Má nový začiatok 40+ ešte zmysel?

anita6666
12. júl 2019

Moja tema nie je viazana na konkretnu situaciu,ale zaujima ma pohlad na zivot zrelych zien 40+....dali by ste este vasmu zivotu sancu na budovanie noveho vztahu a veci s tym suvisiacich, ako je napr.spolocne byvanie,mozno kupa domu (spolocne s partnerom)? Chceli by ste este takto zariskovat,alebo si skor uzivat si zivot bez zbytocneho citoveho ci financneho riskovania....? Kedy ano? Kedy nie? Ake okolnosti by boli pre vas rozhodujuce? Pripadne, ak ste nieco podobne zazili,rada si precitam realne skusenosti...

lucka12399
12. júl 2019

@anita6666 este sa ku 40 ani neblížim takze neviem usúdiť z vlastného pohladu .. ale myslim si, ze 40 rokov a aj roky potom, nie je vela a kludne by som do toho sla .. som toho názoru ze lepsie sa zije dvom.. a ak spoznam toho dotyčného dobre, rozumieme si tak kludne aj to spoločne bývanie 🙂

maminuska
12. júl 2019

@anita6666 po 40 + , odchovaných deťoch by som si k sebe muža nenasťahovala. Mať partnera to áno , tráviť s ním príjemné chvíle prečo nie ale nie sa v tomto veku ešte rozčuľovať nad rozhádzanými ponožkami , fúzami v umyvadle .....
A ak by sa to predsa len stalo musel by to byť skutočne kus čo by za to stál . Mám 44 rokov , dobré manželstvo .

mp20
12. júl 2019

Jezis, samozrejme, aj v 60. Ja na to sice nemam dovod, ale kolko ludi v tom veku len zacina nad kupou domu/manzelstvom uvazovat. Radsej znicenych dalsich 40 rokov alebo byt spokojna hoci len 10? Zivot je kratky, treba si ho uzit!

ivkazba
12. júl 2019

@anita6666 ja mám 41 a cítim sa v pohode, čiže nevnímam nový vzťah či čokoľvek nové ako väčšie riziko ako keď som mala 20. A žiť bez citového riskovania? Bože, veď 40-ročný človek nie je žiadny starec. Neviem si predstaviť žiť svoj život bez citov, lásky, sexu. Mám nového partnera, žijeme spolu, buď u mňa v BA (predala som starší byt a kúpila novostavbu) alebo u neho vo Viedni, sex máme každý deň, chodíme na výlety a dovolenky (tento rok som bola pri mori už 4x) a plánujem aj dieťa ešte.

A k otázke čo je rozhodujúce. ŽIVOT!!!

ivkazba
12. júl 2019

@maminuska ha ha, si ma pobavila s tými fúzami v umývadle 😂😂😂 ale hej, viem že veľa mužov je takých, ja som toto našťastie nikdy nezažila, že by som po chlapovi musela upratovať.

lucka12399
12. júl 2019

Ešte musim povedat že to je podla toho hlavne ako sa clovek cíti na to.. moja babka 70+ bola velmi dlho bez muža .. a na stare kolena si našla priatela a uplne ožila .. chodia po vyletoch, stale ma o com rozpravat, uz si ani nestazuje ze ju daco boli alebo trápí 🙂 podla mna takato láska niekedy vie velmi pomoct .. ja osobne by som si nevedela predstavit žiť sama ..

deti95060810
12. júl 2019

môj sused v 80 tke si našiel novú známosť - obaja už svojich drahých pochovali.... Bolo to zábavné ako spolu chodia po meste a držia sa za ruky...😉🙂

maminuska
12. júl 2019

@lucka12399 aj s ňou býva ?

