Je tu niekto kto má rodičov ktorý vám zakazujú a starajú sa do vás ? chcel som predať vec ktoré nepotrebujem a zarobiť si mal som to odložené vo vreci a mama sa pýtala že či to idem dakomu dať a či mi šibe mne to ide na nervy lebo mám kamarátov ktorý mi dajú niečo a ja mám byť lakomý kvôli rodičom
Riešia vaši rodičia čo komu dávate alebo čo ste dostali ?
@robik_25 neriešia, pokiaľ rozdávam/predávam veci, ktoré som si zadovážila zo svojich financii. Ak to bolo z ich peňazí, tak potom samozrejme, že sa ich opýtam či by boli s tým OK. Ešte sa nestalo, že by sme mali iný nazor
No ak máš 16 rokov a živia ťa tak majú právo sa starať.
A este: na co planujes minut tie peniaze? Nieco uzitocne, co ti nemozu kupit vasi? Pocitac, mobil, skolsky vylet...??? Ci len minut s kamosmi v meste?
Predavat, vymiena, rozdavat mozes len to co si si kupil za svoje. Ked to zaplatili rodicia, maju do toho co povedat. A nie, nie su lakomi ak ti nedovolia rozdavat to co zadovazili oni, ani v pripade, ze to nepotrebujes. Ked to predas, tak pekne krasne daj peniaze rodicom, co s nimi spravia oni je uz ich vec, nie tvoja.
Ak to bol darček, môžeš si s ním robiť, čo chceš. Nikdy som od dcéry nepýtala peniaze za niečo, čo predala napr. tu na bazáriku, lebo to už nechcela, aj keď sme jej to kupovali my rodičia.
@robik_25 a preto su lakomi?? Ze nechcu aby si nieco predal?? Ak ti to kupili tak lakomi nebudu
@jaja20 ale ani nikde nepíše, že je to len jedna vec alebo, že to bol vyslovene darček, kľudne to mohla byť pre rodiča potrebná vec, ktorú dieťaťu kúpil, preto píšem, že treba brať ohľad na vek. Aj keby chce predať 1 vec, alebo pár vecí, je rozdiel ak má dieťa 15 a predáva veci, ktoré rodič kúpi z nejakej potreby, vybavenie izby, oblečenie… a je iné keď predá nejaký jeden darček. Lebo ak predá pol skrine (obrazne povedané) a potom rodičom povie, že si nemá čo obliecť, tak to rodičov asi zaujímať môže 🤷🏻♀️
@nikiki29 Vec/veci, ktoré sú vo vreci, sú také, ktoré nikto už dlhodobo nepoužíva,to ti je hádam jasné.
Inak by nebol dôvod ich tam mať uložené. A neviem,ako by sa do vreca napchalo vybavenie izby...?
Oblečenie, ktoré nenosíme, automaticky dávam na bazár, nie je žiadny dôvod zbytočne ho nevyužité skladovať. Nech radšej poslúži niekomu inému.
@jaja20 no ja neviem, pise, ze ma kamaratov, ktori mu za to nieco daju, tak asi to nebude vyradene oblecenie 🤔 mozno nejake sportove potreby, korcule, prilba? A ak mu mama povedala, ci mu sibe, zrejme to predsa len vyuzije... Mozno raz rocne na lyzovacku alebo co ia viem 🤔 @robik25 o aku vec sa jedna, prezrad 😉
@robik_25 koľko máš rokov?