Má kamarátka skontaktovať syna?

mytoyou
23. jún 2021

Čo by ste poradili?
Kamarátka pred rokmi odišla od 3 ročného syna - nevydržala pod jednou strechou so svokrou, syn ostal s otcom. Ona sa odsťahovala na druhý koniec republiky. Prosím, neodsudzujte to čo urobila. Sama má výčitky.
Na syna až do dospelosti posielala výživné, no neboli v kontakte.
Teraz je už chlapec dospelý a ona rozmýšľa - teda veľmi by chcela sa s ním stretnúť.
Myslíte, že je to dobrý nápad? Ja myslím, že áno ...aj keď by potom možno bola sklamaná z jeho reakcie.
Možno ste tu tu niektoré, čo podobnú situáciu zažili
Tie ktoré nezažili, napíšte aspoň svoj názor

1aduliatko1
23. jún 2021

ja by som sa hanbila ako pes ísť za ním až teraz v dospelosti .....ťažko povedať, ako zareaguje, možno sa jej vrhne do náručia, možno ju pošle kade ľahšie, keď ho doteraz xy rokov nekontaktovala ☹
neviem si to predstaviť a dúfam,že to nezažijem...nebyť so svojim dieťaťom

selest
23. jún 2021

Nech uz sa stalo cokolvek neodsudzujem. Dala by som mu vediet ze mam zaujem o kontakt a potom by som to nechala na neho. Celkom by som chapala ak by on zaujem nemal.
Mam znamu ktoru opustil otec ked boli malicky. Nestaral sa, mal novu rodinu a na nich kaslal.
Ona sa uz ako dospela rozhodla ze ho predsa kontaktuje a on bol strasne rad, vraj sa sam hambil im ozvat. Maju dobre vztahy a on je dobry dedko pre jej deti.
Zivot niekedy pise zvlastne pribehy ale nieje vsetko ciermobiele..

tncka
23. jún 2021

@mytoyou no z pohladu syna by som ju uz vidiet nechcela. Z pohladu matky to chapem.

zenazaba
23. jún 2021

@mytoyou taku matku by som zvysoka os**la.

alexandra2010
23. jún 2021

clovek na konci lutuje veci ktore NEUROBIL. Nech sa stretne so synom (ked on bude chciet) ale necaka vela od toho. Taky isty pripad poznam, este celkom ok, ze ostalo to na zdvorilostnej urovni ale nula citov voci matke.

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1aduliatko1
23. jún 2021

ja osobne, by som sa s nou nechcela stretnúť (kebyže som na mieste dospelého dieťata), nebola tu keď som ju potrebovala, teraz už netreba...po tých rokoch je to cudzí človek ☹

lvula
23. jún 2021

Snazim sa, ale toto skutočne nedokážem pochopiť bez sudenia.. A teraz, ked je dospelý, ho prečo chce vyhľadať? Potrebuje niečo od neho zrazu?

catlyn
23. jún 2021

Podla mna by si mala skusit a kontakt nadviazat. Spätna väzba bud pride alebo nie, rozhodnutie ponechaj synovi, na tom uz vela ovplyvnit nevies. Mozno teraz bude potrebovat cas on. Musis len akceptovat.

irusa
23. jún 2021

a v priebehu tých rokov aspoň raz ho kontaktovala , navštívila ???? Či až teraz má výčitky svedomia

janage
23. jún 2021

@lvula podľa mňa matka minimálne odpustenie. Osobne si neviem predstaviť opustiť dieťa. Tam by veľmi záležalo od okolností.

columbine
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asia83
23. jún 2021

@mytoyou Neexistuje svokra, ktorá by ma donútila opustiť vlastné dieťa. To je môj pohľad. Ale chápem, že niekedy sa situácia tak zvrtne, že sami nevieme čo sme a prečo urobili. Nemám obuté jej topánky, takže chápem. Píšem len svoj pohľad. Určite by som syna vyhľadala.

mrkva1
23. jún 2021

Skôr by som ho kontaktovala dopredu, či má syn vôbec záujem a ak bude mať, určite bude musieť zodpovedať milión otázok prečo? Šancu by som tomu dala, možno syn bude zvedavý tiež. Už je dospelý - bude mať vlastný rozum a názor na to, či chce alebo nechce vidieť matku.

elizabet173
23. jún 2021

@mytoyou preco opustila dieta v case, ked ju potrebovalo, vie len ona sama. Ale co jej branilo sa s tym dietarom stretavat? Ja by som na mieste jej syna nemala zaujem sa stretavat s takou matkou. No ona kym neskusi, nebude vediet

sickynickyobsadene
23. jún 2021

@mytoyou ja by som takú mater neprijala.To ani suka neopustí mladé a človek toto spraví...

