Stretla som kamošku po dlhšom čase, ja so bola zvedavá ako žije a ona... ze však má videla na fb, na vianocnom večierku cez fb našej spoločnej kamarátky. Tak som si dala zalezat, aby som nebola v kazdom mobile a zrovna ma cvakla ta sliepka a nakrmila fb cudzimi fotkami.
Ja na fb nedávam ani fotky, ani citaty😄mam ho vlastne len keď chcem pozrieť nejakú stránku Tým neodsudzujem ludi, ktori žijú fbukom, insta... a plesknu tam všetko od po Ž. Ja to ale takto nemám... A henta blbka ma tam uverejní... 🙆♀️
Ahoj Katka, môžeš prosim ťa tu fotku, na ktorej som vymazať? Ďakujem.
To je všetko, nemáš za čo.
blbka, sliepka? Tak nazves kamaratku?
Veru s tebou by som sa kamarátiť nechcela.Normálna žena nenazve kamarátku blbka, sliepka.Trápne.Ved jej povedz hej TY sliepka, blbka tvoje slova nefotografuj ma.
vsak sed doma v sukromi, tam ta hadam nikto fotit a postovat na fb nebude..
Tak si na buduce daj masku, ked pojdes do spolocnosti😉
musím sa zastať autorky, má pravdu. Je autorkina vec prečo tam tie fotky nechce dať. Ked bola odfotena bez suhlasu, tak tie fotky tam nemaju čo robiť. A blbka sliepka nech tam vešia svoje fotky, to je jej vec. Autorka ma na to pravo a vaš nazor , nie je dôležitý. Ale tu vidieť, čo vacsina z vas považuje za normalne.
Napr. kukuk29 nepochopi... To ma mrzi, lebo mala by chapať a hlavne RESPEKTOVAťtsukromie druhých
ked ju niekto odfoti na verejnosti, nemôže fotku zverejniť, môže ho žalovať. Ked sa postaviš pred TV kameru, tak s tym suhlasiš, vieš o tom že ta nakrucaju, ked nesuhlasis, nemôžu odvysielat
@kataina "Podľa § 12 ods. 3 Občianskeho zákonníka podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy sa môžu bez privolenia fyzickej osoby vyhotoviť alebo použiť primeraným spôsobom tiež na vedecké a umelecké účely a pre tlačové, filmové, rozhlasové a televízne spravodajstvo."
Takze v reportazi alebo ak niekto fotku oznaci ako umelecke dielo tak suhlas nepotrebuje ;)
@kataina súhlasím s Tebou. Napríklad keď sme boli so známymi na plese a odfotili sa mobilmi, tak známa ma poprosila, aby som fotky s ňou nikde nezverejňovala. Hovorím jej na to, že v živote by som si to ani bez opýtania nedovolila. Ale ako vidieť, nie každý je v mediálnej gramotnosti doma.
@anonym
ja som to pochopila tak, že bola odfotená v kolektíve, medzi ostatnými ľuďmi, kolegami.
či bola na foto len sama a označená?
a za ďalšie.... tá tvoja kamoška ťa videla na fotkách spoločnej kamošky a ty si tie foto nevidela? no divné...
@fineta tak si to predstavujem aj ja. Boli sme na výlete, kamarátka nás odfotila s jej dcérkou.... Idem o týždeň cez mesto, známa mi hovorí, Jéj boli ste tam a tam, krásne tam je. Ja som pozerala ako puk, že odkiaľ vieš? Ona: však XY dávala fotky na IG 🤔 Prosím? Hneď som jej zavolala, povedala, že si to neprajem. XY sa veľmi čudovala, že však o nič nejde. Ja IG, FB nemám, nikomu neposielam fotky, čo koho po tom kade ja chodím a kedy, čo mám a nemám v byte, na záhrade... Ešte väčšia drzosť je, napr. kamarát má deti (10, 6, 4) jeho sestra, krstná, švagriná sa fotia s ich deťmi a vešajú to na FB. Pritom kamarát nemá soc. siete, jeho žena len za účelom svojich hobby... Keď rodinu upozornili, že si to neželajú, ešte boli za.... Takže? Dnes už je fakt málo súkromia, a kto ho chce udržať, je za podivína 🙄
@fineta je to možné. Ja sama za seba nerozumiem prečo ľudia zdieľajú svoj život s niekým (ani nevedia kým) na opačnej strane obrazovky. Napr. z pôrodnice, kojenia, oslavy, dovolenky, kostola, úmrtie... (viem, že kamošky, spolužiačky to tak robia, klikajú, sliedia, kto, kde, ako, s kým, potom ohovárajú... otras) Proste, mne to vadí a stojím si za tým.
@jamimo no a potom zdieľaj s takýmito "kamoškami" život, že... väčšina publika oň úprimný záujem a radosť z neho nemá, možno naopak (keďže ohovaracky ako píšeš 🙈), v niektorých to vyvoláva depresie a zvyšným sú úplne ukradnuté zážitky človeka na opačnom konci. Tak to teraz jednoducho je. S pravými kamošmi nie je potreba nechávať si odkazy cez siete. Keď si niektorí ľudia neželajú byť videní na platformách a zanechávať o sebe takúto stopu, je to ich rozhodnutie a našou povinnosťou je rešpektovať ho. Nie každý sme mediálny typ. ☝️😁😁
Takisto si niektorí rodičia neuvedomujú, aký môže byť na internetoch nebezpečný digitálny zrod dieťaťa. Možno by stálo za to naštudovať si niečo o sharentingu.
Veď to nepíš nám,ale jej.