V roku 2006 som spoznal niekoho kto mi zmenil život. Moju budúcu manželku. Chcem vám napísať celý skrátený príbeh, ktorý podtýkam je pravdivý dnes mam 28 rokov. Ako život plynul v laske a harmónii teenegerov ktorí riešili naozaj veľmi tvrdé situácie / ale aj klasický život zamilovanýchi teenegerov spoločne častokrát lepšie ako dospelí ľudia sa časom vyklulo tehotenstvo on 18 ona 16. Bojovanie s doktormi ohladom oznámenia tehotenstva rodičom, zmena doktorov, oznámenie tehotenstva rodičom. Odchod v tom čase partnerky z domu. Bývanie v jednej izbe u mojich rodičov, súdy, preťahovanie sa do podnájmu, plánovaná svadba, vlastný byt od svokrovcov...... Toto stačí na malé zasvetenie. Ako spoločný život plynul popri ktorom som rozbiehal dnes celkom úspešnú firmu som niekedy ťažko hladal ten správny balans a som aj troška zahladený do sebe v živote. Teda venovanie sa rodine praci a často krát som v tom sklamal a išiel na úkor rodiny. Asi po roku mi manželka povedala ze ku mne nič necíti. Situácia sa po čase vyriešila s tým, že sa napravím. Ale samozrejme ako roky plynuli som skĺzol... Ale na moju obranu sa snažím rodine dať čo im na očiach vidím. Niekedy len nevidím tie citové veci. Čo možno vyplýva z môjho znamenia som strelec. Čo vám poviem ďalej už bola situácia kedy zachraňovali manželstvo svokrovci. Bolo to pred 4 rokmi kedy sme sa udobrili. Bolo obdobie keď manželka chcela moju pozornosť a ja som ju odbil s tým, že nech dá pokoj, lebo som bol vyčerpaný. Čo vo svojom vnútry neskutočne ľutujem. Lebo keby má moja rodina a manželka problem idem ho vyriešiť aj do pekla... Pred 2 týždňami mi povedala, že už ma nemiluje a je jej všetko jedno, tak isto jej mám povedať kedy som bol v manželstve šťastny... (Preboha každý bozí deň aj ked som aký som bol). Každú jednu vec ktorú som jej spôsobil sa mi snaží vrátiť a oprávnene. Tak isto mi povedala, že čaká kedy vyriešim túto situáciu ako chlap a rozvediem sa. Máme 10 ročného syna - je to rak, ktorému toto urobiť nemôže ani jeden z nás. Ja manželku milujem verím, že to je len kríza... Keď niekam ide stále mi to hovorí kam ide a s kým ide, keď niečo treba povie mi... Keď sa jej napísal romantický list a pribalil k tomu briliantový prsteň mi ho vrátila, že ho mam dať inej... Stále verím, že to potrebuje len čas a ja musím byť silný. Snažím sa vyzerať pred ňou dobre snažím sa doma robit všetky domáce práce na ktoré som sral pred rokmi, snažím sa ju chváliť a dodrživat všetky pravidlá lásky. Len ona je strašne chladná. Manželky / manželia skúste mi napísať vaše pocity/ skúsenosti prípadne ako dobíjať takéto uzavreté srdce... Viem, že hmotnými darmi to nepôjde. Tí čo to zažili vedia ako som na tom... Ďakujem vám veľmi pekne za dočítanie a vaše názory.
Nevera tam nieje. Obaja sme si verni. Nepomahal doma, bol zahladení do seba, ignoroval jej potreby napriklad jej nemasiroval nohy, neskrabkal na chrbáte a troska ju od seba odhanal ale nebolo to priamo ale bolo to zo stresu v praci. Pocas vecerov bola ona v jendej izbe a pozerala si serialy a ja v druhej tiez som si pozeral serialy.
@lumina88 Vyhorety vztah. Vztah treba pravidelne ozivovat, nerobili ste to. Vas vztah uz vyhorel, vyschol. Ste nieco ako spolubyvajuci.
