Ahojte, mam 8 mesačnú neter, žiaľ, jej matka, moja sestra, sa nedá nazvať prikladnou...je o ňu postarané, je najedena, čistá, ale inak... Sestra ju necháva hrať sa na posteli (zrejme nič nehrozí, lebo tým, že majú doma psa, ju nedáva na zem a nenaučila sa ešte štvornožkovať), zatiaľ čo ona sa venuje svojim záležitostiam. Keď ju už omrzí hrať sa a plače, tak ju kojí, aby zaspala. Dieťa je už veľmi tučné, lebo je neustále kojené, keďže je dosť plačlivá a takto prestane plakať. Nemá skoro žiadnu interakciu s rodičmi. Jej život je spať, kojit, spať, kojit a medzitým sa trochu sama pohrať. Je mi jej hrozne ľúto ale neviem ako to dat sestre najavo, už som jej niečo naznačila, ale urazila sa. Neviem čo mám robiť, ako mám sestre vysvetliť... Snažila som sa ísť jej príkladom na návšteve u rodičov, ale ironicky poznamenala, že nič nerobím (pretože mám pri sebe dieťa).
@pracujucazienka suhlasim....autorka predpokladam dieta nema...ale vie ako to treba.
Mozes mi prezradit ako ju mala naucit stvornozkovat?
Tak hlavne s 8m dietato sa este neda nejako hrat. Moj syn sa hral sam. Ked som s nim chcela nieco ja robit, nemal zaujem. Dcera, to uz bolo ine, kedze ona sa tesila spolocnosti brata a teda bolo vidiet, ze ona je ina nez on. Ta chce vzdy spolocnost. A ze tucna, no snad chodi k dr, tak ta ju snad upozorni, ze ma vela kil. Uvidis az budes mat svoje
Mam dieťa. Ale venujem sa mu. Sme spolu, hráme sa, socializuje sa
@dskjhfdlkdjhl no keď dieťa ani nedáš na zem aby skúšalo tak sa nenaučí
Ty si s nimi 24h denne? Lebo pokial nie, tak nemozes vediet co robia cely den doma
8 mesačné dieťa zďaleka nemusí ešte štvornoškovať.....jej dieťa - jej výchova....ak si chceš s ňou zachovať dobré vzťahy, tak jej raď len ak ťa o to požiada.....sama musí prísť na to, že niečo robí zle alebo že jej dieťa "zaostáva".....to že dieťa nedáva na zem ked si u nej, nič neznamená.....
@petulda333 boli sme spolu 2 týždne u babky. Proste dieťa odloží na posteľ a ide do záhrady. Ani nevie kedy plače,či je v poriadku. Ja som malú utešovala, lebo ona ani netušila...
@malva123 aj keby mala ale však prečo by mi mal niekto hovoriť do mojej výchovy?akoze vyjadrit svoj názor môže ale tým to začne aj skončí..neviem ako by sa autorke páčilo keby jej sestra povedala že sa jej nepáči ako sa stará o svoje dieťa?Podla mna by spadla na rit ,že prečo sa do takých veci stará ..ži a nechaj žiť..alebo ako sa hovorí nehľadaj problémy tam kde niesu(a hlavne niesu ani tvoje) 😉
Podľa mňa sa do toho nestaraj. Ze je tučné a stále ho koji? Keby nechce nepije. A ako ma učiť svornozkovat? Stále dávať silou mocou na 4? Nebuď ako moja svokra moju 8 mesačnú do všetkého tlači už by chcela aby aj behala a jedla aj bryndzové halušky.
To je celkom normálne, vždy nájdeme na iných mamičkach niečo, čo by sme my v živote nerobili, alebo nám to príde cudne... U niektorých viac u iných menej... A je jedno ci ide o sestru, kamošku ci neznámu ženu....
Nerieš, môžeš jej jemne naznačiť svoj názor ale ďalej to už nechaj tak, zbytočne by ste si pokazili vzťah. Je to jej dieťa, nech si ho vychováva ako uzná za vhodne....
Na tvojom mieste sa nestarám o cudzie deti a prizerám svoje .
2t su nic a aj my ked sme u babky, tak dieta polozim a chcem mat klud. Nech ju zabavia stari rodicia 😀 doma som s detmi vkuse, tak obcas chcem pokoj, takze ked sme u nasich ci svokrovcov, tak deti neriesim.
Moja,dcéra nikdy nestvornožkovala ani nelozila a na bruchu už vóbec nezniesla byť a je tu zdravá a živá.Nezazanechalo to na nej žiadne následky.Keď je dieťa spokojné tak nie je čo riešiť.
tak ale zrejme dieťa nechala samé lebo vedela že si tam ty a ak niečo dáš naň pozor....to ťa nenapadlo? lebo pochybujem že by nechala dlhšie samé 8mesačné dieťa nech si robí čo chce....zrejme išla k babke aby jej pomohla a keďže si tam bola aj ty, tak sa polahla že deti povaruješ ty....
Ja sa nestaram do výchovy, pretože ona nevychovava. Necha dieťa tak a venuje sa záľubám. Nestará sa. Nakŕmiť, prebaliť, okúpať, dovi. Vám to príde normálne?
Trosku si oponojus. Pises, ze sa nestara a vzapati, ze nakrmi, prebali, ojupe. Co viac ma robit? A na zaklade 2t ides sudit? No vdaka za taku sestru. Boze
Napísala som u babky lebo tam kedysi žili naši starí rodičia, ale už tam nežije nikto, boli sme tam samé dve a dieťa nechávala v dome na poschodí aj keď som sa vonku kočíkovala.
*oponujes a okupe
Ako,bude dieťa rásť,tak bude donútená aj vychovávať,aj riešiť iné veci ktoré prídu..
Úplne v pohode kopec “žien” nerobí ani to
@petulda333 starostlivosť nie je len nakŕmiť a prebaliť, ale aj interakcia, láska, socializacia.
podľa toho čo píšeš sa o dieťa stará....možno sa ti zdá že dieťa málo pestuje alebo mojká, ale to je tvoj názor....s 8mesačným deťaťom sa ešte veľa nezahrá🙂
Jasne. Presne som cakala, ze ked nebudeme s tebou suhlasit, tak budes tu situaciu vyostrovat. Ach. Nestaraj sa!
Tipujem, ze tvoje v 8m uz chodilo, rozpravalo ci citalo 😂 este raz, staraj sa o seba
@mogaa neviem ja som sa zahrala, my sme sa s mojim od mala blaznili, hrali, smiali
Ale suhlasim s tvojim nadpisom. Aj ja ju lutujem, ze ma tetu kt chce silou mocou buzerovat jej matku
@petulda333 ja ju nebuzerujem, to si odkiaľ zobrala?
A uvedom si, ze kazda z nas je ina. Ty si sa hrala, salila, lenze nie kazda to tak vie. Kazda robi co moze a co mysli, ze je dobre. Pokial svoje dieta neohrozuje, nebije tak sa nestaraj.
Ak ti môžem poradiť ..nestaraj sa do výchovy “cudzích” ľudí..v dobrom..čokoľvek čo povieš budeš zlá..každá z nás je háklivá na svoje deti..postaraj sa o tie svoje ako najlepšie vieš a ostatne nechaj na nich..každá z nás ma právo vychovať si dieťa ako chce