsetko co robis, na vsetkom si nieco najde...ale mam dojem, ze asi je to obojstranne, ako sa zda, tebe tiez vadi vsetko co robi on...z tvojho prispevku nemam pocit, ze by ste mali nejaky vazny problem, ze by tvoj muz bol nejaky vazny pako, skor mi to pride, ze si tie "problemy" sami vyrabate...no a co ze sa nespraval zrovna vcera podla tvojich predstav? Zrejme nemal chut hrat sa s drobcom, tak upratoval, ved dieta musi vediet vydrzat chvilu aj bez priamej pozornosti rodica...namiesto hladania toho zleho skus sa snazit vidiet na nom to dobre, ocenit ho, usmiat sa...a nie nad vsetkym co robi krutit hlavou...ono to tak ozaj je - vo vztahu nam ten druhy casto nastavuje zrkadlo...

lanugo
21. mar 2016

@gerberka84 myslim zi, ze z jehl strany to je fakt prejav ziarlivosti.Kde pracuje, ake ma vzdelanie? Ja som toho nazoru, ze my zeny nemame svaly, preto musime byt lisky prefikane🙂 Kludne mu povedz, ze ho mas plne zuby a ze mu das na vyber, ktory z vas sa ma pobalit.Nech sa rozhodne on, ze ty uz ho nechces.Ked ta miluje, okamzite sa do.s.e.r.e a ked ta uz nelubi, aspon si skratis dobu trapenia.Ale myslim, ze bude mat skor plne gate. Toto nech ti nerobi, ved si zasluzis uctu od niekoho, komu si potomka porodila. Neboj, bude dobre, len mu pomoz sa spamatat🙂

janinah
21. mar 2016

Načo sa ty pachtíš,aby ste mali nové auto a viac peňazí? to je mužova úloha 😉 jemu potom ostane akurát tie periny prezliekať.....a mimochodom,chlapa,čo sám od seba ide periny prezliekať ,toho ak pustíš k vode,tak do 5minút bude zadaný.....nechaj ho žiť a dýchať ....ja musím účtovať a ty musíš razom ihned v tejto minúte dieťa zabávať.....vcíť sa do jeho kože a ako by sa ti páčilo,ak by sa on k tebe správal ako sa k nemu správaš ty....žena s rodinou nemá čo pracovať doma po večeroch ....riaditeľkou vesmíru nech je v práci v prac. dobe,doma má byť mamou a manželkou- môj názor

whitecat666
21. mar 2016

@gerberka84 podla mna je fakt ubohe, ze ta zhadzuje pred ostatnymi a robi ti naschvaly prave ked ho najviac potrebujes. Ja by som s takym clovekom nevydrzala. 😖

whitecat666
21. mar 2016

@janinah a co ma robit ked on nie je schopny zarobit na nove auto alebo na splatenie hypoteky? Uznavam, ze to nie je bezne, ale obdivujem zakladatelku, ze miesto aby sa zmierila s nizsim zivotnym standardom (ked to manzel nevie sam utiahnut) robi sama maximum pre lepsi zivot svojej rodiny.

janinah
21. mar 2016

@whitecat666 a ako vieš,že by nevedel zarobiť? žena,ktorá po večeroch musí makať,aby bolo na nové auto /nie na chlieb ani na operáciu dieťaťa/ mne pripadá príliš ctižiadostivá...nechcem sa jej dotknúť,ale mám z napísaného taký dojem....existujú ženy generáli a ich muži periny prezliekajú 😉 každopádne on má dôvod prečo sa správa ako sa správa a treba to riešiť rozhovormi a nie zajačími úmyslami a snami o tom,čo by bolo,ak by žila s niekym iným....

trubi
21. mar 2016

Skús sa s ním porozprávať, či mu vadí, že pracuješ. Alebo, čo ho trápi. Určite bude mať s niečím problém a nehovorí o tom, keď tak reaguje. Máte čas na spoločný život s manželom? Nechýba mu niečo? Možno nemáš naňho toľko času a to mu vadí.