Za mna vyhorety vztah sa neda ozivit. Mozno ma niekto ine skusenosti.
Musite obaja v sebe najst motivaciu pokracovat dalej. Skuste poradnu, niektorym pomaha debata s tretou stranou.
Drzim palce.
@lumina88 nemasíroval nohy? neškrabkal chrbátik? no tak môj mm mi to nerobil ešte nikdy a to máme spolu deti....Len ja si uvedomujem, že bez neho by mi bolo ešte horšie...ako moja teta hovorí, s čertom zle ale bez čerta ešte horšie...😉
pozerali ste telku každý v inej miestnosti? Ak to nebolo tak stále....však partnerovi treba dať niekedy aj troška volnosti....
@lumina88 Neviem ako ste na tom v intímnej oblasti a nemam na mysli len sex ale aj prejavovanie naklonosti,objatia,pohladenia ak uz aj toto tvoja manzelka odmieta tak to uz je dost zle s tym ochladnutim.A aku pracu vykonavas,ze si nemal zaujem alebo dost energie na manzelku a rodinny zivot co ta tak velmi zmohlo?
@lumina88 niečo podobné nastalo aj u nás v manželstve pred rokmi. U nás pomohla konfrontácia mojich a manželovych pocitov. On si povedal, čo mu vadí, ja som povedala čo mu vadí, ležali sme večer v posteli a rozprávali sa bez hádky, každý si povedal čo potreboval a čo roky dusil v sebe. Prišlo uvedomenie si vzájomných citov, náhľad do vnímania toho druhého veľmi pomohol. Odvtedy sa snažíme neriešiť kraviny, berieme problémy s väčším nadhľadom a snažíme sa neurážať sa, nakoľko sme obaja dosť dominantné typy a ohnivé, ak už rozprávame o znameniach.
Žena potrebuje cítiť od muža, že je milovaná, príťažlivá, úžasná. Keď to necíti, chladne jej citová zaangažovanosť vo vzťahu.
Podla mna ste zacalu zit dospelacky zivot velmi skoro,a velmi mladi.miesto spoznavania sa navzajom ste si hned zalozili rodinu.nikto z vas nemal cas a ani priestor skutocne spoznat ani sam seba a to,co od partnerstva a polovicky vlastne chce.pamatam si seba velmi dobre ako 16rocnu babu a co sa mi vtedy na muzoch,chlapcoch pacilo. Dnes uz to,co som chcela vtedy absolutne nepovazujem za podstatne a mojho manzela som si vybrala na zaklade uplne inych kriterii. Tie sa vykrystalizovali nie zo dna na den, ale dospievanim,nejakymi prejdenymi laskami a hlavne spoznanim seba samej, co si aj tak myslim,ze ani v 25ke nie je zdaleka ukonceny proces. Teda ti chcem povedat,ze problem moze byt niekde uplne inde nez v tom,ze si sa manzelke nejaky cas nevenoval.ona moze byt deprimovana z celej situacie,vyvinu jej zivota,mozno dokonca vyberu teba ako partnera.mali by ste sa o tom uprimne porozpravat. Drzim palce.
@lumina88 zda sa mi,ze takyto pribeh som tu uz citala,mozno si sem uz v minulosti pisal....zatial som necitala ostatne komentare,ale z celeho toho mi vyslo to,ze roky si manzelku zanedbaval,nemal na nu cas a teraz ked ti hori pod ritou chces vsetko zachranit...teraz sa ides snazit,ked uz je mozno neskoro
Mozno je a mozno nie....vies ked dlhe roky si voci zene takyto neda sa to teraz napravit ako sibnutim carovneho prutika...ona "trpela" roky a ty si myslis,ze kupis prsten a zacnes si ju vsimat a behom par dni ci tyzdnov bude vsetko ok
Spravaj sa takto dalej,myslim pomahaj jej,zaujimaj sa o nu (nemusis jej kupovat drahe dary) a mozno postupne krocik po krociku si ona zase najde cestu k tebe...hlavne na nu netlac
@lumina88 ty jej dávaš asi len to podstatné. Starostlivosť, pomáhanie v domácnosti a tým to pravdepodobne zhaslo.
