Má muž zle stanovené priority, alebo ja preháňam?

22. aug 2023

Baby, neviem či ja preháňam ,alebo má muž , zle stanovené priority..
Ide o to ,že v poslednom čase stále počúvam ,že nemáme peniaze , a že musime šetriť lebo budeme potrebovať veľa peňazí , chceme aj viac veci prerobiť, aj auta porobiť atď ..ok veď beriem , čokoľvek poviem , nemôžem , nedá sa ..mali sme výročie pred 2 mesiacmi , 10..neoslavili sme, deň ako každý iný , zlomilo mi to srdce 😔 nepokladá to za dôležité , jeho kamarát ho pozval za mesiac na svadbu , vidia sa asi raz za rok, že večer nech sa zastavíme ,jasné prídeme ..už vymýšľa dar a všetko ,na to peniaze sú ..také smutná som z toho naozaj , nás deň pre neho vôbec dôležitý nebol ,ale kohokoľvek iného je ..ja možno naozaj preháňam .ale mám pocit ,zee proste nie som dôležitá , a to sa týka trošku aj iných veci , lásku mi neprejavuje nijako , proste pusu som nedostala asi 5 rokov , za ruku má nechytí v meste a proste ani nikde.. porozprávať? Nedá sa s ním,nemusíte mi také ani radiť , proste podľa neho je všetko v poriadku a keď mám nejaké problémy, tak mám si to riešiť ..ono tá svadba a výročie čo sme mali ,je asi čerešnička na torte..

elmivelmi
22. aug 2023

Tak 10 vyrocie a preco ti to zlomilo srdce?Ja by som to toez nepovazoval za dolezite a to som zena.Pre mna to nemusi byt.Ale iz ked ste pozvani na scadbu tak skor by bolo trapne prist s lacnym darom alebo nie orimeranym.Toto by ma skor rozculuko ako nejake 20r vyrocie.

zmrzlinka2021
22. aug 2023

Pises, ze s nim sa neda porozpravat. Lenze mozno problem je v tom, ze ho nezaujimas, nezaujima ho, ako veci vnimas, ako sa citis, co by sa ti pacilo, co nepacilo, co ta trapi. Otazka je, ci ta vobec pocuva, ked mu hovoris veci, ktore ta trapia. Hovoris mu veci priamo? Povedala si mu, ze ti chyba, aby ta len tak pobozkal? Ake mas potreby? Nie, aby si domyslal, ale jasne mu hovorit tie veci.

Za mna - vyrocie: u nas ziadna extra romantika, v podstate my docela aj zabudame, cize u nas ziadne love story z romatickych filmov a pod. Mne manzel donesie k vyrociu kinderko (take vacsie) a ja sa celkom potesim 🙂 Ale viem, ze vzdy a vo vsetkom mozem sa na neho obratit a doverovat mu, to je pre mna to podstatne.

la_dolce_vita
22. aug 2023

Moja skúsenosť zrelej ženy a čo tak sledujem okolie, tak mááloktorý muž je romantik. Ešte na začiatku ako tak snaha, ale potom proste rutina. Oni to tak neberú ako my ženy. Srdce by mi zlomili iné veci. Je dobré nečakať a nejako sa na to pripraviť, resp. muža, ak nechceš byť sklamaná. Ja mám totalného pragmatika doma, ale snaží sa, pretože ho usmerňujem 🙂

autor
22. aug 2023

@elmivelmi tak ja nechcem neviem aké dary , alebo čo , aspoň ružu mohol doniesť , ale proste urobíme si večer pekný doma..on to nechcel nijako osláviť ,a zas trošku šťastnu spraviť manželku, ktorá nie je ani náročná ..

autor
22. aug 2023

@zmrzlinka2021 áno problém je asi tam že ho nezaujímam, ja s ním hovorím práveže priamo , žiadne hádanky, žiadne domyslacky, priama reč ..nič proste naozaj nic , vždy ma nejak odpinka

autor
22. aug 2023

@zmrzlinka2021 to kinderko by ma potešilo , a úplne by mi stačilo

autor
22. aug 2023

@elmivelmi oni nám na svadbe nedali nič 🤷tak lacný a dráhy darček ,tu stráca význam

sense
22. aug 2023

Píšeš ze si 5 rokov nedostala pusu,... Tak keď sa 5 rokov správa tak ako sa správa tak prečo ho ma na jaké výročie aj keď okrúhle zmeniť...
Proste za tie roky si ty prestala byť priorita pre neho. A škoda ze si to neriešila skor

autor
22. aug 2023

@sense myslíš že sa to ešte dá nejak napraviť ?

la_dolce_vita
22. aug 2023

autorka: to výročie... keby si nečakala a pripravila ty pekný večer?

autor
22. aug 2023

@la_dolce_vita chcela som , nechcel , že to je pre neho normálny deň, čo budem robiť ,keď on nechcel .

