Ahojte, stala sa nám taká vec, že sme sa s mužom nedávno brali, a k svadbe sme dostali od svokrovcov peniaze. Nikto okrem rodičov na svadbe nebol. Švagrovci zistili z výpisu účtu, koľko nám dali svokrovci do obálky, a teraz od svokrovcov pýtajú nezmyslene peniaze (mladí kupili davnejšie auto, na ktoré im svokrovci prispeli časť, no slúbili im presnú polovicu) no a teraz od nich zo šupy pýtajú že to nepočká atd... Viem že je to len preto lebo zistili kolko nám dali. No a keďže oni peniaze neserú, vypýtali si od nás svadobný dar naspať, vrátili sme im ho samozrejme, len mi to je ľúto, lebo im dali k svadbe viac ako nám, ešte sa nám ospravedlnovali, že vedia že majú dve deti, ale že už im to nevychádza, že inokedy nám ešte pomôžu, a aby sme sa nehnevali, bla bla....Konfrontovať ich, aby s tým prestali?? Myslím švagrovcov... Nechať to tak?
Že ich hanba nefackuje...aj svokru aj svagra
Kaslat na nich. Aj na svokrovcov, ked dar vzali spat. Su ludia a ludia. Mne tiez nikto nic nedal, necakam a uz ani nechcem. 😉
Tak toto je šupa. Kam toto speje.
A chudáci na staré kolená potom uvidia, ako sa každý hrnie doopatrovat ich
Vieš čo? Svagrovci si mozu pytat, ale svokor keby mal rozum- povie nemam teraz a bodka. Ist si pytat svadobny dar naspat- asi chochmes nema žiadny. Ze tvoj svagor ma taku moc, ze rozkazuje rodicom- by som sa zamyslela na hierarchiou v tejto rodine. Cele zle.
A ked svagra tiez asi hanba nefackuje- maju to v krvi.S tym nic nespravis.Vydala si sa do zvlastnej rodiny.
Az sa to zle cita,co ti svagrovci.ja nie som fanusik pytania penazi od rodicov,ked je niekto dospely a najma,ked rodicom nevychadza.kedze svagra nezmenite,tak aspon vy sa mozte zaobstarat bez penazi rodicov.no a co,ze ste nedostali,nevadi,nie je nic nad pekne vztahy,rodicia vam postrazia vnucence,ked bude treba a ak budu v nudzi,podporit ich mozte vy.o svagra by som sa nestarala a na nic si nenarokovala.to su ich peniaze a ked sa rozhodnu ich dat svagrovi,co uz.
@ciernysokol no len je rozdiel nedat, ked nemam, a dat, ked mam, ale ked si to rozmyslim, tak pytat spat a dat niekomu inemu.
To som este nepocula, ze pytat spat svadobny dar!
@volterra vyzera,ze svagor na nich velmi tlaci a oni si nevedia s nim poradit.ale zda sa aj,ze im je to luto.ak sa mylim a jednoducho jeho maju radsej a vam nechcu dat,to je ine.ale tak,ci tak,vase peniaze to nie su,netreba sa preto trapit
@ciernysokol to asi nepatrilo mne. 😋 ja sa pre to trapit nemusim 😀
@ciernysokol A asi si nepochopila pointu. Svokrovci im tie peniaze nie ze nechcu dat, oni im ich najskor dali ako svadobny dar, takze tie peniaze vlastne darom uz patrili autorke, ale potom si ich vypytali spat. To je ten konflikt.
@ciernysokol asi áno, isto im to je ľúto, no keby som viac hrr a objednám niečo za tie peniažky, tak to by som bola ešte zvedavá, že čo by sa celá rodina rozhádala kvoli tomu....lebo teoreticky, chvílku bol ten dar "náš", tak som ho mohla minúť...ale neviem, keby sa to týkalo mojich rodičov, vedela by som povedať aj všetko, len takto je to ich časť rodiny, a nechcem sa hrať na múdru pred nimi, alebo aby si snad mysleli, že som na peniaze alebo čo...jasné, každého ten dar poteší, ked si prilepší, a môže kupiť na čo šetril dlhšie alebo po čom túžil....ale neni to čisto len o tých peniazoch..štvú ma švagrovci, lebo si na to že treba splatiť auto zmysleli ked svokrom došiel vypis z účtu.... -_- ....nerozumiem čo tým sledujú
A co na to muz?
@volterra presne, si to vystihla,ale ja ani neviem, či sa na niekoho hnevať...len som sklamaná, lebo ved my sme tie peniaze nepýtali, nemuseli nám to dať, takto mi to je celé také trápne, aj pred švagrom, že sme vôbec niečo dostali, a pred nimi, že nám to vzali....ved dávam len tolko kolko môžem.....alebo nedám nič...
@korunka1 muž má svojich rodičov rád, bez zaváhania, ani nepremýšlal že by im ich nevrátil, len im povedal, že netreba dávať, keď sám nemám....len tiež sa hnevá na švagra, že to urobil napriek, aby sme si náhodou niečo nekupili a tak...ale to je taký hnev, že ho počujem len ja, pred nimi by asi nepovedal nič.
No je to smutné a bohužiaľ aj nezabudnuteľné. Povzniest sa nad to? Da sa to?
Neviem ako a kedy, ale vrati sa im to.