Rozprávate sa vôbec? nie o deťom, o problémoch.. ale celkovo.
Smejete sa spolu? Máte chuť byť vôbec spolu aj sami?
Možno jej chýba tvoja prítomnosť, ale nie iba tým, že prídeš a pomôžeš jej umyť riad. To nie je ono. To jej za chvíľu bude môcť robiť aj váš syn. Ona potrebuje mať asi aj spoločníka. Už ťa neberie ako svoje druhé "ja".
Skús ísť na ňu týmto smerom. Pýtaj sa jej ako sa má, čo do budúcna by ste spravili, čo by ešte chcela zažiť...ja neviem. My sa doma rozprávame s mojím mužom nonstop o všetkom. Niekedy až moc. A tiež sme spolu od 16tich.
Vezmi ju večer von, netreba ani na večeru. Na prechádzku a rozprávajte sa, je jedno o čom. Žijete predsa spolu, tak máte o čom predsa rozprávať nie?
Držím palce.
Ten prsteň si nemal kupovať, ja by som to tiež nepochopila ako si to myslel.
@lumina88 toto sme zažili aj my. Náš vzťah po 10 rokoch manželstva skĺzol do stereotypu až takého, že môj muž si ma nevšimol ani keď som prišla s novým účesom od kaderníčky. Nuž si ma všimol iný...a vtedy sa môj muž prebral a bojoval o mňa. Vtedy som aj ja pochopila a spätne si uvedomila, čo v ňom mám a aký je. A znovu som sa do neho zamilovala. Paradoxne nám pomohlo moje skĺznutie a odvtedy je všetko fajn, sme spolu už 25 rokov, nevymenila by som ho za nič a nikoho na svete.
@lumina88 láska sa kúpiť nedá...ani city sa nedajú vrátiť z večera do rána..
dlhé roky si v nej dusil nehu,pozornosť,pocity a tie nehmotné veci,ktoré chceš teraz dať..
srdce ženy ztuhne...zabudne,no neodpúšťa..
nemusí v tom byť vôbec iný muž,iba smútok a zatrpknutie..
ona sa už dávnejšie pripravovala na rozchod,vnútorne sa s tým vysporiadala a možno predsvedčila samu seba..
darmo sa budeš kajať,prosiť,kupovať dary,vydierať,či ísť cez dieťa aby si ju zlomil..
zbytočné budú aj otázky,,čo máš urobiť aby bola šťastná?,,
za chlapa robia činy...nie reči..
žial..
@lumina88 uz nijak vyzera to, ze je konecne definitivne rozhodnuta. zrejme ti vo svojom vnutri dala sancu uz milion krat a ty si o tom ani nevedel , lebo si videl len seba a teraz ona robi to iste,,, otocia ti zrkadlo a tebe sa t nepaci???
ako sa pise vyssie vyhorety vztah... za mna, ak sa to uz dostalo do tej fazy, uz nic nepomoze, aby sa to dalo dokopy, prepac. Mozno tak docasne odlucenie a uvidite, ci jej vobec budes chybat, lebo aj to sa moze stat. Zaslo to pridaleko, nemyslim, ze je to truc alebo cokolvek podobneho razenia.... poznam to, roky sa zbiera zbiera, zvladnut sa to ale este da, a potom proste jedneho dna to pretecie a uz sa s tym neda pohnut. Nie je to nenavist, je to absolutna otupenost, ani sklamanie, ani nervozita, ani smutok, proste nic - najhorsi mozny stav. Odporucam fakt ist aspon nacas od seba, pretoze tam realne hrozi, ze zacne byt na teba uz aj alergicka a z toho sa uz proste nedostanete. Pre nu si proste cudzi clovek, s ktorym z nejakeho dovodu este musi zit a casom jej to zacne vadit viac a viac.
