Milé žienky, mamičky !
Plánujeme druhé dieťatko, chceme sa začať snažiť od augusta. Ale moj mm je tak neskutočne lenivý !!!!!! čo nepoviem 100 krát, to nespraví. A samozrejmeto ofrfle. Teraz vstal napr po nočnej a namiesto toho aby išiel obedovať so mou a dcérkou, si sadol na trištvrte hodinu na internet. hovorím mu nech aspon obuje malú, aby nebehala bosá. a on je ako hluchý ! mna to už neskutočne vytáča tá jeho lenivosť. druhé dieťatko si prajeme obaja veľmi !! ALe neviem či sa do toho púšťať s niekým, kto sa nevie pomaly postarať ani o seba. navarím, predložím mu na stol a namiesto toho aby poďakoval, ešte frfle že musel odísť od počítača. je to normálne?? to sú všetci chlapi taký?? u nich v rodine to je tak, že ženy skáču a chlapi sedia 😠 😠 😠 ale ja končím! idem skladať sušiak práve, má tam veeeelmi vela ponožiek.. a ja mu ich mám párovať a skladať veci do skrine? haa kašlem na ňho... hodím mu to všetko na kopu a nech sa stará!
takže neviem, či nepočkáme s druhým dieťatkom, kým sa mm nenaučí starať aspoň o seba!!
nechcem byť zlá alebo nespravodlivá, ale jasné že aj pomáha... ale nikdy sám od seba. 😠 😠
@yokralovnayo nieje taky kazdy.. ale ked uz raz to ma v sebe.. stareho psa novym kuskom tazko naucis.. zelam ti vela sil v boji proti veternym mlynom 😔
@rora moj nastastie na F nachodí .... on si iba raz denne podáva tiket cez internet.. lenže tam trávi tolko času... ale mne to je jedno, nech tam sedí- ale ked malá spí !! a nie ked okolo neho behá a mrnčí a on je na nu ešte podráždený ! a potom sa len hádame...
pred pár týždnami sme mali rozhovor, presne o tomto.. slubil že mi bude pomahat, že si rozdelime domace prace.. a rozdelili sme si??? možte hadat! jeho praca je ležanie na gauči a sedenie pri počítači ...
ja už neviem čo s ním dofrasa.... fakt sa prestávam od tejto chvíle o neho starať ako o malé decko! pred pár dnami som mu 2 vecery co prisiel z roboty nenachystala a nezohriala jest. Pritom to mal všetko v chladničke! a myslíte že sa najedol?? nie, otvoril si nejaké sladkosti ...... 😀
@kohutovci on to vsetko preto tak, lebo jeho matka ich neskuotčne rozmaznávala.. ani svokrin priatel nepohne ničím... ona umývariady, varí, behá, upratuje... skáče mu okolo riti ale on sa jej aspon podakuje! 😝
@yokralovnayo sama pises ze zeny skacu a chlapi sedia.Tak ak sa Ti to bude robit veselsie s dvomi detmi,mozte sa snazit o druhe dietatko.No len priat si druhe dietatko nestaci,budes mat dvojnasobok viac starosti a povinnosti a Tvoj muz.......stale budes pre neho len tá ktora operie,ozehli,navari uprace,postara sa o deti a splni si spalnove povinnosti.
@yokralovnayo Mne moj drahy ties nepomáha..celé dni pracuje a ked je doma tak nepomoze to musi byt vinimocné aby pomohol.uz ked daco nestihnem a jemu to vadi tak spravi ale ofrfle a ponadáva pri tom.ties máme len jedno dietatko ale druhe neplánujem ja by som to sama nezvládla a kedze on nepomáha tak by som sa asi zbláznila.mam dost s jednym dakedy a nie to este dve byt denno denne sama a este vsetko stíhat aby bol milostivy spokojny. 😉
@medinila más úplnú pravdu normálne som sa v tom nasla.hh a moj drahy presne co opisujes..u nas by to ties takto bolo.
@medinila ja viem že dvojnásobok povinností atd .... chcela som dietko hlavne aby mala malá súrodenca, malý vekový rozdiel... neviem či ísť medzitým do práce.... prestahovali sme sa, takže robotu tu nemám, treba niečo nájsť.. inak materskú mám na 4 roky... takže to tak neponáhla...
ale napísala pekne, realisticky .. 😒
@yokralovnayo a kolko má malá??
