Ahojte. Ste tu tiež taký ktorý len žijú zo dňa na deň a chodia z roboty domov a domov do roboty? Mám malé dieťa 3 ročne, tento rok som sa vrátila po RD do práce. Pracovnú dobu mám od 7:00 do 15:00 takže to akurát idem po dieťa do škôlky, doma porobit, okolo malého, ísť von sa prejsť, večer okúpať a spať a tak dookola. Teším sa celkom na večer že si troška prečítam z knihy alebo niečo pozriem ale väčšinou som taká unavená že hneď zaspím, ráno vstávame o 5:35. Máte niektorá podobný život, v čom nachádzate radosť? Samozrejme teším sa z toho že ja aj syn sme zdraví, len my proste príde že len preživame deň za dňom. Ďakujem za vaše názory.
Áno, už roky. A keď aj niekam ideme, tak spolu s deťmi. Ale ja som s nimi sama, takze nemám na výber veľmi. Ale chodievame ci už s kamarátmi alebo iba ja s deckami von, aj na rôzne aktivity, výlety. Tuším už keď mal mali 3 a 4 bola som s nimi prvýkrát par dni preč, akvapark. Pre mňa je to oddych, lebo musím nič riešiť, žiadne povinnosti. A tak raz do roka idem do kina a občas na spoločný obed s kamoškami ale to je taka rychlovka v rámci obednajsej prestávky. A hrabe mi z toho. Aj cvičila som iba doma. Ale čím sú starší, tým sú samostatnejsi, takže už viem aspoň nakúpiť bez nich. Alebo dokonca poslať ich. Kompenzujem to dlhým čítaním večer, keď konečne zaspia a nikto po mne nič nechce, nikto sa nebiie.....
A to pracuješ len do 15🤪ver, že sú ženy čo to majú oveľa horšie.To je bežný život pracujúceho, ale tiež ma to nebavi.Ja to striedam z HO teraz chodím druhý týždeň do kancelárie, lebo som chcela zmenu a zlatý HO už aj idem budúci týždeň späť
Aspoň máš čas celé poobedie na dieťa, víkendy si robte zaujímavejšie.
ved to má väčšina ludí takýto monotonny život v úvodzovkách.To je tak.Ja ani deti nemám a tiež si občas pomyslím že dookola to isté cez týždeň
Každá máme taký život a ja mam 2 deti.
Hľadaj to pozitívne aj v tej každodennej rutine. Prejsť sa so synom v prírode po škôlke, po ihrisku, zájsť niekde spolu, napr do knižnice, galérie, múzea, variť spolu, piecť, večer čítať knižku a tak, užívaj si to. Ja to mam tiež furt to isté, ale hľadám radosť v tej každodennosti, lebo to by sa človek zbláznil a nič si neužil kým deti odrastu, a v podstate furt bude dačo prečo niečo nejde. A J čas na seba som si našla, ale len polhodinku na cvičenie zatiaľ
Tak cez týždeň má veľa ľudí taky kolotoč, v podstate ja kým som chodila do školy, tak som mala stále takéto týždne.... Dospelý človek bez záväzkov má viac voľnosti po práci, to je jasné... Mám ale niekoľko návrhov :
- raz týždenne neísť zo škôlky rovno domov, ale cestou sa zastaviť v cukrárni a užiť si koláčik, horúcu čokoládu, atď. Určite aj drobec sa poteší
- spestriť prechádzky po škôlke, resp nedivat sa na to ako nutné zlo, ale ze aké super, ze si na čerstvom vzduchu, môžeš pozorovať prírodu
- raz za čas večer si napustit vaňu, zapnúť relaxačnú hudbu, dat si vínko, napustit bublinky či nejaký vonný olej do kúpele
- čítanie knihy a pustiť si film je tiež príjemný relax, my bežné s manželom pozeráme jeden film na 3-4etapy, .takze nie si jediná, ktorá nestihne pozrieť jeden film v jednom kuse