Napíšem sem naše rodinné skúsenosti,jedná sa o mojej dcéry,teraz dvadsaťročnej.pred štyrmi rokmi doviedla do rodiny svojho frajera.no,nebol to môj vysnívaný zať,ale ani proti nemu som nič nemala.slušný,pracovitý chalan, boli spolu cez víkendy,nakoľko dcéra študuje na VŠ a cez týždeň je v hlavnom meste.chaoan mal auto,chodili hore dole,organizovali vzájomne krásne narodeninove párty, aj my,rodičia sme sa skamaratili.raz nájdem dcérky,ako plače v hojdacie na záhrade.ied som ju hrala,čo je,že ona s Kristianom skončí,ešte odídu spolu na dovolenku,ale de fakto je už rozhodnuta.nevsimla som žiadne hádky,nič.dcera hovorila,že už nič k nemu nectí,začali variť veci,čo pubertacie nevadili.ze nemá vášeň vo zvieratách.nema politický nadhľad.nema ciele.a vypratali o svadbe.a oba nemieni sa zviazať v takom vzťahu.zivot je krátky a jediné,čo sa nedá kúpiť,je čas.a je to zbytočne,vzájomne rabovat a trpieť.rozisli sa,chalan sem tam skočí k nám na kávu,ostali kamaráti,ale už každý ťahá s inym
@lumina88 musíte na tom zapracovať obaja a hlavne chcieť, máte syna, nie ste sami. Dá sa to zachrániť, otvorte obaja oči, urobili ste obaja chyby, nielen Ty, možno aj Tvoja manželka, možno si sa potreboval vyrozprávať, keď si mal toho veľa a ona nechcela počúvať, chcela niečo iné, čo si zasa nechcel Ty. Povedzte si navzájom, čo vám na sebe vadí a čo pre to urobiť, aby ste odstránili. Ak si sem napísal, už to o niečom svedčí, že Ti na vzťahu záleží, takže to daj poznať aj svojej žene. Vzťah nie je dobrým len tak zo dňa na deň. Je čosi ako kvetinka, ktorá sa musí polievať, hnojiť, piplať, aby bola krásna a kvitla. Vy ste sa o váš vzťah, vašu kvetinku nestarali, takmer zomiera, no ešte je čas. Nájdite čosi, čo vás zblíži - možno nejaký šport, možno záľuba vo výletoch, možno história, návštevy kina či divadla, možno si skúste predstaviť, aké by to bolo, keby ten jeden z vás zrazu nebol....niečo, kde sa nájdete, hlavne to nevzdávajte, bola by to škoda.
@lumina88 nuž, začal si ma všímať tak, ako pred tým vôbec nie, ako ženu - také tie drobné flirtíky, akože nenápadné pohladkania, dotyky, keď prejde popri mne alebo stojí pri mne... ( napísal mi dokonca list, kde sa mi vyznal z toho, čo ku mne cíti, no nevie povedať nahlas, niektorí muži to nevedia, hovoria za nich činy, no my ženy občas potrebujeme napriek všetkému aj tie slová...)
@libawet Ďakujem veľmi pekne. Je pravda ze som mnou nikam nechce ist... Jedine cesta k nej je cez syna. Tak sa podarila realizovat aj dovelenka cez tieto sviatky. Kde bola cely cas na izbe a isla s nami jedine na vylet a ranajky/ vecere/ obedy. Inak na izbe spala a pozerala filmy. Keď sa jej nieco pytam odpoveda chladne a v klude. Neviem ci to potrebujem cas ale asi ano. Sam som z vela veci zmateny. Obed mi navari pradlo perie stara sa... Nechapem preco to robi ked teda je jej vsetko jedno a som pre nu uzavreta kapitola. Tak nechapem preco ked sa s nou snazi rozpravat tak o tom co bude mi povie "Mam ti dat druhu sancu a znova sa popalit" Pripusťa to ale cukne z toho...