@miruss_013 ja mám tiež niekedy dost s jedným, hlavne ked sa začne niekedy rozčulovať 😝
ja neviem ako dokopat toho muža k robote ! oni sú tak blbý že si myslia že my doma poriadne nič nerobíme... minule mi povedal že by mu bolo dobre na materskej, že by stále hral hry na PC !!!!!a spal by do kedy by chcel !!!!!!!! wrrrrrr 😠 😠 😠
@miruss_013 bude mať 2 roky
@yokralovnayo moj mi vikrikuje presne to iste ze by sa somnou vimenil..ze ja si oddichhujem a nic nerobim a tak vsak to asi poznás..aj moja bude mat 2 rocky uz teras v piatok.. 😅 😉
@miruss_013 jééj tak blahoželám 😉 naša bude mať v auguste ..
tiez mam doma leniveho chlapa. Teda je lenivy na robotu doma, otrocit u rodicov na dvore -na to je ochotny kedykolvek. Bohuzial ho mama tak naucila,ze mu jedlo naberie na tanier a postavi pred neho na stol, odprace i umyje....chlap tento luxus ziadal aj odo mna , preto sme sa neustale hadali na tom. Aby nevznikali hadky typu,ze je hlady,ale nema mu kto nabrat jest-prestala som mu varit. Mne staci krajec chleba,ci rozok ,cez den nieco drobne vzdy zobnem, dojedam prikrmy za malou....tak ja sa zasytim. O jeho brucho nech sa stara sam! s domacimi pracami mi nepomaha-naco vraj sa zenil? aby robil zensku robotu?? vzdavam to. Ale jedno s urcitostou viem-nikdy s nim dalsie dieta mat nechcem a nebudem. Stacilo. Ktovie ako dlho tento pristup vydrzim. Vzdy ked sa da, najde si dovod, preco ist ku rodicom (na dedinu)..zdrhnut z domu jednoducho....a doma neprelozi ani slamku. Saty mu uz neperiem, pretoze nebol spokojny s tym,ze mu neparujem ponozky....tak som mu ich zacala prat ako ich dal do kosa na pranie-v klbku stocene-aby ich mal pokope az sa vyperu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 chybu vidim u svokry-naucila tomuto luxusu vsetkych 3 chlapov co ma doma a oni bez nej sprepacenim nejdu ani s.ať...cely den je to mamiiiiiiii,kde mam toto..mamiiiiiiii, som hladny...mamiiiiiiiiiiii, podrz toto.....ako 2 rocne deti 😠 😠 😠 😠
@yokralovnayo DAKUJEM za malú...my sme vecne samé s malou obcas mi to uz ide na nervy ale co mám robiit 😨
@marikac dobre robís 😉 😉 😉 😉 😉 🙂
@marikac presne ako u nás !!!!!! aj s tým mamíííííí !!!!!!! a to má skoro 30 rokov !! ja ked ho počula minule u svokri že mamííí a ona sa rozpravala medzitym so mnou.. tak mm pridaval na hlase - z inej izby: MAMIIII MAMIIIIII !!!
no ja som myslela že sa zložím.. tak som mu pekne dohovorila.. a inak orem toho ju volal donedávna MAMIČKA !!!!!! a ona má 46 rokov !! nemá 80 ! aj svokrin priatel ju volá MAMIČKA !! je to normálne ??
bože baby som taká rada, že niesom sama kto má takého chlapa ! 😀 už sa teším ako mu dnes poobede hodím tie nepopárované ponožky na postel - nech si to uprace!! 😀 😀 😀 ani veci mu nejdem skladat... o žehlení ani nehovorím.... minule si žehlil sám košelu ked sme išli k jeho "mamičke" aj tak ju mal pokrčenú xixi 😀
ja uz som s tym mojim vlastne teraz uz len spolubyvajucim (inak ho neviem nazvat,nie je to partner,nie je to moja polovicka/ lebo sa tak nespraval) prestala bojovat po jeho hlaskach ked som od neho ziadala z casu nacas aspon umyt riad ked som ja uz po celodennej sichte okolo neho,okolo malej,okolo domacnosti uz nevladala: "nemam za teba este aj kojit?!!!" alebo "to tu zachvilu uz budem robit vsetko ja a ty sa budes len valat?!!" to vypovedalo za vsetko. lenive hovado ktoreho tak zial vychovali, tatko nerobil nic a mama behala okolo jeho zadku a aj zadku jeho brata.. a co z nich je? jeden je 35 rocny slobodny alkoholik ktoremu dodnes mamicka perie a vari a druhy si na to nasiel sprostu zenu... 🙄
ahojte,
tak ja mam doma nieco podobne...nie je lenivy,lebo sa zaujima o vsetko,aj pomoze....ale celkovo,realne si ho neviem predstavit,zeby bol on doma na materskej a ja v praci.ked potrebujem niekam ist a on je doma s malou,vzdy ked sa vratim,je to o tom,ze fakt dozeral len na nu..nieco take ako navarit,dat oprat,umyt riad,vyniest smeti absolutne nic,nezajem...vzdy sa hrdo chvali,ze prezili,ze mala je v poriadku,ze sa postaral a okolo neho spuuust.
