Ľúbi ma?

18. jan 2022

Ženy idem k vám po vaš názor..Bol som 21 rokov v manželstve s ktorého mám 3 deti..Ex sa zamilovala do ,,niekoho" a aj podala o žiadosť rozvod..Rozvod som dosť ťažko zvládal pretože som nechcel opustiť rodinu ktorú sme spolu mali...Po nej som mal známosť s ktorou to nevyšlo a po pár mesiacoch som spoznal terajšiu priateľku s ktorou mám ďalšie dieťa a tu nastáva ďalší prelom.. Priateľka je odomna mladšia o 14 r. A bývame spolu už vyše roka a za ten rok som sa na ňu mohol x krát spoľahnúť ako za tých 21r. s Ex, Cítim a vidím že doteraz ma nik tak neľúbil ako ona, proste v nikom som nemal taku oporu a aj finančnú ako v nej, lenže vždy mi vie občas vytknúť že nieje v ničom prvá... Priateľka je slobodná a má 1dieta, občas sa správa ako keby mala výčitky že si so mnou začala a a občas zase ako milujúca žena neviem proste niekedy si myslím že má opustí a nájde si niekoho u koho bude aspoň v niečom prvá

kate211
18. jan 2022

Prva? Co to znamena v preklade? V com neni prva?

autor
18. jan 2022

@kate211 No napríklad už len tým že nemôže ísť do kostola a niekomu patriť pretože stále len cudzoloží😀

kate211
18. jan 2022

Stale len cudzolozi? A ako s kym? Ona ta podvadza?

ivca88
18. jan 2022

Tak jej povedz , že nebola prvá, avšak dôležitejšie je, že bude posledná.
A nech si už ona v hlave preberie, že čo je pre ňu dôležitejšie.

ivca88
18. jan 2022

@kate211 isto to myslí tak, že nie sú zosobášení v kostole. Ona je pravdepodobne silno veriaca 🤷

janai1
18. jan 2022

Niekomu patriť? 🙄

autor
18. jan 2022

@ivca88 V jej krátkodobých predošlých vzťahov boli taktiež muži ktorý boli od nej starší tak isto ako aj ja tak mám niekedy divné myšlienkové pochody že asi pri mne prišla na to že by chcela seberovneho vekom🤔

mandala77
18. jan 2022

koľko máš Ty, koľko ona?

autor
18. jan 2022

@mandala77 Mám 45 r. Ona bude mať čochvíľa 31

kate211
18. jan 2022

Autor, ale mate spolu dieta. To, ze sa nevezmete v kostole vedela predtym, ako sa Vase dieta narodilo. Ona ma okrem spolocneho dietata este jedno? Snad nebude cely zivot len hladat, kto by sa ku nej hodil.

ivca88
18. jan 2022

Pardon za úprimnosť, ale vy nejako moc premýšľate... Obaja.. 🤷🤦
Vedela že si starší, rozvedení, s deťmi ? Vedela.
Tak čo riešite ?
Keď ste sa mali radi a splodili ste dieťa, tak čo si do prdele teraz komplikujete vzťah cez nejaku vieru či myšlienkové pochody.
Raz keď mám niekoho rád a rozhodnem sa s ním byť, tak to už proste viac neriešim.
Moja mamina má také krásne príslovie ,, neryp do hovna, lebo bude smrdieť" 😬😁
A ono to fakt platí.
Keď ste spolu a máte sa radi, tak neriešte minulosť a svoju pozornosť venujte radšej nejakej príjemnejšej aktivite ( večera, divadlo, šport, prechádzka ..) ... A nie polemizovaniu že nemôže nikomu patriť 🤦

mandala77
18. jan 2022

mne príde, že máš nespracovaný ten rozvod a máš v sebe strach, aby sa Ti to znova nezopakovalo. Môžeš si namýšľať veci, ktoré nie sú, mať pochybnosti, moc ju sledovať, čo povie, čo tým myslí. Tým vytváraš napätie.Ty ho máš v sebe, ona môže pocitovo na to reagovať, nemusí to byť na vedomej úrovni.

0silvia0
18. jan 2022

mozno to nie su ziadne jej vycitky, len ty to tak desifrujes. Nepestuj si teraz komplexy z toho, ze ona by mozno prijala aj rovesnika... to su tvoje dohady, ved sa s nou o tom porozpravaj.

jaskolka
18. jan 2022

Trochu zvláštne píšeš...
Na jednej strane sa môžeš ba ňu vždy spoľahnúť, a potom hneď že nevieš ci ta miluje, že to ti nedáva najavo a ze chce byť prvá..
Priateľka je teda veriaca? A nemôže ísť do kostola, či ako? Alebo sa nemôže v kostole vydať? Lebo ty si rozvedený?Povedala ti to?
A to ze s tebou šla do postele a ma dieťa za slobodna, to je už nevadí? Alebo nevadilo predtým? Veď to ste si ešte skôr mali vyjasniť...
Keď predtým stále mala staršieho partnera, ako si došiel k tomu, že by odrazu chcela mladšieho?
Co konkrétne teda robí, že by chcela ísť od teba?
Povedala ti vôbec niečo v takom zmysle?
Nebude to len v tvojej hlave že si vymýšľas a predstavuješ rôzne veci co, čo vôbec nie sú pravda?
Lebo fakt tvoj štýl písania je taky zvláštny, až zmätocny
..akoby sám ty si mal nejaké problémy a v podvedomí to presúvas na ňu...

