Lakomý priateľ

printesa
4. júl 2013

Ahojte,založila som si nový nick,lebo mám na to svoje dôvôdy.Neviem ako začať,môj problém je v tom,že mám veľmi lakomeho priateľa. ☹ sme spolu skoro 2roky a z toho rok bývame spolu.Teraz vidím aky je lakomý,kým sme spolu chodili,tak to bolo v pohode,všetko sme riešili,že raz ja zaplatim,raz on a nebol žiadny problem.Ale som začala pracovať v zahraničí a príjem mám troška väčší ako on,ale nezarába ani on zle.Poblem je v tom,že ma už nebví všetko nakupovať,platiť nakup,polovicu na učty to beriem,aj ked niekedy zaplatím viac ako on,všetko na varenie nakupujem ja,výlety cvakám ja a teraz zase vymyslel výlet s tým,že ja zacvakaám naftu.Vôbec už neviem čo mám robiť,už som mu aj od zlosti povedala,že je strašne lakomý,ze aj ked niečo potrebujeme tak to on nekupi.Napriklad,mali sme isť ráno nakupiť niečo na ranajky,hovorím mu,ze dobre,potom som sa išla osprchovať s tým,ze nech zatial zbehne do obchodu,tak mi povedal,že ved si dame makový závin,čo tam ešte mame,len aby nemusim on platiť a ani mu nevadil,že kolač je tam už viac ako týžden,skoro ma drblo,radšej bude jest starý koláč.Dokonca prišlo vyučtovanie za elektriku a to som u neho bývala len dva mesiace a nedoplatok vypýtal odomna,skoro som odpadla.Ja už naozaj neviem čo robiť a je toho ovela viac.Vždy som si myslela,ze ked dvaja spolu žiju,tak učty plati muž a čo sa týka stravovania,tak sa postará žena,ale v tejto domácnosti som ja chlap,bohužial. 😠 dokonca som chcela aby sme kupili vysávač,nakoľko su všade plávačky,sluboval,sluboval a aj tak som ho len sama musela kupiť,pokazila sa pračka,tak mi zahlasil,že musime kupiť novu,ale na polovicu,už ma toto naozaj nebaví,jednoducho to nie je chlap,hlava rodiny na ktoru sa ja môžem spolahnuť,lebo všetko riešim a hlavne platim sama.Niekedy mám pocit,že je somnou len kvôli peniazom,aj ked sa to zda možno niekomu divne.

maminuska
4. júl 2013

@printesa jedniná odpoved od mna - roziď sa s ním . Toto nie je partner pre život.

evkafi
4. júl 2013

@printesa porozpravaj sa s nim o tom na rovinu a uvidis ..podla toho sa zariadis 🙂

laska1982
4. júl 2013

tiez si myslim...prec od neho...

mata128
4. júl 2013

@printesa tak mu jednoducho povedz,ze nemas...bude to len a len horsie...vies si predstavit mat s nim dieta???

printesa
autor
4. júl 2013

@maminuska ,,asi máš pravdu už som aj ja nad tým rozmýšlala,lebo tých minusov je veľmi vela a plusov málo.Už neviem ako zareagovať,ked zase treba niečo platiť.

maznacik007
4. júl 2013

vezmi vysavac a utekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj 😉

printesa
autor
4. júl 2013

@evkafi už som mu to hovorila,že prečo všetko ja platim a či sa nehambi,ale bol ticho s ním sa neda,vždy je ticho a jedina jeho odpoved je,že ma lubi a vtedy mu poviem,že z toho sa ja nejajem.

mimikas
4. júl 2013

@printesa naco ti je taky chlap?

stellamaris
4. júl 2013

nechaj ho......s lakomcom sa zit neda,budes iba trpiet,hovorim z vlastnej skusenosti

drabantovazuzana
4. júl 2013

Z takehoto vztahu by som ja osobne rychlo vycuvala, kym je to este jednoduchsie a nespaja vas napriklad taky zavazok akym je dieta.

printesa
autor
4. júl 2013

@maznacik007 😀 tak toto je 100bodove.

aduskatt
4. júl 2013

vies si predstavit o takych 10 rokov, ked budes stat vedla neho s blockom z kasy a objasnovat mu, ze tych 10 rozkov a maslo proste potrebujes?

printesa
autor
4. júl 2013

@drabantovazuzana ,,je pravda,že som chcela dieťa,ale ako som zbadala aký je,tak to veru nehrozi,taku hluposť neurobím,

maribell
4. júl 2013

myslim si ze zakladatelka sa chce skor vyrozpravat a pocut radu .. rozist sa s nim je posledne riesenie ..skus sa s nim v klude porozpravat ... nekric na neho to znasaju muzi zle ...s kludom mu povec ze kedze mate spolocnu domacnost mali by ste sa na vsetko skladat na polovicu .. ja skor uprednostnujem spolocny ucet ktory mam aj ja ale ja uz mam manzela takze to je rozdiel ..aa aspon viem ze vsetko ide na polovicu ... uhm mala by si mu dohovorit ze to takto dalej nejde ..predsalen ON JE CHLAP !!

