Ľudia, ktorí nechcú mať deti

mikasa_ackerman
10. dec 2023

Ahojte, chcela by som dosiahnuť slušnú diskusiu na tému ľudia, ktorí nechcú mať deti. Prečo keď sa niekto vyjadrí, že nechce mať deti (je jedno pre aké dôvody). Tak sa ho ľudia snažia presvedčiť o opaku, poprípade sú rovno naozaj hnusní. Čítala som nedávno príspevok o tom, že sa nejaká modelka rozhodla nemať deti a tie komentáre pod tým boli podľa mňa naozaj až moc, toľko nenávisti k človeku, ktorý vlastne nič zlé neurobil, len sa proste rozhodol nemať deti. Nerozumiem tomu naozaj. Ako to vidíte vy? Zaujíma ma váš pohľad😊

juliacenc
10. dec 2023

V tej konverzacii, ide zrejme o nieco ine, alebo aj o nieco ine sa mi zda…

annm81
10. dec 2023

@mikasa_ackerman Vôbec nejde o to, čo povedala, ale o to, kde prebiehala diskusia. Sociálne siete sú úplná stoka, kde sa vždy prejaví pravá tvár každého človeka.

mikasa_ackerman
autor
10. dec 2023

@annm81 áno súhlasím, sociálne siete sú stoka. Ale celkovo to presviedčanie je veľmi bežné v reálnom živote.

la_dolce_vita
10. dec 2023

Mne to pride vytrhnute z kontextu, kedze nevieme, ako sa dotycna prezentovala a ako to bolo podane. Samozrejme je to jej volba a lepsie ako mat nemilovane dieta. Mne pride ale divne aj to, ze ma potrebu to vobec riesit a informovat svet o takej sukromnej veci. Mozno preto take reakcie, mozno vyznela negativne ako osoba..

mikasa_ackerman
autor
10. dec 2023

@juliacenc chcem byť trasparentná, takže tu je jej príspevok na instagrame okolo ktorého sa to strhlo. Ale pripomínam, diskusia nie je o tom príspevku, to bolo čisto ako príklad. https://www.instagram.com/p/C0GBPUvLwJN/?igshid...

liusa82
10. dec 2023

no ja deti nechcem ani neplánujem.Nikdy som po nich netúžila nejako extra a nikto ma neprehovára.Asi mám šťastie na fajn okolie aj rodičov ani tí do mňa nerýpu a to vnúča nemajú ozaj nijaké lebo som jedináčik.Mamina ma v tom dokonca aj podporuje

la_dolce_vita
10. dec 2023

@mikasa_ackerman hmm, verim tomu, ze jej to je uplne jedno, co si o nej niekto mysli.

mikasa_ackerman
autor
10. dec 2023

@la_dolce_vita vyššie, je jej príspevok na instagrame. S tým “prečo to má potrebu riešiť verejne” povedzme si pravdu, spoločnosť je taká aká je, otázky typu “kedy bude svadba/deti/ďaľšie dieťa… sú stále frekvetnované aj pre ľudí, ktorí nevystupujú na sociálnych sieťach. Pre ňu boli očividne tak frekventované, takže sa k tomu vyjadrila. Ale pripomínam, diskusia nie je o tom príspevku, to bolo čisto ako príklad.

miadi
10. dec 2023

Je vela internet trollov . Volakedy na youtube som citala horsie komenty k videam chorych deti. Ze to je hnus mali to zabit nez to nakladie vajicka atd. A rovnake blbosti k videam maciatok. Uz som tam davno nic necitala ale Snad to uz admini mažu. Ja by som nikoho nepresviedcala aby sli proti svojmu presvedceniu. Mat deti je uzasne no nie je to pre kazdeho. Naopak si Myslim , ze je vela ludi co by ich mat nemali, ked nemaju zaujem sa o ne starat ci nevedia im dat lasku atd.

miggy
10. dec 2023

Za mňa - lepšie sa rozhodnúť deti nemať, ako ich mať "nechtiac" a nemilovat...tiež mám kamošku, ktorá deti nechce a je to úplne skvelá žena. Ale vidím, že keď je s mojou dcérou viac ako hodinu, už má dosť. Nepovie síce nič, ale vidím, že byť mamou by nedala. A je to OK.