bogierka
12. júl 2019

ono tazko povedat, no podla mna 40 este vobec nie je neskorym vekom na takyto novy zaciatok. ty musis v sebe citit, ci take nieco este chces alebo nie. zalezi aj od toho ako moc si sklamana z predchadzajuceho vztahu

kvetinka75
12. júl 2019

to by záležalo na tom, ako by som bola do toho muža zaľúbená. Pokiaľ veľmi, chcela by som s ním asi tráviť všetok čas, bývať s ním, chodiť na výlety, dovolenky. Ak by mi bol iba niekto sympatický a nebola by to nejaká veľká láska, tak by som si nechala svoj život a trávili by sme čas spolu podľa toho ako by nám to vyhovovalo. A čas by ukázal. Za každú cenu by som sa nehrnula do vzťahu. Ale neviem či je vôbec možné sa 2x v živote tak veľmi zaľúbiť. neviem si predstaviť, že by som po 40-ke stretla niekoho z koho by som bola taká hotová ako v 20-ke. To je vlastne jedno či v 30-ke, 40-ke, 50-ke. Ja si vôbec neviem predstaviť, že by som bola do niekoho viac zaľúbená ako som bola do svojho muža.

lucka12399
12. júl 2019

@maminuska zatial sa nepoznaju az tak dlho, no niekedy prespavaju u seba ale len raz za cas... myslim si ze casom spolu mozno aj byvat budu.

maminuska
12. júl 2019

@lucka12399 tak prespávať ok , ale trvalo nasťahovať ďalšieho muža k sebe tak to by som ja už asi neurobila. A to svojho muža ľubim , napriek jeho ponožkám , otvoreným poličkám , rozchňapenému maslu na kuchynskej linke.

lucka12399
12. júl 2019

@maminuska ale tak tiez je rozdiel 40 rokov a ked ma niekto cez 70 ... to je uz skor take vacsie kamaratstvo ako vztah... tam ide skor o trávenie volných chvil spolocne a aby neboli sami.. a nie o take veci ako je sex atd.. co si myslim ze v 40 rokoch ide este aj o to..
no hlavne kazdy nech robi ako cítí.. mozno ani to spolocne byvanie nemusi byt zle.

natuska87
12. júl 2019

@anita6666 Životu treba dať šancu vždy! Vek je tu naozaj, iba číslo...Viem, o čom hovorím...😉

janickacrazy
12. júl 2019

@anita6666 Tak ja ked hovorím za seba, určite by som išla do spoločného bývania, atd. keby som nemala svojho muža, mám 42 rokov a najmladší syn má 3 roky, čiže nemám ešte odrastené deti. Neviem ako by som to riešila potom.

sissy27
12. júl 2019

@anita6666 nový vzťah v pohode, možno aj spoločné bývanie v zmysle ja k nemu alebo on ku mne. Ale spoločný majetok a záväzky v žiadnom prípade. Proste keď sa nám jednému znepáči, tak sa v kľude rozídeme a nie sa ešte súdiť o nejakú chalupu, prípadne sa naťahovať na dedičskom konaní s deťmi toho druhého. A svadbu a ďalšie deti po 40 ja osobne už ani omylom.

hildicapupu
12. júl 2019

@anita6666 ja by som do toho isla uplne v pohode, financneho zavazku nie, ja dufam, ze nikdy nebudem zavisla na ziadnom chlapovi, moja kamoska napriklad uz 7 rokov zije s priatelom, ale dobre zaraba a aj napriek tomu, ze byva s nim ma kupeny byt a ma tam najomcov, ktory jej zaplatia hypoteku na to, ale keby sa nieco stalo ma kam ist a je v pohode, takze asi tak nejak, ale 40tka mi nepride ako hranicny vek, keby mam 60 uz asi nie, ale 40 je este cas

hnedoocko0909
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
abbey1
12. júl 2019

@hnedoocko0909 To je rozum takáto odpoveď od teba. Môj otec mal 42, keď som sa narodila a nikdy mi nevadilo mať "starých" rodičov. Ľudia by sa mali naučiť premýšľať, kým niečo napíšu inému. Teda hlavne pokiaľ idú radiť, ako má ten druhý žiť.