- môžete doma zaradiť 20-30minutove cvičenie (napr teraz je aj skoro tma, tak nedá sa byt toľko vonku), napr fitshaker ma tuším také krátke videá, ty si zacvičiš a trojročné dieťa bude mať z toho zábavu, že ťa opakuje
-neviem ci varíš po večeroch, ale to by som určite zrušila, keď máte v oraci/v škôlke na obed teplé jedlo, doma na večeru vystačíte s chlebíkom, šunkou, praženicou, zeleninou
-nákupy sústreďte na jeden veľký, aby si nestrácala čas cez týždeň s nákupom
- ak aj cez týždeň je kolotoč, snaž sa na víkend organizovať nejakú aktivitu, tak sa budeš mať na čo tešiť už cez týždeň, nech je to kaderníčka, manikúra, káva s kamoškou, nákup osamote, kino s manželom
Tiez som mala taký režim pred materskou. Ráno budík, z domu som chodila 6:30, prišla som o 19tej, piatok o 14tej, ale víkendy sme mali spoločne, vždy sme mali spoločný program s deťmi. To je taky kolobeh. Podľa mňa to ma ale každá tak ktorá pracuje
Ma to tak aj vacsina ludi bez dietata.
Tak kym su deti male, tak cisto dospelacke zaujmy maju trosku utlm. Ale je to len obdobie a tak ako kazde, aj toto pominie.
@vanilkovazmrzka ale to je ich dobrovolne rozhodnutie, ze o nic ine nemaju zaujem… v mojom okoli vsetci vratane mna, co su bezdetni alebo maju vacsie deti, maju svoje aktivity, nikto nechodi len z prace domov a z domu do prace. Takze nemyslim si, ze takto smutne zije vacsina ludi.
Tak máme nejaký šport, chodíme na výlety, dovolenky.Väčšinou je to práca a domov, ale niekedy máme aj zopár dni voľna.
Niekedy je to nahustené s tou prácou inokedy nie.
@sissy27 ty mas aktivity mimo prace kazdy den? Podla mna to vidis prilis ruzovo, cez pracovny tyzden je to vo vacsine naozaj o pendlovanim medzi pracou a pracou doma 😃
Mala mala rok keď som nastupila do práce popritom som chodila do 3 ročníka na VŠ .Číže celý týžden som bola v robote sobotu v škole a ešte kazdý pondelok som chodila do zušky kvoli škole.Manžel chodieval na týždňovky čize reálnd sme sa videli len v nedelu a to som ho už len balila pretože večer odchádzal.Veľa sme toho ten, rok museli obätovať.Bol to masaker a to nehovorim o učení, o tom keď som mala hore dieťa alebo som bola chorá ja.Takže to čo máš teraz ty je v pohode.Raz si oddychnes a budes si uzívať.😀 Ja sa na to už veľmi tesím😀
@vanilkovazmrzka no presne.Mne by sa tak chcelo každý deň dakde trajdať.Ale máš takých ludí čo neobsedia ani po robote osobne takú poznám a to je pani po 50 tke dokonca upratuje teda robí upratovačku na škole 🙂 aj po robote musi stále vymýšlať.Ja som lenivší typ takže mne sa nechce😀 maximálne čítam knihu,oddychujem,pozerám telku atd.Alebo ak mám náladu tak do mesta skočím ešte na nakupy,kino ale to väčšinou cez víkend.A to ani nepracujem od rána do večera cez týždeň
Čo by som ja dala za to, keby som poobede prišla domov a mohla ísť s dieťaťom len tak na prechádzku, upratovať, starať sa o domácnosť..zatvoriť v práci za sebou dvere a po príchode domov sa venovať už len rodine..to by bol krásny stereotyp..z práce sadám za počítač a strávim tam niekoľko hodín..najväčšiu časť práce si beriem domov..mám pocit, že robím od nevidím do nevidím, bez srandy🙈🙈
Ja mam konicka - renovacie domov. Ked uz je to velmi monotonne zacnem malovat, alebo nieco ine na dome, po veceroch cez vykendy.