juliacenc
22. aug 2023

Jasne ze zamrzi a velmi… vela muzov tak zmysla, ze co sa tuka jeho zeny tak vsetko je samozrejmost netreba sa snazit nic, ale co sa tyka cudzich tak sa dobre neposere.. a mysli si ze je vsetko v poradku. Slepy, hluchy, nechapavy… zeny co ti tu vypisuju pixoviny a z teba robia zlu si nevsimaj mas pravo sa tak citit a kazdu by to zamrzelo

simca06022011
22. aug 2023

chapem ta, ale podla mna u vas je svadobny dar a neoslavenie vyrocia najmenej. Zanedbava ta, na darcek ti neobetuje nic, ani len na to aby ste si to spolu nejak oslavili ked tak bez daru a pre cudzich predpokladam sa ide potentovat. Neviete sa rozpravat, nezaujima sa, .. no co k tomu dodat... mna by to nielenze mrzelo, ja by som velmi zacala premyslat.. ci budem setrit na nejake prerabky s nim, asi by som rovno isla na nakupy, a nech prerabky planuje s nejakou inou.. ktora mu na to bude setrit a ktorej by hadam aj ruzu kupil.
Fakt ta chapem, nepotrpism si na pompezne oslavy a gesta, ale vie ma vytocit ked su vsetci okolo uprednostnovany a ja brana ako "samozrejmost", co pocka, vydrzi, netreba jej...

autor
22. aug 2023

@juliacenc ďakujem ,naozaj sa naprd cítim ..ono ja milujem oslavy, svadby a všetko a vždy sa veľmi teším a nikdy ma nezaujíma ani suma ktorú zato dáme ,ale to že mňa ako svoju ženu nepokladá ani tak za dôležitú aby mi dal aspoň , niečo najavo ,naozaj to boli

autor
22. aug 2023

@simca06022011 presne ,počká , vydrží a netreba jej , to som presne ja

la_dolce_vita
22. aug 2023

ja ťa tiež chápem, myslela som, že bude stačiť ho nejako postrčiť k činom, keď je taký pasívny ☹ Ale vnucovať sa tiež človeka nebaví, to je mi jasné.

sense
22. aug 2023

Nuž chcelo by to rozhovor a rovno sa ho to spýtať. Ale musíš mat ty ujasnene co urobíš v prípade ak on o zmenu a pioracovani na manželstve nestojí

autor
22. aug 2023

@sense nestojí, podľa neho je manželstvo v poriadku , v najlepšom ..to že ja som nešťastná v ňom , to je čisto môj problém

tamitamitami
22. aug 2023

Otázka je chce riešiť vaše problémy a tvoje pocity? Lebo áno máte problém, aj to že ty sa v manželstve necítiš šťastná je problém. Dá sa fungovať všeliak a však musí to vyhovovať obom, nie že jeden je spokojný a druhý "trpí".
Lebo takto podľa môjho názoru manželia/partneri nefungujú.

autor
22. aug 2023

@tamitamitami nechce ,pretože on si nepripúšťa že nejaký problém máme , ani to že nebodaj ja mám nejaké pocity ..neviem čo sa stalo , naozaj neviem ..deti, hypo ,robota,život, nejak sme sa v Tom zasekli alebo ja neviem

sense
22. aug 2023

Tak potom je len a len na tebe ako Tvoj problém vyriešis. Ja som pred pár rokmi z takého manželstva odišla a neolutovala.

autor
22. aug 2023

@tamitamitami minule sme boli v jednom podniku si sadnúť ,na terase a povedal mi že sa za mňa začína hanbiť..😔 som trošku pribrala ..

elmivelmi
22. aug 2023

tak asi si aj taky typ,mas rada tieot veci ,kazdy jeniny,muz mozno nie ako naprikld ja.Tak to treba si otvorene povedat,povedz mu ze ty si na tom zakladas a debatujte o tom.Lebo kazdy je iny,pre niekoho to vela znamena,pre niekoho nic.

autor
22. aug 2023

@elmivelmi ale on vie o Tom , jasné že vie, myslíš že to za tých 12 rokov čo sme spolu nezistil?aj som mu hovorila vždy aj som sa každému jednému darčeku tešila ,keď ešte som dostávala ..to posledné roky je takto ..a vie že som sklamaná

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tamitamitami
22. aug 2023

Za mňa sa tvoj chlap k tebe (ako žene) správa veľmi neúctivo a to dlhodobo. Nech už sa zariadiš ako koľvek tak začni viac myslieť na seba dopraj si keď on toho neni schopný. Fitko, kaderníčka, manikúra.... výlet s kamoškou, deťmi. Nech si ten život začneš užívať aj bez neho keď má teda k tebe takýto postoj.

autor
22. aug 2023

@sheila121 mám ho rada , naozaj ..aj otec to je dobry

autor
22. aug 2023

@tamitamitami áno aj ja rozmýšľam že sa práve týmto smerom začnem uberať , že začnem do fitka chodiť ,že začnem na seba myslieť

kitycat
22. aug 2023

Sedis si na kabli? Pusa ci za ruku uz 5 rokov nic a teba trapi, ze ste neoslavili vyrocie?

Z mojhonpohladu nie je co slavit

unicornlady
22. aug 2023

Ja som zvyknutá, že narodeniny, výročia... to sa vždy chlapom pripomínalo vopred, takže toto by sa ma až tak nedotklo.

Avšak nedostať 5 rokov pusu ani chytenie za ruku, to je riadny problém. To si mala už dávno riešiť. To ani sex nemáte?