sissy27
18. jan 2022

no nič v zlom, ale keď chlap povie, že má finančnú oporu v žene, tak by som utekala rýchlo a ďaleko... a ona ešte túži po svadbe s tebou. To by si si mal vážiť a pokľaknúť s prsteňom, nech ti neujde.
Prvá už nebude, ani vaše spoločné dieťa už nebude prvé, ale vzťahy nie sú olympiáda aby sa hralo o prvé miesta.
A neviem čo ju tak trápi svadba v kostole - sex s tebou mala aj bez manželstva, aj dieťa ti porodila, tak hádam nebude bazírovať teraz na svadbe v kostole. Inak aj to sa dá, stačí nájsť správneho farára...

autor
18. jan 2022

@mandala77 Myslím že má podvedie,viem nemal by som na to myslieť ale myslím

tamtamka26
18. jan 2022

Podľa mňa veľa rozmýšľaš o čom netreba... Veď sa jej teda opýtaj, či niekedy chcela byť v niečom prvá. Pravdepodobne bude kukať na teba ako puk 😄 a ty už predpokladás, že ťa podvedie... 🙈. Možno jej občas len lietajú hormóny a ty to už vidíš tragicky.... A ze my sme divné 😄😄

jaskolka
18. jan 2022

Možno je v tom oveľa viac, ale podľa toho, čo píšeš, mi pripadá, že máš 15,nie 45.a riešiš úplne hlúposti....

danielinaa
18. jan 2022

autor: ak je tak veriaca ako tvrdis, nikdy ta nepodvedie. Tomu ver. A urcite ju poziadaj o ruku. Ked uz v kostole nie, majte aspon svadbu na urade. Aj tym si u nej stupnes. A potom mozete skusit anulaciu. Mozno Vam to vyjde, a po svadbe na urade, budete mat aj v kostole, netreba zufat. Uvidi, ze ti na tom zalezi. Lebo vacsinou riesia zatial sobas na urade a po nom aj tu anulaciu. Nemas co stratit a ked uz mate spolocne dieta, ziada sa aj ten sobas, urcite to pre nu vela znamena ak je veriaca. Teraz uz su tie anulacie lahsie dosupne ako v minulosti, treba urcite skusit.

stary_ujco
18. jan 2022

Jeziskove stradivarky, bud kus chlap... Furt tu len citam o kdejakych chmuloch a zrazu dôjde do diskusie babovka, co sa v 45 rokoch ľutuje, ako ho zarucene podvedie mladá baba, lebo jej nedokáže splniť jej túžby.

marca12
18. jan 2022

Uzivaj si pritomnost a neries. Bud vdacny za cas straveny s nou. Ci ta podvedie,neovplyvnis a ked budes takto presvedceny,sam jej to takymto postojom natlcies do hlavy. to,ze je ona nevyzreta a depta ta svojimi uvahami o prvenstve je jej problem. Dospela zena,ktora ma nieco za sebou sa nebude uchylovat k snom o prvenstvach. Predsa nemoze cakat,ze muz po 40tke caka akurat na nu,nezadany,najlepsie este aj panic so skusenostami statneho samca,nie? Ako kde ona zije? Nenechaj sa zdeptat a bud chlap.

janickacrazy
19. jan 2022

Veď zobrať sa môžete aj na úrade. Možno túži po svadbe. Chápem ju, že jej to vadí, že nie je v ničom prvá, zažila som podobné. Mala som ex, ktorý bol už predtým ženatý, mal deti, býval v byte, kde všetko zariadovala jeho bývalá. Tiež mi to tak občas prišlo, že keby sme mali spolu dieťa alebo svadbu, že preňho to už nebude také ako pre mňa. Kto nezažil, ťažko pochopí. Ale zase nedeptaj sa dopredu, že ťa opustí. Buď trochu chlap.

loliki
19. jan 2022

Môj názor: Ona by potrebovala pocit istoty - svadba. Výčitky má, lebo sa bojí, že ten vzťah nikam nevedie. Ty sa síce pýtaš, či Ťa ľúbi, ale skôr sa bojíš ďalšieho zranenia z rozchodu a chceš vedieť, či Ťa neopustí, či Ťa nepodvedie. Pouvažuj, čo Ty sám potrebuješ a čo Ty inému ponúkaš. Potrebuješ len náplasť na ubolenú dušu? Alebo ponúkaš istotu a ochranu pre tú, ktorú miluješ? Nikto nevie zaručiť, že Ťa ten druhý nesklame. Ty však môžeš dorásť, dospieť k odpúšťaniu(milovaniu) znova a znova.