gerberka84
autor
21. mar 2016

@ruthike asi to bude tak..urcite mu vadi ze sa mu menej venujem..chcem na tom zapracovat..ale uz som mu viackrat nieco vytkla a chvilu to vydrzalo a zase prask..toho sa najviac bojim ako to poznaci syna..este tomu dam sancu a uvidi sa..ale vies ja taketo spravanie aby som sa za nho musela hanbit fakt nestrpim strasne ma to uraza..a toto ja by som si nedovolila pred jeho rodinou..mne strasne vadi ze mam pocit ze nema ziadnu uctu voci mne..a to neviem ako sa vyriesi..a cele to jeho vrtanie kazdodenne ako robim co zle..

dominikav123
21. mar 2016

Ides sa s ním rozviesť lebo upratoval ked nemal a uz nie je vtipný ale "trápny"? Myslím ze len máte ponorku lebo písať take litánie o upratovaní mi neprídu byt ako dôvod na rozvod 🙂 Choďte na výlet ako rodina alebo nechajte decko u babky a spravte si rande a prejde ta to.

gerberka84
autor
21. mar 2016

@charity ja som rodic ktory sa venuje dietatu kazdy den, ked to chcem na jeden den od druheho a ten ta nepodrzi tak to vypoveda o niecom..

gerberka84
autor
21. mar 2016

@cammille pravda..dám tomu šancu a možno nám pomôže dovolenka ..bez domácnosti bez práce a uvidí sa..ja sa fakt snazim oceni ked daco urobi a pod..ale nemam pocit ze to je rovnako z jeho strany..ja fakt uz robim max a kolkokrat si kusnem do jazyka ani nepoviem..

gerberka84
autor
21. mar 2016

@lanugo presne o to mi ide, mám pocit že úctu voči mne nemá žiadnu..to mi prekáža najviac..také urážanie a pod..musím si to zhodnotiť..neviem či toto bude mať význam..už som s ním raz mala takýto vážny rozhovor a na chvílu to bolo ok, ale netrvalo to dlho..ale nebola som taká rázna ako píšeš..

whitecat666
21. mar 2016

@janinah Zakladatelka pise, ze vdaka tomu, ze ona pracuje si mozu dovolit nove auto a coskoro splatit cast hypoteky. To znamena, ze keby vedel na to zarobit on, tak by asi nedavala na to peniaze ona...
Nemyslim, ze ich nove auto je Porsche za sto tisic. Kedze maju hypoteku, s najvacsou pravdepodobnostou si kupili nove auto preto aby mohli dieta vozit v bezpeci (nie aby sa sa vozili v luxuse). Lepsie ked po veceroch maka ako by mali vozit dieta v nejakej felde, kde pri mensej nehode rovno vsetci zhoria. Ani tuzba splatit hypoteku mi nepride ako zbytocna ctiziadoctivost. Clovek nikdy nevie co sa moze stat, nahodou nebude moct pracovat a splacat dom a co potom? Poistky su v praxi nastavene tak, ze pokial neumries tak ti nic nedaju. Ja nepracujem a venujem sa iba rodine ale kebyze moj muz skratka nezarobi dost tak nevaham a robim vsetko preto aby sme sa mali dobre.
To, ze jej muzovi vadi, ze zakladatelka pracuje je podla mna pekne sebecke z jeho strany 😲 . Chce aby sa venovala nonstop len rodine, no zaroven si neuvedomuje, ze ona dava znacnu cast penazi na bezne vydavky, na ktore on nevie zarobit. Urcite by sa radsej venovala sebe a rodine ale ked sa neda, tak niekto robit musi. Muz sa citi byt nedoceneny, no neviem co caka (za co by si ho mala cenit? ked si on neceni ju?). On sam dost nezarobi na istejsiu buducnost. Pripadne, ked to maju doma opacne rozdelene, tak ani zene nepomoze vtedy ked ho potrebuje. Zhadzuje ju pred rodinou a uplny gol je, ze uz s nim nie je ani sranda, tak na co ho vlastne ma 😨 ?

