Ahoj. Mam takyto problem. Moja matka ma nevychovala starala sa o mna moja starka od 1 roku zivota. Ked som bola dospela dala som jej sancu ale toatalne ju zneuzila.am syna ten je osvojeny a dcerku 5 rocnu. Stale ma uraza osocuje. Ale moju dceru chce pritom je mala sme na seba naviazane a ja jaj ju nechcem davat je to moje dieta mala som ju horko tazko. Moja otazka znie chce ma dat na sud lebo ze stary rodic ma pravo na vnuca moze uspiet ked ma nevyhovala
?dakujem
Pockat,to akoze ti ona chce zobrat dieta a starat sa o nu alebo chce sudnou cestou dosiahnut,aby mohla vidat vnuca?
Joooj kdeže... Nenechaj sa zastrašiť. Je to tvoje dieťa so normálna maminka, máš svoju rodinku. Nenechávaj sa citovo vydierať, ani zastrašiť vyhrazkami.
@majka2 výlety nie sú pre súd dôležité . Dôležitá je starostlivosť a záujem rodiča o dieťa....
Myslím že tvoja maminka si na súde ani neškrtne....
@deti95060810 mam strach proste lebo ona ke zakerna moja starka ma vDy pren nou varovala ale.ja som myslela ze sa za tie roky hadam zmenila ale nie
No.. Ono sa tuo dá.. Takisto ako otec, aj starí rodicia si môžu dat návrh na súd a dostať stretávanie sa... Ťažko povedať.. Tiež riešim niečo podobné, ex ani jeho rodina sa o moju nezaujíma ale keď bude mať rok, má chcú dat na súd, nech si ju môžu brat bezo mňa.. Ale nechápem prečo tak bojujú, aby ju mali bezo mňa.. Bohužiaľ, raz som jej mama tak to musia rešpektovať..
@majka2 myslím že na 99% by súdne neuspela....teba nevychovávala a so svojou vnučkou bola len v tvojej prítomnosti, takže sa o ňu ani sama nestarala....teda ak som to pochopila správne a chce súdne vymôcť len stretávanie s malou....ak ju chce získať do osobnej starostlivosti tak ak je tam dôvod(dieťa je zanedbávané, alebo ty piješ, či droguješ , tak malú jej môžu zveriť....muselo by tam byť vážne zanedbanie starostlivosti alebo dieťa byť ohrozené aby ho odobrali rodičovi a pridelili do starostlivosti starému rodičovi
@simuskaaa123 určite súd neschváli stretávanie ročného dieťaťa bez mamy - veď pre to dieťa sú to cudzí ľudia, nepozná ich a na 90% by ju po prvom veľkom plači priniesli naspäť
Aj stary rodic moze poziadat sud urcenie stratavania s dietatom. Mozno budu prihliadat, ze ta nevychovala. A o syna nema zaujem? Ten je osvojeny, ten sa jej netyka? To sa sudu tiez nebude pacit, ze robi rozdiely medzi detmi.
@mogaa však to mi je jasné, najmä keď ony od decembra a on od apríla ani hu ani mu.. Len nedávno mi došli screeny, ako jeho sestra píše jednej babe, že im malú nechcem dat a oni čakajú, kým bude mať mala rok aby ma dali na súd.. Len nechapem prečo tak silou mocou bezo mňa, keď ja som im nidky nič neurobila.. Jedine co keď sme sa náhodné stretli (mimo času ex) tak som nedovolila fotiť malú.. Lebo si neprajem vešať fotky na siete.. A vždy som im ju dala pestovať a aj sa s ňou fotili keď sme i nich boli.. Ale ako píšete.. Vždy keď mala plakala, mi ju dali a do pol hodiny nás viezol domov..
odhliadnuc od aktualnej situacie nechapem, kde sa v nej bere tolka drzost, ked ona teba opustila a ona si teraz dovoluje sa dozadovat kontaktu s vnucatom a sudom! neskutocne. ja by som jej neodpustila, ci mala extremne vazne dovody?
vidim ren sud kde budes nahlas opisovat ze rocnu ta nechala to nema kusok hanby v sebe..
@lija22 ona v sebe nanbu nema to je ten problem a ja som na to prislis neskoro prisla. Cele to vzniklo z toho ze som si nasla noveho partnera a ten jej nesedi pristom sa o deti stara venuje sa mala ho ma velmi rada kedy kolvek k nu pride obime ho neviem ja som jej nezakazala k nam.hodit sama sa tak rozhodla ale svoju dceru samu nepustim nikam
@majka2 no uz to, ze sa ti vyhraza sudom, svedci o vselicom, len nie o laske. mohla predsa hladat inu cestu, ako sa k tebe a vnucke priblizit. urob to, co citis, a sudu sa neboj, nedaj sa vydierat a zastrasovat. namiesto podpory ta zranuje, ponizuje.., u mna by taka zena nemala sancu. svoje dieta si nadalej ochranuj, nie ju
@majka2 Nerozumiem naco sa vobec s nou stretavas...vymazala ta zo zivota keď si bola dieťa ...pises ze je zákerná....ja nechapem teba...co vlastne cakas...zabuchnem dvere a žijem si svoj zivot...
uz prebehol takmer rok.
Ako ste pokročili -dopadli ?
Osobne si myslím, že neuspeje. Prečo by aj, ak sa vzorne staráš o deti, neflakaš to atď. Nikde nie je napísané koľko času a či vôbec majú starí rodičia tráviť s vnúčatami 🤔