moj ale a ja s nim,my mame jasno,ze chceme len 1 dieta....mensiu rodinku,pohodicku,proste nie sme povahy na kopec deti,chaos.chciet je jedna vec,ale proste my zvladame jedno dieta a kebyze mame viac,som na ne sama.uz to vidim..manzel pracuje v medzinar.firme,slusne zaraba,zijeme si v pohode....ano,robi vela,aj doma ma home office a nechcem preto od neho neviem ake vykony,len minimum si myslim.ale aj to niekedy,nevravim, ze vzdy odflakne....malu osprchuje,ale ja ju uz doobliekam a nakrmim,on uz pozera tv noviny 🙂 faktom ale ostava,ale ze nas slusne zivi....v podstate som spokojna,ale ak by sme mali viac deti,bola by som na ne sama,bez pomoci rodiny,kt.zije daleko.viem,ze by som to zvladla,ale jedno na ukor druheho..a to ja nechcem....dobre si to premysli,ak citis,ze si na vsetko sama,zvaz dobre dalsie dieta....
@lentilka29 moj chodí tiež s nami na nákupy.. možem sa na nho spolahnut vo vela veciach .. on behal a vybavoval hypotéku atd...
len mna štve iba to že doma nepomáha... tiež celkom slušne zarába... snaží sa .... ale mohol by sa aj doma snažit ... ked sa o tom bavíme, občas ho to mrzí, že sa aj malej menej venuje... zrejme sa budeme musiet znovu porozprávať ... už vidím tie sluby 🙄 🙄 a skutek utek 😝
baby zatvoria sa vaši chlapi s detmi do detskej a hrahú sa tam s nimi ??? alebo ja chcem od neho niečo naprirodzené ?? 😕 😕
@lentilka29 a druhé dieťa zvažujem... fakt ma do toho ženie nejaký materský pud 😀 fakt po nom túžim... aj mm .. len aby sa toto vyriešilo.. pokial sa nebudem cítiť, že sa možem na nho na 100% spolahnúť, žial od dietatka musíme ustúpiť ☹
dnes mi prišiel návrh do skvelej práce mailom... neviem, niekedy som taká že by som išla aj do roboty.. ale znovu ďalšia materská .. rada by som ich spojila dokopy..
musím si to všetko ešte premyslieť 😔
@aaddeelliinnaa ani môj by tie schody neumyl, ale dieťa by v pohode okúpal, uložil - to robil rád 😉 a tiež fungujeme podobne ako vy - kto má chuť a čas, ten uprace, umyje,..... mm dokonca v nedeľu varí - ja cez týždeň, lebo on má dlhšiu pracovnú dobu ako ja.
@yokralovnayo pokým bola moja dcéra menšia tak áno, veľakrát sa zavreli do deckej a hrali sa - teraz je prváčka, teraz už ani nie, ale keď som v sobotu v robote, tak hovoria, že si to spolu vychutnávajú pracovne - idú umyť auto, nakúpia, pomelú rohlíky na strúhanku, ..... vedia si urobiť zábavku 😎 😎 😎
@yokralovnayo Mojko, presne viem o čom hovoríš, ked som si brala svojho MM tak som sa týžden pred svadbou pýtala svojej mami. mami porad mi ako žena, mám si Janka zobrať. On je dobrý chlap ale má obe ruky ľavé a je neskutočne lenivý a spomalený ako .... Odpovedala mi, že ona by si takého chlapa nebrala a že si mam zvážiť všetky dobré a zlé stránky.
Tak som zvažovala nepije, nefajčí, je oblúbený medzi priateľmi, sympatický. má rád deti a strašne si cení rodinu a samozrejme manželstvo a manželku.