Život je taký 😣😢
@korunka1 neviem absolútne ako to teraz bude, ich deťom sme krstní, a ja sa ani neviem tváriť že sa nič nestalo, lebo to nebola zasa taká zanedbateľná čiastka.....och...tieto rodinné vzťahy, horšie snad neexistujú....
co myslis tym - zistili z vypisu z uctu? To svagorovci bezne hrabu rodicom v uctoch - ci? Pytam sa preto, lebo v rodine mame jedneho talenta, a toho zaujimaju len peniaze. Viem aky je, a ze s nim by dohoda nebola. Ci tvoj problem nebude podobny, alebo ci je to len blba nahoda.
Veď to, rodinu si nevyberame.
Na tvojom mieste sa ani netvarim, ze sa nic nestalo. Dochadza im vôbec ako sa asi citite?
uprimne toto by som ja tak lahko nerozdychala ... nie kvôli peniazom ale kvôli principu ... daju svokrovci nieco ako dar .... (a teraz ako vam nedali nic k svadbe inak ) a potom si to pridu pytat spat lebo svagor si uprdol ... no velmi divne ...
ako ja by som povedala mužovi, že toto bolo cez ciaru a ci by sa mu pačilo keby toto spravili tvoji rodicia ...
ako nevedela by som mat asi srdecne vztahy po tomto .. lebo to je o sklamaní, ponížení a o tom že si vas nevázia ( a ani seba myslím svokrovcov)
Vy sa nemáte za co hanbit a ja by som im povedala slusne bez emocii ze ta to sklamalo ... ze to sa nerobi aby niekto si len tak prisiel pytat spat dar a nic by som od nic na vianoce neprijala ... a asi aj s dôvetkom co ak si to pridete o dva tyzdne pytat spat ...
a na mieste tvojho muza by som si to s nimi aj s bratom vydiskutovala, že sa nehanbia ze jednemu dali aj k svadbe aj na auto a druhému ani k svadbe nedali resp. dali a vzali ... je to proste nespravodlive
@loginexistuje lenze to co pises, je samozrejme to spravne ako by sa mal clovek zachovat. Lenze v rodine, ako sa spravne zachovat - je velmi tazke. Vztahy su dozivotne, treba s nimi opatrne, su v tom aj svokrovci, krsnata. V rodine je nutno ist o 2 kroky dalej v tolerancii ako v inych vztahoch. Ale suhlasim s tebou - ze to by bolo to najspravnejsie, len uvazujem, ci vo finale by to bolo to najlepsie. Ci by nemali najst spolocnu rec, vyriesit v ramci moznosti tento konflikt aby nedoslo k rozpadu vztahov.
@kittykat22 pozri pokial si nenastavia hranice tak sa to nepohne ... ako mozes najst spolocnu rec so svagrom, ktorý toto urobí ?
a ked im daju na vianoce kavovar a o dva tyzdne pridu pytat spat lebo svagor chce tak ako v pohode das a vsetko je ok ...
vela utrpenia do rodin prinasa to ze si neviem stanovit svoje hranice ... a jasne ich pomenovat ...
od niekoho kto mi dar a nasledne si ho pride pytat bez relevantného dovodu by som si dalsi dar tak lahko nevzala ...
a ver mi ze pri typoch ako je jej svagor diplomacia, tolerancia a pod neni riesenie to su ludia co nemaju chrbtovu kost a tam sa len proste vymedzit
a to neznamena prerusit vztah len stanovit co ano a co nie ... sme schopni akceptovat ..
@kittykat22 áno to je bežné, lebo švagor ako dobrý syn im kontroluje Internet banking ako starším ľuďom (50) a pomáha im s platbami, aby nezmeskAli úhradu nejakych faktúr...
Švagor kontroluje svokrovi výpis z účtu? tvoj manžel má tiež možnosť si ten účet pozrieť,ked už to má svokor takto verejne prístupné? ..a hlavne nezabudni tým ich deťom,tvojim krsňatám honosné dary pokúpiť na Vianoce....máš predsa za čo....celé divné to j e a do budúcna by som si dala pozor na financie,dary ,nedary v tejto podarenej rodinke...
teraz som sa urazila😉...že 50 a starší ľudia....mám 50+ a IB mi nerobí nijaký problém
@loginexistuje tak samozrejme to nemozu nechat tak. Ale treba ist smerom k spolocnej buducnosti. Vyriesit to asertivne - nie agresivne. Vymedzit sa, to ano, ale nechat tam priestor pre radost. Ja by som ten dar nevratila - z principu, aby svagor vedel, ze mi nemoze skakat po hlave. A normalne by som sa ho spytala, co to ma znamenat. Ale ja som stary satanas 🙄 Urcite by som si v tomto pripade nechala ustipacne poznamky a vety typu - aby ste si to nahodou nechceli zobrat. Vyriesit, ist dalej - bez spatnej vazby je ideal.
@janinah počkaj ta 50 v zátvorke a celá tá správa bola ironická, že im to síce ospieva že ako starším pomaha no v skutočnosti chce mať pod palcom ich financie
A neuleje si sem tam nieco pri tej kontrole? Ved si to ti starši ludia mozno ani nevsimli.😥
Hrúza 😲🤤
@kittykat22 len či by to v konečnom dôsledku také poznámky nepôsobili len na svokrovcov, a keďže za všetko môže niekto iný, či ich len zbytočne nedáme na dno psychicky...
Nechat tak. Konfrontácia bude zbytočná. Maju svoju pravdu a bodka