eeffka
4. júl 2013

@printesa utekaj kade lahsie

evkafi
4. júl 2013

@printesa mas kam ist? aspon na nejaky cas? ak ano,tak chod a mozno to pochopi...

eeffka
4. júl 2013

@maribell
@printesa

ja osobne nemyslim ze vsetko ma ist na 1/2 najma ak ma par nerovnake prijmy, ale hlavne to nema byt o tom ze jeden len taha karicku a druhy sa vezie..

miskap2111
4. júl 2013

@printesa ja by som tiež s takým chlapom nebola.. Ale keď tomu ešte chceš dať šancu, skúste model 50:50. To znamená, že si založíte 3. účet, na ktorý každý pošle rovnakú sumu každý mesiac. Z toho účtu potom budete platiť všetky spoločné výdavky. Ak na toto nepristúpi, tak fakt od neho odíď. S lakomcom sa nedá žiť.

ariz
4. júl 2013

@printesa urob nákup a daj mu doma bloček, že chceš polovicu. Toto nie je partner do života. Neexistuje mať s ním rodinu. Narovinu sa porozprávať a keď sa to nezmení, tak ozaj ber ten vysávač a choď.

jahodnicka
4. júl 2013

Já bych takového chlapa nechtěla, kašli na něj, máš na lepšího. Chlap by měl být galantní a né za sebe nechat platit, to je hrůza.

maribell
4. júl 2013

@eeffka tak ja mam predsa nejake nedostatky v tomto ze 50:50 predsa ..my mame spolocny ucet a mne tam chodi iba materska ..aaa nikdy nebol problem 😕

printesa
autor
4. júl 2013

@evkafi ja mám kam isť,mám byt na ktorý platim uver a aj učty,tak mám toho teraz ovela viac,bohužial.

eeffka
4. júl 2013

@maribell OPRAVA 🙂 NIE vsetko ma ist na 1/2

printesa
autor
4. júl 2013

@maribell vieš,ja som sa už 100krat snažila porozprávať,ale na nič to nebolo.Vždy ked poviem,že treba nakupiť,tak povie dobre,samozrejme,môžme isť a v obchode stoji ako taký tlk a čaka kým to zaplatim. ☹

maribell
4. júl 2013

@eeffka viem ako si to myslela .. ale tak ked sa lubia ..a chcu byt spolu ..teda kebyž nechcu spolocnu buducnost asi by spolu nebyvali nije? ..ja si myslim ze by sa mali vykaslat na to ze ja zaplatim toto a ty tamto ..ved si to kupuju do spolocnej domacnosti ...bude to ich .. ja neviem jak to mam povedat :D proste mi to pride odveci ze percentualne to pocitat ze kto aky podiel ma zaplatit... ale uznavam neni to fer co robi ved je chlap on by sa mal postarat o rodinu

kikuleenka
4. júl 2013

@printesa ja by som s nim tiez nebola - myslim, ze toto nie je ten pravy 🙂 hladaj dalej 🙂 urcite nedavaj do toho ziadne nadeje, nezmeni sa, skor to bude stale horsie...

maribell
4. júl 2013

@printesa tak cakaj aj ty ... kto z koho .. alebo povec ze si si nezobrala peniaze nech vie ako sa citis.. ved to musi byt neunosne takto zit ... mna by porazilo ...povec mu nech sa o teba zacne starat..alebo chodte von s kamaratmi a nech vidia ze vsetko platis ty ..oni mu hadam dohovoria ..ci? ..

eeffka
4. júl 2013

@maribell vies ja ked tak citam a kukam vedla na spolubyvajuceho 😀 ( manzela) po 19r znamosti a 9r manzelstva som velmi nachylna verit tomu ze panko ( a chlapi vseobecne) si pribyval kocku k sebe, lebo mu da fullservis a to nemyslim sex ale tie prizemnosti ako varenie, pranie a nakupy a este aj bonus u nej ze to vsetko zaplati. Ja by som taku vos hnala svinskym krokom 😠

maribell
4. júl 2013

@eeffka zmykol si ved jasne ..kto by si nezvykol .. ale ja by som to este nezahadzovala ..su aj ovela horsi chlapi ako lakomci .. viem ze to nieje idealne a ani nevravim nech s nim zostava ked bude nadalej taky... len chcem nech to este vyskusa..porozpravat sa snim ... ale uz naozaj vazne a nije len tak medzi recou.. proste bud alebo ... bud sa zmenis a budes sa spravat ako chlap ..alebo budek oniec hotovo .. ked bude taky aky je ..nevydrzi s nim dlho

barbora01
4. júl 2013

@printesa a ked raz o dobry prijem prides, tak on sa posunie dalej, nie len zeny su zlatokopky