lucia147852
23. jún 2021

Kontaktovať dopredu ho môže. Už bude na ňom ako sa rozhodne. Z môjho pohladu, keby som ním, tak ku vidieť nechcem. Brala by som to tak, že sa na mna vykašľala a odrazu keď už si užila život má výčitky svedomia. Ale stat sa môže kadečo, možno jej odpustí.

loginexistuje
23. jún 2021

podla mna nech sa skusi skontaktovat napisala by som synovi list poprosila ho o odpustenie a navrhla mu stretnutie bez terminu ten nech da on
su rozne pribehy podla mna to moze skoncit rozne ale prvy kroknby som urobila

petrao2
23. jún 2021

@mytoyou ja ako mama ju chapem
A ako zena ktora je pre priatelovych rodicov nic lebo sme nepodpisali papier v kostole ani na matrike ju chapem este viac
Pre jeho rodicov som nic a ziadng respekt vo vychove nemam takze...
Chapem a kontaktovala by som syna a nech sa sam rozhodne
Je dospeli a ked ma deti bude skvele mat dobru babku

21oktober
23. jún 2021

Život je o našich rozhodnutiach , aj tých dobrých a aj tých zlých . Urobila rozhodnutie odísť od otca dieťaťa bez dieťaťa. Nie je ani prvá a ani posledná . Ale potom každý deň robila vlastné už nikým neovplyvnené rozhodnutia si syna nebrať na víkendy, nebrať na prázdniny, netráviť s ním dovolenky. Nie že nemohla , nechcela . Teraz chce , tak jednoducho musí urobiť ten krok ona a ešte s neistým výsledkom . Ale pokúsiť by sa mala . Ale je to riadne nefér voči tomu otcovi čo toho syna vychoval sám a teraz si mama príde v podstate na hotové a chce sa " domáhať " kontaktu .

asia83
23. jún 2021

@mytoyou Zase niekto zbiera odpovede a dobre mu robí, keď sa tu ženy rozčuľujú. Nejaký študent psychológie. Ach. Tak, názory sme napísali.

sissy27
23. jún 2021

@mytoyou za pokus nič nedá, prinajhoršom ju pošle do prdele a aspoň bude vedieť na čom je.

mytoyou
autor
23. jún 2021

ďakujem vám všetkým za názory, väčšina potvrdila moje myšlienky, že by mala urobiť prvý krok a pripraviť sa na možné odmietnutie, ale aj na množstvo otázok
Dám vedieť ako dopadla

mytoyou
autor
23. jún 2021

@asia83 môžem ťa ubezpečiť, že je to skutočný príbeh - žiaľ aj také sa stávajú a človek niekedy potrebuje poznať aj nestranný názor a možno aj reálnu skúsenosť

lubkavargova1
23. jún 2021

Tak kontaktovat moze, ale tak nech sa pripravy, ze pridu aj neprijemne otazky. Ale fakt je ten, ze ak je to pravda, ako prve by mi zablikalo: "co ta zena chce?" Ak doteraz ma nekontaktovala, tak tam nieco bude...

21oktober
23. jún 2021

@lubkavargova1 nuž čo chce. Dieťa je dospelé , nepotrebuje už starostlivosť , rodič možno pociťuje nejaké výčitky svedomia a chce mať " rodinu " , tak tá káva , pizza alebo nejaké to pivo občas so strateným dieťaťom často sú takou náplasťou na tú celú situáciu .

loginexistuje
23. jún 2021

@lubkavargova1 jasne to je pravdepodobna otazka co chce u mamy mojho muza to boli peniaze tak to potom proste ukoncil

lubkavargova1
23. jún 2021

@21oktober a moze mat aj dlzoby, exekuciu na krku, alebo nejaky iny problem s ktorym by si to dieta fakt zamotalo poriadne zivot dalej.
No mozno ja to vidim velmi cerno, ale ked doteraz jej nechybal a odrazu..tak to stale zavana "niecim"...

21oktober
23. jún 2021

často sa zamýšľam nad tým ako sa musí reálne citiť ten druhý rodič , ktorý sa stará , vychováva , učí , vstáva a behá po lekároch a druhá strana nič, keď mu dieťa po 18 roku života oznámi idem s otcom na pivo , s mamou na kávu , idem tam a tam . Neviem sa do toho plne vcítiť , nie som v tej situácii, ale asi to nie je dobrý pocit.

mytoyou
autor
23. jún 2021

čo tá žena chce? nie sú za tým žiadne zištné dôvody, poznám ju 10 rokov a rozdala by aj posledné ...od nikoho nič neočakáva, nemá žiadne dlhy a pod.
Prežila si v živote toho dosť od kedy sa poznáme, čo bolo predtým viem len z rozprávania
Možno by jej stačilo jedno stretnutie, aby sa mohli porozprávať, vysvetliť si niektoré veci ...a aby ho poprosila o odpustenie, určite by nešlo o časté stretnutia ..stále, žije na inom konci Slovenska