sylvia002111
12. júl 2019

@anita6666
Som v podobnej situacii, po 25 rocnom manzelstve, dospele dieta. Bola som rozhodnuta znova zacat zivot, spolocne byvanie, dieta ... Bola som odhodlana, nabudena, citila som sa ... Zivot mi vsak ukazal, ze nie je to take jednoduche ... dobri, spolahlivi muzi nie su, kazdy z nich ma traumy z minulosti ( nevery, podrazy, bez byvania, niektori bez 💶, ini zle vlastnosti typu ego, sebestrednost, urvat sebe co naj ... ) A naokolo sami herci, s minulostou, detmi, problematickymi exkami ... kde casto sanovanie minulosti je pre nich prioritnejsie nez budovanie buducnosti. Takze za mna, napriek veku 40 plus by som sla v ustrety novej buducnosti, ak by som si myslela, ze som objavila ❤️- ihlu v kope sena ...

ivkazba
12. júl 2019

@abbey1 čo napísala? Nestihla som prečítať, ale podľa tvojej reakcie asi že som stará na dieťa?
@hnedoocko0909 v prvom rade si dovolím povedať, že žijem aktívnejší život ako niektoré 20-ročné ženy. Moji rodičia majú 63/65 a žijú aktívnejší život ako niektorí 20-roční ľudia. V druhom rade, mala som známu, ktorá v 28 zomrela na rakovinu a nechala po sebe 3 deti, kolegu ktorý v 32 dostal infarkt a ostali po ňom dvojičky, takže mať deti v skorom veku nie je záruka, že sa o ne človek postará. A v treťom rade, deti ešte nemám, takže je logické, že chcem byť matka. Netreba hodnotiť ľudí ak si nechodila v ich topánkach. A hlavne, kto chce byť dlho psychicky mladý, mal by mať otvorenú mysel. Všetko dobré prajem.

janinah
12. júl 2019

40r. je mladá žena,to už by akože len mala dožívať v zabehnutom rytme?, aj vtedy,ak jej to nevyhovuje? to určite nie..ja som v 42rodila posledné dieťa....teraz mám 50+ a vek 40tničky pokladám za najlepšie obdobie života....máš skúsenosti,energiu,peniaze...

@ivkazba si stará na prvorodičku z lekárskeho hľadiska, z hľadiska energiu,elánu,ponocovania a všetkého,čo k babetku patrí ešte stará nie si- moja skúsenosť

galioska
12. júl 2019

@anita6666 40 krásny vek😉💕

ivkazba
12. júl 2019

@janinah Áno súhlasím, na prvorodičku nie je vek 40+ ideálny, čo sa ma však netýka keďže nie som prvorodička. A súhlasím že vek 40 je najlepšie obdobie z pohľadu skúseností a finančného zázemia.

vilma7
12. júl 2019

Ja v 40.tke začala ale že úplne iný život, narodil sa mi syn, pred dvomi týždňami dcérka, oba tehu plánované, počatie ako aj pôrod prirodzené, zbohom starý život. A aj kúpu domu plánujeme, s manželom sme spolu len 4 roky. Na nový začiatok nie je nikdy neskoro.

ktochytavzite
14. júl 2019

@anita6666 ja estr nenam 40 ale ,ak by som mala uz velke deti tak preco nie,sla by som do toho,ale tiez by musel splnat uz urcite kriteria ako napr mat slusny olat aby som ho ja nezivila,mal by to byt muz na urovni,samostatny,zarabajuci ziaden prizivnik,ci slapkar a pod.A ak by som takeho nenasla,tak by som kludne aj sama ostala a uzivala si zivot.

karolinakr
15. júl 2019

Ja viem o jednej zene, co zacala zivot v 70ke sa odstahovala od manzela, co ju cely zivot terorizoval do nejakeho penzionu ma tam vacsiu izbu, ako mala u seba doma , velky balkon, kuchynu, kupelnu) a hovori ze sa citi ako v raji, nikto ju nebuzeruje, dala sa do partie so susedmi dochodcami a chodia na vylety

miyya
15. júl 2019

@maminuska amen🙏

monika225
15. júl 2019

ja mam po cerstvo po 40 od 38 noveho partnera a zacala som novy zivot po rozvode momentalne sa chystam na IVF ...

alkamalka
15. júl 2019

Ja sa blížim k 40tke a každý mi vraví, ze život začína v 40tke, hah, tak som zvedavá..a este 40 je nových 30... Ja verim tomu, ze nikdy nie je neskoro na nový začiatok, pretože každý deň je sanca na nový zaciatok..ci uz dieťa, partnera,domov..