@lumina88 urob niečo, načo nie je u teba zvyknutá. Treba prelomiť ľady a ukázať jej, že chceš niečo na sebe zmeniť. Je rezignovaná, neverí ti, jej city ochladli. Napíš jej list ako spomínala , @libawet, kúp jej plyšáka, objím ju napriek protestom a nepusti aj keď ti bude nadávať a odháňať od seba. Proste urob niečo neočakávateľné, čím jej dáš najavo, že ti na nej veľmi záleží. Vo voľnom čase odporúčam prečítať knihu:
http://media0.webgarden.cz/files/media0:5104fe1...
@lumina88 je rad na Tebe, vykašli sa na svoje mužské hrdé ego, zahoď chlapskú ješitnosť a začni ju dobíjať ako muž. Vyššie tu ktosi písal, že ona len zrkadlí to, ako si sa Ty choval po celé tie roky k nej, to je pravda. Ukáž jej, že je pre Teba tá jediná a že ju naozaj miluješ, vyznaj jej lásku, pozvi ju na rande, znovu ju začni " baliť " a samozrejme, pomáhaj jej, možno stačí len obyčajná pomoc v kuchyni pri škrabaní zemiakov alebo naklepaní mäsa, bude bok po boku a tam tiež vzniká priestor na lásku, flirt, bozk....neboj sa otvoriť, je to Tvoja žena, stojí za to nie? Tak jej to ukáž. Je také príslovie , keď nevieš ako na kravu, choď na ňu cez teľa a Ty si to zistil, že je prístupná cez syna, začni na tom budovať, zober syna do kina, ona sa možno pridá, sadnite si spolu, chyť ju v tom šere za ruku, pohladkaj ju, zvádzaj ju, je veľa možností, neverím, že nemáš dosť svojej fantázie. A je x ďalších možností, kde sa budeš venovať synovi, no popri tom aj svojej žene, stmelí vás to aj ako rodinu. Držím palce.
Tak vieš keď si ju toľké roky po citovej stránke zanedbával tak nemôžeš čakať, že ti teraz len tak za týždeň alebo dva čo budeš sekať dobrotu odpustí. ono je dosť možné, že ťa aj skúša, či to zase nie je také prechodné obdobie ako tomu bolo pred tým a zase keď sa dá všetko do poriadku si pôjdeš tou svojou pracovnou cestou. treba vydržať.
Nie najmä ale nemá.slovnik zas blbne
Buď trpezlivý a pokračuj v novom dobýjaní svojej manželky, hľadaj čím môžeš otvoriť jej srdiečko. Neverím že by nepovolila, keď máš oči len pre ňu a tvoju rodinu. Možno by fakt mohla pomôcť poradňa a nezainteresovaný človek na rozhovor.🙂
My take nieco prave prezivame, ja som na tom ako tvoja manzelka a moj muz sa snazi.. Len ja nemozem tak jednoznacne vyhlasit, ze svojho muza nemilujem.. Som len sklamana a neviem aky dlhy cas a ci vobec nejaky cas vsetko vyriesi.. Ale myslim, ze obaja sa musime snazit, najma kvoli detom.. Lebo priznavam, na vela veciach a konfliktoch mam svoj podiel viny, len to sa tazko priznava..
Poradit moc neviem, ja len ze to poznam..
@jana_eyre Co prežívaš? Bola by si schopna ist za inym? Ako sa da len tak ochladnúť po rokoch? Ja neviem mna vela krat nejake veci sklamali. Mozno mam stastie ze mam kratku pamat na zle veci a radsej to hodim za hlavu pokial to je drobnost. Lebo by som s tym zbytocne zabijal cas...
moc som sa nedočítala o tom, čo si vlastne vyviedol....to že si jej nepomáhal s domácimi prácami - tak tým to ochladenie asi nebude. Bola v tom nevera? ak áno, tak to je už horšie....
rozvod podľa znamenia detí ? Ešte som to nepočula. Každé dieťa ťažko znáša rozvod svojich rodičov, môže byť narodené v hoc ktorom znamení....😉