moonlight1210
21. mar 2016

@gerberka84 moj nazor: koren bude v tom ze si sebestacna. Niektori muzi to znasaju velmi tazko. Beru to ako urazku (lebo z toho vyplyva, ze zeninej pomoci nie su schopny zabezpecit rodine vyssi standard. Od chlapa sa stale ocakava, ze toto je schopny zabezpecit on.). A z toho potom vyplyvaju ostatne problemy, pretoze uz kriticky pozera na0vsetko. Od drobnosti po vacsie veci. Fakt je zeby ste kadeco zvladli aj si vysvetlili, ale neda sa ak jeden sa stiahne do pozicie pubertaka.
A napriek vsetkemu mam dojem ze zacal velke upratovanie preto lebo sa mu nechcelo byt s malym. Nie z trucu voci tvojej poziadavke. Tak si nasiel zastupnu dolezitu cinnost. Asi ako ked sa mas ucit na skusku a pozehlis radsej sest praciek pradla.

alaguema
21. mar 2016

@gerberka84 ešte by som podotkla, že je veľa mužov, ktorý sa s úplne malými deťmi nevedia zahrať. Proste nevedia, čo s tým. Tiež mi to pripadá tak, že si proste našiel "dôležitú" činnosť, aby nemusel byť s malým. Len si nie som istá, či je úplne dobré na tom postaviť nejaký veľký konflikt. Maličké deti sú proste doménou matky. Je to tak od prírody. Ja som tiež robila z domu už pri maličkých deťoch, ale my sme to vyriešili au pair na pár hodín do týždňa, aby som postíhala to najdôležitejšie. A ako deti rástli, zaobišli sme sa aj bez nej. Aj manžel sa začal oveľa viac venovať deťom. Teda on vedel pomôcť aj keď boli malinké, prebaliť, ísť na prechádzku, ale aby vyslovene zabával dvojročné dcéry pár hodín v kuse, tak to nie.

jeennyv
21. mar 2016

@gerberka84 suhlasim s nazormi ohladom tej sebestacnosti...asi mu prekaza, ze dokazes mnozstvo veci zastresit financne lepsie ako on...ono ked,zena si nenajde pracu po materskej ci cez je zle nedobre, lebo visis niekomu na krku tzv. ako to mnohi vnimaju (JA NIE), ked vsak mas pracu, tak si karieristka co sa nestara o rodinu...nikomu sa nezavdacis..tak mna v tomto smere zauji preco pracujes ked vlastne je este obdobie materskej, musis ci chces atd...lebo, ked manzel nedokaze zabezpecit dostatok financii a ty vlastne musis, za mna ti nema co vycitat, ze zrazu nemas cas na vsetko...a to co vystraja je pre mna prejav nespokojnosti, jemu sa nieco nepaci, tak to nedava najavo dospelo a konstuktivne, ale trucom, ze miesto dietata, su na programe hovadiny, no neuvedomuje si, ze tak potresta kde koho, ale ucel to neplni...za rozhovor, pises ze boli, ale teraz proste v teme vadi ti moja financna nezavislost ? ano nie ? jasne to formulovat::ak mu nieco vadi aj on ma priestor na zmenuuu pre vas ako rodinu...nech sa postara tak, aby mu nevadilo...

tyelde
21. mar 2016

Ja by sa nanho vykaslala, ved dieta moze mat rad aj ked spolu zit nebudete, priatel ma syna v striedavej staroatlivosti a funguju bez problemov, zalezi len ako sa viete dohodnut...nie je dovod aby si sa s takym chlapom trapila ked po svete beha kopa inych, co budu mat radi a vážiť si aj teba aj drobca...

whitecat666
21. mar 2016

@jeennyv uplne suhlasim.

lanugo
21. mar 2016

@gerberka84 inak ja si myslim ze chlapi na rozhovor moc nie su nastaveni.Nie su ako my zeny.Treba s nimi jednat razne, inak si myslia, ze su pupok sveta
Jasne, ked sa niekto pri kazdej hadke vyhraza odchodom, tak to straca vyznam, ale ked taka nie si, tak by mu mohlo lepit.Ale nenechaj sa urazat a uz vobec nie pred publikom.Nech si dviha ego inde, nie na tvojom chrbte.Som si uita, ze ma problem sam so sebou, nie s tebou.Len to nevie spracovat.Tak mu pomoz🙂