Má význam ostať vo vzťahu kvôli deťom?

bumbac05
28. sep 2016

Ahojte

S partnerkou sme spolu uz 6 rok. Mame spolu 2 krasne deti.
V lete sme prekonali krizu ked som sa dozvedel o jej nevere.
Aktualne mam pocit ze ma uz nelubi a ze je so mnou kvoli peniazom.
Rozpravat sa o tom nechce. Odbije to tym ze posli peniaze a neries to.

Neviem co mam robit. Stale ju lubim ale ma to vyznam zotrvat vo vstahu kvoli detom ?

Dakujem

janinah
28. sep 2016

nemá 😒

tutu_1
28. sep 2016

Treba vyskúšať manželskú poradňu aj keď by si tam mal chodiť sám.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@tutu_1 pre co by som mal chodit do manzelskej poradne sam ?

lucka_ke
28. sep 2016

pošli peniaze? nežijete spolu?

bumbac05
autor
28. sep 2016

@lucka_ke zijeme spolu .. davam peniaze na spolocny ucet

n0mi
28. sep 2016

To je tak,ked len jedna strana chce a druha nie....

tutu_1
28. sep 2016

@bumbac05 píšeš ze manželku ľúbiš. My mame známych kde tiez došlo k nevere. Dokonca sa jeden z partnerov odsťahoval. Ten druhý chodil do poradne nevzdal sa a dnes majú uz 2 krásne deti. Ale ak ženu neľúbiš rob ako sám uznáš za vhodne.

vydrnik
28. sep 2016

Nema zmysel ostavat len kvoli detom,jej ide len o penaze o nic ine,ked zahla raz urobito zas,a vidno ze ona nic riesit nechce,zbal kufry a odit,ty sa zbytocne trapis,a ona ta nepotrebuje

bumbac05
autor
28. sep 2016

@vydrnik ona ma potrebuje lebo sama nebude schopna platit HU

tutu_1
28. sep 2016

Môj ty bože a vy tu ženu poznáte osobne ? Vôbec by som s týmto nešla na MK tu ma asi každá doktorát z psychológie. Ak ženu ľúbiš a naozaj chceš zachrániť rodinu chod za odborníkmi - podľa mna nemáš stratiť, iba získať. Veď ak to nevyjde rozísť sa môžete kedykoľvek.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@tutu_1 praveze ju milujem.. ale opacne to necitim co ma strasne boli.

tutu_1
28. sep 2016

@bumbac05 ja ta chápem, ale my tu vaše problémy zďaleka nevyriešite. Jednak nám chyba aj jej verzia a jednak je tažko radiť takto cez písmenka keď navyše nevieme co a prečo sa to stalo. A byt tebou tu ani nepíšem detaily. Nehodí sa to. Naproti tomu odborník ti môže povedať prečo sa to asi stalo a co by sa s tým ešte dalo robiť. Moji rodičia su spolu cez 50 rokov a teda môj otec je ťažká povaha. Maminy som sa pýtala ako to ze su tak dlho spolu ci sa vždy ľúbili. A ona mi povedala ze vo vzťahu si raz dole raz hore dôležité je sa nevzdať a zabojovať keď treba. Ako píšem rozísť sa môžete vždy.

vydrnik
28. sep 2016

@bumbac05 mas na sebe ruzove okuliare keby ta lubila nebola by Ti neverna,ona pitrebuje len Tvoje peniaze,nic ine,rozhodnut sa muss sam kazsa Ti napise svoj nazor akebo nieco zo svojivh zkusenosti,Ty sa trapis platis co treba a ona ?ja som ostala sama ked dcera mala ,2.5 roka on na nu platil len 14€azvladla som to,co bolo treba,

0silvia0
28. sep 2016

@bumbac05 leto skončilo nedávno, takže je to dosť čerstvá záležitosť a je možné, že si obaja potrebujete utriediť myšlienky, názory a smerovanie vášho vzťahu... nevera vo vzťahu je veľmi nepríjemná záležitosť a prekonať ju musí byť veľmi ťažké, záleží od pováh jednotlivých zúčastnených... Toto musíš vedieť ty, či zostať vo vzťahu kvôli deťom a vyzerá to tak, že u vás aj kvôli peniazom, nikto vám do vzťahu nevidí.

tutu_1
28. sep 2016

@vydrnik ty ju asi musíš poznať osobne keď máš take bohorovne vyjadrenia a ešte ten doktorát z psychológie k tomu 😔
Pokial viem ak sa pokasle vzťah majú na tom diel viny obaja. V hre su 2 deti. Ale to je dnes tak ľudia si odvykli čokoľvek opravovať a trochu sa aj potrápiť ak nejde všetko tak ako by chceli. Len neviem prečo ma vyslovene iritujú ľudia co všetko vedia všade boli a do všetkého sa rozumejú. 😔

bumbac05
autor
28. sep 2016

@tutu_1 ano ja poznam aj jej verziu. Rada mi ju vzdy otrieska o hlavu. Toho odbornika vyhladam. Mne len nedava zmysel stratit cast zivota s niekym kto o to nestoji.
Neviem ako ju rozuzlit. Pre mna nieje riesenie jej davat viac penazi a cakat ci sa nieco zmeni.

tutu_1
28. sep 2016

@bumbac05 ujasni si sám co chceš a co nechceš. Na vzťah su vždy dvaja aj keď sa darí aj keď sa nedarí. Vačšinou matka dvoch deti si len tak z dlhej chvíle nenarazí milenca. Ale ja k vam do obývačky nevidím. A ani to nepotrebujem. Držím palce v poradni a aj so všetkým. Pre mna si hrdina. Máloktorý muž by toto spravil.