Na druhej strane, nepohne sa z gauča ak nehorí a aj to podotíkam veľmi a keby spal tak sa nezobudí, asi by zhorel 😉, nevie navariť nič okrem špagiet a praženice a kávy, veci má po celom dome, auto používa len ako dopravný prostiedok, ešte ho ani raz za 3 roky nepovýsaval a neumyje ho kým do umývarne nejdeme spolu, vždy poobede zaspí a spí s malou do pol piatej, potom je do 3 v noci na nete - neviem čo tam robí a ani ma to nezaujíma- všetko ofrfle, nič sám od seba nespravý a od kedy sme spolu mzslí si že je na dovolenke all inclusive ani po sebe neodnesie tanier alebo pohár ☹ z obývačky kde vačšinou jedáva a ked je nemožem sa na neho pozerať lebo je ako RIMAN a to poležiačky a cca 1 hodinu každé jedlo.
Nevie vymeniť ani žiarovku v aute na smerovke alebo na spiatočke a ak niečo treba vybaviť je to vždy na mne. Naposledy som ho poslal do poisťovne riešiť čelné sklo a prišla nám faktura za 400 E.
a som tehotná v 6 mesiaci, už, dlho som váhala, ale kedže ženy sú mudre a myslím si to o každej ktorá sa vydala a má manžela, aj o tých čo im to nevyšlo, VIEM že kedy som svoje tehu odkladala, už by som to druhé bambulko nemala
moj manžel má o chvílu 4O a to asi je další dovod prečo teraz a nie niekdedy o 5 rokov
Tak pouvažuj
@aaddeelliinnaa a kde si ho vyhrabala 😀 daj typ pre dcéru o 25 rokov
baby aspon vidite ako nevychovat synov 😉 😀
lebo je to zial tak, ze je to hlavne vo vychove, ak mu matka vsetko strcila pod nos, v dospelosti sa to nezmeni, bude to ocakavat aj od vlstnej zeny. je to proste holy fakt. 😒
my sme si par veci ujasnili uz na zaciatku spolocneho byvania, aj ked sa samozerjme clovek "miernym" konfrontaciam nevyhne 😝 😀 , ale tolerancia musi byt, zena nie je otrok, ale rovnocenny partner.
@poseidonka ...a ja ti neviem......normlane to u nas rastie 😀 😀 😀 ...
@poseidonka to mi pripomína mojho... ale čo sa týka chlapských vecí v domáctnosti, to porobí.. dnes ide natahovat sietky na okná, a podlahy porobil atd...
ale vcera som ho poslala do lekárne, ja som bola zatial v potravinách nech mi kúpi jedny tabletky... a vrátil sa s prázdnymi rukami.. pozerám nanho že kde ich má?? a on že prešiel 2 krát celú lekáren - je tam aj samoobsluha, a že ich nenašiel... tak mu vravím čo sa neopýtal, tie lieky majú za pultom. a onže mi to pýtať nebude, mám tam ísť sama ! ???? 😕 ako nechápala som.. ale v pohode....
niekedy pre nho fakt problém otvorit ústa a nieco si vypytat... aj ked sme kupovali luster, 10 min čakal pri lampe, kym treti krat neprešla okolo predavačka a neopýtala sa ho či niečo nechce... ale že by ju oslovil prvý to nie!
ale inak vonku chodbu umýva, minulý týžden sa do toho pustil lebo sme mali službu 😵 ja som umývala minule, tak som povedala že je na rade on.. a on normálne išiel !! 😵 😵 no nič budúci týžden má v utorok volno, takže večer dám chladit víno a bude debata! pokial chce dieta tak sa bude snažit..
a naučí sa variť... minule ked som bola chorá robil zapekané cestoviny so syrom.. sám 😀 a boli super... len sa vyhovára že to nevie,, a pritom sa mu nechce 🙄
aj môj pomáha a bez frflania.tiež dlho pracuje ale ked je doma tak porobí,čo treba,umyje riad,povysáva a začalo ho baviť aj niečo navariť.ked niečo potrebujem a už fakt nevládzem pomáha.najnovšie sme si vymenili úlohy a strašne ho baví kúpať deti 🙂 aj teraz ked som bola chorá.poslal ma ležať,odddychovať a on zabával malého. 🙂 🙂
chlap sa len tak lahko nezmeni, u nas az po velmi velkom zemetraseni sa nachvilku spamatal, ale uz sme zas tam kde sme aj boli... jeho nevsimavost,lenivost,ignoracia, vidi len svoju zabavu, vztah si vybudoval s pocitacom a specialne s jednou socialnou sietou zacinajucou na F ku ktorej sa modlim aby ju zrusili lebo ludom kvoli nej krachuju vztahy a sledujem to cim dalej tym viac!!!! aj ja som chcela druhe dieta niekedy v buducnosti no uz vidim ze jedine ak stretnem ineho chlapa a normalneho! lebo takto by som sa asi zblaznila