So synom chodim na poobedne vylety do Ikea, nakupnych centier, herniciek, zoo, plavaren, kniznica.
A potom velke spestrenie je planovanie oslav, sviatkov a specialnych dni. Napriklad uz od augusta planujem jednu vec za druhou. Najskor prvy den v skole, potom halloween, teraz narodeniny a potom budu vianoce.
To je úžasná pracovná doba . My niekedy prídeme domov az pred siedmou
Stale su este vikendy. ;)
Autorka, a práca ta nenapĺňa?
To,co opisujes,je klasicky,obycajny zivot. Ak ho takyto nechces, zmenu musis urobit ty. Dieta ma 3roky, predpokladan,ze este ziadne kruzky,ci ine povinnosti. Ked to zacne, ta kazdodenna nahanacka,aby si stihla kruzok,ulohy a ucenie, aj navarit aj sa kusok pohrat s dietatom, potom sa budes povazovat za carodejnicu,ako to vsetko stihas,ver mi 😉
No ja mam deti uz v podstate dospele. mohla by soms a po praci tulat a podobne, ale pravdupovediac, nemam na to cez tyzden energiu. Idem rovno domov... niekedy potom idem na prechadzku alebo si zacvicim, ale najradsej si zaleziem s knihou. Cez vikend je to ine a vtedy mam cas aj na ine radost robiace veci.
Ty aspoň máš niečo po tej praci, teraz si predstav že sú ľudia čo sú v práci 12 hodín a prídu večer o 9 - 10 domov. Je to žiaľ daň za život dospelaka jak sa hovorí 😀 užívaj si chvíle so synom keď idete na prechadzku, nemysli dopredu čo tá čaká doma, skus si tie veci nejak zorganizovať aby si napr. Nejaké upratovanie, popripade aj varenie riesila niektoré vyhradené dni a ostatne dni si výhrad na syna a príde ti to potom viac zorganizované.
@zmrzlinka2021 čo s tým má práca?ona má pocit, že poobede je to stále to isté ono v podstate všetci žijeme stále stereotypný život max nejaké povyrazenie typu šport, cez víkend voľnejší režim, ale v 90% ideme na autopilota.Vstat raňajky, práca, jedlo, deti, úlohy, sprcha a tak dokolecka
@simsalabim ty vstávaš skoro a tiež si myslím, že aj, keď sú deti väčšie nie je to nijaké povyrazenie po práci.Zase ma čaká doma pes, lebo chodím domov prvá a som rada, že som doma.Obchody či niečo iné robíme len cez víkendy, v piatok chodím plavat
S malými deťmi je to takéto monotónne, ale je na tebe si niečo uchmatnúť len pre seba. Ja som napríklad chodila 2x do týždňa chodila cvičiť cez obedovú prestávku. Poobede som nemohla kvôli deťom. Teraz mám deti dospelé, ale každý deň cvičím doma, idem so psom, venujem cca hodinu denne učením sa cudzieho jazyka cez duolingo a 1-2x do týždňa chodím na klubové filmy. To ma baví. A chcela by som znova začať viac čítať knihy a obmedziť modrého koňa😍
@elia9 ak si zamestnanec, tak si takto skodis. Velmi. A aj rodine, ked takto vela pracujes.. bud ta niekto vyuziva (dava viac prace ako za 8h zvladnutelnw) alebo sa nevies zorganizovat. Neni to dlhodobo dobre.
O 15 skončiť v práci je dosť luxus, menila by som 🙂
Väčšina ľudí s malým dieťaťom to tak má ... treba vydržať, dieťa bude rásť, mať vlastné záujmy, budeš mať viac času na seba atď.