Lakomí rodičia

robik_25
23. nov 2024

Je tu niekto kto má rodičov ktorý vám zakazujú a starajú sa do vás ? chcel som predať vec ktoré nepotrebujem a zarobiť si mal som to odložené vo vreci a mama sa pýtala že či to idem dakomu dať a či mi šibe mne to ide na nervy lebo mám kamarátov ktorý mi dajú niečo a ja mám byť lakomý kvôli rodičom
Riešia vaši rodičia čo komu dávate alebo čo ste dostali ?

nikiki29
23. nov 2024

@robik_25 koľko máš rokov?

brrunetkaa
23. nov 2024

@robik_25 neriešia, pokiaľ rozdávam/predávam veci, ktoré som si zadovážila zo svojich financii. Ak to bolo z ich peňazí, tak potom samozrejme, že sa ich opýtam či by boli s tým OK. Ešte sa nestalo, že by sme mali iný nazor

lenka_da
23. nov 2024

@robik_25 kupil si si tie veci za svoje zarobene peniaze? Lebo ak ti to kupovali rodicia, potom maju k tomu co povedat aj oni...

januska12323
23. nov 2024

No ak máš 16 rokov a živia ťa tak majú právo sa starať.

lenka_da
23. nov 2024

A este: na co planujes minut tie peniaze? Nieco uzitocne, co ti nemozu kupit vasi? Pocitac, mobil, skolsky vylet...??? Ci len minut s kamosmi v meste?

viestta
23. nov 2024

Predavat, vymiena, rozdavat mozes len to co si si kupil za svoje. Ked to zaplatili rodicia, maju do toho co povedat. A nie, nie su lakomi ak ti nedovolia rozdavat to co zadovazili oni, ani v pripade, ze to nepotrebujes. Ked to predas, tak pekne krasne daj peniaze rodicom, co s nimi spravia oni je uz ich vec, nie tvoja.

jaja20
23. nov 2024

Ak to bol darček, môžeš si s ním robiť, čo chceš. Nikdy som od dcéry nepýtala peniaze za niečo, čo predala napr. tu na bazáriku, lebo to už nechcela, aj keď sme jej to kupovali my rodičia.

minenkak
23. nov 2024

@robik_25 neinformujem o tom rodičov a ani oni mňa

nikiki29
23. nov 2024

@jaja20 a keby 14-15 ročné dieťa chcelo predať pol izby lebo to “nepotrebuje”, bolo by to ok? Ja by som sa tak jednoznačne nevyjadrovala, keď nevieme aký je vek 🤷🏻‍♀️

slavomira236
23. nov 2024

@robik_25 a preto su lakomi?? Ze nechcu aby si nieco predal?? Ak ti to kupili tak lakomi nebudu

jaja20
23. nov 2024

@nikiki29 A kde si čítala, že autor chce predať polovicu izby? Píše jasne, že chcel predať jednu vec, ktorá bola odložená vo vreci, takže sa očividne už dlhodobo nepoužívala.

nikiki29
23. nov 2024

@jaja20 ale ani nikde nepíše, že je to len jedna vec alebo, že to bol vyslovene darček, kľudne to mohla byť pre rodiča potrebná vec, ktorú dieťaťu kúpil, preto píšem, že treba brať ohľad na vek. Aj keby chce predať 1 vec, alebo pár vecí, je rozdiel ak má dieťa 15 a predáva veci, ktoré rodič kúpi z nejakej potreby, vybavenie izby, oblečenie… a je iné keď predá nejaký jeden darček. Lebo ak predá pol skrine (obrazne povedané) a potom rodičom povie, že si nemá čo obliecť, tak to rodičov asi zaujímať môže 🤷🏻‍♀️

h2
23. nov 2024

@jaja20 No to práveže jasne nepíše. Píše "chcel som predať vec ktoré nepotrebujem". Buď je to "vec, ktorú nepotrebujem", alebo "veci, ktoré nepotrebujem". A keďže to mal vo vreci, tipujem, že tých vecí bolo viac.

jaja20
23. nov 2024

@nikiki29 Vec/veci, ktoré sú vo vreci, sú také, ktoré nikto už dlhodobo nepoužíva,to ti je hádam jasné.
Inak by nebol dôvod ich tam mať uložené. A neviem,ako by sa do vreca napchalo vybavenie izby...?
Oblečenie, ktoré nenosíme, automaticky dávam na bazár, nie je žiadny dôvod zbytočne ho nevyužité skladovať. Nech radšej poslúži niekomu inému.

lenka_da
23. nov 2024

@jaja20 no ja neviem, pise, ze ma kamaratov, ktori mu za to nieco daju, tak asi to nebude vyradene oblecenie 🤔 mozno nejake sportove potreby, korcule, prilba? A ak mu mama povedala, ci mu sibe, zrejme to predsa len vyuzije... Mozno raz rocne na lyzovacku alebo co ia viem 🤔 @robik25 o aku vec sa jedna, prezrad 😉