moneequa
10. dec 2023

Je to kazdeho osobna vec, neviem preco by mala byt povinnost zeny mat deti a preco sa spolocnost stara do takych zien, akoby ludstvo vymieralo a zaviselo na kazdom novom zivote..Zivot ponuka plno moznosti ako ho naplno prezit, nie len starat sa o deti..

diewcatqoo
10. dec 2023

Je kazdeho osobna vec, ci sa rozhodne mat alebo nemat deti. Nikto si nezasluzi, aby ho niekto sudil kvoli takemuto rozhodnutiu. Priklanam sa k tomu, ze radsej nemat deti, nez byt rodicom a takto sa vyjadrovat o druhych.
Zistit, ze moj rodic pise niekomu taketo veci, tak dost by som prehodnotila svoj pohlad na neho. Stacilo mi, ked som zistila, ze moja celkom blizka rodina vypisovala na fb, ked zomrela nejakemu politikovi (tusim Hrnko) po leteckom nestasti cela rodina, ze tak mu treba a mal tam zdochnut aj on. Doteraz sa na toho cloveka nedokazem pozriet. Je to hnus, co niektori ludia dokazuju na internete.

nikpa
10. dec 2023

@mikasa_ackerman každého vec, či bude mať dieťa, čivavu alebo nič 🤷 akurát škoda lebo nemá nám kto na dôchodky robiť, to len tak na odľahčenie 😅

misiak7777
10. dec 2023

@mikasa_ackerman ja mám 40 a nikdy mi netikali hodiny. Nie som materinský typ a deti ma znervózňujú. Zároveň by to bola pre mňa strata slobody.. ale deťom kamošiek rada kupujem darčeky a drobnosti, sú to také moje malé svište, ale po hodine mám z nich bolehlav 😃😃

eliska13
10. dec 2023

@mikasa_ackerman je to každého vec.Niektori ľudia nedospejú a boja sa zodpovednosti, alebo majú kariéru a vedia, že by dieťa stradalo.Moja kolegyňa je v 36 r prívesok svojej mamy, takže ani necíti potrebu mať deti sama je dieťa.Kazdy raz prehodnotí či to bolo správne.A to, že ľudia sa vyvrsuju na sieťach je bežné ani ma to neprekvapuje

lucia13022023
10. dec 2023

Častokrát si ľudia myslia ze len ich pravda je pravda a ze len ich názor je názor a nevedia rešpektovať druhých. Preto sa snažia silou mocou presadiť svoj názor a ich pravdu.
Ja som človek co túžil po dieťati od malička, mala som veľmi rýchlo určené priority a ciele. Mam najlepšiu kamarátku, ktorá nemá vzťah k deťom, nechce mať deti. Nechápala moju túžbu po dieťati a ja som nechápala to ako človek nemôže chcieť dieťa.
Ale aj tak sme najlepšie kamarátky, rešpektujeme sa, a ani raz som jej nepovedala ze raz to olutuje, raz bude chcieť mať dieťa a rovnako ona mne tiež nikdy nevnucovala svoje názory prečo nemať dieťa. Vola sa to rešpekt a veľa ľuďom chyba

alickapusinka
10. dec 2023

Je to každej ženy vec.

cocolinka
10. dec 2023

Ja mam celkom cerstvu skusenost, tiez sme sa rozhodli spolocne s partnerom nemat deti, jednostranna dohoda, ja mam deti rada, ale jednoducho vnutorne necitim potrebu mat svoje, ale spat k veci, nastupila som do novej prace, prvy den otukavanie, kolegyne sa ma pytali, odkial som, kolko mam rokov, no proste tak vseobecne, zoznamovacka a potom sa ma pytali, ze kolko mam deti, povedala som, ze ani jedno..prisaham bohu v kancelarii ostalo take ticho, normalne zastal zivot, poculi by ste asi aj muchu prdnut a potom tie pohlady kolegyn ako keby som mala tri hlavy 💁‍♀️😂 akoze ja si z toho nic nerobim, je to moja vec, ale tato reakcia zatial vedie nad vsetkymi za moj zivot 🤭 myslim, ze to je kazdeho osobna vec, ale zase na druhej strane, nechapem tie coming out-ty k takymto temam na socialnych sietach, rozhodla si sa tak ok, rozhodla si sa mat desat deti tiez je to v poriadku 💁‍♀️

drahomirrra
10. dec 2023

Je mi to uplne fuk, chleba lacnejsi nebude, este keby ma toto malo trapit… 😁
Divne je skor to, ako “zraaaazu” idu tieto zenske so svojimi dusevnymi poryvmi na web, koho trapi ich maternica. Normalne je to unavne.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ada12345
10. dec 2023