0silvia0
28. sep 2016

@bumbac05 v jej verzii hráš asi hlavnú úlohu ty, predpokladám... Strácať časť života
s niekým, kto o to nestojí by som ani ja nerobila...

bumbac05
autor
28. sep 2016

@0silvia0 Ano. Nevera je take spolocenske tabu. To som prekonal pomerne rychlo. Co mi vadilo tak ze uvazovala o tom ako byt s nim.

0silvia0
28. sep 2016

@bumbac05 tak keď uvažovala o tom ako byť s ním znamená, že ten vzťah trval dlhšie a asi bola do toho aj citovo zaangažovaná, nielen telesne. Tak nemôžeš čakať, že ti začne prejavovať lásku a je jasné, že z jej strany lásku necítiš, keďže to sama nemá v hlave asi vyjasnené. Racionálne vie, že by mala zostať s tebou, ale citovo má ešte asi vzťah k milencovi. Ty to máš v hlave ujasnené, ale ona zjavne nie...

vydrnik
28. sep 2016

@tutu_1 dala som svoj nazor na co Ty reagujes nechapem,

tutu_1
28. sep 2016

Súhlasím so @0silvia0 navyše takéto veci sa naprávajú minimalne tak dlho ako sa kazili. A ako som písala matka 2 deti si z dlhej chvíle len tak pre nic za nic nenarazí milenca. Ale do detailov by som na net nešla, to nie je vhodne miesto na pranie špinavej bielizne.

tutu_1
28. sep 2016

@vydrnik ty zjavne nechápeš veľa veciam takze v pohode.

vydrnik
28. sep 2016

@tutu_1 mam viac za sebou ako Ty tak klud,nikdo nevie ako to tam medzi mimi je,ale ja si myslim ze ona ho len pre peniaze a on sa zbytocnectrapi avked ona nechce ani odbornik nepomoze,

bumbac05
autor
28. sep 2016

@0silvia0 Ahoj praveze sa nepoznali dlho. Bolo to na sluzobke.

0silvia0
28. sep 2016

@bumbac05 no ale asi ju niečím očaril, asi jej dal niečo, čo jej v partnerstve s tebou chýbalo, možno ho má plnú hlavu a ťažko sa jej teraz racionálne niečo rieši s tebou...
Viem že sa dá znova zaľúbiť do toho istého človeka, ale aby vzťah fungoval, láska a úcta musí byť vzájomná...

tutu_1
28. sep 2016

@vydrnik iste vidím ze máš aj krištáľovú guľu, kedže vies co som si v živote odzila a tiez presne vieš aká je manželka autora témy. To co si myslíš su IBA tvoje domnienky všetky tu vieme o nich veľké hodiny. Tak načo take bohorovne vyjadrenia ? Nech ide radšej autor tam kde to ma zmysel a nie tu na MK. A kedže máš toho toľko za sebou, co ti neupieram, mohlo ta to tiez napadnúť. Sorry nemám rada ľudí ako ty, a pretvárka tiez nie je moja silná stránka. Proste ty vieš lebo ty si myslíš. Ono nie vždy ide ruka v ruke vek so skúsenosťami v ústrety múdrosti. Znova opakujem to co si myslíš je domnienka a na svoj vek by si mohla vedieť ze medzi domnienkami a faktami je rozdiel.

mandala77
28. sep 2016

@bumbac05 žena ak sa zamiluje do iného, nemáš moc šancu vzťah obnoviť. Muži horšie znášajú fyzickú neveru manželky, ako takú blízkosť a kamarátstvo. Ale práve žena ak cíti blízkosť k druhému mužovi a rozmýšľa aj spoločné bývanie s ním, máš viac menej prehraté.
Ženy nemajú rady rozpitvávanie a analyzovanie problémov, ale muži si myslia, že tým nájdu príčinu problému a vyriešia ho, ale tak to nie je, skôr to svojim prístupom zhoršia. Takže možno aj preto sa nechce s Tebou o tom rozprávať.
Ženy potrebujú muža viac milovať ako muž miluje ženu, lebo láska je ženskou podstatou. Ak žena cíti, že môže s mužom manipulovať a to aj ohľadom peňazí, tak si ho neváži a využije ho keď potrebuje.

bumbac05
autor
28. sep 2016

@0silvia0 Viem to. Okrem toho arabasi vedia pomotat hlavu. Chce byt financne zabezpecena. Sama mi to povedala. Ocaril ju tym ze ju zobral na lod a zaplatil jej letenku.

jeennyv
28. sep 2016

@bumbac05 podla mna v pripade oboch stran, ci sem prispeje zena alebo muz, ostat kvoli detom je take mylne riesenie, niekedy aj alibisticke...ono deti vidia aj same, ked to medzi rodicmi nefunguje a funkcnost ich vztahu je tzv. pracovna....za mna ak su problemy, je lepsie sa rozist v dobrom a nasledne kvalita vztahu s detmi moze byt este lepsia, nez potahovacky rodicov a potom nasledne kompenzacia komplexov zo vztahu cez deti...