Mne to pride, ze zeny, ktore maju potrebu to verejne riesit chcu byt len zaujimave. Vsak ked sa niekto spyta, slusne odpoviem, ale nemusim to rozoberat takto na verejnosti, kde sa da ocakavat, ze diskusia nebude len podla gusta autorky.

juliacenc
10. dec 2023

@mikasa_ackerman no presne… diskusia nie je o prispevku, takze umyselne si isla vyvolavat konfliktnu diskusiu…

barborachors
10. dec 2023

@nikpa aj keby sa rodilo viac detí, tak by tu tie deti neostali ale pekne vystudovali za štátne a sli pracovať a žiť do zahraničia. V tomto štáte sa zije dobre len fakt majetnym ludom, potom zlodejom a takým tím uspesnym, ktorý si tu stihli vydobit teple mestečka na dobrých flekoch, pripadne boli sikovni a vyštudovali IT/pracujú v IT.
Inak bieda. Drtiva väčšina ľudí tu zije v paneláku, ma jedno auto, 1-2 deti a kupuju si lepenkovy nábytok z Ikea. (Nic proti Ikei samozrejme nemam)
Je smiesne, ak sa nejaká 20-30 rocna vyjadruje o tom, že nebude mat deti. Lebo vacsina z nich aj tak potom tie deti alebo jedno dieta má. Nech napíše v 40 ako je na tom. Lebo v mladom veku este moze vymýšľať a odkladat.

ivik4
10. dec 2023

Vsak ked nechcem tak nechcem,ja to beriem, kazdeho naplna nieco ine. Ale naco to verejne pretrcat , koho to uz len zaujima ci niekto druhy chce dieta.

espeo
10. dec 2023

Ja som raz s ročným synom v kočíku bola v kaviarni. Bola tam partička mladých bab, okolo 25. Potom prišla pani so psom. Tie baby sa išli posrat z toho, aký bol ten havinko krásny, chutný.... a ja kukám, ze o tomto je svet a zmýšľanie mladých ľudí, oni sa nejdu posrat z mláďaťa cloveka, ale z mláďatá psa, mačky, alpaky. V zásade mi to nevadí. Sú prazdnejsie škôlky, školy. Ale pýtam sa, kto týmto ľuďom bude chodiť upratovať, keď budu starí? Kto im nakúpi, kto ich v nemocnici ošetrí, kto im vytriezvenie zadok? Mačiatko? Kto im podá tabletku, či pichne injekciu, keď budu chcieť eutanaziu? Umelá inteligencia? Humanoidny robot?

marca12
10. dec 2023

@eliska13 Nie je to o strachu zo zodpovednosti. Necham,preco matky sudia zeny,ktore nechcu mat deti.

marca12
10. dec 2023

@ivik4 Nevies si predstavit,aku sikanu zazivaju pary alebo zeny,ktore nemaju deti. A to pisem o beznych zenach. Aku sikanu musi zazivat znama osobnost a navyse denne niekolkokrat pocuvat rovnake otazky ohladne deti. Tak sa vyjadrila hromadne,co je na tom zle?

vler
10. dec 2023

@espeo velmi cudny nazor. Mne pride normalne ze take mlade baby-25 r- su viac unesene z psika ako dietata, na ktore maju v dnesnej dobe tolkych moznost dost casu.
A teda, a som tiez dobrovolne bezdetna, a tie sluzby ktore si napisala si planujem zaplatit. Penazi by som mala mat dostatok, kedze ich neminam na dieta, ale investujem.

la_dolce_vita
10. dec 2023

Aku sikanu? Dnes je dost caste, ze sa nedari a ludia s tym skor sucitia. Neviem, aky je dovod v tomto pripade a to moze vysvetlovat tie komentare. Ta zena neposobi ako matersky typ, ale to je uplne jedno, proste ked toto riesi na internete, tak musi ratat s roznymi reakciami. Mna skor udivuje to, ze to vytrubuje do celeho sveta. Nie je povinnost o tom podavat hlasenie 🙂

eliska13
10. dec 2023

@la_dolce_vita to sú ľudia čo potrebujú pichnúť osieho hniezda a mať trocha pozornosti